HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vivax

#226 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vivax »

arelinho wrote:znam da je davno bilo, al' zna li neko mozda zbog cega je hs raskinuo ugovor sa sportklubom??
vlasnik sportkluba je ujedno i vlasnik telemacha...
arelinho

#227 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by arelinho »

vivax wrote:
arelinho wrote:znam da je davno bilo, al' zna li neko mozda zbog cega je hs raskinuo ugovor sa sportklubom??
vlasnik sportkluba je ujedno i vlasnik telemacha...
zahvaljujem :)
The Realist

#228 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Navono nisu ni prijavili pravi broj korisnika, te su manje plaćali, nego su trebali. Na drugoj strani oni tvrde da su ovi jednostarno i neopravdano raskinuli ugovor. Hajd' ga znaj. Ne bi me čudilo ni prvo, ni drugo.
bboobbyy

#229 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by bboobbyy »

bboobbyy wrote:ima li neko na HS-u da je uspio povezat ovaj njihov modem preko kojeg ide i telefon sa nekim wireless routerom

nije valjda da nema niko :D
Nermin_BH

#230 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

bboobbyy wrote:
bboobbyy wrote:ima li neko na HS-u da je uspio povezat ovaj njihov modem preko kojeg ide i telefon sa nekim wireless routerom

Nema veze koji je modem skopčaj na router nazovi njih i reci da ti restartuju ip adresu da si skopčao router i to je to.
Qurajber

#231 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Qurajber »

Nermin_BH wrote:
bboobbyy wrote:

Nema veze koji je modem skopčaj na router nazovi njih i reci da ti restartuju ip adresu da si skopčao router i to je to.
Malo su i oni napredovali...nema više potrebe da ih zove da bi oni restartovali modem...dovoljno je modem i ruter na dvadeset sekundi isključiti sa napajanja i stvar je riješena...
dottore

#232 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dottore »

Image

konacno radi kako treba.. :razz:
dakcu

#233 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by dakcu »

Ima li iko Asusov router da mi postavi prt scrn postavki? Oni ne znaju, a za dolazak naplacuju 25 KM.
passiv

#234 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by passiv »

Imam ja nekoliko pitanja u vezi ovog HSa, došli su mi u mahalu i već su se mnogi priključili jer je bila samo ona ASK kablovska.
Ja sam srećom priključio telefon sa druge strane mahale i imam BHT ADSL za razliku od većine. Eh sad ova ponuda HSa od 30 KM mjesečno je puno bolja i isplativija od ADSL.Ovamo je uključeno 90tak programa, Net 4mbps, i telefon dok za istu cijenuod BHT imam samo net od 4 mbps.
Nisam želio odmah priključiti ovo dok vidim šta će reći ovi što su priključili i imaju li problema, ali bih volio čuti i vas ostale kakvi su i ima li problema sa netom i sa signalom na TV?
Isto tako me interesuje ovaj telefon kolika je cijena poziva prema ostalim mrežama i isplati li se uopšte uzimati ovaj telefon?
Plaća li se još nešto dodatno uz ovo (najam modema ili neke druge opreme)?
arelinho

#235 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by arelinho »

passiv wrote:Imam ja nekoliko pitanja u vezi ovog HSa, došli su mi u mahalu i već su se mnogi priključili jer je bila samo ona ASK kablovska.
Ja sam srećom priključio telefon sa druge strane mahale i imam BHT ADSL za razliku od većine. Eh sad ova ponuda HSa od 30 KM mjesečno je puno bolja i isplativija od ADSL.Ovamo je uključeno 90tak programa, Net 4mbps, i telefon dok za istu cijenuod BHT imam samo net od 4 mbps.
Nisam želio odmah priključiti ovo dok vidim šta će reći ovi što su priključili i imaju li problema, ali bih volio čuti i vas ostale kakvi su i ima li problema sa netom i sa signalom na TV?
Isto tako me interesuje ovaj telefon kolika je cijena poziva prema ostalim mrežama i isplati li se uopšte uzimati ovaj telefon?
eh ja ti imam paket kid 8
39,90 KM
digitalna,kablovska i internet
internet odlican,imas bruku kanala na kablovskoj,na digitalnoj isto tako imas sve 4 arenesport u hd formatu...
internet je za mene odlican sto je u ovom paketu download 6,20 mbps,upload 1,60 mbps :D ja sam zadovoljan sa njima :D
vuk_samotnjak

#236 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

passiv wrote:Imam ja nekoliko pitanja u vezi ovog HSa, došli su mi u mahalu i već su se mnogi priključili jer je bila samo ona ASK kablovska.

Internet odlican, kablovska dobra, al ukoliko te interesuje sport ocajna samo eurosportovi imaju, arene izgubile licencu za spansku ligu, tako da je nece niko na kablovskoj najvjerovatnije prenositi, digitalna ne znam jer je nemam, al net je prva liga, za 15 mara dobijes 4096/512 sto je vise nego odlicno, za sada :mrgreen:
passiv

#237 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by passiv »

Ma nije mi velika šteta što nema španaca ionako osim el klasika nisam ni gledao njihovu ligu.
A šta je sa ovim telefonom? Ima li to iko?
Ako ovaj telefon nije isplativ (ja malo telefona trosim inace, oko 20KM mi dođe mjesečno), onda bih uzeo ovaj net od 4mbps i kablovsku to me dodje oko 20 KM jel tako?
The Realist

#238 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

To ti je KID 4 i on ti iznosi 33,90KM, ali uz to plaćaš i najam modema, oko 6KM. možeš za 69KM kod njih kupiti, ili negdje jeftinije naći i reći da imaš svoj modem.

Ja sam zadovoljan sa njima, iako bih volio da imaju još neke kanale na digitalnoj, net radi odlično (meni barem, a što je bilo problema, riješili su, ali meni su kratko trajali). Jedino zna biti problem dobit podržku, ali meni nije često trebala, pa to pretrpim.
The Realist

#239 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

vuk_samotnjak wrote: ......, kablovska dobra, al ukoliko te interesuje sport ocajna samo eurosportovi imaju, arene izgubile licencu za spansku ligu, tako da je nece niko na kablovskoj najvjerovatnije prenositi, digitalna ne znam jer je nemam, al net je prva liga, za 15 mara dobijes 4096/512 sto je vise nego odlicno, za sada :mrgreen:

Ovo nije istina za Primeru, nisu izgubili licencu i prenosit će i sljedeće godine.
The Realist

#240 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

passiv wrote:Ma nije mi velika šteta što nema španaca ionako osim el klasika nisam ni gledao njihovu ligu.
Ako ovaj telefon nije isplativ (ja malo telefona trosim inace, oko 20KM mi dođe mjesečno), onda bih uzeo ovaj net od 4mbps i kablovsku to me dodje oko 20 KM jel tako?
Imat ćeš Primeru, ali ti treba digitalna za to, jer su na njoj sve 4 Arene.

Net i kablovska koju spominješ te sa modemom dođe oko 31-32KM, ne 20, tako da ti se možda više isplati uzeti KID 4, ako možeš da daš još ca 8KM mjesečno, jer mislim da više dobiješ, nego što izgubiš s tim.

Za telefon ne znam, nažalost, pitaj korisnika jastuk1.
lucko

#241 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lucko »

The Realist wrote:
passiv wrote:Ma nije mi velika šteta što nema španaca ionako osim el klasika nisam ni gledao njihovu ligu.
Imat ćeš Primeru, ali ti treba digitalna za to, jer su na njoj sve 4 Arene.

Net i kablovska koju spominješ te sa modemom dođe oko 31-32KM, ne 20, tako da ti se možda više isplati uzeti KID 4, ako možeš da daš još ca 8KM mjesečno, jer mislim da više dobiješ, nego što izgubiš s tim.

Za telefon ne znam, nažalost, pitaj korisnika jastuk1.
e doceka i ja da realist pogrijesi!

spanci u narednoj sezoni nisu vise na AS, za razliku od lige sampiona i liga evrope.

Telefon funkcionira kao i internet.
The Realist

#242 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

lucko wrote: e doceka i ja da realist pogrijesi!

spanci u narednoj sezoni nisu vise na AS, za razliku od lige sampiona i liga evrope.

Pratio sam po forumima i "pročitao" da prenose, ali vratio sam se sada i vidim da su oni napisali "Liga 1", hebiga, ja znam da je Serie A, Ligue 1, La Liga, Premiership, Bundesliga.... i kada sam pročitao Liga, kontam Španjolce su zadržali, a oni ustvari preveli Francuze. Do mene je.
vuk_samotnjak

#243 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

The Realist wrote:

Pratio sam po forumima i "pročitao" da prenose, ali vratio sam se sada i vidim da su oni napisali "Liga 1", hebiga, ja znam da je Serie A, Ligue 1, La Liga, Premiership, Bundesliga.... i kada sam pročitao Liga, kontam Španjolce su zadržali, a oni ustvari preveli Francuze. Do mene je.
:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: đeš ba mene ispravljat :evil: :razz:
Steta vala sto spanci pređoše na sport klub, iako nemam ja digitalu, bilo je uzivancija gledati tekme u hd-u, sad se valja patiti sa streamovima :x
HardCore

#244 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by HardCore »

vuk_samotnjak wrote:
The Realist wrote:

:razz: :razz: :razz: :razz: :razz: :razz: đeš ba mene ispravljat :evil: :razz:
Steta vala sto spanci pređoše na sport klub, iako nemam ja digitalu, bilo je uzivancija gledati tekme u hd-u, sad se valja patiti sa streamovima :x

Dok je sopcast tu, sve valja, nadje se hd link i uzivas se :D
passiv

#245 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by passiv »

evo nasao sam nekih modema na piku
CISCO DPC/EPC2100 Cable Modem ovakav i oni prodaju samo što ima neka oznaka R2 jel može ovaj?
I kako ide ovo plaćanje kod njih?

Hvala svima na informacijama :)
vuk_samotnjak

#246 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

passiv wrote:evo nasao sam nekih modema na piku
CISCO DPC/EPC2100 Cable Modem ovakav i oni prodaju samo što ima neka oznaka R2 jel može ovaj?

Buraz, pazi da ne bude sa dugom modem, nece ti htjeti prikljuciti ako ima duga tako da ces morati kod njih uzeti novi modem.
vuk_samotnjak

#247 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

HardCore wrote:

ma pomalo mi stuca na sopcastu na ovom najmanjem paketu, ono kad je previse kretanja, il kad je sansa za gol ,il kad bude gol, zastopa na trenutak. I treba po nekoliko minuta da se uhaviza link i postane stabilan. Nekako su mi bolji streamovi kanala al ih je u zadnje vrijeme tesko naci.
passiv

#248 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by passiv »

vuk_samotnjak wrote:

Buraz, pazi da ne bude sa dugom modem, nece ti htjeti prikljuciti ako ima duga tako da ces morati kod njih uzeti novi modem.
kako mislis sa dugom modem (neko ga unajmio pa ga tali ili sta)? Ovaj pise da je nov :-? :-?
mozda je onda najbolje dati njima 70 KM iako su ovamo duplo jeftiniji
vuk_samotnjak

#249 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by vuk_samotnjak »

passiv wrote:
vuk_samotnjak wrote:

kako mislis sa dugom modem (neko ga unajmio pa ga tali ili sta)? Ovaj pise da je nov :-? :-?
mozda je onda najbolje dati njima 70 KM iako su ovamo duplo jeftiniji
Ne, nego neko nabije dug i iskljuce mu, i on uvali taj modem, i ako ga prijavljujes na istu mrezu vide da ima dug i nece da ga registruju.
Platis nov, ako nista imas godinu garancije na njega, onako mozes samo bezveze baciti pare, rizik velik a nije neka razlika u cijeni.
The Realist

#250 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

vuk_samotnjak wrote:
HardCore wrote:

ma pomalo mi stuca na sopcastu na ovom najmanjem paketu, ono kad je previse kretanja, il kad je sansa za gol ,il kad bude gol, zastopa na trenutak. I treba po nekoliko minuta da se uhaviza link i postane stabilan. Nekako su mi bolji streamovi kanala al ih je u zadnje vrijeme tesko naci.
Iskreno, ja sam do sada sve bez problema odgledao, gledao sam danas malo GB vs. Brazil.
Post Reply