Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post Reply
oridjidji

#226 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by oridjidji »

Zlaja je najaci :thumbup:
Sta Tadic pjeva Lagumdziji: "Hajde hani pliz pliz daj mi jedan dobar liz liz"
ili Tadic odustao od diplomatske misije Briselu radi stomacnih problema nasli mu Lagumdziju u debelom crijevu :lol:

Nemam fakat nista protiv Zlajine blentave politike posijecivanja Beograda, sad je red na Zagreb, Podgoricu i Ljubljanu, ali lijepo bi bilo da skokne malo i do Brisela, Washingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Rima, Madrida, Stokholma i td, kako bi BIH otvorio kakvu takvu perspektivu i poveo je u diplomatsku bitku za bolje sutra, ali sve su prilike da cemu trud biti jalov jer mi prvo u BIH trebamo mjenjati stvari kako bi nam bilo bolje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#227 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by KatarinaKosaca »

oridjidji wrote:Zlaja je najaci :thumbup:
ili Tadic odustao od diplomatske misije Briselu radi stomacnih problema nasli mu Lagumdziju u debelom crijevu :lol:

Nemam fakat nista protiv Zlajine blentave politike posijecivanja Beograda, sad je red na Zagreb, Podgoricu i Ljubljanu, ali lijepo bi bilo da skokne malo i do Brisela, Washingtona, Berlina, Pariza, Moskve, Rima, Madrida, Stokholma i td, kako bi BIH otvorio kakvu takvu perspektivu i poveo je u diplomatsku bitku za bolje sutra, ali sve su prilike da cemu trud biti jalov jer mi prvo u BIH trebamo mjenjati stvari kako bi nam bilo bolje.
Ovo boldirano neće sigurno, jer, jednostavno za to nema kapaciteta, pa je nekorektno i očekivati takvo što od njega.
Nego, eto, neka bar malo promovira zemlju kao cjelovitu...
oridjidji

#228 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by oridjidji »

popajic wrote:
KatarinaKosaca wrote:
popajic wrote:A cak i da sute , oni su bar vrlo zasluzeno kritikovali dvije decenije jada i bijede od politike , teskog kriminala i klero nacionalizma. Za razliku od tebe koja si i onda kao i danas doboga nekonstruktivno kritikovala samo i uvijek SDP.
Vidiš bar ne spadam u grupu "razočarani", pa kad ste mi to servirali kao jedino rješenje i spas, znala sam šta je po srijedi.
Tebi neko nesto servirao ? Kao nekome bilo vazno da te pridobije na "svoju" stranu :?
A ljudi su razocarani proporcionalno ocekivanjima. Ko je ocekivao renesansu i preporod u roku od 1 godine - taj je vjerovatno dobio cir 8)
Ko nije pljuvao po najvecoj politickoj mafiji u BIH istoriji koja je drzavu za vrijeme i nakon rata dovela do prosjackog stapa - taj ce i dalje za sve kriviti samo i iskljucivo SDP. Logicno :-)
Pa i SDP je u vlasti zadnjih 20 godina, djelili su stolice u ratnom parlamentu BIH, evo djele ih i danas. Najaca su stranka uz SDA vec godinama u FBIH. Snose i oni dio odgovornosti za stanje koje imamo barem u opstinama gdje dominiraju godinama. Nisu ni oni cvjecke. Vec su jednom imali 4 godine vlasti i bili su karikatura tada. Sada su vec ozbiljnija stranka, zrelija, ali nisu daleko odmakli od drugih ni po cemu. S aferom reket krenuli u izbore, poslje toga jos ih bruku napravili. Lijepo je sto je kod nas politicki sistem saren, pa svako svakoga olajava. Tek sada vidimo da smo zglajznuli debelo, sve goli lopov.E sad dali je SDP manje zlo u odnosu na druge ne znam. To cemo moci ustanoviti nakon ove 4 godine...
nosara

#229 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by nosara »

popajic wrote: A ljudi su razocarani proporcionalno ocekivanjima. Ko je ocekivao renesansu i preporod u roku od 1 godine - taj je vjerovatno dobio cir 8)
Sta je tek dobio onaj ko nije ocekivao abortus i degradaciju, mogu samo zamislit... :D
jon_jovi

#230 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by jon_jovi »

Ma nije se Zlaji išlo u Beograd. Glava neće a noge same odoše.
Ovakvih budala se sijećam ko sad, pred rat. Oni su ti išli kod nekih partijskih sekretara i nosili im poklone mada je komunizam bio već crko. Tako i Zlaja misli da je još Jugovina i da su Srbi još uvijek glavni i da Srbi još uvijek vedre i oblače od Triglava do Gevgelije.
oridjidji

#231 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by oridjidji »

KatarinaKosaca wrote:
oridjidji wrote:Zlaja je najaci :thumbup:

Ovo boldirano neće sigurno, jer, jednostavno za to nema kapaciteta, pa je nekorektno i očekivati takvo što od njega.
Nego, eto, neka bar malo promovira zemlju kao cjelovitu...
Mora malo omudrati. Mislim da bi mu bilo najbolje poci i poslusati stavove drugih, ispipati teren za buduce planove BIH, pa potom kreirati na novo unutrasnju politiku SDP-a, te time unutrasnju i vanjsku politiku u BIH. Sad za sad ne ostavlja dobar dojam i malo se posprdava i sa sobom i sa zemljom koju predstavlja (posjeta RS-u i FBIH), ali svakako ovo mu je pocetak a prvi macici se u vodu bacaju. Nek stvara bazu za bolju vanjsku politiku BIH, ako za sada nema kapaciteta. Doce vrijeme kada ce stvari morati krenuti na bolje prijeili kasnije.
VjecitiStudent

#232 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by VjecitiStudent »

Sta ste navalili, treba siroticu sad malo dati vremena za oporavak, jos uvijek je u soku nakon sto je "pjani vozac" Alkalaj otisao na visoku UN funkciju :D
Banksy

#233 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Banksy »

Neka je išao, treba da ide, pozdravljam.
Ali uz manje servilnosti i neprikrivenog oduševljenja i fascinirasnosti srbijanskim predsjednikom. Bilo je mučno gledati onu dječiju razdraganost ...

Nakon odbijanja Milanovića i uvlačenja Tadiću poruka je: Hrvatska - neprijatelj, Srbija - prijatelj.
Zašto, kako, valjda postoji neko razumno objašnjenje ... Meni baš nije najjasnije.
Banksy

#234 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Banksy »

Zlatko Lagumdžija: Tadić je naš advokat

... ocijenio je Lagumdžija da je velika stvar što u Srbiji imamo advokata, „što mnogi nisu očekivali“.

(Boris Tadić, podsjetimo i to, u januaru je odlikovan Dodikovim, pardon, Ordenom Republike Srpske i u Banjoj Luci je proslavio Dan ovog entiteta).

:shock:
Rimad

#235 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Rimad »

Banksy wrote:Neka je išao, treba da ide, pozdravljam.
Ali uz manje servilnosti i neprikrivenog oduševljenja i fascinirasnosti srbijanskim predsjednikom. Bilo je mučno gledati onu dječiju razdraganost ...

Nakon odbijanja Milanovića i uvlačenja Tadiću poruka je: Hrvatska - neprijatelj, Srbija - prijatelj.
Zašto, kako, valjda postoji neko razumno objašnjenje ... Meni baš nije najjasnije.
Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže.
VjecitiStudent

#236 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by VjecitiStudent »

Mozda se u Rudnapu krije elektricni zec?
Skijaš

#237 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Skijaš »

Rimad wrote:

Drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže.
Kad imaš taj luksuz da se s protivnikom "igraš" sljedećih 10 godina, to je odlična taktika. Ali prolongiranje ove pat pozicije nanosi ogromnu štetu onim najslabijim članovima našeg društva. Može se Dodik kurčiti, ali ispod radara prolazi činjenica da se u manjem entitetu godišnje ubije više ljudi nego u FBiH, iako u FBiH živi duplo više stanovništva. To je ta cijena stagnacije o kojoj se ne govori, Ovo treba slomiti preko koljena, isposlovati intervenciju međunarodnog faktora i zbog običnog naroda završiti stvar.

Ne sporim, četnici svakako gube i ima ih koji taj krah velikosrba mogu čekati laganini komentarišući stvari na forumu, ode se na par dana u Budimpeštu ili Lion, malo na vikendicu, malo obiđe staru raju iz rata, ali procenat takvih je zanemariv. Ogromna većina stanovništva živi u ekstremnom siromaštvu i njima bi politička stabilizacija donijela tu nijansu boljitka koji spašava živote.
kamen spoticanja

#238 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:

... ocijenio je Lagumdžija da je velika stvar što u Srbiji imamo advokata, „što mnogi nisu očekivali“.

(Boris Tadić, podsjetimo i to, u januaru je odlikovan Dodikovim, pardon, Ordenom Republike Srpske i u Banjoj Luci je proslavio Dan ovog entiteta).

neka zlatko hoda,to mu je posao i za to ga placamo...samo malo brate otuzno ono gledat,kako pravda svima zasto je njegova druga posjeta bila beogradu,one neke price o njegovom sarajliji,sjevernokorejski hlavospjevi damira kaletovica na ftv-u i sve ono...liku ocito citaju kritike s saxa pa nam se ,eto,opravdao...
a kad se sjetim,kakvih je ovde bilo ekstaza ,kad je populista komsic ,tom istom tadicu udarao samare i lupao ga po prstima..
hebo ti nas
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#239 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

Mogu li ja popljuvati Zlaju unaprijed, sve sto ce uciniti ili nece naredni mjesec, da ne pisem svaki dan
Bodkin

#240 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Bodkin »

problem je kad ne ode nigdje, problem je kad ode negdje. pa sta treba da uradi da forumski puk bude zadovoljan ?
kamen spoticanja

#241 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

plain vanilla wrote:Mogu li ja popljuvati Zlaju unaprijed, sve sto ce uciniti ili nece naredni mjesec, da ne pisem svaki dan
hajd,realno,kako je tebi sve ono izgledalo sinoc na ftv-u?
VjecitiStudent

#242 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:Mogu li ja popljuvati Zlaju unaprijed, sve sto ce uciniti ili nece naredni mjesec, da ne pisem svaki dan
Nismo gledali.
Nije valjda Komsic uletio po krenuo udarati i po prstima i po nosu?
plain vanilla

#243 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
ne gledam ja FTV, tako da stvarno ne znam o cemu je rijec :?
kamen spoticanja

#244 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

VjecitiStudent wrote:
kamen spoticanja wrote:
Nismo gledali.
Nije valjda Komsic uletio po krenuo udarati i po prstima i po nosu?
ma nije uletio za promjenu :D
bilo je otprilike ovako..."ja sam izabrao da mi prva zvanicna posjeta kao MVP-a bude beograd(a laze ko ker,jer je federalna vec izvjestvala da je prva bila u banjaluci)jer imamo puno otvorenih pitanja,bla,bla,boljitak gradjana,bla,bla,medjudrzavno vijece,bla,bla,i prvo sam dosao u beograd svom sarajliji tadicu,a kome cu ako necu svom sarajliji,jer smo se ko djeca igrali skupa,roditelji su nam studirali skupa,bla,bla,tadic nas advokat,bla,bla(nesto slicno bakirovom saginjanju erdoganu)...
onda ide ukljucivanje damira kaletovica s salvom hvalospjeva mudrom vodji,pominjanje nekih nezvanicnih sastanaka s cedom jovanovicem i takvih stvari da dobijes utisak da ce nam srbija isplatiti ratnu odstetu odmah sutra,ili prekosutra(sjevernokorejska metoda uglavnom)
plain vanilla

#245 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote: ma nije uletio za promjenu :D
bilo je otprilike ovako..."ja sam izabrao da mi prva zvanicna posjeta kao MVP-a bude beograd(a laze ko ker,jer je federalna vec izvjestvala da je prva bila u banjaluci)jer imamo puno otvorenih pitanja,bla,bla,boljitak gradjana,bla,bla,medjudrzavno vijece,bla,bla,i prvo sam dosao u beograd svom sarajliji tadicu,a kome cu ako necu svom sarajliji,jer smo se ko djeca igrali skupa,roditelji su nam studirali skupa,bla,bla,tadic nas advokat,bla,bla(nesto slicno bakirovom saginjanju erdoganu)...
onda ide ukljucivanje damira kaletovica s salvom hvalospjeva mudrom vodji,pominjanje nekih nezvanicnih sastanaka s cedom jovanovicem i takvih stvari da dobijes utisak da ce nam srbija isplatiti ratnu odstetu odmah sutra,ili prekosutra(sjevernokorejska metoda uglavnom)
cika Zubo, ja mislila ti ozbiljniji coj'k :D
ne pada meni na pamet braniti Zlaju..rekla sam vec na nekoj temi-i kad mi dodje da sta lijepo o njemu napisem, ja sacekam da me prodje :mrgreen:

Ali me nervira sto je od pojedinaca svaki njegov potez osudjen. Nije bitno sta radi, radi li uopce, bitno je osuditi. Dok nije isao nigdje-sto ne ide. Kad je otisao-sto je otisao. Nije primio Milanovica-sto ga nije primio. Da se sreo s Milanovicem, bilo bi-sto se sreo :-)

I jos nesto, ma sta oni pricali na TV, kad se ugase kamere, oni fino se potapsu, pa sjednu lijepo, malo zameze, a plata ide li ide...

a FTV, ne gledam je uopce, to valjda sve govori
kamen spoticanja

#246 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote: ma nije uletio za promjenu :D
cika Zubo, ja mislila ti ozbiljniji coj'k :D
ne pada meni na pamet braniti Zlaju..rekla sam vec na nekoj temi-i kad mi dodje da sta lijepo o njemu napisem, ja sacekam da me prodje :mrgreen:

Ali me nervira sto je od pojedinaca svaki njegov potez osudjen. Nije bitno sta radi, radi li uopce, bitno je osuditi. Dok nije isao nigdje-sto ne ide. Kad je otisao-sto je otisao. Nije primio Milanovica-sto ga nije primio. Da se sreo s Milanovicem, bilo bi-sto se sreo :-)

I jos nesto, ma sta oni pricali na TV, kad se ugase kamere, oni fino se potapsu, pa sjednu lijepo, malo zameze, a plata ide li ide...

a FTV, ne gledam je uopce, to valjda sve govori
ma to je svakako jasno...manje-vise smo na istim talasnim duzinama...
al kad stvari postavis ovako: zlaja se nije sreo s milanovicem iz nekog paradrzavnog razloga OK!
zlaja prvo otisao u banjaluku pa onda u beograd i sastao se s ljudima koji otvoreno razvaljuju drzavu,prave zajednicke sjednice vlada u banjaluci,forsiraju neke specijalne veze s entitetima,godinu prije im komsic puca samare i to je sad opet ok!

vala nesto od ovoga nije ok...i objektivno nije ok...dakle nestranacki,nepljuvacki,nepoklonicki...
cika zubo hoce kazat da nam svima treba malo samopostovanja(onako nesto sto @brko ima) i da svi malo vise mislimo i ovde pisemo svojom glavom...
jer apsolutno stoji da ,kad se kamere ugase,janjci idu niz grla napacena i brdo plata legne na racun svaki dan
VjecitiStudent

#247 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by VjecitiStudent »

Sta kaze Damir K., jel' malo skoknuo i do Rudnapa?
kamen spoticanja

#248 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

VjecitiStudent wrote:Sta kaze Damir K., jel' malo skoknuo i do Rudnapa?
:D
apsolutno,apsolutno :D
Nacionalniid_BOSANCI

#249 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

kamen spoticanja wrote:
Banksy wrote:

neka zlatko hoda,to mu je posao i za to ga placamo...samo malo brate otuzno ono gledat,kako pravda svima zasto je njegova druga posjeta bila beogradu,one neke price o njegovom sarajliji,sjevernokorejski hlavospjevi damira kaletovica na ftv-u i sve ono...liku ocito citaju kritike s saxa pa nam se ,eto,opravdao...
a kad se sjetim,kakvih je ovde bilo ekstaza ,kad je populista komsic ,tom istom tadicu udarao samare i lupao ga po prstima..
hebo ti nas
Tacno, sa ovakvom amatersko/mahalskom (da ne kazem izdajnickom i poltronskom) bosnjackom politikom i politicarima i strankama od prije rata pa sve do danas svakim danom je sve manje i manje Bosne i Hercegovine a sve vise Srbije i Hrvatske. Sve je vise entiteta R. Srpske a najvjerovatnije i treceg entiteta Herceg Bosne. Svakim se danom Bosnjaci i Bosanci sa takvom politikom sve vise svode na neki minimum teritorije, svakim danom se Bosnjaci i Bosanci u politickom, ekonomskom, vojnom i svakom drugom domenu marginaliziraju i postaju sve vise i vise biti bilo kakav od glavnih faktora u Bosni i Hercegovini i regionu.
plain vanilla

#250 Re: Zlatko Lagumdžija MVP BiH

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:
ma to je svakako jasno...manje-vise smo na istim talasnim duzinama...
al kad stvari postavis ovako: zlaja se nije sreo s milanovicem iz nekog paradrzavnog razloga OK!
zlaja prvo otisao u banjaluku pa onda u beograd i sastao se s ljudima koji otvoreno razvaljuju drzavu,prave zajednicke sjednice vlada u banjaluci,forsiraju neke specijalne veze s entitetima,godinu prije im komsic puca samare i to je sad opet ok!

vala nesto od ovoga nije ok...i objektivno nije ok...dakle nestranacki,nepljuvacki,nepoklonicki...
cika zubo hoce kazat da nam svima treba malo samopostovanja(onako nesto sto @brko ima) i da svi malo vise mislimo i ovde pisemo svojom glavom...
jer apsolutno stoji da ,kad se kamere ugase,janjci idu niz grla napacena i brdo plata legne na racun svaki dan
drugacije gledamo na problem(e)
rekoh ja sinoc, neka on ode i u Hrvatsku, u sluzbeni posjet kako prilici
a glumiti usputnu stanicu Milanovicu dok on putuje za HNS je ponizavajuce

i neka je otisao u BL, ma sta neki pricali :mrgreen: RS je dio BiH, od cutanja i durenja sigurno nemamo nista

posjet Tadicu niti je za pohvaliti niti za pokuditi, jednostavno radi svoj posao...
Post Reply