"jest da nas deru na tržištu, ali mi smo moralni pobjednici"johntra wrote:ja to nisam rekao...dovoljno mi je što su priznali da njihova PD tehnologija nema šanse u poređenju sa CR tehnologijom...
i meni je to dovoljno
Moderators: _BataZiv_0809, anex
"jest da nas deru na tržištu, ali mi smo moralni pobjednici"johntra wrote:ja to nisam rekao...dovoljno mi je što su priznali da njihova PD tehnologija nema šanse u poređenju sa CR tehnologijom...
kad smo kod zarade ....hostapler wrote:Nasao,vidio. Fiat je vlasnik IVECA. Zarada Fiata samo na Ivecu je preko 400 miliona eura u 2011 godini.
uuuuuu 2 milijarde .... mogao bi iveco preuzeti VW-a ....hostapler wrote:Prihod i zarada nije isto![]()
Sam Iveco je imao skoro 2 milijarde prihoda
jbga, nije to bit stanja na tržištu, nego je to bit da znaš napraviti i patentirati nešto svoje...što, tokom svih ovih, godina, u poređenju sa FIAT-om, VW-u slabo ide...ups, zaboravih napisati, VW-u ide đonjenje odlično...Gost1515 wrote: "jest da nas deru na tržištu, ali mi smo moralni pobjednici"![]()
i meni je to dovoljno
Iveco se 2011. godine odvoio od Fiat Grupe (Fat S.p.A) u kojoj su Fiat, AR, Lancia, Dodge, Crhysler, Jeep i pripoio novonastalom Fiat Industrialu u kojoj su veliki komercijalno strojevi, poljoprivredne i radne masine Steyr. New Holland, Magirus, Kobelco.hostapler wrote:Nasao,vidio. Fiat je vlasnik IVECA. Zarada Fiata samo na Ivecu je preko 400 miliona eura u 2011 godini.
A ko je vlasnik Fiat Industrial ?goran16v wrote:Iveco se 2011. godine odvoio od Fiat Grupe (Fat S.p.A) u kojoj su Fiat, AR, Lancia, Dodge, Crhysler, Jeep i pripoio novonastalom Fiat Industrialu u kojoj su veliki komercijalno strojevi, poljoprivredne i radne masine Steyr. New Holland, Magirus, Kobelco.hostapler wrote:Nasao,vidio. Fiat je vlasnik IVECA. Zarada Fiata samo na Ivecu je preko 400 miliona eura u 2011 godini.
Bogati javi ovo Marchionniju, on se jadan slomi da poveća profit FIATu, a ustvari bi se trebao da baci na istraživanja i patentiranje ... ne dozvoli da čovjek živi u zabludi.johntra wrote:jbga, nije to bit stanja na tržištu, nego je to bit da znaš napraviti i patentirati nešto svoje...što, tokom svih ovih, godina, u poređenju sa FIAT-om, VW-u slabo ide...ups, zaboravih napisati, VW-u ide đonjenje odlično...Gost1515 wrote: "jest da nas deru na tržištu, ali mi smo moralni pobjednici"![]()
i meni je to dovoljno
@hoštapler...FIAT je vlasnik Iveca godinama, uz to je vlasnik kompanija Case i New Holland, vodećih kompanija za proizvodnju građevinskih i agrikulturalnih mašina...
zarada VW-a za 2011 - 3,8 Milijardi, ne da mi se tražiti za prihod. (ovo je bez privrednih vozila). Unutar VW grupe, jedino je Audi zaradio više - 5,3 milijardi.hostapler wrote:A ko je vlasnik Fiat Industrial ?goran16v wrote:Iveco se 2011. godine odvoio od Fiat Grupe (Fat S.p.A) u kojoj su Fiat, AR, Lancia, Dodge, Crhysler, Jeep i pripoio novonastalom Fiat Industrialu u kojoj su veliki komercijalno strojevi, poljoprivredne i radne masine Steyr. New Holland, Magirus, Kobelco.hostapler wrote:Nasao,vidio. Fiat je vlasnik IVECA. Zarada Fiata samo na Ivecu je preko 400 miliona eura u 2011 godini.
@ gost1515
To je samo kamion,opet nisi napisao kolika je zarada VW (posto Iveca pominjes samog,spomeni i VW samog,bez Audia,Skode,Seata i sl).
e ti si mi se ubio za ovakvih tematechnoGeek wrote:Jasta je davno presao... nakon Hyundaia i Kie, kakva inovativnost u pm... Ugledah Golfa VI nakon nepuna 2 mjeseca od kako je predstavljen, kad zadimi na startu...e reko jako su im dobri motori
hahahahahah,stvarno jako bitan faktor pri odredjivanju kvalitete motora..technoGeek wrote:Jasta je davno presao... nakon Hyundaia i Kie, kakva inovativnost u pm... Ugledah Golfa VI nakon nepuna 2 mjeseca od kako je predstavljen, kad zadimi na startu...e reko jako su im dobri motori
jedna lasta ne cini proljece,niti jedan il dva golfa cine vw nekvalitetnim..3 000 000 ljudi na svijetu znaju zasto..za sve ostalo tu je master card..technoGeek wrote:Ne, to su mi rekli poznanici koji ih voze, i 1.9 i 2.0 gdje su mijenjali u garantnom roku... kao sto su i rekli da vise nikada nece kupiti Das Auto
mudar covjek..naravno da ce to reci,da pravi alfe umro bi od gladi..ne zato sto se ne kvare nego zato sto se ne prodaju pa se ne mogu ni pokvarit..a ne prodaju se zato sto su uber kvalitne i sve ostalo u superlativimatechnoGeek wrote:Kao sto mi rece prijatelj automehanicar, dok je VW-a ne brine se kako ce prezivjeti svakodnevnicu
Sad ćeš u aprilu imati još jedan SLS AMG 6.3 u ovoj zadnjoj kategorijiBakir1 wrote:ispravka vedo onih navoda od jucer, ono se odnosilo na prvu registraciju tj uvoz.
kada je u pitanju ukupan broj registrovanih vozila u BiH za mjesec 03/2012 ovako:
1. ukupan broj registrovanih vozila 54.218 putnička vozila
od toga :
- wagen 18.379 kom ili 33,89 %
- fiat 2.778 kom ili 5,12 %
2. starost motornih vozila
- vozila proizvedena prije 1992 godine 21.113 kom 38,94 %
- vozila proizvedena do 2006 godine 26.249 kom 48,41 %
- vozila proizvedena do 2012 godine 6.405 kom 11,81 %
- vozila proizvedena 2012 godine 451 kom 0,83 %
3. vozila po broju kw od 200 i više
148 kom ili 0,27 %
a od toga