Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
detroit-mercy wrote:Iskreno receno, meni se nije uopste svidio, previse grub i krestav glas za komentatora. Previse dreke i galame, nema neki ritam da dize i spusta kao utakmica napreduje, nego imam utisak da cijelo vrijeme pokusava da drzi podignute tenzije. Ukratko, zadnji puta sam smanji ton na TV da bih mogao gledati tekmu na miru, nama je izgleda najakse prodat sve pod kvalitet.
Haj reci ko je bolji. Možda ti se više sviđa Velid Spaho za kojeg je svaki igrač "u posljednje vrijeme u sjajnoj formi"
Nemam toliko prilike pratiti sport iz BiH na TV, a posto vec duze vrijeme zivim vani ne mogu ti reci ni koje taj Velid Spaho. Samo sam iznio svoje misljenje o Marijanu kao komentatoru, po meni previse se namece sa svojim krestavim glasom i stvaranjem, ponekad bespotrebnog emotivnog naboja. Licno, meni ono Vedo dijamantu, Vedo dijamanut je bilo vise neka vrsta podilazenja ne znam kome vec, Vedi, ili slusaocima/gledaocima nego istinsko komentiranje. Ne mogu ti reci nista o komentatorima u BiH jer kao sto rekoh ne pratim toliko nas sport (osmi repke ponekad), ali sam pokusao da usporedim Marijana sa komentatorima koji rade na drugim svjetskim kanalima, i mogu ti reci taj Marijan ne bi mogao dobiti prolaznu ocjenu medju iole boljom konkurencijom. Sad, sto je kod nas Marijan vrha komentiranja je drugi slucaj.
detroit-mercy wrote:Iskreno receno, meni se nije uopste svidio, previse grub i krestav glas za komentatora. Previse dreke i galame, nema neki ritam da dize i spusta kao utakmica napreduje, nego imam utisak da cijelo vrijeme pokusava da drzi podignute tenzije. Ukratko, zadnji puta sam smanji ton na TV da bih mogao gledati tekmu na miru, nama je izgleda najakse prodat sve pod kvalitet.
Haj reci ko je bolji. Možda ti se više sviđa Velid Spaho za kojeg je svaki igrač "u posljednje vrijeme u sjajnoj formi"
Nemam toliko prilike pratiti sport iz BiH na TV, a posto vec duze vrijeme zivim vani ne mogu ti reci ni koje taj Velid Spaho. Samo sam iznio svoje misljenje o Marijanu kao komentatoru, po meni previse se namece sa svojim krestavim glasom i stvaranjem, ponekad bespotrebnog emotivnog naboja. Licno, meni ono Vedo dijamantu, Vedo dijamanut je bilo vise neka vrsta podilazenja ne znam kome vec, Vedi, ili slusaocima/gledaocima nego istinsko komentiranje. Ne mogu ti reci nista o komentatorima u BiH jer kao sto rekoh ne pratim toliko nas sport (osmi repke ponekad), ali sam pokusao da usporedim Marijana sa komentatorima koji rade na drugim svjetskim kanalima, i mogu ti reci taj Marijan ne bi mogao dobiti prolaznu ocjenu medju iole boljom konkurencijom. Sad, sto je kod nas Marijan vrha komentiranja je drugi slucaj.
Preporucio bi ti da i dalje ostanes uz NTV Hayat, jer oni imaju komentatore u odlicnoj formi za to sto ti trazis. Kojim komentatorima na drugim svjetskim stanicama, daj koji primjer. Pratis li englesku ligu, njemacku? Poslusaj njihove komentatore, oni najbolji su zestoki poput marjana.
Marjan ce lako dobiti posao opet a likovi kao sto hayat ima u svojoj sporskoj redakciji mogu samo u nizi rang amaterski tv stanica.
Problem je u tome sto je vecina ljudi cula za Marjana kad ga je Senad H. "predstavio" u CD-u. Ona mala grupa ljudi koja je Marjana pratila i na Sportklubu, zna kako Marjan radi i sta je govorio daleko prije nego je "predstavljen" BH publici. Zato ti ta prica o podilazenju nimalo ne pije vode.
marijan je prvo "cvajta" pa tek onda dijamant i zmaj...znaju ljudi kao ja koji su zbog njega gledali tekme tipa osnabruck - wehen čovjek jednostavno živi fudbal - i to je to, glumiti se može donekle i neko vrijeme...
JThomas wrote:marijan je prvo "cvajta" pa tek onda dijamant i zmaj...znaju ljudi kao ja koji su zbog njega gledali tekme tipa osnabruck - wehen čovjek jednostavno živi fudbal - i to je to, glumiti se može donekle i neko vrijeme...
to je to. nije u pitanju samo tekma belgija-bih a jos manje primera. marjan je cvajta, bundes liga, nhl......sah, ne ljuti se covjece.....ko to nije gledao i pratio, ne zna o cemu pricamo.
Po meni su Baho i Marjan naša dva najlošija sportska komentatora - nikakve stručne analize utakmice nisu spremni ponuditi, samo se znaju dernjati bezveze. Pogledajte komentatore na evropksim TV stanicama - milion stvari čovjek može naučiti o taktici, statistici itd...
babyface wrote:Po meni su Baho i Marjan naša dva najlošija sportska komentatora - nikakve stručne analize utakmice nisu spremni ponuditi, samo se znaju dernjati bezveze. Pogledajte komentatore na evropksim TV stanicama - milion stvari čovjek može naučiti o taktici, statistici itd...
babyface wrote:Po meni su Baho i Marjan naša dva najlošija sportska komentatora - nikakve stručne analize utakmice nisu spremni ponuditi, samo se znaju dernjati bezveze. Pogledajte komentatore na evropksim TV stanicama - milion stvari čovjek može naučiti o taktici, statistici itd...
Ti si ocito gledao samo utakmicu iz Belgije koju je Marjan radio. Pa covjek je ziva enciklopedija fudbala
Haris033 wrote:Vidi ti "Hayat-ovaca" sto se javljaju!!! Pisite Vi i kritukujte Marjana, al' znajte JEDAN JE MARJAN MIJAJLOVIC!!!
Duhovit si nema šta. Btw, samo me interesuje žasto je Marjan toliko dobar - jesi li sposoban opisati riječima?
Evo ja cu, naime, Marjan je Bog. Jel u redu?
Inace Marjan me uvijek podsjeti na ovo
A svima vam zelim da uzivate u prenosu iz Armenije uz komentar nekog disleksicara sa hayata koji vodi utakmicu sa entuzijazmom na nivou nekoga kome je prije utakmice pomrla sva porodica.
Joj znalaca, porediti Bahu s Marjanom Marjan možda sipa previše informacija i preglasan je, ali to je zato što čovjek VOLI to što radi i zna sve o fudbalu. Porediti njega s jednom ljudskom i komentatorskom nulom kakav je Baho T. (finale CL 1994, cambio, konstantno uvlačenje Savezu, neinformisanost i favoriziranje određenih timova) mogu samo ljudi koji nemaju pojma o fudbalu i sportu uopšte.
diler wrote:
Inace Marjan me uvijek podsjeti na ovo
A svima vam zelim da uzivate u prenosu iz Armenije uz komentar nekog disleksicara sa hayata koji vodi utakmicu sa entuzijazmom na nivou nekoga kome je prije utakmice pomrla sva porodica.
Ne kontam raju koja uziva u ovim nasim dzenaza-komentatorima,ja kada pogledam ovaj gore video ili ovaj sljedeci sav se najezim,nema tu foliranja gospodo draga.
Problem je sto su nasi ljudi navikli na prosijek u svemu,pa je tako svako iskakanje iznad tog prosijeka za njih ravno katastrofi.
Marjana sam uzivao slusati na sportklub-u kada je radio prenose i cak dugo nisam ni znao kako se zove,ali sam redovno sve utakmice bundes lige ranijih sezona redovno pratio na tom kanalu upravo zbog njega.Cvajta je prica za sebe !
ne može se, gospodo draga, to glumiti, nego smo mi što neko kaže navikli na mediokritete, i isto tako smo navikli da je svako iskazivanje osjećanja ili entuzijazma jal pičkasto, jal "ofirno"...po kriterijima koje su također ustanovili mediokriteti. dopuštam da se nekome ne sviđa...ali reći da marijan GLUMI? to je glupost, glupost da može biti veća...
Samo da me se ne stavi u isti kos, sa ovima koji kazu da marijan glumi,
covjek je oK , kakva gluma,
ali da je najbolji nije, ali o ukusima se ne raspravlja ...
zdravooooo
p.s. vec pri samoj pomisli na njegov glas se prepadnemm
bosanska rijec wrote:Samo da me se ne stavi u isti kos, sa ovima koji kazu da marijan glumi,
covjek je oK , kakva gluma,
ali da je najbolji nije, ali o ukusima se ne raspravlja ...
zdravooooo
Ok, razumjeli smo, ti volis malo odspavati uz utakmicu.
jedini koji bi mozda mogao parirati marjanu je onaj frajer sto je na srpskom pinku prenosio calcio. ne znam sta bi s njim i gdje je sada. ali ja se sjecam kad smo nekad davno komentarisali kako je taj frajer dobar, kako smo kukali da kod nas nema ni blizu takvog komentatora, kako bi trebali uvesti nekoga (a tada je i baho jos bio aktivan). a sada kad smo po mom misljenju imali super komentatora, sad kukamo kako je baho bio bolji i kako imamo jos boljih.
ja se samo bojim da sve ovo covjeka ne unisti i totalno ne odbije od nas. meni je zao sto je ovako ispalo i sto smo i sami krivi da smo ga izradili jer da je covjek ostao na sportklubu barem bi imao zadovoljstvo da ga slusam kako prenosi ako ne bundes lige onda francuze, belgijance, nhl, nfl........a ovako.......
pa eto sad mi svi sto se ne slazemo sa vama mi volimo otspavati....
vala dosadni ste haman koliko i on sa svojim krejanjem
prije uz njega zaspati , kad bjezim od krestanja na relaciji iz dnevne u spavacu