ako neko zna gdje jos dobrih, neka napise
PEKARE U SARAJEVU
-
artime
#226 Re: PEKARE U SARAJEVU
skupa mrvica, ja volim puter kifle, njam, na cobaniji su dobre,
- Nisrin
#227 Re: PEKARE U SARAJEVU
Svidja mi se na Otoci pekara kojoj uvijek zaboravim ime...uglavnom sa lijeve strane kad se ide prema Bosmalu, iza MB slasticarne..jeste skuplja ali su hljebovi predivni, preukusni, kao i kolaci...iako su 2.80KM
i interijer pekare je super...
OFF TOPIC: da li neko zna kakva je slasticarna MB? Torte lijepo izgledaju...
Meni je inace najbolja pekara u Sarajevu MAISON COCO. hljeb sa makom koji je 2 KM, ali bude dugo...i sva peciva su preukusna, od krofni do cokoladnih, sendvici takodjer ali su cijene malo previsoke...
Meni je inace najbolja pekara u Sarajevu MAISON COCO. hljeb sa makom koji je 2 KM, ali bude dugo...i sva peciva su preukusna, od krofni do cokoladnih, sendvici takodjer ali su cijene malo previsoke...
-
Nepass
#228 Re: PEKARE U SARAJEVU
Živio sam tu kod te peare i stalno uzimao one pogače. Jednu večer da je prepolovim rukom nema šanse. Kad unutra plastična kesaNisrin wrote:Svidja mi se na Otoci pekara kojoj uvijek zaboravim ime...uglavnom sa lijeve strane kad se ide prema Bosmalu, iza MB slasticarne..jeste skuplja ali su hljebovi predivni, preukusni, kao i kolaci...iako su 2.80KMi interijer pekare je super...
Nikad više
- ultima_palabra
#229 Re: PEKARE U SARAJEVU
To prvo je Manja, ispostava banjalučkog Krajinaklasa.Nisrin wrote:Svidja mi se na Otoci pekara kojoj uvijek zaboravim ime...uglavnom sa lijeve strane kad se ide prema Bosmalu, iza MB slasticarne..jeste skuplja ali su hljebovi predivni, preukusni, kao i kolaci...iako su 2.80KMi interijer pekare je super...
Maison Coco jeste daleko ispred sviju.
- vješalica
#230 Re: PEKARE U SARAJEVU
male kiflice izvana sa čokoladom i kokosom 30pf,pravo bile ukusne kad sam ih uzela,od one 3 se ugušiškaranana wrote:MM na malti sasvim solidna peciva kiflice, lisnata i tako to....
lisnato sa zeljem jako dobro,još pogoovo kad naletiš kad je vruće
- Nisrin
#231 Re: PEKARE U SARAJEVU
Nepass wrote: Živio sam tu kod te peare i stalno uzimao one pogače. Jednu večer da je prepolovim rukom nema šanse. Kad unutra plastična kesa
Nikad više
Hvala na info, svakako nije bas usput, nego nekad prodjem i uzimala sam neki hljeb...kese ne jedem
- muha_sa
#232 Re: PEKARE U SARAJEVU
nije Otoka vec Č.Vila a pekara je ManjaNisrin wrote:Svidja mi se na Otoci pekara kojoj uvijek zaboravim ime...uglavnom sa lijeve strane kad se ide prema Bosmalu, iza MB slasticarne..jeste skuplja ali su hljebovi predivni, preukusni, kao i kolaci...iako su 2.80KMi interijer pekare je super...
kolači i torte u MB-u su što se mene tice odlicni--sve friško
- muha_sa
#233 Re: PEKARE U SARAJEVU
na koju pekaru mislišNepass wrote:Živio sam tu kod te peare i stalno uzimao one pogače. Jednu večer da je prepolovim rukom nema šanse. Kad unutra plastična kesaNisrin wrote:Svidja mi se na Otoci pekara kojoj uvijek zaboravim ime...uglavnom sa lijeve strane kad se ide prema Bosmalu, iza MB slasticarne..jeste skuplja ali su hljebovi predivni, preukusni, kao i kolaci...iako su 2.80KMi interijer pekare je super...
Nikad više
- Nisrin
#234 Re: PEKARE U SARAJEVU
muha_sa wrote:
nije Otoka vec Č.Vila a pekara je Manja![]()
kolači i torte u MB-u su što se mene tice odlicni--sve friško
Da, da, ma meni sve isto, nikad ne znam gdje su presjeci naselja, dalje od Grbavice---
Hvala za info o MBu, vrijedi kupiti kolac ili tortu, s obzirom da su cijene umjerenije nego napr u Dessertu, Metropolisu itd...
- JanuaryJones
#235 Re: PEKARE U SARAJEVU
Otvara se pekara sa krofnama na Čaršiji, nešto ala dunkin donuts. DonutBa 
-
Nepass
#236 Re: PEKARE U SARAJEVU
Prodjes mb ideš prema bosmalu, lijevo je bila pekara odmah uz trotuar.muha_sa wrote:
na koju pekaru misliš
Ako se ne varam ide pekara, pa zgrada, druga zgrada i osnovna škola.
- muha_sa
#237 Re: PEKARE U SARAJEVU
ma jaNepass wrote:Prodjes mb ideš prema bosmalu, lijevo je bila pekara odmah uz trotuar.muha_sa wrote:
na koju pekaru misliš
Ako se ne varam ide pekara, pa zgrada, druga zgrada i osnovna škola.
-ovo je novootvorena "Manja" na istoj lokaciji i ja sam više nego zadovoljan njihovim proizvodima
Nisrin
-
todd_smith
#238 Re: PEKARE U SARAJEVU
ma i to ce propasti, bila je odlicna radnja na carsiji, kada se ide prema biblioteci, pravila cura waffle, muffne, smoothie, krofne, sve za 10JanuaryJones wrote:Otvara se pekara sa krofnama na Čaršiji, nešto ala dunkin donuts. DonutBa
imala cesto ponude, i za studente i mjesecne teme za peciva i sve i na kraju zatvorila koliko znam, jednostavno na duze staze nije moglo
sto je meni zaista cudno bilo jer je radnja bila odlicna od ambijenta, do ponuda i najvaznije hrane
-
Nepass
#239 Re: PEKARE U SARAJEVU
E nisam to znao. Rijetko me put nanese u gradačačku. Rođak i ja smo pokušavali par minuta taj hljeb rascjepati, upotreba sile kao da pokušavaš stijenu pomjeritimuha_sa wrote:ma jaNepass wrote:Prodjes mb ideš prema bosmalu, lijevo je bila pekara odmah uz trotuar.muha_sa wrote:
na koju pekaru misliš
Ako se ne varam ide pekara, pa zgrada, druga zgrada i osnovna škola.to je stara pekara koja je preselila preko puta taxi štanda kod Merkura.
-ovo je novootvorena "Manja" na istoj lokaciji i ja sam više nego zadovoljan njihovim proizvodima![]()
Nisrinslobodno kupuj u ovoj
- muha_sa
#240 Re: PEKARE U SARAJEVU
Nepass wrote: E nisam to znao. Rijetko me put nanese u gradačačku. Rođak i ja smo pokušavali par minuta taj hljeb rascjepati, upotreba sile kao da pokušavaš stijenu pomjeritikad kesa ko kamen unutra
)
živim u Gradačačkoj i redovan sam kupac ove novootvorene pekare i više sam nego zadovoljan pa se prepadoh da si možda u njoj našo tu kesu
zato i pitah
-
SHTEVELEC
#241 Re: PEKARE U SARAJEVU
Dobra Manja, dobra! Nedavno sam jeo cokoladni mus, jes' malo poskup ali je vrhunski... I torte su im odlicne (one male)... Nema sta ne valja u Grada Cacka...
- radiša
#242 Re: PEKARE U SARAJEVU
naso sam ja dlaku u kolacu u pekari novoj preko puta taxista kod merkura.jel to ta pekara?
- muha_sa
#243 Re: PEKARE U SARAJEVU
nije to taradiša wrote:naso sam ja dlaku u kolacu u pekari novoj preko puta taxista kod merkura.jel to ta pekara?
- radiša
#244 Re: PEKARE U SARAJEVU
aha to je ona gdje kolac ko u palmi 2.5km 
preceruju.
preceruju.
- JanuaryJones
#245 Re: PEKARE U SARAJEVU
Mislim da Čaršija nije mjesto za to al' eto. Pekare tog tipa moraju biti blizu škola, fakulteta, poslovnih centara gdje je velika frekventnost ljudi koji idu/dolaze. Nisu krofne, muffini, waffli za sjesti i najesti se niti je to turistima/lokalnim zanatlijama zanimljivo.todd_smith wrote:ma i to ce propasti, bila je odlicna radnja na carsiji, kada se ide prema biblioteci, pravila cura waffle, muffne, smoothie, krofne, sve za 10JanuaryJones wrote:Otvara se pekara sa krofnama na Čaršiji, nešto ala dunkin donuts. DonutBa
imala cesto ponude, i za studente i mjesecne teme za peciva i sve i na kraju zatvorila koliko znam, jednostavno na duze staze nije moglo
sto je meni zaista cudno bilo jer je radnja bila odlicna od ambijenta, do ponuda i najvaznije hrane
- muha_sa
#246 Re: PEKARE U SARAJEVU
2,8 km-ova su kolačiradiša wrote:aha to je ona gdje kolac ko u palmi 2.5km
preceruju.
- radiša
#247 Re: PEKARE U SARAJEVU
mb je odlican.nije losa ni piramida u vranici.
- muha_sa
#248 Re: PEKARE U SARAJEVU
radiša wrote:mb je odlican.nije losa ni piramida u vranici.
odem kod njih jer je vlasnik moj komšija iz djetinjstva
-
Nepass
#249 Re: PEKARE U SARAJEVU
Piramida=komšija=kračule?muha_sa wrote:radiša wrote:mb je odlican.nije losa ni piramida u vranici.![]()
Meni su kolači eksta na dobrinji, mala slastičarna
Al ne mogu se sjetiti kako se zove
Kolači oko 3KM
Meni najbolja pekara Bistrik, uvjek svježe. Pite dobre, slanci vrh.
Somun najbolji u pekari preko puta pivare. Ali rade samo za ramazan, inače alifakovac. Kod mahira bezveze, kifle mogu proći. Poričanin mi se ni malo ne sviđa
- muha_sa
#250 Re: PEKARE U SARAJEVU
Nepass wrote:Piramida=komšija=kračule?muha_sa wrote:radiša wrote:mb je odlican.nije losa ni piramida u vranici.![]()
Meni su kolači eksta na dobrinji, mala slastičarna
Al ne mogu se sjetiti kako se zove
Kolači oko 3KM
Meni najbolja pekara Bistrik, uvjek svježe. Pite dobre, slanci vrh.
Somun najbolji u pekari preko puta pivare. Ali rade samo za ramazan, inače alifakovac. Kod mahira bezveze, kifle mogu proći. Poričanin mi se ni malo ne sviđa
nekad se ulica zvala Samardžije
volim kod Poricanina slane kifle kupit i s merakom ih pojest--a tražim što slanije