Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
vratnik

#226 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by vratnik »

vratnik

#227 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by vratnik »

naja22 wrote:
vratnik wrote:
naja22 wrote:
Imam komsija nisam sa sela, kao mozda ti ?
Uglavnom vecina ima pse i to dosta ih ima avlijanera :-D
I na selu ljudi imaju komsije. Mislio sam vise da li si negdje na osami. Nisi ocito, sigurno si sarajlija od neolita.
Ali posto mi nije namjera da pokazujem ksenofoba u tebi, vec kvazipsiljupca, zasto ti tvoji avlijaneri nisu kastrirani?
Moji pradjedovi su iz Sarajeva ne brini se, nisam dosljo. Nisu kastrirani, ja se ne mjesam u prirodu a ako vec vlast to zeli da ucini, oni su obavezni to da ucine.
Nisi mi zanimljiv, a nisi ni vrijedan da pravim sprdacinu na tvoj racun tako da cu te prijaviti zbog ove ksenofobije.
A sad na temu. Vidis, to je jedna od stvari koju ljubitelji pasa (dakle, ti i tvoji) nama mrziteljima (ja i svi ostali) predlazete. Da makar odvedemo te lutalice da ih neko dzaba kastrira. A mi necemo jer se bojimo, a ne osjecamo se ni odgovornim. Mi ih ne hranimo, tako da nema razloga da ostanu. Znaci, vi ih hranite, vi necete da ih vodite na kastraciju, a necete ni da ih usvajate? Bez namjere da prebacujem lopticu, za problem lutalica ste krivi VI.
convict

#228 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by convict »

Evo čitam detaljno ovaj Zakon:

- mislim da bi se po Članu 14. stav 1 tačka d moglo polako eutanazirati opasne (one koji su napali ljude)
- sve ovo oko azila sažeto je u Članu 27. - "napuštenim i izgubljenim životinjama potrebno je osigurati adekvatan smještaj i veterinarsko-zdravstvenu pomoć", a u Članu 2. definisan je pojam napuštena životinja kao "kućna životinja koju je vlasnik svjesno napustio". prema tome, država nema nikakvu obavezu smještanja pasa lutalica bez prethodnog vlasnika.
kokuz_sa

#229 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by kokuz_sa »

convict wrote:Evo čitam detaljno ovaj Zakon:

- mislim da bi se po Članu 14. stav 1 tačka d moglo polako eutanazirati opasne (one koji su napali ljude)
- sve ovo oko azila sažeto je u Članu 27. - "napuštenim i izgubljenim životinjama potrebno je osigurati adekvatan smještaj i veterinarsko-zdravstvenu pomoć", a u Članu 2. definisan je pojam napuštena životinja kao "kućna životinja koju je vlasnik svjesno napustio". prema tome, država nema nikakvu obavezu smještanja pasa lutalica bez prethodnog vlasnika.
evo vidis ovo boldirano

Februar je pokazao daleko alarmantnije stanje, jer je broj pacijenata udvostručen, bilo ih je 52. Prvih osam dana marta javila su nam se 23 pacijenta. Prema našim procjenama, ovaj mjesec će biti katastrofalan. Iz Hrasnog 15 prolaznika ugrizao je veliki žuti pas, od čega četvero samo u petak. Prekjučer je kod Vijećnice čovjeka napao čopor - priča direktorica Sena Softić-Taljanović.

taj veliki zuti pas je trebao biti uspavan..ali jedno udruzenje ga je premjestilo na drugu lokaciju iako je ugrizao 15 osoba..i onda su se preko FB-a javno hvalili da su ga spasili od krvolocnih sintora
Hemera

#230 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Hemera »

Zaboravio si napisati poentu skloništa za životinje.Tamo se smještaju izgubljene i napuštene na daljnju brigu ili moguće udomljavanje i da uposlenici skloništa traže vlasnika.Za njihovo skupljanje je nadležan higijenski servis.
Nadalje nisu sve životinje koje su na ulici imale vlasnika.
Last edited by Hemera on 02/01/2012 17:18, edited 1 time in total.
Hemera

#231 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Hemera »

kokuz_sa wrote:

evo vidis ovo boldirano

Februar je pokazao daleko alarmantnije stanje, jer je broj pacijenata udvostručen, bilo ih je 52. Prvih osam dana marta javila su nam se 23 pacijenta. Prema našim procjenama, ovaj mjesec će biti katastrofalan. Iz Hrasnog 15 prolaznika ugrizao je veliki žuti pas, od čega četvero samo u petak. Prekjučer je kod Vijećnice čovjeka napao čopor - priča direktorica Sena Softić-Taljanović.

taj veliki zuti pas je trebao biti uspavan..ali jedno udruzenje ga je premjestilo na drugu lokaciju iako je ugrizao 15 osoba..i onda su se preko FB-a javno hvalili da su ga spasili od krvolocnih sintora
Ovamo pričaju da su ukinuli šintore,sad ih opet pominju da su aktuelni.
Ti šintori su higijenski servis zapravo i dužni su da sakupe životinje.
Šta je uradila veterinarska stanica i veterinar po pitanju psa?
Da li su izdali neki papir ili nalog da se isti pregleda i ustanove razlozi njegovog bijesa i ujedanja?
I odakle pravo nekome da ga razmješta na drugi lokalitet?
kokuz_sa

#232 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by kokuz_sa »

g.Hemera

-veterinar moze izaci da utvrdi da li je pas agresivan samo ako dobije od MUP-a dojavu da se tu nalazi agresivan pas
-sintori mogu izaci i pokupiti psa s ulice SAMO ako dobiju od veterinara papir sa odobrenjem

i za ovog velikog zutog psa imenom MIKI je bila uradjena sva ta procedura ali eto nisu ga g.sintori uspijeli uhvate nego su ga "spasili" avlijaneri
Fabian

#233 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Fabian »

zli_hordas wrote:DA li se moze kod nas naplatiti odsteta od ugriza psa lutalice.

Naravno da moze... Otidji do advokata i posavjetuj se sa njim. Koliko znam imas pravo tuziti Kanton, Opstinu i mislim da mozes i Grad. Kanton sto je donio nakaradan zakon a sve troje sto se taj zankon ne provodi, kao i sto si ti kao covjek zbog neprovodjenja tog zakona nastradala. SIGURNO MOZES TUZITI!!!!

Da su Bogd'o i ostali tuzili do sada bi ukinuli ovaj zakon i opet bi se moglo normalno hodati gradom. Ili da je barem svaka 5 osoba ih tuzila i uzela im minimalno 1000 KM, pao bi im budzet preko noci. Isto tako bi i zakon promjenili preko noci, kao sto su ga i donijeli.
Hemera

#234 Re: Učestali ugrizi pasa u Sarajevu

Post by Hemera »

kokuz_sa wrote:g.Hemera

-veterinar moze izaci da utvrdi da li je pas agresivan samo ako dobije od MUP-a dojavu da se tu nalazi agresivan pas
-sintori mogu izaci i pokupiti psa s ulice SAMO ako dobiju od veterinara papir sa odobrenjem

i za ovog velikog zutog psa imenom MIKI je bila uradjena sva ta procedura ali eto nisu ga g.sintori uspijeli uhvate nego su ga "spasili" avlijaneri
Znači članovi Udruženja krše zakon na koji se pozivaju.
Ovo je farsa,pored svih papira i procedure oni se kofrče.
Locked