GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi D?

Francuska
35
35%
Engleska
36
36%
Švedska
17
17%
Ukrajina
12
12%

Total votes: 100

ultima_palabra

#226 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by ultima_palabra »

Ne znam što bi se kritikovala Engleska... ljudi su igrali u skladu sa svojim mogućnostima. Šta bi bilo da su krenuli otvoreno, Nasri, Ribery, Benzema bi ih masakrirali :)

Druga je stvar to što im fali tehnički jačih igrača, to nije Hodgsonov problem niti će ga on rješavati... to se može riješiti samo sistemskim zaokretom kao što su uradile Švabe prije desetak godina.
dragonz

#227 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by dragonz »

Korisnicko ime wrote:Nikad se opametiti nece...
Lee Dixon, BBC Sport tactical expert and former England right-back
"The young players did well. Danny Welbeck and Alex Oxlade-Chamberlain were excellent. Scott Parker was everywhere and it was an encouraging performance from them.
:lol: :lol: :lol: :lol:

I onda im se narod pita kako to da nikad nista nisu osvojili a imaju takve fantasticne igrace... :D
Zato su Gary Nevilla pozvali u reprezentaciju jer jedini stručan komentator koji ima stila i mozga da analizira igru svoje reprezentacije bez ikakve euforije stvorene od strane engleskih novinara.

Engleska ima najbolje navijače s obzirom kako im reprezentacija već godinama igra.
Korisnicko ime

#228 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Korisnicko ime »

želim da zahvalim svima koji su radili sa mnom protekle godine, jer sam imao toliko problema sa koljenom i leđima. Sada sam spreman zahvaljujući njima, osjećam se kao da imam 20, a ne 35 godina”, rekao je Ševčenko
Ako se stvarno osjeca ovako, onda su i francuzi i englezi naHebali... :mrgreen:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#229 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by odesveuhonduras »

dragonz wrote:Nema boljih sudija od talijana oni su genetski predodređeni da navlače za kladionice i žabarske nacije(italija, španija, francuska i portugal).

A što se tiče Engleske volio bih da ispadnu zbog liverpool-ovih talenata i igrača koji "ne znaju podbaciti" u dresu reprezentacije.
Wayne "frizurica" Rooney koji je u zadnjih 17 utakmica postigao cijela 3 gola? :P
Korisnicko ime

#230 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Korisnicko ime »

odesveuhonduras wrote:
dragonz wrote:Nema boljih sudija od talijana oni su genetski predodređeni da navlače za kladionice i žabarske nacije(italija, španija, francuska i portugal).

A što se tiče Engleske volio bih da ispadnu zbog liverpool-ovih talenata i igrača koji "ne znaju podbaciti" u dresu reprezentacije.
Wayne "frizurica" Rooney koji je u zadnjih 17 utakmica postigao cijela 3 gola? :P
Za 30,000 funti mogao je i ljepsu frizuru odabrati... :lol:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#231 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

nije mu se primila izgleda. jedno vrijeme je ličilo na nešto, sad izgleda da mu se raspada opet..
Abacija

#232 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Abacija »

Sarajevo1946 wrote:Nije on to uradio što pokušava Zlaji dati defanzivne zadatke, već što hoće više da ga uključi u kreiranje igre. Protiv jače ekipe Zlatan je odsječen skoro uvijek, ne može jednostavno doći do lopte ako igra špica. Ovako kao večeras, zamisao je bila da, osim što napada, priprema i saigračima šanse, i u tome je uspio više puta, samo, džaba je panju dati šansu kad je panj panj.
Suvise branis Zlatana. Poslije onoga sto sam sinoc vidio drago mi je sto nikad nije zaigrao za nas. Suvise je egoista i hoce sve sam da uradi. Ne znam kako lose igrace oko sebe da ima ako je covjek otkriven i ispred njega Zlatan mu mora dodati. Ali jok, hoce Zlatan da glumi Messija. :-)
Edin H.

#233 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Edin H. »

Konsifikovani instrumenti England Supporters Band-a :shock:prvi put im nije dozvoljeno da podrze Englesku nakon 16 godina.

Pravda za trubace :mrgreen:

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-18407626
horion_bosona

#234 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by horion_bosona »

Reprezentacija Roya Hodgsona odigrala je samo 51% svojih dodavanja u polovici francuske reprezentacije, što je najmanji postotak u prvom kolu. Također, Englezi su uputili najmanje udaraca u okvir gola - samo jedan (Lescottov gol). Steven Gerard je jednako kao i Eugen Polanski uklizao u utakmicama prvog kola, čak sedam puta.

Pogodak Samira Nasrija protiv Engleske došao je nakon neprekinutog niza od 21 dodavanja francuskih nogometaša. Riječ je o najviše dodira koji su prethodili pogotku na jednome Europskom prvenstvu još od Italije 1980. godine.
Muhamed Đakmić

#235 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Muhamed Đakmić »

Abacija wrote:
Sarajevo1946 wrote:Nije on to uradio što pokušava Zlaji dati defanzivne zadatke, već što hoće više da ga uključi u kreiranje igre. Protiv jače ekipe Zlatan je odsječen skoro uvijek, ne može jednostavno doći do lopte ako igra špica. Ovako kao večeras, zamisao je bila da, osim što napada, priprema i saigračima šanse, i u tome je uspio više puta, samo, džaba je panju dati šansu kad je panj panj.
Suvise branis Zlatana. Poslije onoga sto sam sinoc vidio drago mi je sto nikad nije zaigrao za nas. Suvise je egoista i hoce sve sam da uradi. Ne znam kako lose igrace oko sebe da ima ako je covjek otkriven i ispred njega Zlatan mu mora dodati. Ali jok, hoce Zlatan da glumi Messija. :-)
Nemam razlog prijatelju da ga branim. Činjenica je da su u posljednjih 3-4 minute imali dvije odlične prilike koje je on pripremio, a loša im je realizacija totalno. Jebiga, ego jeste, to je kriv selektor koji mu dopusti da se onako ponaša. Samo, da im nije njega, ne bi ništa ni napravili sinoć. Komotno bi mogli bunker igrati.
Stari

#236 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Ah, ponovo smo tu kod susreta Engleza i Svedjana. Jednom je nekakav mudrijas rekao u vezi opisnih statistika; nesto kao ... statistike su vam kao zenske gacice .....ono sto prikazuju je lijepo - al ono sto skrivaju - je bitno. Znam da sam vjerovatno mnogima vec dozlogrdio sa ovim ...ali eto vrag mi nije dao mira pa sam se malo razletio po svedskoj internetskoj domeni, sve nebih li nasao podatak ...i nije traganje trajalo odvec dugo ...Dakle , smpominjali smo to ranije, ali evo sad i egzatnog podatka. Svedjani su zadnji put izgubili sluzbenu takmicarsku utakmicu protiv Engleske davno .... 22 maja 1968 na starom Wembleyu. Od tada su , ako je vjerovati podacima, odigrali 13 susreta, od cega 11 remija i dvije pobjede Svedjana.

Imajuci na umu utakmice prvog kola u ovoj grupi i cinjenicu da ni jedni ni drugi nisu previse blistali svojom igrom. Malo je toga sto bi ukazivalo na mogucnost dobre, zustre i zajbeane utakmice. Bice to utakmica u kojoj tradicionalno Svedjani imaju vise od inspiracije i motiva da igraju bolje nego sto to inace rade. To ima svoju sociolosku i kulturolosku pozadinu koja je vrlo malo istrazivana i obradjivana u literaturi....naime o tome da je ovaj narod zaljubljen u sve sto je Englesko i Americko ... ponekad je to toliko ocito da prelazi grnicu dobrog ukusa ....i kad zaigraju protiv Engleza - onda zaigraju kao protiv svojih idola - zeleci se dokazati u njihovim ocima.

Prognoziram nerjesen rezultat. (uprkos tome sto to Svedjanima ne odgovara)
Korisnicko ime

#237 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Korisnicko ime »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
2407

#238 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by 2407 »

Englezi nisu bog zna sta pokazali protiv Francuza al opet ni Svedjani nisu briljirali u prvoj utakmici, jako malo su pokazali. Ibra nema s kim da igra i da se dodaje a on im je sve.

Englezi ovo dobijaju s minimalnom razlikom.
vaučer

#239 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by vaučer »

Hodgsonosaurus je u kratkom vremenu uspio obaviti engleske ambicije svojom paučinom.
Stvarno je majstor u prebacivanju krivnje i smanjenju očekivanja.
Stari

#240 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Hodgson poznaje svedski fudbal jako dobro ... bio je dugo nastanjen u svedskoj, trenirao je svedske klubove. Neupucen bi ovo mogao okarakterizovati kao prednost za Engleze....medjutim kontraargument je takodje vrlo valjan. Zadnji put - 2004 - su se Svedjani i Englezi sreli ... i tad su Englezi imali selektora koji je takodjer poznavao svedski fudbal jako dobro. Zli jezici su bili skloni reci - pa taj zna Svedski fudbal bolje nego sto ce ga svedski selektor (tada Lars Lagerback) ikada znati. ... I naravno ja se slazem, tadasnji selektor gordog albiona Sven- Goran Ericsson je mozda najuspjesniji svedski trener svih vremena ....ali ali ...nista to nije pomoglo - tradicija je nastavljena. I taj put je bio remi.
vaučer

#241 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by vaučer »

Bolan nema Hodgson pojma, on ne zna u kojoj je deceniji i jel mu stigla penzija.
Hodgson je dinosaur koji melje jednu te istu taktiku sa svim klubovima koje je vodio, potpuno neupućen u moderne tokove nogometa jer ga ne zanimaju, odbija prilagoditi formaciju i taktiku igračima koje ima i u svemu uvijek bira srednju prugu bez kreativnosti, fleksibilnosti i ideje.

Engleska ima više nego dobre igrače da igraju puno ekspanzivnije, sve što ih priječi je kukavičluk i limitiranost trenera. Bekovi Cole i Johnson npr sigurno mogu doprinijeti napadu, uostalom na takvu igru su navikli u klubovima. Gerrard koji je izmišljen da igra iza napadača jer ima zadnji pas, opasan šut i mozak je kod Hodgsona limitiran na neku božesačuvaj defanzivnu poziciju iz koje je opasan za protivnički gol kao lanjski snijeg. Da su barem postavljeni da odigraju britku kontru, ali ni to. Kad osvoje loptu i krenu se preslagivati za napad između veznog reda i izoliranih napadača je 80% terena a to ni tri Oxladea ne mogu trčanjem zakrpiti.

Rooney im može pomoći trenutkom inspiracije ali predodređeni su na loš rezultat jer u biti Hodgson nit ne planira za bolje.
Stari

#242 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Nije vjerovatno moje da sad ulazim previse u to kakve engleska ekipa ima igrace. Navijam za Svedsku i to ne samo u ovoj utakmici. Postoji dosta rasprostranjeno misljenje da su Englezi skloni preuvelicavanju svog vlastitog reprezentativnog fudbala ...i to je po meni vise manje u redu - jer, prirodno je da svako navija za svoj tim a kad se navija onda se pocesto i pretjeruje. Nema tu niceg neuobicajenog i niceg sto ne bilo svojstveno i drugim ekipama i njihovim navijacima.

Ne vjerujem da je Hodgson jedini "krivac" sto je engleska igra onakva kakva je. Gledao sam utakmicu prije 20 godina kad je Svedska slavila sa 2:1 ... Englezi su izgledali vrlo neozbiljno. Vodio ih je tad Graham Taylor ... i tu su bili marke kao Lineker, Platt, Pearce idr. ...ali rezultat: sa Francuskom 0:0, sa Danskom 0:0 i u trecoj zijan 2:1. A samo dvije godine ranije ... sa vrlo slicnom ekipom su bili u polufinalu svjetskog prvenstva u Italiji (izgubili na penale od Njemaca ). Ono sto pokusavam reci ...nije engleski problem tako jednostavan da je samo do trenera ...ima problema i na drugim mjestima.
vaučer

#243 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by vaučer »

Ukratko dakle - trener i mediji. :)
Danas su kolektivno okrenuli ploču pa umanjuju očekivanja i veličanje igrača ali su jednako kao i prije udaljeni od stvarne procjene njihovih mogućnosti.
Korisnicko ime

#244 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Korisnicko ime »

vaučer wrote:Ukratko dakle - trener i mediji. :)
Danas su kolektivno okrenuli ploču pa umanjuju očekivanja i veličanje igrača ali su jednako kao i prije udaljeni od stvarne procjene njihovih mogućnosti.
:thumbup:
Muhamed Đakmić

#245 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Muhamed Đakmić »

Ja ću opet ponoviti, mada sam naporan više postao, da Englezima fali igrač koji će diktirati tempo, dakle playmaker. Bez takvog igrača su godinama, i to je osnovni razlog što su totalno negledljivi. Ni Lampard ni Gerrard nisu, niti će ikad biti takvi igrači, a Scholesa vrli Englezi nikad i nisu znali na taj način koristiti. Svaka ekipa koja je išta napravila na evropskim i svjetskim prvenstvima u posljednjih x godina ( izuzev Grčke normalno ) imala je strašnog playmakera ili više njih. Španija 2010. i 2008. godine, Italija 2006. godine, Brazil 2002. godine, Francuska 2000. i 1998. godine, Nijemci 1996. godine... Engleska to nema.
odesveuhonduras

#246 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

evo malo se podašišo :lol:

Image
Stari

#247 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Sarajevo1946 wrote:Ja ću opet ponoviti, mada sam naporan više postao, da Englezima fali igrač koji će diktirati tempo, dakle playmaker. Bez takvog igrača su godinama, i to je osnovni razlog što su totalno negledljivi. Ni Lampard ni Gerrard nisu, niti će ikad biti takvi igrači, a Scholesa vrli Englezi nikad i nisu znali na taj način koristiti. Svaka ekipa koja je išta napravila na evropskim i svjetskim prvenstvima u posljednjih x godina ( izuzev Grčke normalno ) imala je strašnog playmakera ili više njih. Španija 2010. i 2008. godine, Italija 2006. godine, Brazil 2002. godine, Francuska 2000. i 1998. godine, Nijemci 1996. godine... Engleska to nema.

Mislis nekoga kao sto je bio Paul Gascoigne s pocetka i sredinom 90-tih?

Pa tu su onda opet Svedjani i Englezi isti ... :D jer ni svedjani nemaju takvog igraca :D ...ali oni su "lukavi" oni tjeraju Ibrahimovica da igra tu ulogu....problemcic njihov je sto Ibrahimovic u ulozi Paul Gascoignea nema Linekera, Platta i Sherera da ih pronalazi sa svojim proigravanjima ... neme nema ni za lijek.
sumirprimus

#248 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by sumirprimus »

nekad ni 100 milja nije dovoljno za sreČu :D
odesveuhonduras

#249 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

kažu na mirrorfootballu - kombinacija između Meirelesa i TinTina :D
sumirprimus

#250 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by sumirprimus »

odesveuhonduras wrote:kažu na mirrorfootballu - kombinacija između Meirelesa i TinTina :D
a kad poraste biti ce ko ćika d.trump :lol: :skoljka:
Locked