Cijene namirnica u gradu
-
samosklopiokice
#226 Re: Cijene namirnica u gradu
Ako imas para sve je prihvatljivo ako nemas nije nista
ja sam odavno prestao jest cokolade i pit cedevitu 
-
quarterback
#227 Re: Cijene namirnica u gradu
vise puta sam probao domace vitaminske napitke i svaki put se zestoko razocarao...PipiDugaDevetka wrote:Bio sam ovisnik o Cedeviti i sve tražio sa onim znakom H-Q, pošto je ''ofalila'' H-Q Cedevita i ja prelazim na domaću Novu Vitu sa okusom limuna,...Tahta wrote: kakva cedevita i Hr sranje probaj Nova vita domaći proizvod pak centra bolji a jeftiniji još domaći .
- duminjo
#228 Re: Cijene namirnica u gradu
u onaj drvopromet u sopingu na grbavici necu vise uci da je sve djaba

- BHF_Manijak
#229 Re: Cijene namirnica u gradu
A cek Pipi, jel to nije svaka Cdevetia kod nas sa ovim znakom ili?! Posto cesto naletim na ono pakovanje od 1kg a da cedevita i nema bas onaj prepoznatljivi dobri okus.PipiDugaDevetka wrote:BHF_Manijak wrote: A sta je Pipi HQ Cedevita?!![]()
Eh to je vec drugi par carapa.mighty_duck wrote:hvala..nisam znao za taj granap...nadam se da su i cijene prihvatljiveBHF_Manijak wrote:Lindt cokolade imas i na Carsiji ako ti nije mrsko ici,mighty_duck wrote:sto nesta lindt cokolada u mercatoru lozionicka,eh?dal ih ima jos u mercator galeriji okusa u alti
tacnije kod sekretarijata Rijaseta, ona ulica kod Principovog. Sto se cokolada tice, po meni jedna od jacih radnji u gradu, onako na oko ko granap izgleda, ali brate izbor samo takav, tu sam vidio Milki kakvih ni po merkatorima, konzumima itd ne vidjam.
-
BIONA
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#231 Re: Cijene namirnica u gradu
Ma, ja ti sve one napitke u prahu zovem Cedevita, a ova sa oznakom HQ (najskuplja) je pravo ofalila jer sam bio stalni dugogodišnji kupac, pa znam kakva je ranije bila. Šta je u pitanju ja ne znam. Moguće da se radi o falsifikovanju (već spomenuto na ovoj temi).BHF-manijak wrote:A cek Pipi, jel to nije svaka Cdevetia kod nas sa ovim znakom ili?! Posto cesto naletim na ono pakovanje od 1kg a da cedevita i nema bas onaj prepoznatljivi dobri okus. Vec nakav blag, nije zar da nam podvaljuju ili?
Ako već kupujem ''mačka u vreći'', neka to bude domaći mačak.
@BIONA, prije ove vijesti upozorio sam na mrazovac otrovnu biljku koja liči na srijemuš, a i raste gdje i srijemuš. Međutim, žene sa pijace su siguran filter koji će odbaciti mrazovac, prije nego ga neko konzumira.
- zyymy
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#233 Re: Cijene namirnica u gradu
Otrovni MRAZOVAC obično raste zajedno sa SRIJEMUŠEM. Na slici je MRAZOVAC priilično velik, ali je dovoljno među prstima protrljati srijemuš i pomirisati divlji bijeli luk.

-
BIONA
#234 Re: Cijene namirnica u gradu
Bas me zanima kakav ukus ima ovaj mrazovac? Ako uopste ne mirise na bijeli luk i ima fuj okus kako se ljudi toga najedu?
- PipiDugaDevetka
#235 Re: Cijene namirnica u gradu
Izgleda da je dovoljno dva tri pogrešna lista u salati, pa da prouzrokuje teško trovanje. Kažem ti, dovoljno je protrljati jedan list srijemuša među prstima, pa da se uoči DRASTIČNA razlika po mirisu. Srijemuš je ''divlji bijeli luk''.BIONA wrote:Bas me zanima kakav ukus ima ovaj mrazovac? Ako uopste ne mirise na bijeli luk i ima fuj okus kako se ljudi toga najedu?
Ima ga i za kupiti osušenog od firme iz Brčko-distrikta (Maoča)
Biljana.Ne radi se o selefijskoj Maoči.
- ufo
#236 Re: Cijene namirnica u gradu
Dva su domaca vitaminska napitka i NovaVita apsolutno odgovara kvalitetom, ukusom i cijenom! I ja pijem samo NovaVitu....cedevita zdra'o!quarterback wrote:vise puta sam probao domace vitaminske napitke i svaki put se zestoko razocarao...PipiDugaDevetka wrote:Bio sam ovisnik o Cedeviti i sve tražio sa onim znakom H-Q, pošto je ''ofalila'' H-Q Cedevita i ja prelazim na domaću Novu Vitu sa okusom limuna,...Tahta wrote: kakva cedevita i Hr sranje probaj Nova vita domaći proizvod pak centra bolji a jeftiniji još domaći .
-
Ko to smat
#237 Re: Cijene namirnica u gradu
Nemoj da se ko izradi pa uzme vapace u Bingu odron.Otrov.
-
quarterback
#238 Re: Cijene namirnica u gradu
mozda tebi valjalju, ja sam ih kupovao vise puta u razmacima od po par mjeseci sa nadom da su popravili kvalitet i svaki put rekao da ih vise nikada necu kupiti... gresku vise nisam ponovio a ako su tebi super - odlicno !ufo wrote: Dva su domaca vitaminska napitka i NovaVita apsolutno odgovara kvalitetom, ukusom i cijenom! I ja pijem samo NovaVitu....cedevita zdra'o!
probao i nova vita i vitella i onaj neki treci koji je bio
- PipiDugaDevetka
#239 Re: Cijene namirnica u gradu
Odavno nije bilo masovnog trovanja nečim....Čini mi se da je na redu neko ko prodaje sladoled ''iz mašine'',...OPREZ!Ko to smat wrote:Nemoj da se ko izradi pa uzme vapace u Bingu odron.Otrov.
-
sarajevomd
#240 Re: Cijene namirnica u gradu
Ni mu Merkatoru nisu nista bolji cevapi, barem ovom na Mojmilu...
- poznanik
#241 Re: Cijene namirnica u gradu
Samo da prenesem tekst sa "Drvopromet-Mercatora" iznad...
Cijene proizvoda u "Drvopromet-Mercator" trgovinama u Sarajevu nisu podudarne. Razlikuju se zavisno od lokacije, odnosno od prometa. Zanimljivo je i praksa podizanja cijena nakon uvećane prodaje, npr. kupac u nekoliko dana uzastopno kupuje određeni proizvod, npr. puding, po cijeni 0,85 KM. Nakon kratkog vremena, taj pudin ima višu cijenu. Prestane li taj kupac sa intezivnom kupovinom tog određenog proizvoda, cijena se vraća u prvobitnu.
I još jedna mala sitnica: utorkom je na ponudi 10%-ni popust na sve proizvode. Odnedavno, utorkom su uvećane cijene sezonskog voća. U srijedu su već vraćene...
Osim toga, još uvijek nisu usklađene cijene na policama sa ponuđenim proizvodima, još uvijek se cijene smiču, a za skuplji proizvod, među sličnim, cijena se i ne ističe, pa kupac, u zabludi, uzima upravo taj proizvod.![]()
Drvoprometovi trgovci, zapravo - šefovi velikih trgovina, doveli su "svoj posao" skoro do perfekcije![]()
- PipiDugaDevetka
#242 Re: Cijene namirnica u gradu
poznanik wrote:Samo da prenesem tekst sa "Drvopromet-Mercatora" iznad...
Cijene proizvoda u "Drvopromet-Mercator" trgovinama u Sarajevu nisu podudarne. Razlikuju se zavisno od lokacije, odnosno od prometa. Zanimljivo je i praksa podizanja cijena nakon uvećane prodaje, npr. kupac u nekoliko dana uzastopno kupuje određeni proizvod, npr. puding, po cijeni 0,85 KM. Nakon kratkog vremena, taj pudin ima višu cijenu. Prestane li taj kupac sa intezivnom kupovinom tog određenog proizvoda, cijena se vraća u prvobitnu.
I još jedna mala sitnica: utorkom je na ponudi 10%-ni popust na sve proizvode. Odnedavno, utorkom su uvećane cijene sezonskog voća. U srijedu su već vraćene...
Osim toga, još uvijek nisu usklađene cijene na policama sa ponuđenim proizvodima, još uvijek se cijene smiču, a za skuplji proizvod, među sličnim, cijena se i ne ističe, pa kupac, u zabludi, uzima upravo taj proizvod.![]()
Drvoprometovi trgovci, zapravo - šefovi velikih trgovina, doveli su "svoj posao" skoro do perfekcije![]()
I mene žestoko nervira kada nema cijene proizvoda među više vrsta istih ili sličnih, pa moram zvati trgovačkog pomoćnika/cu, a nje ili njega nigdje za lijeka. Sto posto sam siguran da je to najskuplji proizvod od te vrste.
Zaobilazim takve trgovačke centre, ali moram priznati da je veći razlog kokuzluk, nego ovaj srklet pod miškom koji dobijem kada nema cijene.
- mali Ninja
#243 Re: Cijene namirnica u gradu
ne znam gdje da napisem, pa kontam da moze i ovde.
maloprije u bingu kupujemo namirnice i 5-10 artikala ofirno su zavrnuli 5-10kf.
npr chips domachinski piše 2.20 (na računu 2.25)
trulex pise 0.80 (na računu 0.90)
wc gel pise 1.50 (na računu 1.55)
...
maloprije u bingu kupujemo namirnice i 5-10 artikala ofirno su zavrnuli 5-10kf.
npr chips domachinski piše 2.20 (na računu 2.25)
trulex pise 0.80 (na računu 0.90)
wc gel pise 1.50 (na računu 1.55)
...
- una_bo
#244 Re: Cijene namirnica u gradu
pričaj mi o tome, na kasi sam čekala 10 min, sve je bilo kao u usporenom filmuduminjo wrote:u onaj drvopromet u sopingu na grbavici necu vise uci da je sve djaba![]()
-
quarterback
#245 Re: Cijene namirnica u gradu
radi ogromnih redova od kako su promjenili uredjenje radije odem u dezurni market koji je 20m od tog drvoprometa, istina sve je skuplje nego u DPu ali ne mogu se nervirati u reduuna_bo wrote:pričaj mi o tome, na kasi sam čekala 10 min, sve je bilo kao u usporenom filmuduminjo wrote:u onaj drvopromet u sopingu na grbavici necu vise uci da je sve djaba![]()
-
bull21
#246 Re: Cijene namirnica u gradu
Okac je jeftiniji. Bar ono što sam ja kupovao. 
-
quarterback
- PipiDugaDevetka
#248 Re: Cijene namirnica u gradu
Ne razumijem zašto cijena krompira (nije dozvoljen izvoz u Hrvatsku i EU) nikako da padne. Još uvijek plaćam oko 1,5KM/kg.
Da barem ima ''starog'' krompira koji je bolji za pitu?!
NE MOŽE KROMPIR BITI VIŠE OD 0,50 KM ZA 1kg, ili ga bacajte, dajite stoci, ili snizite cijene.
Čuj za GMO krompir traže 1,5KM/kg. Ma hajte, molim vas?!
Da barem ima ''starog'' krompira koji je bolji za pitu?!
NE MOŽE KROMPIR BITI VIŠE OD 0,50 KM ZA 1kg, ili ga bacajte, dajite stoci, ili snizite cijene.
Čuj za GMO krompir traže 1,5KM/kg. Ma hajte, molim vas?!
-
mad mike
#249 Re: Cijene namirnica u gradu
ima li u Hošetu kod Markala onaj Kromabacher od 1KM 
-
Emilija Kovačev
#250 Re: Cijene namirnica u gradu
Jeste li već uradili poređenje Amke i Binga? (da ne čitam sve
)
Baš me zanima koji je povoljniji market za sedmičnu/mjesečnu kupovinu (s pretpostavkom da su ova dva najjeftinija, pri tom domaća).

Baš me zanima koji je povoljniji market za sedmičnu/mjesečnu kupovinu (s pretpostavkom da su ova dva najjeftinija, pri tom domaća).