znam da se ne bi desilo, zato i kazem da je drugacije preko bare. Da reagujem na to tvoje za pijancenje, pusenje i sl.. Ja imam predivan drustveni zivot i bez pijancenja i pusenja, ne znam zasto je tebe potrebno pusenje da bi se normalno druzio, ili sam ja pogresno shvatila na kakvo pusenje se misli...?gilbert wrote:Ja stvarno neznam puno o Sarajevskom standardu jer sam iz Zenice , imam neke familije u SA na Breci /Breki neznam sta je ispravno i znam da su dosta dobro zivjeli i prije i poslije rata ali sa obzirom na zanimanja mislim da bi zivjeli svugdje dobro.
Ko kaze da mu je bolje vani nego u SFRJ ja ga stvarno zalim bar iz moje perspektive . Ja zivim u Americi supruga i ja imamo sigurne visoko obrazovane dobro placene poslove . Kao sto se vidi iz mog prisustva na forumu lomim se od poslaAli ja sam stvarno dobro zivjeo u SFRJ imalo se moglo se . Sada da li se u Americi zivi bolje nego u ratnoj i postratnoj Bosni bar u onih prvih 5 godina vjerovatno vecina zivi bolje posebno kada se radi o ljudima kojima egzistencija ovisi o fabrici . Isao sam u skolu sa par socijalno ugrozenih ali smo svi ostali isli po moru , po Vlasicu po svojim vikendicama . AmiraEmira vec sam ti rekao pa pola drzave su gradjani nekog reda u svojoj zemlji . Kao sto si rekla da preko bare je drugi pristup pa mozda ja to nevidim iz perspektive nekoga ko je bio po evropi ali ja ti ponavljam u Bosnu se vraca radi rahatluka i mezetluka a ne da kao sto ti rece nepijes , nepusis , zdravo jedes prevodi se kao nepalis rostilj a pricas o druzenju veselji i sreci . Mozda je tih 18 godina utjecalo na tebe vise nego sto mislis ali u Bosni nema srece i veselja bez rostilja i flase pri tome nemislim na onu sto se nosi u halu
![]()
Kao sto meni ljetos kaza moj dobar drug :"Isto bi vi zivjeli u Bosni nista drukcije nego u Americi bar sto se standarda tice ali ti je tamo bolje zbog djece. "Bar smo postedjen parade ravnoglavaca , Mevlidovih radova na exterijeru ambasada, izjava Mile svercera iz Gluhe Bukovice .
I sto se tice te trudnice u Swedskoj u Americi se to nebi desilio
Moji prijatelji su Ja sam plucni bolesnik i ne smijem biti blizu cigare, a kamoli pusiti. Ne predstavlja mi cejf da se pokusavam ubiti, pa to ne radim. Zdravo jedem i ne pijem jer znam sta je bolest, vise nego vecina ljudi, a moze se zdravo jesti bez da jedes gadnu hranu, pitanje je pripreme. Ovo su moji zivotni izbori jer ne nasjedam na reklame, ne padam pod grupni uticaj i zelim da zivim zdrav i dug zivot sa svojom prodicom. Ovo absolutno nije finansijsko pitanje, ne pusim i ne pijem i ne kockam jer ne zelim, i moj izbor je zdravlje. Nista nisam manje drustvena zbog toga sto ne radim stvari pogubne po moje zdravlje, i ne zelim da svoje djete izlazem hemikalijama i otrovima. To sto sam rekla za pusenje jeste da svi ljudi koje znam koji vole da kukaju kako nemaju, svi do jednog puse po dvije kutije na dan, sto je meni nebulozno. Ono nema se za hranu i sl... Ne shvatam kako neko sebi moze dopustiti da ispusi pare za hranu djeci, o tome ja pricam. Ja da zelim imala bih i za cigare i za cuge, ali bih radije te pare bacila nego se trovala.. Puno ljudi kaze da nemaju od cega da ustede, a pale jednu na drugu.. O njima je rijec, ne o meni, nista ti ne brini za mene i moj rahatluk. A vratila sam se ne radi rahatluka, vec sto mi je tu mjesto