Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sorcerer

#226 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

respo wrote: pa sluze za brzi protok saobracaja logicno
ni tebi nije jasno izgleda o cemu pricam
covjece nisi na autoputu pa da ti lijeva bude najbrza
a ni desna najsporija
instruktor te prestrojava desno da ne bi smetao ostalim vozacima
zasto bas desna? zato jer te nece lijevom uciti pa onda udjes u ulicu sa samo jednom trakom i belaj
u desnoj traci se uci i polozaj auta uz desnu ivicu da znas koliko imas prostora do trotoara ili pjeska zavisi sta je sa te strane
dok sa lijeve strane je veoma lako provjeriti gdje i sta ako je prijeko potrebno klasicnim glava kroz prozor
a za brzi protok saobracaja aaaaaaaaaaa zato to sluzi ,nek si me prosvijetlio ,bas ti hvala.nije tebi izgleda jasno o cemu pricas jer samo lupetas s nekim nebulozama .nije ni uz bradinu i ivan autoput pa je desna traka za spora vozila a lijeva za brza ,to je svugdje tako bez obzira na vrstu saobracajnice.djesi instruktore i logicaru nas nismo te odma prepoznali jesi li i ti polozio uz 2 svjedoka ili preko stele?
respo wrote: zasto jer si najbrzi? za to je predvidjena srednja traka ne lijeva
nisam ja najbrzi,ja se vozim normalno i postujem propise.sto me nasmija za srednju traku hahaha jesi to ti izmislio ? ako nisi gdje si to procitao?
respo

#227 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

sorcerer wrote:
a ni desna najsporija
zasto bas desna? zato jer te nece lijevom uciti pa onda udjes u ulicu sa samo jednom trakom i belaj
u desnoj traci se uci i polozaj auta uz desnu ivicu da znas koliko imas prostora do trotoara ili pjeska zavisi sta je sa te strane
dok sa lijeve strane je veoma lako provjeriti gdje i sta ako je prijeko potrebno klasicnim glava kroz prozor
a za brzi protok saobracaja aaaaaaaaaaa zato to sluzi ,nek si me prosvijetlio ,bas ti hvala.nije tebi izgleda jasno o cemu pricas jer samo lupetas s nekim nebulozama .nije ni uz bradinu i ivan autoput pa je desna traka za spora vozila a lijeva za brza ,to je svugdje tako bez obzira na vrstu saobracajnice.djesi instruktore i logicaru nas nismo te odma prepoznali jesi li i ti polozio uz 2 svjedoka ili preko stele?
nisam ja najbrzi,ja se vozim normalno i postujem propise.sto me nasmija za srednju traku hahaha jesi to ti izmislio ? ako nisi gdje si to procitao?
poredis magistralni put i saobracajnicu u gradu :-)
sorcerer

#228 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

respo wrote: poredis magistralni put i saobracajnicu u gradu :-)
da ,poredim , nestalo ti argumenata vidim.... pitao sam te nesto da mi odgovoris ....
jesi to ti izmislio ? ako nisi gdje si to procitao?
jesi li i ti polozio uz 2 svjedoka ili preko stele?
respo

#229 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by respo »

sorcerer wrote:
respo wrote: poredis magistralni put i saobracajnicu u gradu :-)
da ,poredim , nestalo ti argumenata vidim.... pitao sam te nesto da mi odgovoris ....
jesi to ti izmislio ? ako nisi gdje si to procitao?
jesi li i ti polozio uz 2 svjedoka ili preko stele?
nije nestalo argumenata
zna se sta je magistralni put i cesta koja povezuje naselja nevazno a sasvim drugo je saobracajnica u gradu bilo kom vecem

sta sam izmislio?
sorcerer

#230 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

gdje se zna? to ti argument? gdje si to procitao?osnovna pravila su ista za sve saobracajnice i u gradu i na selu ...

da je srednja traka najbrza
sparky

#231 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sparky »

a ni desna najsporija
prva boldirana recenica.sam si odgovorio koja je najsporija (mada sve tri imaju isto ogranicenje,ali nigdje pise da ne smijes voziti sporije,ali bi lijeva trebala biti za one koji voze po ogranicenju,a ne sporije).

druga boldirana recenica. zar linija nije ZID? po tvom poimanju voznje autoskola u desnoj traci,znaci da oni mogu nauciti voziti samo ako voze uz trotoar. zasto onda na poligonima radis sve uz pomoc linija a ne trotoara (osim ako ne mislis da tako cuvaju felge i gume od ostecenja)? osim toga zar mislis da bi neko rizikovao da mu kandidat zgazi pjesaka.

dakle voze trakom predvidjenom za sporiju voznju,ali to si nam vec rekao tako da ja mislim da si ti zakljucio sam svoju raspravu.
LeKo

#232 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by LeKo »

sorcerer wrote:
a ni desna najsporija
Koliko si siguran da je tačno ovo u vezi bradine i ivana?
cigara

#233 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by cigara »

100%, unutrasnja traka za brze
i da nije po zakonu definisano, postoji odredjeni "bonton"

isto ko sto te ne moram pustiti, tj prikociti da se uvalis u moju traku ispred mene al pustim ako vidim da se u suprotnom stvara guzva
Joker88

#234 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Joker88 »

kad me prestigne na punoj liniji :(
sorcerer

#235 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

LeKo wrote:
nesiguran sam skroz,jbga meni mama neda da se vozam dalje od ilidze i to samo po danu.....
Melami

#236 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Melami »

Slazem se sa ovim oko spore voznje. Spora voznja je opasna kao i brza voznja.Najgore od svega kad takvi idu na duzi put pa se ukljuce u lijeve trake i onda ih moras zaobilaziti sa desne strane, sto opet nije pravilno u neku ruku.
basicm

#237 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

OK onda,kad je tako, pitanje:

Grad, 3 trake, ogranicenje 60. Koliko se vozi desnom, koliko srednjom, koliko lijevom?
ChipyChips

#238 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by ChipyChips »

60 km/h
sorcerer

#239 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

trebalo bi se voziti po ogranicenju ,a isto tako ovi spori puzevi sto gamizu po gradu 30-40km/h trebali bi se vodjeni nekom osnovnom kulturom pomaci u desnu traku da ne stvaraju guzvu i ne smetaju ljudima koji se krecu normalnom brzinom..
LeKo

#240 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by LeKo »

sorcerer wrote:
LeKo wrote:
nesiguran sam skroz,jbga meni mama neda da se vozam dalje od ilidze i to samo po danu.....

Drugi put kad te pusti u tom pravcu da voziš obrati pažnju na postavljeni znak, a onda nam ovdje prenesi šta si vidio.
basicm

#241 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

sorcerer wrote:trebalo bi se voziti po ogranicenju ,a isto tako ovi spori puzevi sto gamizu po gradu 30-40km/h trebali bi se vodjeni nekom osnovnom kulturom pomaci u desnu traku da ne stvaraju guzvu i ne smetaju ljudima koji se krecu normalnom brzinom..
Kakva kultura, ako ti se zuri prodji drugom trakom pored njih. Iz lijeve se ide i lijevo, iz desne u desno, ne mozes ocekivati da ce sve glatko teci, ni ti ni ja nismo sami na cesti. Ali zato u granicama ogranicenja sve su trake njabrze.
sorcerer

#242 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

LeKo wrote: Drugi put kad te pusti u tom pravcu da voziš obrati pažnju na postavljeni znak, a onda nam ovdje prenesi šta si vidio.
ja vrlo dobro znam koji je znak tamo ,isti takav znak stoji na cesti iz pravca bentbase prema lapisnici.i jos na mnogim mjestima sirom nase lijepe drzave gdje su dvije trake u jednom smjeru uzbrdo.posto si vidim ti izmislio neku novu zivotnu filozofiju bilo bi lijepo da nam to uslikas i pojasnis taj znak ili ces nas ovako pismeno uvjeriti da smo postali engleska i da je desna traka za brza vozila ,a lijeva za spora ?
Last edited by sorcerer on 02/12/2012 01:20, edited 1 time in total.
sorcerer

#243 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

basicm wrote:
Kakva kultura, ako ti se zuri prodji drugom trakom pored njih. Iz lijeve se ide i lijevo, iz desne u desno, ne mozes ocekivati da ce sve glatko teci, ni ti ni ja nismo sami na cesti. Ali zato u granicama ogranicenja sve su trake njabrze.

ma da, jebes kulturu,kome to treba.... bravo majstore ,svaka cast na odgovoru,da nisi mozda inzinjer saobracaja? kojom drugom trakom? imaju 3 trake i 3 puza voze svaki u svojoj traci...kuda da prodjem? trotoarom mozda?tramvajskim sinama?
basicm

#244 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Ih druze, tebe neko dobro nasekirao.
sorcerer

#245 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

ma nije uopste ,samo me ovaj clan buni...
Član 67.
(1) Preticanje i obilaženje obavlja se s lijeve strane.
basicm

#246 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

ima i dalje 100% sam siguran, nesto o desnoj strani ako se time ne ugrozava tok saobracaja ili slicno, mrsko mi traziti.
sorcerer

#247 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

.
Last edited by sorcerer on 02/12/2012 01:44, edited 1 time in total.
sorcerer

#248 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sorcerer »

(2) Pretjecati se mora s desne strane ako je vozilo na kolniku zauzelo takav položaj i njegov vozač daje takav znak da se sa sigurnošću može zaključiti da to vozilo skreće ulijevo.
mislim da ovo ne vrijedi za ivan i bradinu....
LeKo

#249 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by LeKo »

sorcerer wrote:
LeKo wrote: Drugi put kad te pusti u tom pravcu da voziš obrati pažnju na postavljeni znak, a onda nam ovdje prenesi šta si vidio.
ja vrlo dobro znam koji je znak tamo ,isti takav znak stoji na cesti iz pravca bentbase prema lapisnici.i jos na mnogim mjestima sirom nase lijepe drzave gdje su dvije trake u jednom smjeru uzbrdo.posto si vidim ti izmislio neku novu zivotnu filozofiju bilo bi lijepo da nam to uslikas i pojasnis taj znak ili ces nas ovako pismeno uvjeriti da smo postali engleska i da je desna traka za brza vozila ,a lijeva za spora ?
Slažem se da isti znak stoji na mjestima gdje navodiš, a i u regiji na sličnim cestama. Nisam izmislio nikakvu novu filozofiju i nema potrebe da slikam na licu mjesta jer si u potpunosti u pravu. Replika je bila u smislu "džaba što si 100% u pravu, vazda će se naći hajvan da kontrira" bilo da je u pitanju saobraćaj ili nešto drugo. Živio i mnogo kilometara odvezao bez nervoze.

Na temu:
Toliko je situacija u kojima bi se trebalo iznervirati, ali neću nekom neotesanom papku pružiti to zadovoljstvo nema šanse. Stvari/djela koje ne možeš popraviti nisu vrijedne/i pažnje.
feningas

#250 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by feningas »

Silazim sa autoputa Ilidza-Blazuj, i vozim dijelom kroz Blazuj do Mostarskog raskrsca, dvije trake, ogranicenje 60, ja vozim obicno 70, i nadje se neki lola, stize me i blica i trubi da mu se sklonim jer mu kao blokiram brzu traku, trebao bih desno, da on moze proci 100km/h. E pa necu ti se skloniti jarane moj, nikad. Tako mi to povuce zivac.
Post Reply