svaka cast!
ali ovo je sigurno dobio na izgled,

znam to iz iskustva, lici momak malo na mene sa ove slike sa avatara.
Moderator: Benq

karanana wrote:jeli moguce da je sve ono steko preko megauploada?
svaka cast!
ali ovo je sigurno dobio na izgled,
znam to iz iskustva, lici momak malo na mene sa ove slike sa avatara.
atko wrote:aMonimni su su napaljeni klinci koji prave daleko vise stete nego koristi ... i mozemo se mi kofrciti koliko hocemo ... ali ako ukrades neciji film, softver i sl to je protiv zakon ... medjutim ovdje se kradja pravda slobodom ... dok npr niko se ne buni protiv patentiranja svega moguceg a cemu sve kompanije teze i sto je pravi ubica i slobode i zdravg razuma ...
Wikipedija odgirala ključnu ulogu, po mom mišljenju. Prvo je natjerala Godaddy da odustane od zakona, prebacivanjem na drugog hosting provajdera. Od tada su kompanije počele odustajati od SOPA. A onda, nakon protesta i gašenja u srijedu stvar je definitivno pala u vodu, do nekog idućeg zakona koji se nazire već krajem ove godine.Rob_Atl wrote:Pa dobro nece oni nikad moci srusiti zastalno neku stranicu jer ce je opet otvorit, megaupload su izbrisali nije niko hakiro, legalnim putem... Prpa je i amerima nije lako kad ti ljudi postave sve tvoje infos na internet, a evo odgodjeno je glasanje do daljneg tako mirno spavajte narednih sedmica
... Ipak anonimni su odigrali neku ulogu kolko toliko, kao i protesti sirom amerike
Nije u tome poenta, nemojte pametovat bezveze. I pticama na grani je jasno koliko se sami Amerikanci pridržavaju zakona, posebno kad je u pitanju bilo kakav vid slobode. Danas su to piratske stranice, sutra će bit komplet stranica koje ne odgovaraju američkom Kongresu.leet wrote:atko wrote:aMonimni su su napaljeni klinci koji prave daleko vise stete nego koristi ... i mozemo se mi kofrciti koliko hocemo ... ali ako ukrades neciji film, softver i sl to je protiv zakon ... medjutim ovdje se kradja pravda slobodom ... dok npr niko se ne buni protiv patentiranja svega moguceg a cemu sve kompanije teze i sto je pravi ubica i slobode i zdravg razuma ...
To je to.. U biti se zalimo jer ce nam zabraniti da krademo.