A 2004 se nisu plasirali i UEFA im dade titulu evrpskog prvAka, zato sto su propali pa da malo narod razveselecvrčak_na_hedonizmu wrote:Grčka je gigant ekipa, svjetska. Od kada im postoji reprezentacija igrali su čak dva puta na svjetskim prvenstvima. Prvi put su se plasirali na SP 1994 godine. Na EP su pak uspješniji, čak tri puta su igrali prvenstva. Prvi put su se plasirali 1980, onda 2008 ( kada su bili sa nama u grupi ) i ovo trenutno. Jedna velesila od ekipenorth wrote:Bogami imaš pravo, sve fol grci ovo-ono, neko neki dan postavljo spisak njihovih igrača i njihove klubove gdje nastupaju kao krampe lafo, a ljudi dišu ko jedan i trče ko konji...sa igračem manje iz minus jedan zamalo do pobjede dođoše da onaj metuzalem onako ne opucaDead Man Walking wrote:Ove Grke mozes dobiti samo ako im se na pocetku navalis na kosti i zabijes bar 2 u prvih pola sata. Poljaci su svoje sanse tu i prokockali, a bilo je par izglednih. Kasnije metilji umrtvili igru, uveli onog brzaca naprijed i umalo ne uzese 3 bobe. Nisam optimistican po pitanju nasih sansi protiv Grcke ukoliko drasticno ne promjenimo pristup.......Mi ako sa sa grcima budemo igrali na gol-dva nemamo nikakve šanse, jer su oni tu pravi majstori kad se igra utakmica sa malo golova....recept je gostovanje protiv bjelorusa ili ono poodavno u Danskoj i Norveškoj kad u ranoj fazi zabismo dva gola i onda mirno utakmicu privesti kraju...ali kako ovim ludim grcima koji se brane ko ludi uvaliti dva komada....sjetimo se kad uzeše prvensto nikoga nisu dobili sa više od jedan razlike i sve tekme do 3 gola
...ok, ovo nije ta Grčka, ali daleko da su toliko loši...biće pravo jebeno sa njima, tehniku možemo mačku o rep okačiti, samo ih trkom možemo dobiti, ali pitanje je možemo li mi to...
Ne mogu nas razvaliti to je sigurno, ali strah me scenarija 1-0 za njih na njihovom terenu i remi kod nas, to je njihova taktika, što nas skoro izbacuje iz utrke za prvo mjesto...ali opet daleko da smo bez šansi, samo pametno i hrabro pa šta bude....![]()
Naravno da nisu loši čim su u prvom šeširu ali da su nepobjedivi, nisu + idealan su protovnik iz prvog šešira. Tačno se vidi razlika u klasi između Rusa i ostalih ekipa u ovoj grupi. Rusi su recimo odlična ekipa, Grčka, hu-ha, baš i nisu.
Usput, Grčka ima trenere koji izvlače maksimum iz njihove reprezentacije. Rehagel je sa tim počeo a ovaj Santoš nastavio. Oni kao ekipa, ništa specijalno. Priča je počela kako smo mi karna pa sam malo uporedio naše i njihove igrače odnosno klubove u kojima mi igramo. Gekas i Smaraš u napadadu. Grohotom se smijem
GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Johnny_x
#226 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
- Baltazar_khan
#227 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
yebi ga petre, nema "londonskog autobusa" u 16stercu pa da ti niko ništa ne može
nekako neobično vidjeti da neko buši cecha
nekako neobično vidjeti da neko buši cecha
-
LSD
#228 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Rusi su ih satrali, još su česi dobro prošli na kraju jer su ovi mašili još jedno 3-4 extra šanse...baćuške jako nezgodna i opasna ekipa ili je ovo samo privid zbog slabe Češke 
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#229 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Tek sad vidim ovu temu
po meni je Grcka favorit u ovoj grupi, Rusi su razbili one lavate ne mora znaciti da ce dobiti Grcku i Poljsku
-
north
#230 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
@nemam ideje, nisam napisao da su svjetska ekipa, ali nisu ni karina ko što si predstavljao, što si se mogai uvjeriti i danas....niko ih nikad u zadnje vrijeme nije naguzio, odlaze na prvenstva u zadnje vrijeme skoro pa redovno, zadnji put u grupi ispred hrvata završiše, na evropskom uzeše to prvenstvo
, ali ne samo zahvaljujući Rehagelu, iako naravno on ima zasluga, ali ponavljam ne samo zahvaljujući njemu kao čudotvorcu, što taj čudotvorac ne ostavi Herthu u bundesligi, a imao je priliku za to, još ih u baražu naguzi ekipa iz cvajte....
Vidjećemo hoće li im rusi zavaliti četiri komada ko ovim česima, siguran sam da neće i da bi i to mogla biti tekma do dva gola...jebi ga, takvi su jednostavno i malo ko može njima trpati mrežu, mi definitivno nismo ti...
E sad da tu bitnu ulogu ima trener koji ozvlači maksimu imz ekipe kako navodiš i znam na šta aludiraš, možemo se složiti...
Vidjećemo hoće li im rusi zavaliti četiri komada ko ovim česima, siguran sam da neće i da bi i to mogla biti tekma do dva gola...jebi ga, takvi su jednostavno i malo ko može njima trpati mrežu, mi definitivno nismo ti...
E sad da tu bitnu ulogu ima trener koji ozvlači maksimu imz ekipe kako navodiš i znam na šta aludiraš, možemo se složiti...
-
LSD
#231 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Zna li iko podatak koliko su rusi placali ove holandske strucnjake, prvo Hiddinka i sad Advocata 
- burgundy
#232 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Crvena armija opasna,onaj Dzagoev poslije ovog eura ide u neki bolji klub.Cesi ni sjena proslih generacija.Poljaci nemaju iskustva,dok Grci imaju napretek.Morat cemo se pazit Grka u kvalifikacijama za svjetsko.Prvi dan ja sam zadovoljan vidjenim,sutra prave poslastice 
- cvrčak_na_hedonizmu
#233 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Ako gledamo ekipe iz prvog šešira, jesu, karina su.north wrote:@nemam ideje, nisam napisao da su svjetska ekipa, ali nisu ni karina ko što si predstavljao, što si se mogai uvjeriti i danas....niko ih nikad u zadnje vrijeme nije naguzio, odlaze na prvenstva u zadnje vrijeme skoro pa redovno, zadnji put u grupi ispred hrvata završiše, na evropskom uzeše to prvenstvo, ali ne samo zahvaljujući Rehagelu, iako naravno on ima zasluga, ali ponavljam ne samo zahvaljujući njemu kao čudotvorcu, što taj čudotvorac ne ostavi Herthu u bundesligi, a imao je priliku za to, još ih u baražu naguzi ekipa iz cvajte....
Johnny_x, izvinjavam se, malo mi se pobrkalo, otišao sam na 2008 i da su to prvenstvo uzeli a zaprvo bijaše ono prethodno. Do mene je, četiri godine kao milenijum
- Mračajski proto
#234 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Ma kakvi ba Grci, oni će do utakmice s nama pokrepati svi. Staro je to. 
-
todd_smith
#235 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Znate da je Rusija dobro pocela i 2008me, cak i Holandiju 3-1 dobili, a onda naletili na Spaniju 
-
todd_smith
#236 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka

to se trazi
- Industrialyzer
#237 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Spusti jos 2 mjesta 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#238 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Ovo danas ko reprize nekih ranijih eura..
grci ne mogu izgubiti, a arshavin i pavlyuchenko rasturaju
grci ne mogu izgubiti, a arshavin i pavlyuchenko rasturaju
-
todd_smith
#239 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
gdje mi nije mjesto tu ne gledam

-
Dead Man Walking
#240 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Talentom - da. Medjutim, koncentracija na terenu, borbenost, kompaknost ekipe, disciplina, svi ko jedan - dovedeno do savrsenstva. Svjesni ljudi da nemaju talenta, ali imaju to sto imaju i to furaju. Problem je sto mi imamo puno vise talenta, a haman nikako ovog ostalog i zbog toga sam pesimistican jerbo sumnjam da je nas selektor u stanju nesto popraviti na tom planu (al' ima tema za tocvrčak_na_hedonizmu wrote:Ako gledamo ekipe iz prvog šešira, jesu, karina su.north wrote:@nemam ideje, nisam napisao da su svjetska ekipa, ali nisu ni karina ko što si predstavljao, što si se mogai uvjeriti i danas....niko ih nikad u zadnje vrijeme nije naguzio, odlaze na prvenstva u zadnje vrijeme skoro pa redovno, zadnji put u grupi ispred hrvata završiše, na evropskom uzeše to prvenstvo, ali ne samo zahvaljujući Rehagelu, iako naravno on ima zasluga, ali ponavljam ne samo zahvaljujući njemu kao čudotvorcu, što taj čudotvorac ne ostavi Herthu u bundesligi, a imao je priliku za to, još ih u baražu naguzi ekipa iz cvajte....
- cvrčak_na_hedonizmu
#241 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Dobri Rusi, jebeni, brzi, igrači iz drugog plana uleću ko veliki, brzo trče kontre, lako prave višak igrača, nisu sebični-dodaju se bez previše soliranja, nekoliko pasova i eto ih ispred gola, solidna odbrana, brane se sa puno igrača iza lopte. Impresioniran sam prvom utakmicom. Još ako uzmemo u obzir da nisu izgubli 7-8 zvaničnih utakmica, 14-15 sa prijateljskim, moglo bi nešto biti od njih. Grupa im je tanka doduše, vidjećemo šta će biti poslije ako prođu grupu a vjerujem da neće imati većih problema.
- Harisinjo
#242 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Pa nije bas dobro bila pocela te 2008, u prvoj utakmici je izgubila sa 4:1 od Spanije... ne znbam ali mene su ovi Rusi "kupili" totalno. Lijep, atraktivan, brz fudbal, napadacki orijentisan. Mislim da je glavni razlog tome sto je veceras u prvih 11 bilo cak 7 igraca Zenita.todd_smith wrote:Znate da je Rusija dobro pocela i 2008me, cak i Holandiju 3-1 dobili, a onda naletili na Spaniju
Ja im zelim da sto dalje doguraju, mislim da cemo i mi uzivati jos u njihovim partijama, a Dzagoev
- Harisinjo
#243 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Steta za Ruse jedino sto se krizaju sa grupom B, mislim da u cetvrtfinalu tu nemaju sanse. Ako bude Holandija slijedi osveta, a Njemacka im ne lezi (mislim da ne lezi nikome)
- cvrčak_na_hedonizmu
#244 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Umalo da zaboravim, Keržakov je
zanimljiv. Onakvi promašaji se skupo plaćaju u nastavku takmičenja. Pavličenko, Ismailov su možda bolje opcije. Pa lik je fulio dva čista gola, blago rečeno. Ili tri, mnogo uglavnom 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#245 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
rusi su na prošlom euru igrali najljepši fudbal samo su ih španci malo zezali
holandđani su gazili sve u grupi, onda njih rusi pregazili, pa španci ruse drugi put.. malo sam utakmica gledao da je neka ekipa igrala ljepši fudbal od rusije protiv holanđana tad
holandđani su gazili sve u grupi, onda njih rusi pregazili, pa španci ruse drugi put.. malo sam utakmica gledao da je neka ekipa igrala ljepši fudbal od rusije protiv holanđana tad
-
todd_smith
#246 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
pa dobro, mislim da je glavni razlog za one promasaje bila kombinacija umora i neigranja, jer se covjek tek vratio od gadne povrede, da se primjetiti da nije u najboljem fizickom izdanjucvrčak_na_hedonizmu wrote:Umalo da zaboravim, Keržakov jezanimljiv. Onakvi promašaji se skupo plaćaju u nastavku takmičenja. Pavličenko, Ismailov su možda bolje opcije. Pa lik je fulio dva čista gola, blago rečeno. Ili tri, mnogo uglavnom
- cyprus
#247 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
odesveuhonduras wrote:rusi su na prošlom euru igrali najljepši fudbal samo su ih španci malo zezali![]()
- Muhamed Đakmić
#248 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Rusi već godinama grade ovaj stil igre. Mogu oni i sad Holandiju mlatnuti, Njemačka je već prevelik zalogaj. Mene je iznenadilo to što svih 5-6 ofanzivnih igrača ima nevjerovatan prijem lopte i nevjerovatno su čvrsti sa njom. Slobodno ulaze u duele sa 2-3 igrača istovremeno i ostaju sa loptom. Naročito Džagoev čini mi se. Keržakov se isfulao ko zadnji levat, ali mislim da im je on pravo bitan u igri zbog tog što ima puno veći radijus kretanja od Pavličenka.
-
LSD
#249 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Ni meni nije jasno šta radi Keržakov na terenu - pored Pavljičenka, Pogrebnjaka, Ismailova...sve redom bolji strijelci od njega....lik je promašio veceras tri odlicne šanse
, to bi bolje ekipe od Češke sigurno kaznile.
- vinnie_jones
#250 Re: GRUPA A - Poljska, Grčka, Rusija, Češka
Čeha me razočarala, biće zanimljivo vidjeti kozake kad se zatvori klanac u Termopilu, večeras im je bukvalno sve prošlo što su pokušali.