BMW, AUDI ILI MERCEDES

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
jefferson

#226 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

vratnik wrote:
jefferson wrote:
madner wrote:Proizvodnja je sa VWove stranice.

Pa rekao sam vec, ali premium brand se definise na osnovu te gornje klase. Nije BMW i Mercedes premium jer prodaju 1 i B klasu :D

Kada kupujes manje kupujes imidz i prestiz vecih, dok kod Audija kupujes malo boljeg passata. :D
Pa da, ja kad an svom passatu skinem poklopac s motora pise VW/Audi!
Najbolja je caka u SAD koju kroiste pri zamjeni ulja.
U VW sipaju Castrol 5W40 proizveden u SAD koji se dobiva iz mineralne baze i mjenjaju ga na 5,000 milja ili 7,500km.
u audije s istim motorom sipaju evropski Castrol koji je dobiven iz sinteticke baze, i proizveden u njemackoj ili austriji. kako je ulje daleko kvalitetnije mjenja se svaki 10,000 milja ili 16,000km, onako kako se mjenja i u VW, Skodi, Audiju u evropi.
Ali u SAD to pravdaju da je kao Audi "premium" marka. Ono, sto bi se reklo, prodaju muda za bubrege.

Dobro, ja vozim audija A6 koji ima skoro iste farove kao veyron. Kako bugatti prodaje svijetu muda pod bubrege, hahaha.
Sta je tvoja poenta? Da je tvoj pasat u stvari audi, samo se ti nisi dao zajebat, jel' to? Slusaj, pasat je regularno auto, za te pare sigurno bolji od opela insignije, ili skoro toliko dobar kao hyundai i40, ili novi mondeo. Ali sam pokusaj usporedbe s audijem (s kojim bi ga ti uporedio, sa a4?) je smijesan. Been there, done that.
Pasat u svojoj najludjoj, samo za zagrizene fanove varijanti ima koliko konja, koju dodatnu opremu? Audi A4 ima sigurno preko 300 (ma i necu da guglam), Bose sound u autu, sjedista koji isti prave kao i za porschea.. Ti si naveo poklopac na kojem pise audi, goran spominje retrovizor.. Sad razumijem u stvari kad neko stavi onu naljepnicu turbo na yugu misli, ali stvarno to misli, da ima zvijer. Jebi ga, pise turbo.
Ali u redu, prilikom odabira auta nisam dosad obracao paznju na kvalitet ulja, te interval izmjene istog, valjda zato nemam pojma o premijum segmentu.

PS: na zalost ne vozim :( , ali bih volio, ako neko ima viska jedan..
O kvaliteti Passata B5 i Insignije bi se moglo razgovarati.
Passat B6 je najobicnije smece u kojem su spustili kvalitetu zato sto ej B5 previse bio blizu audiju.
Kada sam kupovao svog Passata, odlucio sam se na gdinu stariji B5 koji je kostao isto para kao polovan B6 samo godinu mladji i 2.0T motorom. Razlika u kvaliteti ta dva auta je neuporediva, a Insignija je jedno 3 svjetlosne godine ispred Passata.
Ne ne kazem da je Passat skroz Audi, ali taj Audi ima 40% ako ne i vise djelova iz Passata.
A4 i A6 iz 90-tih vuku skoro komplet ovjes i motore iz Passata. 1.9tdi, 1.8, 1.8T, 1.6 itd.
Znaci, ti kupis Audija A4 sa 2.0tdi motorom po cijeni slicnoj BMW-u. OK, eto ko fol premium marka.
Ali BMW dobijas motor koji je BMW-ov proizvod i koji neces naci u 20,000 km jeftinijoj Skodi.
S obzirom da 2.0tdi nije niti je ikad bio vrhunac tehnologije, te da je VW definitivno zaostao u CR trci za francuzima, BMW-om ili MB zbog svog experimenta sa PD sistemom, Audi koristi motor koji je u Skodi Octaviji prosjek klase, u Golfu prosjek klase, u Seatu prosjek klase, i onda taj motor prodaje u svom "premium" automobilu.
Ako je to tako, onda stvarno en vidim razloga sto nije i Citroen C5 premium, i Peugeot 407 ili 508 premium ili Alf Romeo 159 (koja je tata mata po performansama motora).
Ako je Audi PRAVA premium klasa, e onda je bolje za BMW i mercedes da izadju iz nje da se ne bi srozali na grane gdje u premium klasi imas motor koji je u Skodi octaviji prosjek klase.
johntra

#227 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by johntra »

emko1234 wrote: johntra* ti si jedan jako nepouzdan izvor s obrzirom kakve gluposti lupas.sve stranice koje se bave pracenjem prodaje ova 3 branda su napisala da je audi prodao vise auta od mercedesa ove godine i da ga je prestigao.bmw je prvo a mercedes treci.prema tome prije nego pocnes da stavljas ove rezultate ajde budi dobar pa mi daj link te stranice gdje to citas,tj gdje pisu ove nebuloze.
e sad, pošto mi već ideš na neku stvar sa branjenjem neodbranjivog, moram se i ja uključiti u ovu debilnu raspravu, iako nisam neki fan nijedne od tri marke...da krenemo prvo od novog Audija A6 3.0 TDI DSG kojeg sam nedavno vozio...auto je zmaj sa DSG-om, pojačan motor, nove Piezzo brizgaljke, DSG dere guzove...stvarno je auto zmaj...i to mi se sviđa...znaš šta mi se ne sviđa? tabla iz A7, ofirna plastika iz grupacije na centralnoj konzoli, neko je već napisao, pa da ne umišljam, na rubu prtljažnika ofirno stoji plastika, umjesto aluminija ili nečeg sličnog, pa se plastika već izgrebala...i šta je tu novo i šta je tu premium? nešto što je već viđeno na drugom modelu ili malo zatgneute linije novog modela? šta je novo? dodana brzina DSG-a ili 15-ak KS jači motor? da ne pričam o tome kako A6 nema svoj lični izgled, nego izgleda kao uvećani A4...
prema tome, Audi će kaskati za Mercom i BMW-om (koji isto ne nudi ništa novo, nova trica je primjer) i to će biti još jedno 10 godina tako...
da se vratimo na prodaju, Audi je od tri najveća svjetska tržišta najbolji samo u Kini.. Što? Pa jednostavno zbog dampinških cijena koje diktira VW Shanghai...a i kinezi su mi baš onako target skupina za izabrati auto u PM...
moji podaci o prodaji odnosili su se na broj registrovanih auta u Njemačkoj, ispravio sam grešku, što znači da Audi i kao polovnjak zaostaje za dobrih milion auta za Mercedesom...Sumnjam da je Audi bolji po prodaji od Merca u Njemačkoj, jedino od BMW-a...evo ti liste prodatih modela, pa se uvjeri sam...po ovoj listi E klasa je suvereno prva u srednjoj višoj klasi, C klasa je suverena u srednjoj klasi, dok je Audi jedino prvi u kompakt klasi..to mislim za premium modele...e sad mi objasni kako je Audi prešao Merca po prodaji u Njemačkoj...dok ne vidim podatke, ne vjerujem...

http://bestsellingcarsblog.com/2012/01/ ... more-13661
emko1234

#228 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

joj jeffersone haj sto su ti argumenti jadni al sto ti je znanje jadno.pa bolan gdje ces reci da je 2.0tdi pd prosjek klase?pa to samo moze neki laik koji nikad nije sjeo i provozao taj motor.da ti kazem par stvari o 2.0tdiju posto sam bio vlasnik 3 godine.najbolji 2litreni motor dizel koji sam ikad vozio.s ovim slinavim cr-om sto sad ide audija se ne moze ni poredit.ubit ce svakog common raila s istom snagom i zapreminom.potrosnja u mom bivsem autu sa 175ks nakon remapa po gradu se mogla spustit na 6.6 litara.dobro si vidi i pricitao,auto sa 1500kg i 175ks je po gradu trosilo manje od 7 litara,na otvorenoj se mogao spustit na 5l a opet bi od 0-100 svakog cr-a tipa c5hid sa 173ks unistavao ko beba zvecku.mane tipa buke(nikad mi nije smetala)i troskova proizvodnje su rijesena prelaskom na cr.pd je motorcina.i danas 1.9tdi pd ce devastirat svakog slicnog cr-a.zato nemoj da pricas gluposti.presao sam haman 100k km i nikad nisam imao nijedan problem.kaze neko trosi ulji,meni nije tosio.znalo se desit da dospem 3-4 dece u 15000km.to meni nije puno jer sam uvijek brze vozio.
johntra* prvo u a6 ne ide dsg nego stronic.cuj ne svidja ti se tabla iz a7? hahahahahah isto ko da je tabla iz trabanta..e moj johntra..pa moras ti naci nesto da ti se ne svidja :D ja bas mislim da je ta tabla odlicna.jednostavna i ergonomicna.jeftina plastika.pa to ti je argument ko kod onog sto je vozio a5 s okvirom iznad prednjih vrata.covjek nije vidio da nema okvira a vidio je da je plastika oko mjenjaca nekvalitetna.daj bolan ne seri,cuj na auto od 100k plastika na tabli nekvalitetna.pa bolan da si i sjeo u to auto s tim mjenjacem vidio bi da je cijela tabla gumirana i oblozena mekanom gumom a u nekim modelima oblozena kozom.nego si ti gledao test na sax-u pa se sad malo pravis pametan.ne rise tita ti..http://www.sarajevo-x.com/auto/testovi/ ... /111012002 jesi li ovaj vozio u masti? :lol: :lol: :lol:

ja sto sam stavljao linkove stavljao sam.imas sve na netu samo ukucaj kako treba.
johntra

#229 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by johntra »

Prvo, evo ti ova lista...

http://raycee1234.blogspot.com/2012/01/ ... -2011.html

Toliko o prodaji u Njemačkoj, Mečka bježi 35.000 auta, BMW sedam milja...Znači, ostala je samo Kina...

dalje, nisam rekao da je tabla od A7 loša, nego šta je tu novo i šta su kupcima ponudili, a da je premium i da nije već viđeno? Što se plastike tiče, ona je jefitna na srednjem naslonu, tačno tamo iza ovog dijela gdje su smještene MMI komande...i da, baš je ono jeftino ofirna...znam kako se zove DSG u Audiju, ali za mene je to sve DSG, tačnije PDK, od kog je VW uzeo mjenjač sa duplim kvačilom...

Evo ti link, pa malo čitaj...

http://www.bellamacchina.net/portal/201 ... -0-tdi-v6/

Ja pisao, samo sam zaboravio spomenuti i tu bijednu plastiku na rubu prtljažnika, gdje ću ih ofirati za skoro 107.000 KM...

i na kraju, cmoka... :D
emko1234

#230 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

[quote="johntra"]Prvo, evo ti ova lista...

http://raycee1234.blogspot.com/2012/01/ ... -2011.html

Toliko o prodaji u Njemačkoj, Mečka bježi 35.000 auta, BMW sedam milja...Znači, ostala je samo Kina...

dalje, nisam rekao da je tabla od A7 loša, nego šta je tu novo i šta su kupcima ponudili, a da je premium i da nije već viđeno? Što se plastike tiče, ona je jefitna na srednjem naslonu, tačno tamo iza ovog dijela gdje su smještene MMI komande...i da, baš je ono jeftino ofirna...znam kako se zove DSG u Audiju, ali za mene je to sve DSG, tačnije PDK, od kog je VW uzeo mjenjač sa duplim kvačilom...

Evo ti link, pa malo čitaj...

http://www.bellamacchina.net/portal/201 ... -0-tdi-v6/

cuj ti pisao,mozda si pisao al vozio nisi i mojne ovih jeftinih reklama.nadam se da ce moderatori uradit svoj posao.... postoji razlog sto niko ne zna za vas hahahahah :D i to sto si ti napisao ovaj text za neku smijesnu auto stranicu znaci sta? da je to sve stvarno tako kosto si napisao..daj ba smijesan si lik..relevantan si isto ko hitler po pitanju egzistencije zidova u njemackoj 42-ge
mislio sam da imas neki bolji izvor od necijeg autobloga vezanog za broje u prodaji.
sto se tice mjenjaca zove se s tronic kod audija,pdk kod porchea i dsg kod vw-a,skode i seata.porche je izmislio mjenjac al ga je vw ubacio u masovnu proizvodnju.pdk je prvenstveno bio na trkacem modelu 956.
johntra

#231 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by johntra »

i šta si sad ti pobio ono što sam ja napisao po pitanju PDK mjenjača??...ccc... :lol:
PDK - proizvod Porschea, boli me racku ko ga je ubacio u masovnu peoizvodnju...idemo dalje...
baš postaješ smiješan, ali ono baš...čuj ne vjeruje blogu, pa daj mi neku oficijelnu stranicu da je Audi bolji od BMW i Merca u Njemačkoj...aaaaaaaaaaaaa...nemaš, znao sam...držiš se Kine ko pijan plota, a tamo se prodaju L verzije koje su jeftinije od onih u Njemačkoj po 10 do 20 posto, dok Merc šiša Audi za 30 milja auta u Njemačkoj, a slična je stvar i u SAD...i sad, Audi je prestigao Merc za 60 milja auta na globalnom nivou i to zahvaljujući kineskom tržištu, a svi znamo kako je zahtjevan kineski kupac, daj samo jeftinije i veće, što Audi odlično radi sa damping cijenama...

da, ja sam vozio i ja pisao, kao sva ona auta na onoj listi...nisam se kontao reklamirati, a i boli me briga kako će to neko shvatiti, a još manje da li će ko čitati...pišem iz ljubavi, ne tražim od nikoga pare, dobijem auta i pišem...bio sam objektivan do kraja i tako sam sa svakim autom...a btw, ovaj tekst ne izlazi samo tamo, izlazi i na još nekim mjestima koje čitaju i posjećuju ljudi sa lovom, koji su i kupci ovih auta...BiH je tržište kakvo jeste, pa zatucanom mesaru ili pekaru sa parama nije bitno moje mišljenje ili mišljenje mojih kolega....jbga, oni bale za onim što prije nisu mogli imati....

smatram sebe relevatnijim u nekim stvarima od tebe, šta ću, takav mi posao, jbga...jbte, ja sam mislio da sam jedini zatucan po pitanju FIAT-a, ali ti si definitvno glavni freak foruma...
emko1234

#232 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

johntra wrote:i šta si sad ti pobio ono što sam ja napisao po pitanju PDK mjenjača??...ccc... :lol:
PDK - proizvod Porschea, boli me racku ko ga je ubacio u masovnu peoizvodnju...idemo dalje...
baš postaješ smiješan, ali ono baš...čuj ne vjeruje blogu, pa daj mi neku oficijelnu stranicu da je Audi bolji od BMW i Merca u Njemačkoj...aaaaaaaaaaaaa...nemaš, znao sam...držiš se Kine ko pijan plota, a tamo se prodaju L verzije koje su jeftinije od onih u Njemačkoj po 10 do 20 posto, dok Merc šiša Audi za 30 milja auta u Njemačkoj, a slična je stvar i u SAD...i sad, Audi je prestigao Merc za 60 milja auta na globalnom nivou i to zahvaljujući kineskom tržištu, a svi znamo kako je zahtjevan kineski kupac, daj samo jeftinije i veće, što Audi odlično radi sa damping cijenama...

da, ja sam vozio i ja pisao, kao sva ona auta na onoj listi...nisam se kontao reklamirati, a i boli me briga kako će to neko shvatiti, a još manje da li će ko čitati...pišem iz ljubavi, ne tražim od nikoga pare, dobijem auta i pišem...bio sam objektivan do kraja i tako sam sa svakim autom...a btw, ovaj tekst ne izlazi samo tamo, izlazi i na još nekim mjestima koje čitaju i posjećuju ljudi sa lovom, koji su i kupci ovih auta...BiH je tržište kakvo jeste, pa zatucanom mesaru ili pekaru sa parama nije bitno moje mišljenje ili mišljenje mojih kolega....jbga, oni bale za onim što prije nisu mogli imati....

smatram sebe relevatnijim u nekim stvarima od tebe, šta ću, takav mi posao, jbga...jbte, ja sam mislio da sam jedini zatucan po pitanju FIAT-a, ali ti si definitvno glavni freak foruma...
HAHAHAHAHHAAHAHHAAHH..ja da sam na tvom mjestu bih bi zahvalan jer sam ti u proteklih sat vremena podigao citanost sa 0 citatelja na 1..sad je opet pala na 0..hahahahahahahha e moj johntra..sad je meni jasno sto se ti palis..napravio si ovu amatersku stranicu,moram pohvalit web dizajn..na ovom nivou je blog moje male rodice bio u osnovnoj skoli..nadalje tvoj stil pisanja je sigurno zasluzio neku nagradu,da nazif gljiva ima kakvu kategoriju vjeruj mi da bi nasao nacin da te preporucim..sto se tice tvoje kompetencije,siguran sam da si u top 3 najjaca auto novinara na podrucju bivse juge..HAHHAHAHAHAHAH,joj placem kad vidim sta ljudi rade i pisu i zive i hodaju zemljom..sreca pa je internet medij koji dozvoljava svakakvim bezveznjakovicima da se osjete ko neko tako sto ce napravit stranicu na kkojoj ce iznosit svoje marginalno stajaliste koje osim njih vjerovatno cita jos-NIKO..hvala ti iskreno,popravio si mi raspolozenje i kraj ovog tmurnog dana taman kad sam mislio da je situacija nepopravljiva..jesi li razmisljao da pokrenes neki auto magazin?evo ja cu bit sponzor i ulozit cu kapital da isti pocne s radom..steta je da ovakav talenat ostane neotkriiven.. :lol: :lol: :lol:
mora da ti je neki zatucani mesar il pekar s nekim zahebanim zatamnjenim audijem s vinilima pokupio ribu dok si stvorio takvu averziju prema tim plemenitim zanimanjim i prema toj marki automobila.a ti si ko pravi cvikeras sjedio i pisao svoje misljenje i cekao da neko otkrije talenat dok je masni pekar namiravao na zadnjem sjedistu osimice iz 96-ste..i tako poce mrznja..haj bit ce bolje..samo nastavi.. :lol: :lol: :lol:
johntra

#233 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by johntra »

ma ne trebaju meni babini sinovi ništa pomoći, vjeruj mi...
šta ja znam, nadam se da ćeš valjda nekad sebi kupiti auto bez babine donacije, ko zna, sad će nova generacija četvorke...pa nam opet napravi temu i seri ovuda kako si zaradio sve sa svojih deset prstiju, možda, ali drkajući neku stvar...
hvala ti što si mi popravio čitanost, majke ti, nemoj više...evo pao mi je server...
ako je ovo najjače što si mogao smisliti za sat vremena od mog posta u kom tražim dokaze da je Audi bolji od Merca u Njemačkoj, a znam da bi jako volio biti No1 na domaćem terenu, onda si fakat intelektualno jak...
do tada, imaš mahanje od cvike koji uživa u onome što radi....
poselami babu nekad usput, podsjeti ga da će sad nova generacija Audijaaaaaaaa...
bordo_boy

#234 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by bordo_boy »

Image

Ova slika je photoshop. Tj. originalno je stajalo samo ovo "Your move BMW" i odgovor BMWa "Checkmate"... Ovaj balon i treći plakat su dodavali razni internet zajebanti u photoshopu... Ima više varijanti mogućih odgovora audija na "checkmate"... pa su izvodili razne budalaštine...
Industrialyzer

#235 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:
johntra wrote:i šta si sad ti pobio ono što sam ja napisao po pitanju PDK mjenjača??...ccc... :lol:

HAHAHAHAHHAAHAHHAAHH..ja da sam na tvom mjestu bih bi zahvalan jer sam ti u proteklih sat vremena podigao citanost sa 0 citatelja na 1..sad je opet pala na 0..hahahahahahahha e moj johntra..sad je meni jasno sto se ti palis..napravio si ovu amatersku stranicu,moram pohvalit web dizajn..na ovom nivou je blog moje male rodice bio u osnovnoj skoli..nadalje tvoj stil pisanja je sigurno zasluzio neku nagradu,da nazif gljiva ima kakvu kategoriju vjeruj mi da bi nasao nacin da te preporucim..sto se tice tvoje kompetencije,siguran sam da si u top 3 najjaca auto novinara na podrucju bivse juge..HAHHAHAHAHAHAH,joj placem kad vidim sta ljudi rade i pisu i zive i hodaju zemljom..sreca pa je internet medij koji dozvoljava svakakvim bezveznjakovicima da se osjete ko neko tako sto ce napravit stranicu na kkojoj ce iznosit svoje marginalno stajaliste koje osim njih vjerovatno cita jos-NIKO..hvala ti iskreno,popravio si mi raspolozenje i kraj ovog tmurnog dana taman kad sam mislio da je situacija nepopravljiva..jesi li razmisljao da pokrenes neki auto magazin?evo ja cu bit sponzor i ulozit cu kapital da isti pocne s radom..steta je da ovakav talenat ostane neotkriiven.. :lol: :lol: :lol:
mora da ti je neki zatucani mesar il pekar s nekim zahebanim zatamnjenim audijem s vinilima pokupio ribu dok si stvorio takvu averziju prema tim plemenitim zanimanjim i prema toj marki automobila.a ti si ko pravi cvikeras sjedio i pisao svoje misljenje i cekao da neko otkrije talenat dok je masni pekar namiravao na zadnjem sjedistu osimice iz 96-ste..i tako poce mrznja..haj bit ce bolje..samo nastavi.. :lol: :lol: :lol:

Kakva arogancija i omalovazavanje necijeg rada :roll: Dzaba tebi sve prijatelju kad ti nemas kulture i postovanja. Ovo ti govori neko ko je najmanje 10 godina mladji od tebe , pa se zapitaj...

tema je svakako besmislena i iz nje moze samo svadja izaci , zato , moderatori , najbolje je da ovo kljucate :thumbup:
emko1234

#236 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

johntra wrote:ma ne trebaju meni babini sinovi ništa pomoći, vjeruj mi...
šta ja znam, nadam se da ćeš valjda nekad sebi kupiti auto bez babine donacije, ko zna, sad će nova generacija četvorke...pa nam opet napravi temu i seri ovuda kako si zaradio sve sa svojih deset prstiju, možda, ali drkajući neku stvar...
hvala ti što si mi popravio čitanost, majke ti, nemoj više...evo pao mi je server...
ako je ovo najjače što si mogao smisliti za sat vremena od mog posta u kom tražim dokaze da je Audi bolji od Merca u Njemačkoj, a znam da bi jako volio biti No1 na domaćem terenu, onda si fakat intelektualno jak...
do tada, imaš mahanje od cvike koji uživa u onome što radi....
poselami babu nekad usput, podsjeti ga da će sad nova generacija Audijaaaaaaaa...
kakav crni server? HAHAHHAHAHHAHAHA..zar za ovo,da ne kazem za stranicu ovog tipa treba server?sigurno si prenatrpan mailovima ljudi koji te nagovaraju da nastavis jer si postao dio njihovog zivota HAHAHHAHAHAHHA
moj johntra,ne zaradjuju se soldi sjedeci i misleci sta cu napisat nekom ko komentar na post.meni je dovoljno znati da je audi trenutno drugi i da je porazio mercedes na globalnom nivou..
sto se tice babe i novog audija..pa dobro,kod mene je tata..ipak sam ja gradsko dijete :D il stari recimo :D a ne ide se vise na cetvorku..ako Bog da,a7 ce bit sljedeci kroz jedno 2-3 godine..prosirio se posao,gradi se seher bosna :D aj,uzivaj :D ;-)
koliko ti je to godina industrialyzer? 16-17-18? i ja se s tobom raspravljam o audiju?gdje si bio na proslim stranicama da pricas o kulturi i ponasanju? :D
johntra

#237 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by johntra »

jbga, zaboravio sam pored mesara, ćevabdžija i pekara, staviti i vlasnike građevinskih kompanija...izvini...
moja stranica nema nikakve veze sa mojim poslom, to je moj hobi, a libo me tuki hoće li iko to čitati, pa taman da imam 0,1 posjeta, a ima ih fino, ne brini se ti za mene...na kraju, stranica nije nastala da bi se nekome uzele pare, jbga, ja ne gledam sve kroz fosne i Audije...
ma ne zarađuješ ti trenutno lovu, nego si se ubio da nađeš neku stranicu, tabelu ili nešto slično kako bi dokazao da je Audi prije Merca u Njemačkoj...ali, kapak...
nego na kraju kad skontam, vidim ja da ima puno dodirnih tačaka između tebe i Kineza....jbga, raspojasali se i ti i oni...nije se valjda prije imalo, šta li...cmoka... :D
respo

#238 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by respo »

bila jednom jedna premier liga engleske(i sad postoji)

od osnutka do danas izmjenjivali su se timovi koji su dominirali
nakon nekih 100 godina iskristalisalo se da su najuspjesniji manchester united i liverpool
nakon tih 100 godina u pricu ulazi celzi koji je pokupovao sve sto se kupiti moze i dobio instant popularnost
navijace u svakom cosku svijeta
porazio i liverpool i man utd u svojim najboljim danima
al bez obzira na to jos uvijek prva 2 tima u engleskoj su manchester united i liverpool sto zbog tradicije i uspjeha u proslosti sto zbog karizme koju nose bas zbog toga

umjesto celzija sada mozete dodati i manchester city

sami zakljucite ko je manchester i liverpool a ko je celzi ili city u ovoj prici
emko1234

#239 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

johntra wrote:jbga, zaboravio sam pored mesara, ćevabdžija i pekara, staviti i vlasnike građevinskih kompanija...izvini...
moja stranica nema nikakve veze sa mojim poslom, to je moj hobi, a libo me tuki hoće li iko to čitati, pa taman da imam 0,1 posjeta, a ima ih fino, ne brini se ti za mene...na kraju, stranica nije nastala da bi se nekome uzele pare, jbga, ja ne gledam sve kroz fosne i Audije...
ma ne zarađuješ ti trenutno lovu, nego si se ubio da nađeš neku stranicu, tabelu ili nešto slično kako bi dokazao da je Audi prije Merca u Njemačkoj...ali, kapak...
nego na kraju kad skontam, vidim ja da ima puno dodirnih tačaka između tebe i Kineza....jbga, raspojasali se i ti i oni...nije se valjda prije imalo, šta li...cmoka... :D
sve na stranu :D al sta je s cmoka fazonom? :D
johntra

#240 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by johntra »

to da ti dokažem koliko te volim.... :D
emko1234

#241 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

oprastam ti tvoje neznanje :D
respo,docarao si to u svom stilu kako samo ti znas :D
respo

#242 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by respo »

jbg kad neki ne kontaju pa im se mora slikovito objasnjavati
johntra

#243 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by johntra »

emko1234 wrote:oprastam ti tvoje neznanje :D
još samo da me prosvijetliš, pa da zavolim Audi kao ti.... :D
jefferson

#244 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

emko1234 wrote:joj jeffersone haj sto su ti argumenti jadni al sto ti je znanje jadno.pa bolan gdje ces reci da je 2.0tdi pd prosjek klase?pa to samo moze neki laik koji nikad nije sjeo i provozao taj motor.da ti kazem par stvari o 2.0tdiju posto sam bio vlasnik 3 godine.najbolji 2litreni motor dizel koji sam ikad vozio.s ovim slinavim cr-om sto sad ide audija se ne moze ni poredit.ubit ce svakog common raila s istom snagom i zapreminom.potrosnja u mom bivsem autu sa 175ks nakon remapa po gradu se mogla spustit na 6.6 litara.dobro si vidi i pricitao,auto sa 1500kg i 175ks je po gradu trosilo manje od 7 litara,na otvorenoj se mogao spustit na 5l a opet bi od 0-100 svakog cr-a tipa c5hid sa 173ks unistavao ko beba zvecku.mane tipa buke(nikad mi nije smetala)i troskova proizvodnje su rijesena prelaskom na cr.pd je motorcina.i danas 1.9tdi pd ce devastirat svakog slicnog cr-a.zato nemoj da pricas gluposti.presao sam haman 100k km i nikad nisam imao nijedan problem.kaze neko trosi ulji,meni nije tosio.znalo se desit da dospem 3-4 dece u 15000km.to meni nije puno jer sam uvijek brze vozio.
johntra* prvo u a6 ne ide dsg nego stronic.cuj ne svidja ti se tabla iz a7? hahahahahah isto ko da je tabla iz trabanta..e moj johntra..pa moras ti naci nesto da ti se ne svidja :D ja bas mislim da je ta tabla odlicna.jednostavna i ergonomicna.jeftina plastika.pa to ti je argument ko kod onog sto je vozio a5 s okvirom iznad prednjih vrata.covjek nije vidio da nema okvira a vidio je da je plastika oko mjenjaca nekvalitetna.daj bolan ne seri,cuj na auto od 100k plastika na tabli nekvalitetna.pa bolan da si i sjeo u to auto s tim mjenjacem vidio bi da je cijela tabla gumirana i oblozena mekanom gumom a u nekim modelima oblozena kozom.nego si ti gledao test na sax-u pa se sad malo pravis pametan.ne rise tita ti..http://www.sarajevo-x.com/auto/testovi/ ... /111012002 jesi li ovaj vozio u masti? :lol: :lol: :lol:

ja sto sam stavljao linkove stavljao sam.imas sve na netu samo ukucaj kako treba.
Izvini, ali ti FAKAT nema pojma o cemu pricas!
Tvoj najveci problem je sto si uvijek vozio VW i bio vlasnikm VW-a. Malo promjeni. Ja sam bio vlasnik ili u kuci imao od Alfe do Mazde, pa eto neke pouke izvukao, a sad se kotrlja Skoda, VW, Peugeot.
Ovaj 407 1.6HDI poredeci sa 1.9tdi octaviom, motor kao motor, je izmislio pojam dizel motora sto se tice i brzine a POGOTOVO potrosnje!
Stoga, kao sto sam vec rekao, BH istorija nije krenula od 1995 kada je neko prodao pricu o da je G2 najbolje auto na svijetu, jer nije!
emko1234

#245 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

johntra wrote:
hahahahaha :D polako..
jeff* ja sam imao srecom priliku da se navozam puno razlicitih auta kroz ovih ne previse godina koliko imam vozacku.sto auta koji ima neko moj,sto mojih,sto sluzbenih,sto renta car-a,sto na promocijama i testnim voznjama.i mogu ti reci da sam vozio sva ta auta o kojim ti pricas.imao sam srece u zivotu i da sam si mogao priustit veliku vecinu tih auta koja sam vozio.al sam ipak izabrao audi.objedinjuje sve sto ja trazim od auta.izgled,luksuz,brzinu,sigurnost,kvalitet,drzanje cijene,opremu i imidz.tako da bespredmetno je pricat.po meni je audi premium.jako kvalitetna auta,odlican dizajn,objedinjuje najbolje iz svijeta bmw-a i merca.
vukojebina

#246 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by vukojebina »

ko hoce posteno da se nasmije, nek procita ovaj clanak o novom vw up! sa 5 vrata... fakat nesto je truhlo u drzavi danskoj...
jefferson

#247 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by jefferson »

emko1234 wrote:
johntra wrote:
hahahahaha :D polako..
jeff* ja sam imao srecom priliku da se navozam puno razlicitih auta kroz ovih ne previse godina koliko imam vozacku.sto auta koji ima neko moj,sto mojih,sto sluzbenih,sto renta car-a,sto na promocijama i testnim voznjama.i mogu ti reci da sam vozio sva ta auta o kojim ti pricas.imao sam srece u zivotu i da sam si mogao priustit veliku vecinu tih auta koja sam vozio.al sam ipak izabrao audi.objedinjuje sve sto ja trazim od auta.izgled,luksuz,brzinu,sigurnost,kvalitet,drzanje cijene,opremu i imidz.tako da bespredmetno je pricat.po meni je audi premium.jako kvalitetna auta,odlican dizajn,objedinjuje najbolje iz svijeta bmw-a i merca.
Ovdje je sustina te price!
Alive

#248 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by Alive »

Hajmo ovi veliki ljubitelji i fanovi Audija posjetite ovu temu pa se prijavite za dolazak :thumbup: Djela a ne rijeci :P :D

Evo teme: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=95403

:sax:
emko1234

#249 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by emko1234 »

pa glupo mi je da pisem koliko kad znam da recimo moj stari ima 38 godina i sad da ja napisem da imam skoro 9 od polozene vozacke i jos nekih 5 prije nego sam polozio.to nije puno al je puno to sto sam sa svoja 3 auta dosad presao preko 220 000km..za 9 godina..
respo

#250 Re: BMW, AUDI ILI MERCEDES

Post by respo »

emko1234 wrote:pa glupo mi je da pisem koliko kad znam da recimo moj stari ima 38 godina i sad da ja napisem da imam skoro 9 od polozene vozacke i jos nekih 5 prije nego sam polozio.to nije puno al je puno to sto sam sa svoja 3 auta dosad presao preko 220 000km..za 9 godina..
ispade da te stari napravio sa ravno 14 godina ako ne i ranije
ne valja ti nesto matematika mjenjaj uciteljicu
Locked