Romantika ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Not My Idea

#226 Re: Romantika ...

Post by Not My Idea »

Ma.Le.Na wrote:uf pitanje poslije linka je :-)
bolje ne razmisljat o tome :-)
jel to i tebe isfuralo? :cry: :lol:
Ma.Le.Na

#227 Re: Romantika ...

Post by Ma.Le.Na »

ne smijem ti nista reci :cry: :cry: :cry: :D :lol:
Not My Idea

#228 Re: Romantika ...

Post by Not My Idea »

ni ne moras..znam..sve znam.. :cry:

:lol:
dječak sa šibicama

#229 Re: Romantika ...

Post by dječak sa šibicama »

6.april wrote:http://tv.jutarnji.hr/video/show/6762fe ... a9e81ed78d

Zapitaš se, da li ovi muškarci više vole ili su jednostavno drugačiji?
S obzirom da se radi o Amerikancima (koliko ja vidim), dojma sam da su pretenciozno isforsirani.

To kod njih izgleda neka moda.... komercijalizacija, sta li vec. Sama cinjenica da je kamera uvijek tu, govori puno za sebe.

Meni je ta prosidba ipak vise intimni cin dvoje ljudi, nego prilika za samoreklamu svoje domisljatosti.
6.april

#230 Re: Romantika ...

Post by 6.april »

A možda žele sačuvati uspomenu na prosidbu.

Inače slažem se za intimnost koja se gubi tim činom prosidbe pred širokim narodnim masama, ali nikako i za umanjivanje važnosti samog čina pa samim tim i ne ulaganje truda kako bi se isti istakao od uobičajenih životnih situacija i prilika.
dječak sa šibicama

#231 Re: Romantika ...

Ma ne znam, pucne prstima i cijeli restoran se kao ukoci, "stalo je vrijeme".

Meni je to onako... tumach.

Inace nemam antiamerickih predrasuda, ali brate ne moraju bas sve komercijalizirati.

Zato kazem, cim je kamera tu, ta prosidba nije namijenjena da zadivi Nju, vec publiku. A i neka Ona je sigurno puna sebe kad to gleda i zna da gledaju drugi... svakom njegovo uostalom.
Not My Idea

#232 Re: Romantika ...

Post by Not My Idea »

:-)
cinjenica jest da je to intimni cin ali ne mora znacit da su ovi ljudi to uradili samo da se hvale il da su to uradili zbog drugih ljudi.
neki zele da cijeli svijet il bar najmiliji znaju kolika je njihova ljubav.
ne vidim nista lose u ovim prosidbama, naprotiv.
dječak sa šibicama

#233 Re: Romantika ...

A zasto je svih 25 parova iz US of America :D
wewa

#234 Re: Romantika ...

Post by wewa »

ni ja brate ne volim ljubav na izvol'te... posebno ne ceremonije koje kao normalno idu uz ljubav. prosidbe, vjencanja, qrci palci... ultimativna romantika je kad shvatis da se sretan budis i xy godina poslije svih ceremonija. to treba docekati.
Not My Idea

#235 Re: Romantika ...

Post by Not My Idea »

pa mozda je lik koji je sastavio video iz Amerike :-?
sto ne znaci da ovog nema i u ostatku svijeta
6.april

#236 Re: Romantika ...

Post by 6.april »

Pitanje koje sam ja postavila prije, a koje se odnosi na ispoljavanje ljubavi, odnosno koliko je muškarac spreman uraditi kada mu je stalo.
Uvijek me zanimalo da li oni koji tek dobace kutijicu sa prstenom uz šanersko "Hoš?" to rade jer im je:
1. mrsko uraditi nešto više
2. nisu maštoviti
3. nisu dovoljno zaljubljeni - i sam čin im ne predstavlja ništa posebno, pa time nemaju ni želju da svoju odabranicu "obore s nogu"
4. ofirno im je uraditi bilo što iole "pederasto"
5. razno

Ako muškarac jednu tako važnu odluku i čin potcijeni do te mjere, da li je fer da očekuje više pažnje i bude cjenjeniji od strane buduće supruge, ili po pravilu ni ona neće ulagati ništa posebno u tu vezu - što opet brak kao takav postaje, u najmanju ruku, nužno zlo.
Ghost_Rider_XXX

#237 Re: Romantika ...

Post by Ghost_Rider_XXX »

6.april wrote:Pitanje koje sam ja postavila prije, a koje se odnosi na ispoljavanje ljubavi, odnosno koliko je muškarac spreman uraditi kada mu je stalo.
Uvijek me zanimalo da li oni koji tek dobace kutijicu sa prstenom uz šanersko "Hoš?" to rade jer im je:
1. mrsko uraditi nešto više
2. nisu maštoviti
3. nisu dovoljno zaljubljeni - i sam čin im ne predstavlja ništa posebno, pa time nemaju ni želju da svoju odabranicu "obore s nogu"
4. ofirno im je uraditi bilo što iole "pederasto"
5. razno

Ako muškarac jednu tako važnu odluku i čin potcijeni do te mjere, da li je fer da očekuje više pažnje i bude cjenjeniji od strane buduće supruge, ili po pravilu ni ona neće ulagati ništa posebno u tu vezu - što opet brak kao takav postaje, u najmanju ruku, nužno zlo.
Da li ti zaista misliš da je čin prosidbe ekvivalent budućem životu? To jest način na koji te zaprosi direktno otkriva stav džuvegije prema životu, te njogovim naporima koje će uložiti da ta bračna zajednica frcera ko lada niva na ovom minusu?
6.april

#238 Re: Romantika ...

Post by 6.april »

Početak bračne zajednice je nešto veliko i važno.
Pitati nekoga da ti se pridruži u toj "pustolovini" nije za potcijeniti.
Ako je nekome na samom početku "mrsko" taj čin ispoštovati kako njegova veličina zaslužuje, malo je vjerovatno da mu je baš toliko stalo do tog zajedničkog života.

Prikazani scenariji jesu ekstremi, ali budimo realni u našoj Bosanskoj kulturi i mentalitetu prošnja je nekada zauzimala jako veliku poziciju (odlazak u prošnju sa starijim članovima porodice) dok se sada apsolutno majorizirala važnost tog čina i svela na nivo koji sam navela - "Hoš?".

Treba naći sredinu, naravno - odnosno onako kako kome paše - ali u svakom slučaju nikako ne potcjenjivati sam čin.
Ghost_Rider_XXX

#239 Re: Romantika ...

Post by Ghost_Rider_XXX »

Mislim da je sam čin prošnje, malo prenapuhan, al k'o voli nek izvoli.

Ne kažem da je trebam s kraja na kraj šanka pogodit kutijom u kojoj je prsten u glavu i ispiti kriglu piva na iskap, pa dok podrigujem dreknut: "HOŠ?"

Medjutim ova američka preseravnja su mi bezveze. Mišljenja sam da je to više prikazivanje sebe kao nekog mega, giga, tera, peta, romantičnog lika i da on pokaže cijenjenom publikumu kako je izabranica njegovog srca sretna, jer je on baš nju nanijetio ženiti, a ostale nek crknu od muke, negoli iskren čin ljubavi.
madner

#240 Re: Romantika ...

Post by madner »

Ko na pocetku pokaze slabost, taj gubi na duge staze :D
Not My Idea

#241 Re: Romantika ...

Post by Not My Idea »

Normalno. Najbolje fino rec "Shit or get off the pot" :D
-bosanac-

#242 Re: Romantika ...

Post by -bosanac- »

Ghost_Rider_XXX wrote:Mislim da je sam čin prošnje, malo prenapuhan, al k'o voli nek izvoli.

Ne kažem da je trebam s kraja na kraj šanka pogodit kutijom u kojoj je prsten u glavu i ispiti kriglu piva na iskap, pa dok podrigujem dreknut: "HOŠ?"

Medjutim ova američka preseravnja su mi bezveze. Mišljenja sam da je to više prikazivanje sebe kao nekog mega, giga, tera, peta, romantičnog lika i da on pokaže cijenjenom publikumu kako je izabranica njegovog srca sretna, jer je on baš nju nanijetio ženiti, a ostale nek crknu od muke, negoli iskren čin ljubavi.
:thumbup: :thumbup:

prosidbe, svadbe, vjenchanja, hate em all, nemrem se zamislit pred tolkim narodom, ja nesta preseravat se, glumit romantika nakog na silu, il svadbe ove djiberske sad, samo zent stvarat nizasta da komsiluk zna da se on ozhenio, ma nidje veze, alkose ponapijat i toga se treba ko sjechat, ono pola familije bali pola rezhi, sve u svemu romantichno mi nista od toga nije, nit che mi kad bit, romantika su sitne nesvakidasnje gluposti s kojim joj izmamim osmjeh na lice u nekim trenutcima, romantika je njen osmjeh i sreca, romantika je neocekivana, neusiljena, neplanirana, romantika te na prepad spuca po glavi i tek poslije skontas jbte al je ono bilo romanticno ;)
dječak sa šibicama

#243 Re: Romantika ...

Kleknuti, zasto da ne.

Smisliti neki romanticni scenarij, sasvim normalno. Najbezveznija moguca stvar koja se ljudima moze desiti je ono "eto, znas, mi smo vec dugo zajedno, sto se mi nebi uzeli? sta mislis, ha?" :D

Ali ovo, pred kamerama, nekakvo bacanje sa zgrade, ono... meni je to patetika. Ne romantika.

Romanticno mi je kad on to uradi za nju i samo za nju, a ne za publiku u dvorani ili pred malim ekranima.

No dobro, kod nas se jos uvijek mlada ukrade, to je vrhunac romantike :D oj mladaaaaa, ooo zeno ukradose nam scerku, ooooj kukuuuu
moonlight7

#244 Re: Romantika ...

Post by moonlight7 »

dječak sa šibicama wrote:Kleknuti, zasto da ne.
Nek smišlja šta god hoće 8-) , samo nek' ne kleči :run:
-bosanac-

#245 Re: Romantika ...

Post by -bosanac- »

moonlight7 wrote:
Nek smišlja šta god hoće 8-) , samo nek' ne kleči :run:

:lol: :lol: :lol:
Dioda

#246 Re: Romantika ...

Post by Dioda »

6.april wrote:http://tv.jutarnji.hr/video/show/6762fe ... a9e81ed78d

Zapitaš se, da li ovi muškarci više vole ili su jednostavno drugačiji?
Nit' vise vole, nit' su drugaciji, nego jednostavno vole biti u centru paznje :-D

Da mene neko 'vako zaprosi...pred "volkim" narodom...izbila bi' mu rebra bejzbol palicom...
ustvari ne bih :D
Samo bih ga mrsnula i pobjegla :mrgreen:
Egzibicionizam :roll:
Dioda

#247 Re: Romantika ...

Post by Dioda »

-bosanac- wrote:romantika su sitne nesvakidasnje gluposti s kojim joj izmamim osmjeh na lice u nekim trenutcima, romantika je njen osmjeh i sreca, romantika je neocekivana, neusiljena, neplanirana, romantika te na prepad spuca po glavi i tek poslije skontas jbte al je ono bilo romanticno ;)
:thumbup:
JThomas

#248 Re: Romantika ...

Post by JThomas »

ako ćemo ovo, možemo se i zguziti pred punim stadionom, nije neka aman zaman razlika.
JThomas

#249 Re: Romantika ...

Post by JThomas »

mislim na tjelesni egzibicionizam svi gledaju kao na nešto perverzno. tjelesna prostitucija je u većini država ovog svijeta kažnjivo djelo. ali emotivni egzibicionizam i prostitucija...e to je za nekoga romantika. jest al' u panjevima.
Ma.Le.Na

#250 Re: Romantika ...

Post by Ma.Le.Na »

Smisliti neki romanticni scenarij, sasvim normalno. Najbezveznija moguca stvar koja se ljudima moze desiti je ono "eto, znas, mi smo vec dugo zajedno, sto se mi nebi uzeli? sta mislis, ha?" :D

Ali ovo, pred kamerama, nekakvo bacanje sa zgrade, ono... meni je to patetika. Ne romantika.

Romanticno mi je kad on to uradi za nju i samo za nju, a ne za publiku u dvorani ili pred malim ekranima.

No dobro, kod nas se jos uvijek mlada ukrade, to je vrhunac romantike :D oj mladaaaaa, ooo zeno ukradose nam scerku, ooooj kukuuuu
apsolutno se slazem :)

ni ja ne volim ovakve javne "cijeli svijet da svjedoci" izljeve
ali izljevi intimni - moraju biti :D
Post Reply