Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
respo wrote:
pa sluze za brzi protok saobracaja logicno
ni tebi nije jasno izgleda o cemu pricam
covjece nisi na autoputu pa da ti lijeva bude najbrza
a ni desna najsporija
instruktor te prestrojava desno da ne bi smetao ostalim vozacima
zasto bas desna? zato jer te nece lijevom uciti pa onda udjes u ulicu sa samo jednom trakom i belaj
u desnoj traci se uci i polozaj auta uz desnu ivicu da znas koliko imas prostora do trotoara ili pjeska zavisi sta je sa te strane
dok sa lijeve strane je veoma lako provjeriti gdje i sta ako je prijeko potrebno klasicnim glava kroz prozor
a za brzi protok saobracaja aaaaaaaaaaa zato to sluzi ,nek si me prosvijetlio ,bas ti hvala.nije tebi izgleda jasno o cemu pricas jer samo lupetas s nekim nebulozama .nije ni uz bradinu i ivan autoput pa je desna traka za spora vozila a lijeva za brza ,to je svugdje tako bez obzira na vrstu saobracajnice.djesi instruktore i logicaru nas nismo te odma prepoznali jesi li i ti polozio uz 2 svjedoka ili preko stele?
respo wrote:
zasto jer si najbrzi? za to je predvidjena srednja traka ne lijeva
nisam ja najbrzi,ja se vozim normalno i postujem propise.sto me nasmija za srednju traku hahaha jesi to ti izmislio ? ako nisi gdje si to procitao?
respo wrote:
a ni desna najsporija
zasto bas desna? zato jer te nece lijevom uciti pa onda udjes u ulicu sa samo jednom trakom i belaj
u desnoj traci se uci i polozaj auta uz desnu ivicu da znas koliko imas prostora do trotoara ili pjeska zavisi sta je sa te strane
dok sa lijeve strane je veoma lako provjeriti gdje i sta ako je prijeko potrebno klasicnim glava kroz prozor
a za brzi protok saobracaja aaaaaaaaaaa zato to sluzi ,nek si me prosvijetlio ,bas ti hvala.nije tebi izgleda jasno o cemu pricas jer samo lupetas s nekim nebulozama .nije ni uz bradinu i ivan autoput pa je desna traka za spora vozila a lijeva za brza ,to je svugdje tako bez obzira na vrstu saobracajnice.djesi instruktore i logicaru nas nismo te odma prepoznali jesi li i ti polozio uz 2 svjedoka ili preko stele?
respo wrote:
nisam ja najbrzi,ja se vozim normalno i postujem propise.sto me nasmija za srednju traku hahaha jesi to ti izmislio ? ako nisi gdje si to procitao?
respo wrote:
a ni desna najsporija instruktor te prestrojava desno da ne bi smetao ostalim vozacima
zasto bas desna? zato jer te nece lijevom uciti pa onda udjes u ulicu sa samo jednom trakom i belaj u desnoj traci se uci i polozaj auta uz desnu ivicu da znas koliko imas prostora do trotoara ili pjeska zavisi sta je sa te strane
prva boldirana recenica.sam si odgovorio koja je najsporija (mada sve tri imaju isto ogranicenje,ali nigdje pise da ne smijes voziti sporije,ali bi lijeva trebala biti za one koji voze po ogranicenju,a ne sporije).
druga boldirana recenica. zar linija nije ZID? po tvom poimanju voznje autoskola u desnoj traci,znaci da oni mogu nauciti voziti samo ako voze uz trotoar. zasto onda na poligonima radis sve uz pomoc linija a ne trotoara (osim ako ne mislis da tako cuvaju felge i gume od ostecenja)? osim toga zar mislis da bi neko rizikovao da mu kandidat zgazi pjesaka.
dakle voze trakom predvidjenom za sporiju voznju,ali to si nam vec rekao tako da ja mislim da si ti zakljucio sam svoju raspravu.
respo wrote:
a ni desna najsporija
respo wrote:
Koliko si siguran da je tačno ovo u vezi bradine i ivana?
Slazem se sa ovim oko spore voznje. Spora voznja je opasna kao i brza voznja.Najgore od svega kad takvi idu na duzi put pa se ukljuce u lijeve trake i onda ih moras zaobilaziti sa desne strane, sto opet nije pravilno u neku ruku.
trebalo bi se voziti po ogranicenju ,a isto tako ovi spori puzevi sto gamizu po gradu 30-40km/h trebali bi se vodjeni nekom osnovnom kulturom pomaci u desnu traku da ne stvaraju guzvu i ne smetaju ljudima koji se krecu normalnom brzinom..
sorcerer wrote:trebalo bi se voziti po ogranicenju ,a isto tako ovi spori puzevi sto gamizu po gradu 30-40km/h trebali bi se vodjeni nekom osnovnom kulturom pomaci u desnu traku da ne stvaraju guzvu i ne smetaju ljudima koji se krecu normalnom brzinom..
Kakva kultura, ako ti se zuri prodji drugom trakom pored njih. Iz lijeve se ide i lijevo, iz desne u desno, ne mozes ocekivati da ce sve glatko teci, ni ti ni ja nismo sami na cesti. Ali zato u granicama ogranicenja sve su trake njabrze.
LeKo wrote:
Drugi put kad te pusti u tom pravcu da voziš obrati pažnju na postavljeni znak, a onda nam ovdje prenesi šta si vidio.
ja vrlo dobro znam koji je znak tamo ,isti takav znak stoji na cesti iz pravca bentbase prema lapisnici.i jos na mnogim mjestima sirom nase lijepe drzave gdje su dvije trake u jednom smjeru uzbrdo.posto si vidim ti izmislio neku novu zivotnu filozofiju bilo bi lijepo da nam to uslikas i pojasnis taj znak ili ces nas ovako pismeno uvjeriti da smo postali engleska i da je desna traka za brza vozila ,a lijeva za spora ?
Last edited by sorcerer on 02/12/2012 01:20, edited 1 time in total.
basicm wrote:
Kakva kultura, ako ti se zuri prodji drugom trakom pored njih. Iz lijeve se ide i lijevo, iz desne u desno, ne mozes ocekivati da ce sve glatko teci, ni ti ni ja nismo sami na cesti. Ali zato u granicama ogranicenja sve su trake njabrze.
ma da, jebes kulturu,kome to treba.... bravo majstore ,svaka cast na odgovoru,da nisi mozda inzinjer saobracaja? kojom drugom trakom? imaju 3 trake i 3 puza voze svaki u svojoj traci...kuda da prodjem? trotoarom mozda?tramvajskim sinama?
(2) Pretjecati se mora s desne strane ako je vozilo na kolniku zauzelo takav položaj i njegov vozač daje takav znak da se sa sigurnošću može zaključiti da to vozilo skreće ulijevo.
LeKo wrote:
Drugi put kad te pusti u tom pravcu da voziš obrati pažnju na postavljeni znak, a onda nam ovdje prenesi šta si vidio.
ja vrlo dobro znam koji je znak tamo ,isti takav znak stoji na cesti iz pravca bentbase prema lapisnici.i jos na mnogim mjestima sirom nase lijepe drzave gdje su dvije trake u jednom smjeru uzbrdo.posto si vidim ti izmislio neku novu zivotnu filozofiju bilo bi lijepo da nam to uslikas i pojasnis taj znak ili ces nas ovako pismeno uvjeriti da smo postali engleska i da je desna traka za brza vozila ,a lijeva za spora ?
Slažem se da isti znak stoji na mjestima gdje navodiš, a i u regiji na sličnim cestama. Nisam izmislio nikakvu novu filozofiju i nema potrebe da slikam na licu mjesta jer si u potpunosti u pravu. Replika je bila u smislu "džaba što si 100% u pravu, vazda će se naći hajvan da kontrira" bilo da je u pitanju saobraćaj ili nešto drugo. Živio i mnogo kilometara odvezao bez nervoze.
Na temu:
Toliko je situacija u kojima bi se trebalo iznervirati, ali neću nekom neotesanom papku pružiti to zadovoljstvo nema šanse. Stvari/djela koje ne možeš popraviti nisu vrijedne/i pažnje.
Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.