Seboreicni dermatitis

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Peryton_

#226 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Peryton_ »

Rekonazol je malo ozbiljniji proizvod.
ako vec koristite fungicide uzmite bar terbinafin :D
jon_jovi

#227 Re: Seboreicni dermatitis

Post by jon_jovi »

Belosalic losion 50ml od Belupo. 13.50KM košta, relativno efikasan za kosu i drži duži period, Pored toga periodično Rekonazol šampon, najbolje od Alkaloid. Rekonazol za kožu ne pomaže isto kao ni Belosalic, samo za gljivičnu i bakterijsku infekciju.
Negdje poslije rata bila se pojavila neka američka firma Golden, mislim da se tako zvala sa paletom proizvoda za oralnu upotrebu. Taplete veličine šumeće sadržavale su jako mnogo sastojaka, najviše ohljupine od raznih vrsta žitarica i jedan specifičan sastojak - mljeveni riječni šaran. Moja sestra se izlječila time ali je u nje bio blaži oblik psorijaze.
Zovem se Zelena

#228 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Zovem se Zelena »

Belosalic losion u KS besplatan na recept.
Cvrkica

#229 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Cvrkica »

Moj seborični dermatitis je bio hroničan, sa ranicama na glavi. Doktori mi nisu pomogli dugoročno, samo privremeno. Počela sam da koristim preparate iz Forever Living Products, na bazi Aloa Vere. Pila sam njihov gel, šamponom na bazi aloje i jojobe sam prala kosu a nakon pranja na kosu sam nanosila njihov preparat First i od tada nemam problema sa dermatitisom, ranica nema, a tjeme je oporavljeno :-D
ranger

#230 Re: Seboreicni dermatitis

Post by ranger »

ranger wrote:ev da prijavim, bio kod doktorice Knor, ona mi prepisala neki tecni puder sa ihtiolom (pravi se u apoteci) i kremu skinoren, mazem naizmjenicno to dvoje svako drugo vece, a po danu isto neka krema dosta masna koja se u apoteci pravi.
stanje odavno nije bilo bolje, doduse pazim sta jedem, slatko sveo na minimum minimuma :skoljka: i umivam se i perem kosu destilovanom vodom.
et toliko, pa dokle ... vidicemo :zoka:
evo update, stanje je i dalje jako dobro, a odrzavam ga s ovim tecnim puderom... sta god da je u njemu dobar je...
bio sam u medjuvremenu na kontroli kod doktorice, posto sam bio u nedoumici koliko dugo ga smijem koristit, ona je rekla da mogu slobodno po potrebi i da on nema nusefekata. Hvala Bogu i doktorici...
vješalica

#231 Re: Seboreicni dermatitis

Post by vješalica »

Cvrkica wrote:Moj seborični dermatitis je bio hroničan, sa ranicama na glavi. Doktori mi nisu pomogli dugoročno, samo privremeno. Počela sam da koristim preparate iz Forever Living Products, na bazi Aloa Vere. Pila sam njihov gel, šamponom na bazi aloje i jojobe sam prala kosu a nakon pranja na kosu sam nanosila njihov preparat First i od tada nemam problema sa dermatitisom, ranica nema, a tjeme je oporavljeno :-D
Reklama??????

Imam ja kontra reklamu:
Taj vaš proizvod je obično smeće koje je neupotrebljivo.
Cvrkica

#232 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Cvrkica »

Nemam razloga da radim reklamu, sama sam sebi dokaz da je istina, nije mi važno dali će neko povjerovati ili ne...samo sam iznijela svoje iskustvo :-D pa ko god želi, neka proba, pa ćemo onda vidjeti da li ima efekta ili ne :)
drag_gost

#233 Re: Seboreicni dermatitis

Post by drag_gost »

ranger wrote:
ranger wrote:ev da prijavim, bio kod doktorice Knor, ona mi prepisala neki tecni puder sa ihtiolom (pravi se u apoteci) i kremu skinoren, mazem naizmjenicno to dvoje svako drugo vece, a po danu isto neka krema dosta masna koja se u apoteci pravi.
stanje odavno nije bilo bolje, doduse pazim sta jedem, slatko sveo na minimum minimuma :skoljka: i umivam se i perem kosu destilovanom vodom.
et toliko, pa dokle ... vidicemo :zoka:
evo update, stanje je i dalje jako dobro, a odrzavam ga s ovim tecnim puderom... sta god da je u njemu dobar je...
bio sam u medjuvremenu na kontroli kod doktorice, posto sam bio u nedoumici koliko dugo ga smijem koristit, ona je rekla da mogu slobodno po potrebi i da on nema nusefekata. Hvala Bogu i doktorici...
Svaka cast.Gospodja Tanja Knor najbolji dermatolog u Sarajevu daleko. Samo naprijed!
Kuvet

#234 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Kuvet »

Evo i mene sa ovim problemom. Borim se vec dvije godine sa Seboreicnim dermatitisom, uglavnom uspjesno. Bio sam kod dermatologa i on mi je preporucio kremu KELUAL DS. Stanje se koliko toliko poboljsalo, s obzirom da stavljam kremu svako vece. Kod mene su zahvacene regije izmedju obrva ( malo na celu), malo na nosu i oko nosa... Cuo sam da ljudi stavljaju jabucno sirce.. mene zanima da li je iko probao i ako je, kakvi su efekti? Takodjer mi je koza izrazito masna i to se vidi na celu... kako to poboljsati?
Chile17

#235 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Chile17 »

pozdrav,borim se sa ovim govnetom 3 godine,prvo mi je bilo crvenilo i guljenje na predijelu oko obrva i oko nosa,sada ima i na skalpu ali na pocetku hajmo reci kose..guljenja nemam,jer svako 3 dana se kupam,mlakom vodom dosta isperem lice i onda bukvalno zgulim taj dio koze koji se guli i koji je perutav,namazem nekom kremom poslije i to drzi 2/3 dana,vec preko pocinje se ljustiti koza,bivsi sam sportista i mrsaviji sam,moze li jos neka preporuka i ako moze broj ili kontakt ili kako doci do te doktorice Tanje,gdje se nalazi i to..

iskreno se nadam da cu stabilizovati ovo cudo

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
gilla

#236 Re: Seboreicni dermatitis

Post by gilla »

Prelistajte temu, ima svašta.
Moje misljenje je da necete imati neke fajde od dermatologa, svi oni po nekoj formi daju savjet.
Mada ako vam nije frka dati tih 50,80KM za pregled mozete otici za potvrdu dijagnoze i misljenje.

Sta ljudi koriste mozete naci na temi, mjenjati prehranu ako niste, stres minimazirati.
drag_gost

#237 Re: Seboreicni dermatitis

Post by drag_gost »

Eh sada je rizicnije malo. Ovaj prelaz je uvijek rizican. Imate li problema?

A broj dr. Tanje Knor: 061 509 104
Simple Man

#238 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Simple Man »

drag_gost wrote:Eh sada je rizicnije malo. Ovaj prelaz je uvijek rizican. Imate li problema?

Kod mene je interesantna situacija ovih dana. Puna 2 mjeseca terapije i tokom prosle sedmice sam primjetio da uopste nemam peruti u glavi, cak mi je i tjeme izgledalo jako ocisceno. Taj dan mi je pravo bilo drago...rekoh napokon djeluje ova terpija.

I onda...2 jako stresna dana na poslu, jutros ponovo pranje kose i tretman...razocaran kolicinom i velicinom peruti koja je sipala nakon pranja.

Zar je moguce da par stresnih dana ima takav instant uticaj :/

U ponedjeljak ponovo pregled i posljednji mjesec terapije. Vidjet cemo sta ce ispasti. Sad za sad...nestabilno.

Pozz!
drag_gost

#239 Re: Seboreicni dermatitis

Post by drag_gost »

Simple Man wrote:
drag_gost wrote:Eh sada je rizicnije malo. Ovaj prelaz je uvijek rizican. Imate li problema?

Kod mene je interesantna situacija ovih dana. Puna 2 mjeseca terapije i tokom prosle sedmice sam primjetio da uopste nemam peruti u glavi, cak mi je i tjeme izgledalo jako ocisceno. Taj dan mi je pravo bilo drago...rekoh napokon djeluje ova terpija.

I onda...2 jako stresna dana na poslu, jutros ponovo pranje kose i tretman...razocaran kolicinom i velicinom peruti koja je sipala nakon pranja.

Zar je moguce da par stresnih dana ima takav instant uticaj :/

U ponedjeljak ponovo pregled i posljednji mjesec terapije. Vidjet cemo sta ce ispasti. Sad za sad...nestabilno.

Pozz!
Naravno, stres je najgori. Mozes li napisati vise o toj terapiji, cisto je razmjenjujemo misljenja i iskustva ovdje, pa bi bilo lijepo da i ti napises svoje?

Hvala.
Partizzanka

#240 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Partizzanka »

pisala sam u temi o psorijazi pa su mi rekli da bi moglo nekome ovdje pomoci

nekad krajem srednje skole na tjemenu glave (imam gustu kosu, nemoguce za osusiti) tacnije na potiljku
pojavile su mi se neke kao fleke koje su me UZASNO svrbjele i perutale se
ja sam to naravno cesala do krvi, gulila, ono malo prodje pa se vrati
bilo je samo tu ... na jednom dijelu ... kasnije se pocelo siriti na ostatak glave - nikada se nije prosirilo previse hvala Bogu

ne sjecam se (takav sam tip) da li je taj svrab postajao jaci ako sam nervozna ili ne
znam da je svrbilo kada operem kosu pa onako mokre kose hodam po kuci
i da je godilo kada je suho

onda sam isla dr
neki su govorili ekcem i dali mi neke kreme za ekceme i neke sampone protiv gljivica (wtf?) i to mi nije pomoglo
neki su mi dali neko prejako sredstvo za psorijazu - to sam samo jednom mozda stavila ako i taj jedan put
koristila sam diprogenta mast (jel se tako zove?) ona mi je najbolje pomagala ali i ona pomaze samo dok mazem i ako mazem svaki dan ... cim prestanem sve se vrati
i koristila sam neke kremice koje mi je jedna zena napravila, na biljnoj bazi
(sve ovo sam napisala da bi mozda mogli prespostaviti jel to kod mene bila psorijaza ili ne)

a onda sam pocela dobijati sijede i posto sam lijena za redovno farbanje (nije vazno za pricu ehhehe)
uzmem i oknijem se

NAKON PRVOG FARBANJA KANOM
simptomi su skoro skroz nestali
svraba vise nije bilo skoro pa nikako
a ljuspica jeste jos neko vrijeme

sada se redovno knijem (to je oko svaka 3mj) i uuurijetko osjetim svrab kada mi je kosa mokra ili kada se oznojim pa me pocne peckati

ne zelim nikoga da zbunjujem, dajem neispravne ili zabludne info ili sl... ako moze nekome pomoci moj primjer bilo bi mi drago. mozete mozda probati na maaalom dijelu koze nanijeti i drzati par sati malo kne (ipak ona je biljna, ja sam koristila lush sa kafom)
cat_and_bones

#241 Re: Seboreicni dermatitis

Post by cat_and_bones »

bakcem se sa ovim 2 godine i vise...kada se je tek pojavilo, mali dio čela do vlasišta je bio crven i koža bi se kao perutala. nekad bi se pojavi i na obrvama i pošto se tako pojavljivalo i nestajalo, otišla sam do ljekara opće prakse. ispričam ja njemu da se to javlja povremeno, većino kad je promjena vremenskih prilika, kaže on meni to je neka alergija, da mi neke tablete da pijem 10 dana i to je to. međutim kako se nije povuklo,odem do apoteke da vidim da mi dadnu neku kremicu ili nešto. ispričam tako djevojci o čemu je riječ, pita me kada se javlja, jesam li pod stresom, kako jedem. helem, na kraju mi je preporučila melem. koristim ga od tada (Zagrebački melem) za to crvenilo i ljustenje kože. Naveče, kada operem lice, namažem dijelove gdje mi se javlja i to je to. tako drzim pod kontrolom. doduše, pošto sam zadnje 2 godine stalno pod stresom, jedem svakako i na mrsaviju sam stranu, javlja se jako često.

zadnjih 2 mjeseca mi se javila perut i dosad to održavam češćim pranjem kose, običnim šamponima. htjela sam probati ispiranje kose čajem od žare/koprive pa me interesuje da li neko ima iskustva sa tim, je li pomoglo i tako?
julisiz es grant

#242 Re: Seboreicni dermatitis

Post by julisiz es grant »

Ja od kada koristim Vichy šampon protiv peruti (za masnu kosu), a uskoro će tome ravno deset godina, miran sam. Prije toga sam imao naslage na tjemenu, češao se, stvarao rane. Kod mene je sa ovim šamponom uspjelo, a kada bih ga prestao koristiti, vjerovatno bi se vratilo.
sandza_88

#243 Re: Seboreicni dermatitis

Post by sandza_88 »

cao svima...ajde da vam se i ja javim mada ne znam koliko cu biti od pomoci jer sam i sama jos u fazi istrazivanja sta deluje...naime,ja seboreju imam godinama...ali nikad nije prije bilo problematicno kao u poslednjih 9-10 meseci i kod mene je hvala Bogu blazi oblik..imam je samo u donjem delu tjemena,u potiljku ali me svedno jako nervira,malo sam i u stresu i brizi da se ne prosiri na lice i mislim da mi sama nervoza oko toga pogorsava situaciju... :) mene ovaj problem u sustini nije toliko ni brinuo dok nisam primetila da mi kosa UZASNO opada...a ja inace imam gustu kosu i smatram da mi je kosa zastitni znak i tako da sam vidila u kojoj kolicini opada,htela sam da placem od muke...prvo su me prepali da je psorijaza,pa je na kraju seb. derm. i odtad pokusavam da resim problem...za opadanje kose imam FANTASTICAN sampon koji ce garantovano svima da pomogne,samim pogledom na sastojke mozete da racunate na to,meni je bukvalno posle 2 pranja opadanje stalo,tv.svelo se na strogi minimum...evo link za sampon.. http://uspesnazena.com/lepota-i-zdravlj ... sa-mumijo/
e sada sto se moje seboreje tice,sada sam u fazi lecenja sodom bikarbonom i COLD kremom...javim vam nakon 2 sedmice ima li poboljsanja...takodje,prestala sam da pusim,od juce sam i na drugom rezimu ishrane,potrudicu se i sa fizickom aktivnoscu i nadam se boljim rezultatima...svima sve najbolje,samo mi znamo kako je iritantna ova bolest...poz
Simple Man

#244 Re: Seboreicni dermatitis

Post by Simple Man »

Ovo je set preparat koji koristim vec puna 3 mjeseca:

Pjena sampon:
Image

Ulje:
Image

Procedura je sljedeca:
Ulje se nanosi 2x2 puta sedmicno i to, 24 sata prije nego ce se oprati kosa i odmah neposredno nakon pranja kose. Tako 2 puta sedmicno, ukupno 4 puta. Ulje dolazi sa dozerom kapljicom i treba se truditi da se nakapa direktno na tjeme, podjednako po cijeloj glavi (oko 12 do 15 kapi po jednoj upotrebi) i ne treba ga koristiti vise od 4 puta sedmicno.
Ako se glava pere vise od 2 puta sedmicno, kao sto je u mom slucaju, za ostala pranja se koristi samo sampon S+L.

Vrlo je vazno prilikom nanosenja ulja da se ne iritira tjeme, nego se blazim pokretima i jagodicama prstiju umasira u tjeme. Na pocetku proces moze biti vrlo iritirajuce iz razloga sto prvi put ulje nanosite 24 sata prije pranja pa ako iziritirate tjeme glave, sa povecanom kolicinom peruti morate 24 sata hodati okolo, s takvom glavom :)

Ovo ulje je vrlo vazno za cijeli proces lijecenja, ali je poskupo. Oko 55 KM.

Sto se tice sampona, kosta oko 21 KM i moze se koristiti vise od 2 puta sedmicno ali 2 puta je minimum.
Preporucljivo je da se nanosi 2 puta prilikom jednog pranja. Prvi put direktno na tjeme, oko 15 kapi i njezno masirati (oko 1 minute) bez iritiranja tjemena. Drugi put mozete kanuti 15 kapi na dlan i tako nanijeti na kosu uz njezno masiranje i dobro bi bilo da oko 3 minute tu pjenu ostavite na glavi. Ako je ikako moguce, zamotati peskirom glavu da se pari. Tek nakon toga isprati sve mlakom vodom. Nikako toplom ili vrelom vodom. I to treba ponoviti 2 puta sedmicno.

Na kraju, nakon sto se opere kosa vrlo je vazno da se fenom dobro isusi.

Ovo je terapija koju primjenjujem vec 3 mjeseca i dosta mi je pomogla mada ima i uspona i padova.
Stres na mene utice bukvalno trenutno tako da ako sastavim 2-3 stresna dana na poslu, narednih dana se ocekuje katastrofa i to je reakcija zlijezda koje se nalaze u korijenu kose.

Zamolit cu vas da moje upute imaju vise informativni karakter a ne uputstvo kojem cete se striktno drzati.
Ako mislite da vam ovi preparati mogu pomoci, a meni jesu, najbolje je da posjetite apoteku i prvo izvrsite pregled.
Moja preporuka je Sarajevo Apoteke na Socijalnom. Pregledi su svaki ponedjeljak.

Pozdrav svima! :sax:

Naravno, stres je najgori. Mozes li napisati vise o toj terapiji, cisto je razmjenjujemo misljenja i iskustva ovdje, pa bi bilo lijepo da i ti napises svoje?

Hvala.[/quote]
drag_gost

#245 Re: Seboreicni dermatitis

Post by drag_gost »

Pozdrav dragi prijatelji,

Kakve je situacija sa "seborejom"? Sunce grije ovih dana, nadam se da je bolje. Mnogo sam pisao na ovoj temi, ali mislim da nisam nigdje naveo "more". More je ultimativni lijek za ciscenje koze, a meni je pomogla i tereapija slanom sobom. takozvana haloterapija. Nakon Haloterapije koza bude suha, ali se iscisti i treba vremena da se regenerise.
drag_gost

#246 Re: Seboreicni dermatitis

Post by drag_gost »

Prebacit cu ovdje 2 posta koja sam nasao na drugoj temi. Nadam se da ce pomoci:
Halchy wrote:Zdravo znam da vec postoji tema o sebrojicnom dermatitisu. sa sebrojicnim dermatitisom (na tjemenu) imam problema od nove godine prvo je pocelo kao obicni perut pa se stanje pogorsavalo, nisam svato ozbiljno sve dok se nije prosirilo i po nogama. Onda sam otisao doktoru rekao je da uzmem rekonazol sampon i da ce se stanje popraviti ali ipak mi je doktor uputio dermatologu. Ona mi je pogledala i propisala Sinoderm gel za tjeme i didermal kremu za tjelo(noge). Nakon 15 dana koristenja sinoderm gela i rekonazola nije se osjetilo poboljsanje. Onda sam nasao na internetu da je soda bikarbona dobra za perut pa sam poceo sodom da perem kosu (po mojoj nekoj logici posto je i ovo jedan oblik peruti). U pocetku sam prao kosu sodom skoro svaki dan ali sam i prao drugim samponima, drzao sam pod kontrolom ali nije bilo ni pogorsanja ni napretka, (cak sam pokusavao da mjesam sodu i head sholders sto mi takode nije pomoglo). Onda sam odlucio da perem samo sodom. U pocetku i do tri puta dnevno uzmem cca dvije velike kasike sode i nanesem na kosu ostavim 2-3 min i isperem kao kad perem samponom. vec nakon 10 dana osjetio sam napredak. Stim da nisam nicim drugim prao kosu samo sodom (cak i kad se kupam nanesem sodu na tjeme a ostatak tjela sampon). U pocetku je soda jako ujedala za tjeme ali svremenom sve manje i manje. Izbjegavao sam bilo kakvu iritaciju tjemena. Proslo je skoro mjesec dana kako perem kosu sa sodom i 99% je nestalo jos uvjek ima ali samo kao obicna perut, nisam primjetio nista stetno kod koristenja sode.

Nadam se da ste shvatili posto mi pisanje tekstova nije jaca strana :lol: :lol: :lol: :lol: Ako nesto niste tu sam pitaj te :D

i
_thedude wrote:
Stress prijatelju, regulisi kolicinu stresa.
To sto imas na nogama, mazi malo sa domacim jabulovim sircetom.
Ovo sirce ce ubiti gljivicu.

Inace jesi primjetio kako ti je koza masna na tom dijelu gdje ga imas na nogama?
Znaci,

1.More, i more.
2.Hrana voce i povrce.
3.Nadji neki sistem za bornu protiv stresa ( meditacija, klasicna muzika, relaksacija misica, setnja, ribolov, trcanje )

Dok ne nadjes uzrok dzabe ti ovo kreme.
Nemoj da tebe to brine, samo sa tim jos gore, nego se opusti. Znam smeta, ali probaj.
Da sam na tvom mjestu kanio bih se ovih sampona, 2 mjeseca samo prao koprivom.Znas ona teretna, velika.
Osisao glavu sto krace da sunce dodje do tjemena. Ne stavljaj kremu, ulje. gel - nista.

Pozdrav,

:thumbup: :thumbup:

Ljudi, ja cu da napomenem jos jednom nesto sto sam napisao u prijasnjim postovima: LIMUN! Agresivna terapija kojom se iscijedi limun u neku zdjelicu, ne mijesa se sa vodom. Dakle, tako se nanosi na lice cistom gazom i nakon toga pustite da se osusi. "Agresivna" je jer je veoma bolna, ali C vitamin iz limuna cisti kozu. Nakon toga, kada se osusi lice, umijte se toplim cajem od kamilice i pustite da se osusi. Vase lice to voli. :thumbup:

NAPOMINJEM: Svacija koza je drugacija i iako imamo razlicite tipove koza, opet je svacija koza unikatan organ i odredjeni lijek moze djelovati savrseno odgovarajuce za nekoga, dok moze isti imati kontra-efekat za drugu osobu. Bitno je da nadjete sta vama odgovara i da budete pazljivi u tome. Dozirajte, dozirajte, dozirajte i naci cete! Naravno, ja nisam dermatolog i nadzor strucnog lica je svakako NEOPHODAN!

Mnogo srece dragi prijatelji!
BHfanatik

#247 Re: Seboreicni dermatitis

Post by BHfanatik »

Seboreja je po meni blazi tip psorijaze. Zadnji par mjeseci sam iscitao mnogo stiva o njoj cak i nekih naucnih radova itd. Problem je izgleda kombinacija loseg imuniteta, propusnih crijeva i jetre koja regulise toksine. Poznato je da pacijenti koji imaju HIV u vecini slucajeva imaju seborejicni dermatitis, opet dolazimo do imuniteta. E sad ja sam primjetio kada jedem slatko, cak i voce da je situacija mnogo gora, jer voce se fermentira u organizmu. Napravio sam test sa low carb dijetom i vidio sam neke pomake sa seborejom na bolje. Test je trajao 10 dana. Tek sam vidio koliko sam ovisan o secerima kada sam bio na ovoj dijeti jednostavno, mogao bih prebit nekog koliko sam bio nervozan prva tri dana.

Rjesenje je biti na dijeti sa sto manje secera, znaci jesti meso, ribu, jaja, povrce od voca ponekad vrlo rijetko mozda maline, kupine koje imaju nesto manje secera, i ponekad jedna zelena kisela jabuka bi bila pozeljna da se zadovolji potreba za slatkim. Mada prvi mjesec bi mozda bilo najbolje ne jesti nikako voce.

Njega: Gljivica Malassezia koja je prisutna kod svakog covjeka metabolizira ulja tj raste na njima, tako da sve sto ima ulje u sebi nije pozeljno. Znaci cak i kreme koje redovno stavljamo na lice mogu biti uzrok pogorsanja. Maslinovo, kokosovo, arganovo ulje i bilo koje drugo ne stavljati na kozu. Ja ovo nisam znao prije pa sam koristio kokosovo ulje misleci da je dobro za mene. Kako stvari drzati pod kontrolom? Sirovi med, koristiti sirovi med kao sredstvo za ciscenje lica, to je za mene bolje nego bilo koja krema. Drzite na licu koliko god mozete i isperite mlakom vodom rezultati bi trebali biti vidljivi vec za par dana. Ja nisam mogao naci kvalitetan sirovi med pa sam narucio iz inostranstva. Manuka med je najbolji po svim istrazivanjima jer se ne koriste visoke temperature kod dobivanja istog.

Vec je bilo nekih korisnih savjeta sta je jos dobro pa eto ja cu sad da potvrdim to. Jabukovo sirce je jako dobro, limun, soda bikarbona. Ali ovo vam je samo preventivno da drzi simptome pod kontrolom. Ako ne regulisete prehranu dzaba ste krecili. Dakle jesti hranu koja ne odgovara ovoj napasti. Koristiti sto vise prirodne preparate jer hemija samo maskira simptome. Piti dva litra vode, hodati na svjezem zraku, jer je poznato da ni bakterije ni gljivice ne vole kisik. E sad ja se namjeravam ponovo baciti na ovu dijetu i pridrzavati se gore navedenog, pa cemo vidjeti dokle cu doguat.

Vise o tretmanu s medom http://www.greenmedinfo.com/blog/honey- ... dermatitis
stronghold

#248 Re: Seboreicni dermatitis

Post by stronghold »

ekipa,je li imao itko iskustva sa Kelual DS samponom ? bas se vratih od dermatologa,izmedju ostalog,preporucila mi je i ovaj sampon u nadi da ce mi se smanjiti nadrazenost skalpa i svrab koji me izluđuje svakodnevno.... Prati 2x sedmicno,a ostalim danima koristiti bilo koji drugi sampon (valjda?)....Itko?
ranger

#249 Re: Seboreicni dermatitis

Post by ranger »

koristim. takođe doktorica inzistirala na njemu... ja joj rekao da koristim vec vichy (meni bolje radi), ona je rekla ok,vichy al uzmi i ovaj... i et rotiram njega, vichy i johnsons baby.. nemam neko misljenje; sto bi se reklo "nit smrdi nit mirise"
stronghold

#250 Re: Seboreicni dermatitis

Post by stronghold »

meni nije ustanovila neku konkretnu dijagnozu,mozda sam i ja pogrijesio sto sam oprao kosu jutros prije no sto cu krenuti na pregled... Sad iskreno ne znam sto da cinim,probao sam more sampona,poslije svakog pranja,ne prodje ni 3-4 sata odmah pocinje svrbez,masti se nenormalno itd. Inace se sisam na keca svojom masinicom.

Imas mozda neku foru oko pranja konkretno,ono,toplom/hladnom vodom,koliko dugo ostavis utrljavas sampon itd. ? :sad:
Post Reply