Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post Reply
wolf07

#226 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by wolf07 »

Nele9 wrote:
wolf07 wrote: A sto se tice vas koji sami kazete da biste nagulili odavde cim se ispali prvi metak mogu samo reci da se jos jedino u BiH takvi pitaju i imaju obraza da nesto komentarisu. Pa zamislite da se sad pojavi recimo u Francuskoj neko ko kaze da bi razgulio iz zemlje ako je neka druga drzava napadne i da takav covjek ima kredibilitet da o necemu raspravlja! Katastrofa! Ovo je jedina drzava u kojoj je defetizam i izdaja politicki stav koji se kao treba uvazavati, dati mu prostor i biti tolerantan prema istom. Ja ne govorim o tome da BiH sad nekog napada (ako iko ziv o tome uopste razmislja), ni ja ne bih u tome ucestvovao, ali iznijeti stav da treba pobjec cim se ispali prvi metak protiv BiH je stvarno jadno!
:thumbup: Nakon 4 kontinenta i 15-16 zemalja na koje je moja noga stupila, od kojih su neke u daleko vecim belajima od nasih, potvrdjujem da je ovo slucaj jedino i samo u Bosni.
Ali sama cinjenica da barem 30 % forumasa vidi u ovom covjeku luconosu znanja, Mesiju, i mudraca s asfalta koji ima odgovor na sve probleme...uh, odoh ispusit' cigaru, ode mi pritisak u tacku.
Eto cisti sticaj okolnosti i ja sam zagazio na 4 kontinenta i bio u ko zna koliko zemalja od cega sam u nekim provodio mjesece a u nekim i vise od godine, i to nije bio turizam. Dakle, znam o cemu pricam ili bar mislim da znam :mrgreen: . A evo tuga me hvata od ovih aplauza upucenih ovom sarlatanu. Pogodite gdje se njegova prica najvise eksponira - u RS!!!! Evo ga neki dan isti snimak koji je ovdje pusten je na RTRS a zatim je s "cijenjenim" profesorom intervju objavio "Glas srpske", i opet se ponovila prica o Sarajevu kao etnicki ociscenom gradu etc.etc. Hajde sto taj covjek svojom pricom siri, najblaze receno, dezinformacije ali sto bruka grad u kojem je radio prije rata i opet sad radi i zaradjuje svoj hljeb bas na taj nacin, brukajuci i lazuci, e to mi nikako ne ide u glavu. Ja ne kazem da je stanje u Sarajevu idealno za Srbe ili Hrvate i da u toku rata nije bilo pritiska na te ljude ali imati obraza i pljuvati po Sarajevu u Banja Luci koja je prvo je srusila Ferhadiju i ostale banjalucke dzamije u ratu (kojeg BTW u Banja Luci nije ni bilo) a koja je zatim KAMENJEM UBILA RIFATA BADICA samo zato sto je dosao na postavljanje kamena temeljca za tu dzamiju, to je u najmanju ruku ogavno. Ja prema ovom profesoru cak osjecam vecu odvratnost nego prema Dzevadu Galijasevicu koji se i ne pretvara da je multi-kulti, covjek je obuk'o srpski dres i k'o i Kusturica igra za taj tim. Ovaj gad se pretvara da je kao bajagi tolerantan, obrazovan, intelektualac... a sva mu je prica usmjerena protiv Sarajeva, Bosnjaka i njihovih politickih predstavnika (koji, ruku na srce i nisu za pohvalit), Islamske Zajednice i Reisa. Kad je frajer neka ode u Banja Luku pa neka njihovim studentima kaze kako je Predsjednik RS i njegova kamarila u stvari skupina drvosjeca, kriminalaca i zlikovaca pa da vidim hocel se proslavit ili ce proci k'o bos po trnju!
Skijaš

#227 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

Poput Tunje, priča za svaku publiku. Gaća, čarapa, obraza i karaktera, jeftino jeftino, navali narode !!!
Asamoah Gyan

#228 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Asamoah Gyan »

Na Malim šlagerima je znao sjediti iza dječice koja pjevaju, odjeven u kraljevsku odoru sa krunom na glavi. E ovaj cirkuski ambijent mu najviše odgovara.
BHF_Manijak

#229 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by BHF_Manijak »

Evo da pitam ljude koji su zavrsili FPN isto kao i ja, oni bar mogu biti relevantni kad je prof. Spahic u pitanju, sto niko recimo ne spomene prof. dr. Suada Kurtcehajica, covjeka koji moze nauciti jednog Besima kako se PREDAVANJE drzi iako je podosta mladji od njega? Ali Suad nije senzacionalan, ne mase i ne imitira kad prica, jer to je ono sto prolazi a ne struktura i kvalitet predavanja!
Sluso sam mnoge profesore na faxu, ali Kurtcehajic ima najjaca predavanja definitivno. Ovo je moje misljenje anravno, ne morate se slozit, ali hocu reci sta je danas "slusanije", bitno je segacit se, ismijavati, glumatati, a sta ces reci manje je bitno.
Kod prof. Suada predavanja nisu bila obavezna, covjek rece na pocetku da slobodno ko nece moze ne dolaziti, no od pocetka semestra do kraja kod covjeka je bio izvrhom pun amfiteatar, cak i one najvece vucibatine, koje vidis svake prestupne na faxu, su redovne bile jer se imalo sta cuti i to je sve fino bilo poslozeno, sa pocetkom, sredinom i zakljuckom predavanja, a "ne s brda s dola".
Nele9

#230 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Nele9 »

Asamoah Gyan wrote:Na Malim šlagerima je znao sjediti iza dječice koja pjevaju, odjeven u kraljevsku odoru sa krunom na glavi. E ovaj cirkuski ambijent mu najviše odgovara.
:lol: :lol: :lol:
Takav je prihvatljiv ... praznicni pajac, luda. Ljudi ga zovnu, plate mu, a on zabavlja ovce. Bleji, ovcama se svidja intonacija blejanja i onda euforicno...pljesak! Zivio blejavac! :D
S obzirom da je i ovaj lik nasa zalosna stvarnost, po starom bosanskom receptu okrenimo ovo na zafrkanciju.
disney

#231 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by disney »

glava me zabolila od ove ekstaticnosti :roll:

ne kontam da se bilo ko moze koncentrirati na sadrzaj onoga sto govori :shock:

ako sadrzaja uopce ima :oops: ovo je za ozbiljne dijagnoze.
bijela

#232 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by bijela »

kamen spoticanja wrote: taj bi survivor isao u onoj emisiji sto se zvase FIGURE i gledao bi vas ja i bijela mozda :D
:D
besim bi tu jedini survive jer bi, pričajući, ostalima potrošio sav kisik
arzuhal wrote:
I neki nam pričaju kako mi imamo 'travnički' ili 'vlašićki' sir, a nemaju pojma da je to sir koji se dobija od mlijeka pomuženih krava ili ovaca Vlašića, a ne od pomuženih Travničana ili Vlaha. Ali jok! Neka nama samo da je to sir dobijenih od mojih ljudi, a na krave i ovce niko i ne misli, samo pihihi, trla baba lan! A to je sve podvala britanskih obavještanih službi koje su, ne treba zaboraviti, i isprovocirale sukob ABiH i HVO BiH devedesettreće! ko da je nekome bilo do podjele BiH. To je jasno u svim komunikološkim konceptima. Samo mutav ne razumije zašto je Discovery htio dovesti Beara Gryllsa u BiH, da snime emisiju o opstanku, a riječ je o herezi. Ne treba smetnuti sa uma da je Bosna uvijek bila centar evropske hereze i da su mnogi dolazili da je izučavaju, ljudi slobodnog duha su dolazile ovdje po nauk, a Gorčin je opet zaveden brao ljubičice dok se Kosara muntala sa jednim Slatkičem, pa isp'o rogonja...
uahahahahah :lol:
Nisrin

#233 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Nisrin »

BHF_Manijak wrote:Evo da pitam ljude koji su zavrsili FPN isto kao i ja, oni bar mogu biti relevantni kad je prof. Spahic u pitanju, sto niko recimo ne spomene prof. dr. Suada Kurtcehajica, covjeka koji moze nauciti jednog Besima kako se PREDAVANJE drzi iako je podosta mladji od njega? Ali Suad nije senzacionalan, ne mase i ne imitira kad prica, jer to je ono sto prolazi a ne struktura i kvalitet predavanja!
Sluso sam mnoge profesore na faxu, ali Kurtcehajic ima najjaca predavanja definitivno. Ovo je moje misljenje anravno, ne morate se slozit, ali hocu reci sta je danas "slusanije", bitno je segacit se, ismijavati, glumatati, a sta ces reci manje je bitno.
Kod prof. Suada predavanja nisu bila obavezna, covjek rece na pocetku da slobodno ko nece moze ne dolaziti, no od pocetka semestra do kraja kod covjeka je bio izvrhom pun amfiteatar, cak i one najvece vucibatine, koje vidis svake prestupne na faxu, su redovne bile jer se imalo sta cuti i to je sve fino bilo poslozeno, sa pocetkom, sredinom i zakljuckom predavanja, a "ne s brda s dola".
Tacno, Kurtcehajic, Cvitkovic, Repovac, Turcilo su neki od profesora od kojih se imalo sta nauciti...Besim je obicni ublehas kojem je prica vec sestu godinu zaredom IDENTICNA- znaci, od rijeci do rijeci sve isto ponavlja i to postaje dosadno...Jos kad na kraju kaze "OVO JE SVE MARKETING I OVO JE SVE MENADZMENT", a on sam nista ne cini na poboljsanju, da ne kazem kako mnogi polazu kod njega ispite i kako ih ocjenjuje...on je totalno lud covjek! :D

Dosta stvari iz ovog predavanja jesu provjerljive i istinite, ali dio je totalno netacan, izvrnute rijeci i steta da ovako inteligentan covjek pocne da se gubi nakon 5 minuta price pa prica nepovezano sve i svasta! Davno je trebao nauciti da neko ne moze biti genij za sve...on kritikuje one koji se ne bave svojim poslom, a pitanje bavi li se on?

Profesor kod kojeg najveci propaliteti plagijatori magistriraju u roku od 10 dana...ko ne vjeruje, radovi se mogu pogledati svaki dan u biblioteci FPN-a...ljudi skinu bukvalno s interneta od rijeci do rijeci i od njega dobiju 10-ku, a on prica o svemu ovom hahahaha Koji paradoks!
Skijaš

#234 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

Nisrin wrote:Profesor kod kojeg najveci propaliteti plagijatori magistriraju u roku od 10 dana...ko ne vjeruje, radovi se mogu pogledati svaki dan u biblioteci FPN-a...ljudi skinu bukvalno s interneta od rijeci do rijeci i od njega dobiju 10-ku
Možeš li navesti par primjera ? Bila bi strašno dobra stvar kada bi nekog od tih "magistara" sada našli u novinama kako upozoravaju na korupciju.
Nisrin

#235 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Nisrin »

Skijaš wrote:
Nisrin wrote:Profesor kod kojeg najveci propaliteti plagijatori magistriraju u roku od 10 dana...ko ne vjeruje, radovi se mogu pogledati svaki dan u biblioteci FPN-a...ljudi skinu bukvalno s interneta od rijeci do rijeci i od njega dobiju 10-ku
Možeš li navesti par primjera ? Bila bi strašno dobra stvar kada bi nekog od tih "magistara" sada našli u novinama kako upozoravaju na korupciju.
Znam imenom i prezimenom ljude iz moje generacije, ali ne bih da navodim putem foruma...Otidji u biblioteku i uzmi bilo ciji rad kod Besima, 90% su PLAGIJATI, doslovno sve skinuto sa interneta - ljudi se time javno po faxu i hvale i zbog takvih FPN ima rejting kakva ima- nazalost...a to je sve kriv BESIM!
dudlov

#236 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by dudlov »

Gdje nestadoše ovi sa početka teme što su mu, nakon snimka sa predavanja u Kaknju, klicali. :mrgreen:
Meni ne treba Besim da mi otvori ili zatvori oči te na taj način proširi vidike i obratno. Neko jutro dođem ja na posao kad raja tabiri predavanje iz Kaknja i odobrava (ma nema čovjek je sve u pravu...takav nam treba da nas vodi).
Challenger__

#237 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Challenger__ »

Prof. Besim Spahić: :thumbup:

Toliko.
Nacionalniid_BOSANCI

#238 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Challenger__ wrote:Prof. Besim Spahić: :thumbup:

Toliko.
Besim Spahić, profesor Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva tvrdi
SPREMILI NAM NOVI GRAĐANSKI RAT, NEMA NAM SPASA

(48) Petak, 23. Mart, 2012.| Autor:

Image
Nema šanse da je Mladić odlučio i projektovao Srebrenicu. Taj ko to misli neka se odmah javi neuropsihijatru, poručuje profesor Spahić

BANJALUKA - Nikakvog razloga nije bilo da se raspadne država koja se zove Jugoslavija i ja je volim. Ovaj rat je apsolutno insceniran i projektovan izvana. Nikakvog razloga nije bilo ovde da se koljemo. Istorija nas je uništila, jer Jugoslavija nije imala zajedničku istoriju!

Ovako počinje intervju za Glas Srpske prof. dr Besim Spahić, čije nedavno predavanje u Kaknju je top video na Jutjubu. Prof. Spahić kaže da nema "n" od nauke u kakvom je stanju BiH, jer smo mi samo deo međunarodnog projekta.

- Međunarodna zajednica je sve isplanirala i poslala OHR i visokog predstavnika ovamo da bude tako kako im odgovara. ....Rat je već pripremljen samo je pitanje kada će doći vreme. Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči "Koliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28.000 pobijte i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena, smatra Besim Spahić i iznosi crnu prognozu po kojoj nam "spasa nema".

Spasa nam nema. Može nam međunarodna zajednica nametnuti neko rešenje, ali ćemo se gložiti oko toga što su nam nametnuli. Razvoj građanske svesti je jedina budućnost. Te snage nemamo. Tvrde da je dobar SDP, ali šta je ponudio? Ništa. Propali smo.

Spahić kaže da je situacija u BiH nikakva.

"Države nema. Narod nije narod, ma koliko bio u nekim entitetima, koliko god se zvao ovako ili onako. Država koja nema svoje ekonomije i cilja osim da prosi i čeka, ne može da opstane. Hrvati čekaju da im pomognu braća iz Hrvatske, muslimani - Bošnjaci da će im pomoći islamske zemlje. Srbi opet misle da će nas braća Rusi usrećiti kao što su nas kroz celu istoriju usrećivali. Ekonomija to je trošenje i prodavanje duše, odnosno odricanje od autohtone autentičnosti. Na delu je strankokratija, partiokratija kojoj nije stalo da država funkcioniše. Samo vlada borba za vlast. Pokrali su sve i vladaju tajkuni - oni koji su se obogatili ne svojim znanjem ne svojim imanjem, šparanjem i štednjom, nego privrženošću vladarima koje su smenjivali i kojima su pomagali da dođu na vlast da bi se ogrebali",kaže Spahić.

On dodaje da u BiH svi imaju svoju priču.

"Svi imaju svoju priču - Srbe zanima Kosovo, a o tome pojma nemaju, Hrvate hrvatske zemlje nekih pet država bela, plava, crvena, a nigde nijedne, a muslimane zanima samo turska istorija i Evlija Čelebija. Za muslimane je prvi čovek Al Fatih zato što je doneo islam, a drugi je Alija Izetbegović. Ne znaju da je Al Fatiha rodila ćerka nemanjićke dinastije,ćerka Lazara i Milice. Imam sreću, iako sam Besim Spahić, da sam Vlah čiji su preci prešli na islam. Sad bi ja morao mrziti Vlahe. Volim više Vlahe nego planinu Vlašić", ističe Spahić.

Prema njegovim rečima, BiH je "deo jednog međunarodnog projekta i tu je kraj".

"Niko od mojih studenata nije čuo, ni pročitao delo Naomi Klajn "Šok terapija" rast uništavajućeg kapitalizma gde upravo piše o principu robovlasništva. Svega itekako ima, ali su robovi države koje preko Međunarodnog monetarnog fonda dobijaju pomoć i plaćaju. Naši budući praunuci već su dužni do lakata da nikada neće moći stati na noge".

Odgovarajući na pitanje da li je u BiH vođen dogovoreni rat Spahić kaže:

Gledali smo kako HDZ prodaje po dogovoru Milošević - Tuđman diktiranom izvana 400.000 posavskih Hrvata, a onda su se oni rešili pravoslavnih iz Kninske Krajine. Tvrde da je 400.000 Srba bilo u Hrvatskoj. To je čista laž. Bilo ih 680.000 u Kninskoj Krajini, plus Goranska regija gde su mnogi prihvatili katoličanstvo da bi ostali u Hrvatskoj. Samo u Zagrebu je bilo više od 200.000 Srba od kojih ogroman broj intelektualaca. Muslimanima ne možeš objasniti i za to snimak postoji da je Alija Izetbegović rekao Srbi moraju dobiti svoj deo BiH.

Rekao je kako će Muslimani imati onaj centralni deo, jer su tu većinski narod. Ovom narodu treba svaki dan puštati snimak gde se Izetbegović i Karadžić i Kljujić zagrljeni i srećni sa idejom samo da se sruši komunizam.

Ne sme niko da postavi pitanje otkud Aliji pravo da se sa Franjom Tuđmanom dogovara o Hercegovini i da mu je daje. Taj dogovor je poništila međunarodna zajednica. Nikakvog razloga nije bilo da se raspadne država koja se zove Jugoslavija i ja je volim. A sad sam ja rođen ne u Jugoslaviji, nego u Srednjebosanskom kantonu, od kada su mašala naši došli na vlast. Ne smem reći koju sam osnovnu školu završio. Ne smem reći Dušan Kostić, jer ko je on? To je četnik partizan koji je najveće ustaško leglo oslobađao i poginuo u Travniku.

Prema njegovim rečima, svi zločini koji su se desili deo su međunarodnog projekta.

"Nema šanse da je Mladić odlučio i projektovao Srebrenicu. Taj ko to misli neka se odmah javi neuropsihijatru. Samo onaj ko Srbe mrzi sa dna kace mogao bi uraditi Srbima ono što im se uradilo. Svi su svoje uloge dobili i samo su igrali po njima. Slobo ti ćeš biti katil dželat, Alija ti ćeš isto to biti, ako preživiš fala bogu imaćete i vi svoj deo i imaćeš svoju naciju, ali ne možete biti muslimanska nacija jer to nigde ne postoji. Franjo pošto niste sačuvali katoličanstvo na Drini dobićeš ovu enklavu u Hercegovini, ali morate pravoslavce isterati. To je dogovor po diktatu izvana. Pa Alija je rekao da Srbi moraju dobiti svoj procenat u BiH.

On kaže da predratnog Sarajeva danas nema, jer nema 145.000 deklarisanih Srba u ovom gradu i još najmanje dvadesetak hiljada onih izmešanih koji su tu bili.

"Sada ih nema. Sada kada bi prebrojali, ako nađete 20.000 dobro je, ali oni govore muslimansko-bošnjački".

http://www.kurir-info.rs/vesti/spremili ... 194974.php

.........................................................................
Procitajte sta je sve izjavio ovaj Besim Spahic za srbijanski Kurir. Pa ovaj Besim Karic je veci VelikoSrbin od samih VelikoSrba :run:
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 26/03/2012 13:35, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#239 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

Kakva budala, mati mila :-) Svaki put kad pomene Srebrenicu u ovom kontekstu ja bih mu godinu robije odredio :x

A prekodrinci jedva dočekali da nađu "učenog" Bošnju koji će potvrditi da je sve bila "belosvetska zavera"...
Banksy

#240 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:Kakva budala, mati mila :-) Svaki put kad pomene Srebrenicu u ovom kontekstu ja bih mu godinu robije odredio :x

A prekodrinci jedva dočekali da nađu "učenog" Bošnju koji će potvrditi da je sve bila "belosvetska zavera"...
... budaletina par excellence ... nažalost, opasna po život.
mimoza33

#241 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by mimoza33 »

Na pocetku mi je kao i bio simpatican, a sto je vise trajao intervju on je sve vise srao i sraoooo...
Skijaš

#242 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Skijaš »

mimoza33 wrote:Na pocetku mi je kao i bio simpatican, a sto je vise trajao intervju on je sve vise srao i sraoooo...
To je kod nas raširena pojava, donesemo sud o nekom prije nego što uđemo u detalje. Čovjek je Šešelj bez kalašnjikova.
vratnik

#243 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by vratnik »

Svi cuju samo ono sto hoce. Ali proglasiti Besima Spahica ublehasom koji palamudi, cetnikom, sitnim interesdzijom je dno, a i pravi pokazatelj trenutne situacije. Sreca samo sto su svi u pet deka (oni sto ih Besim pogresno naziva narod, umjesto da ih nazove pravim imenom), svi pogresne slave, tako da je i bolje sto za Besima i njemu slicne nema mjesta. Moje misljenje.
planamac

#244 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by planamac »

Nele9 wrote:
wolf07 wrote: A sto se tice vas koji sami kazete da biste nagulili odavde cim se ispali prvi metak mogu samo reci da se jos jedino u BiH takvi pitaju i imaju obraza da nesto komentarisu. Pa zamislite da se sad pojavi recimo u Francuskoj neko ko kaze da bi razgulio iz države ako je neka druga drzava napadne i da takav covjek ima kredibilitet da o necemu raspravlja! Katastrofa! Ovo je jedina drzava u kojoj je defetizam i izdaja politicki stav koji se kao treba uvazavati, dati mu prostor i biti tolerantan prema istom. Ja ne govorim o tome da BiH sad nekog napada (ako iko ziv o tome uopste razmislja), ni ja ne bih u tome ucestvovao, ali iznijeti stav da treba pobjec cim se ispali prvi metak protiv BiH je stvarno jadno!
:thumbup: Nakon 4 kontinenta i 15-16 zemalja na koje je moja noga stupila, od kojih su neke u daleko vecim belajima od nasih, potvrdjujem da je ovo slucaj jedino i samo u Bosni.
Ali sama cinjenica da barem 30 % forumasa vidi u ovom covjeku luconosu znanja, Mesiju, i mudraca s asfalta koji ima odgovor na sve probleme...uh, odoh ispusit' cigaru, ode mi pritisak u tacku.
Државе нема. Народ није народ, ма колико био у неким ентитетима, колико год се звао овако или онако. Држава која нема своје економије и циља осим да проси и чека, не може опстати. Хрвати чекају да им помогну браћа из Хрватске, муслимани - Бошњаци да ће им помоћи исламске земље. Срби опет мисле да ће нас браћа Руси усрећити као што су нас кроз цијелу повијест, односно историју усрећивали. Економија то је трошење и продавање душе, односно одрицање од аутохтоне аутентичности. На дјелу је странкократија, партиократија којој није стало да држава функционише. Само влада борба за власт. Покрали су све и владају тајкуни - они који су се обогатили не својим знањем не својим имањем, шпарањем и штедњом, него приврженошћу владарима које су смјењивали и којима су помагали да дођу на власт да би се огребали.
mimoza33

#245 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by mimoza33 »

vratnik wrote:Svi cuju samo ono sto hoce. Ali proglasiti Besima Spahica ublehasom koji palamudi, cetnikom, sitnim interesdzijom je dno, a i pravi pokazatelj trenutne situacije. Sreca samo sto su svi u pet deka (oni sto ih Besim pogresno naziva narod, umjesto da ih nazove pravim imenom), svi pogresne slave, tako da je i bolje sto za Besima i njemu slicne nema mjesta. Moje misljenje.
Mi i jesmo identificirani kao gomila uskog misljenja koja cuje samo ono sto mu odgovora. Medjutim, najlakse je palamuditi kao sto to svi rade a konkretne poteze niko ne povlaci.
Mene licno interesuje gdje je ta drzava, ko je ona, gdje joj je sjediste? Zapitajte se i ne vjerujem da cete naci odgovor.. Kod nas je takav ustaljen obicaj da je prebacivanje nadleznosti najbolji nacin odbrane.
Evo konkretno za sve ove velike face, profesore, doktore nauka veliki zadatak i to: da iskoriste svoje veliko poznanstvo po svijetu i nek dovedu investitore da investiraju u ovu zemlju da se bosanci i hercegovci zaposle - cisto sumljam da mogu. E to je razlog zbog kojeg navodim da je najlakse palamuditi, a u praksi 0 bodova. Ako vec ne mozes pomoci nemoj ni odmagati, mi smo dovoljno zatrovan narod.
Dupli_skalp

#246 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Dupli_skalp »

ne znam koliko od vas je nakon rata bilo u prilici da ide u srbiju, preciznije u beograd, ja jesam zbog nekih regionalnih projekata i ono što sam imao prilike da čujem u nekim neformalnim razgovorima od strane nekih kobajagi neutralnih snaga (a ni to nisu ni u snu), jeste da su oni prosto ubijeđeni i uvjereni da je sve što se tiče rata u BiH, a pogotovo genocida u srebrenici ustvari "belosvetska zavera" i da su pokolj u srebrenici izvršili stranci i plaćenici obučeni u srpske uniforme i obilježja.
mimoza33

#247 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by mimoza33 »

eyesburn wrote:ne znam koliko od vas je nakon rata bilo u prilici da ide u srbiju, preciznije u beograd, ja jesam zbog nekih regionalnih projekata i ono što sam imao prilike da čujem u nekim neformalnim razgovorima od strane nekih kobajagi neutralnih snaga (a ni to nisu ni u snu), jeste da su oni prosto ubijeđeni i uvjereni da je sve što se tiče rata u BiH, a pogotovo genocida u srebrenici ustvari "belosvetska zavera" i da su pokolj u srebrenici izvršili stranci i plaćenici obučeni u srpske uniforme i obilježja.
Ma zamalo ne rekoh.... Ne mogu tvrditi da nije "belosvetska zavjera", ali ove uniforme i ovo :lol:

Zapravo je to i najtuznije sto se historija godinama izokrece i sto svi zivimo u laznim uvjerenjima i izmisljamo teorije zavjera ... Ne kaze se dzaba ko nije dozivio i ne zna kako je to.
vratnik

#248 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by vratnik »

eyesburn wrote:ne znam koliko od vas je nakon rata bilo u prilici da ide u srbiju, preciznije u beograd, ja jesam zbog nekih regionalnih projekata i ono što sam imao prilike da čujem u nekim neformalnim razgovorima od strane nekih kobajagi neutralnih snaga (a ni to nisu ni u snu), jeste da su oni prosto ubijeđeni i uvjereni da je sve što se tiče rata u BiH, a pogotovo genocida u srebrenici ustvari "belosvetska zavera" i da su pokolj u srebrenici izvršili stranci i plaćenici obučeni u srpske uniforme i obilježja.
Pa s obzirom na propagandnu masineriju u Srbiji i to je uspjeh, oni znaju da se desio pokolj u njihovo ime. (erdemovic je bio stranac)

@ mimoza: Besim Spahic ne radi na daljim podjelama, vec pokazuje koliko su nekad apsurdne, ali dzaba. Ne razumije ga niko. Pokusa akademski, niko ne razumije, pokusa kao pijacar, opet ga ne razumiju. Morao bi pokusati s rikom mozda..

planamac: mozda i mudro zboris, ali koristis cirilicu, ergo, ti si cetnik.
ultima_palabra

#249 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by ultima_palabra »

U Beogradu je dominantna ta priča, možeš je čuti od svakog taksiste. Ako nisu krivi stranci, onda su Slovenci i Hrvati... "oni su započeli sve ovo, što im je to trebalo, baš smo lepo živeli... a na kraju smo mi Srbi i vi Bosanci najviše stradali" :-)

Riga mi se od te priče :oops:
Banksy

#250 Re: Besim Spahic - Direktno u mozak, "isprani" na cekanju!

Post by Banksy »

mimoza33 wrote:
Zapravo je to i najtuznije sto se historija godinama izokrece i sto svi zivimo u laznim uvjerenjima i izmisljamo teorije zavjera ... Ne kaze se dzaba ko nije dozivio i ne zna kako je to.
Tačno. Besim nije doživio ... zato i lupeta.
Post Reply