SAMOHRANE MAJKE

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
xmaya

#226 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by xmaya »

Po meni, to prisustvo djeteta, ne može biti glavni razlog neprihvatanja takve osobe kao partnera. Nema šanse. Ako se dvoje nađe u priči, u mišljenju, navikama...šta ja znam, u ljubavi na kraju krajeva mada ne vjereujem u nju baš....sve ostalo je nebitno
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#227 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by ladyblue18 »

Mayo ziva bila ne uzimaj forumase kao mjerodavne za bilo sta u zivotu, a jos manje da odustanes od haman zivota zbog pisanja ovdje...
dale cooper

#228 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by dale cooper »

xmaya wrote:Po meni, to prisustvo djeteta, ne može biti glavni razlog neprihvatanja takve osobe kao partnera. Nema šanse. Ako se dvoje nađe u priči, u mišljenju, navikama...šta ja znam, u ljubavi na kraju krajeva mada ne vjereujem u nju baš....sve ostalo je nebitno
Vjerovatno, međutim ne treba taj dio ni zanemariti.
Iskreno ja bih imao velikih nedoumica oko ulaska u neku ozbiljnu vezu sa osobom koja ima dijete.
Dijete kao dijete nije problem, međutim stvaranje nekog odnosa sa tim djetetom donosi
niz mogućih iskušenja i problema, posebno ako je dijete vezano za oca. I kako se onda
postaviti tu? Kao otac ne možeš, jer dijete već ima jednog oca. Kao prijatelj? Moguće, ali sve zavisi
kako dijete prihvata novog muškarca u životu svoje majke. Onda dalje kako biti prijatelj ako moraš
odgajati to dijete i po potrebi disciplinovati? Da li taj dio prepustiti isključivo majci? Ali onda opet kako
ćeš steći poštovanje tog djeteta? Mnogo se tih pitanja vrzma u glavi kad razmišljam o ovome, pitanja
koja nisu za zanemariti. Naravno ove iste stvari važe i kada je obrnuto.
Uostalom sigurno postoji razlog zašto očuh ili maćeha nikada nisu bili baš popularni.
Last edited by dale cooper on 20/10/2012 20:46, edited 1 time in total.
xmaya

#229 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by xmaya »

ladyblue18 wrote:Mayo ziva bila ne uzimaj forumase kao mjerodavne za bilo sta u zivotu, a jos manje da odustanes od haman zivota zbog pisanja ovdje...
ma neću baš od života :-) nije dotle došlo...
al eto kontam, i forumaši imaju određena iskustva, pa je dobro nekad razmijeniti ih...
to da je teško postaviti se prema djetetu a da budeš ispravan i rado prihvaćen, slažem se, ali s druge strane ako u osobi vidiš vrijednost kakvu do sad nisi imao/imala priliku vidjeti u partneru, mislim vrijedi...
ovo samo važi za osobe koje žele normalan, sređen život, stvar je u tome što je malo takvih, a oni koji to nisu imali do sad....oni to i te kako cijene i žele...
Zoya

#230 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 28/01/2013 22:54, edited 1 time in total.
sha_ba

#231 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

@Zoya
da ne citiram tvoj post... kapa do poda :thumbup:
kako je samo lijepo procitati nesto ovako, na ovoj temi....
LP
mO k3

#232 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by mO k3 »

:thumbup:
ladyblue18 wrote:Mayo ziva bila ne uzimaj forumase kao mjerodavne za bilo sta u zivotu, a jos manje da odustanes od haman zivota zbog pisanja ovdje...
shin

#233 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by shin »

Da li se samohrane majke zovu i dalje samohrane ako otac plaća alimentaciju?
duplanula

#234 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by duplanula »

shin wrote:Da li se samohrane majke zovu i dalje samohrane ako otac plaća alimentaciju?

Mozda je i bilo pitanje, ali me zanima par stvari:

1. Ukoliko oboje rade, da li je otac i dalje duzan da placa alimentaciju?
2. Ako zena ima vecu platu od oca, da li je otac duzan da placa?
3. Da li ima slucajeva, a vidim da ima, da je majka duzna da placa alimentaciju?
MickeyMouse

#235 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MickeyMouse »

m@m@ wrote:
1. Ukoliko oboje rade, da li je otac i dalje duzan da placa alimentaciju? DA
2. Ako zena ima vecu platu od oca, da li je otac duzan da placa? DA
3. Da li ima slucajeva, a vidim da ima, da je majka duzna da placa alimentaciju?
DA

SAMO AKO NE RADI, NE PLAĆA

zar se mora bit duzno, zar nije normalno svoju djecu pomagat........
shin

#236 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by shin »

MickeyMouse wrote:
zar se mora bit duzno, zar nije normalno svoju djecu pomagat........
Što se mora nije teško :lol:
dječak sa šibicama

#237 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by dječak sa šibicama »

Neda mi se citati, samo da napisem licni stav, malo mi je blesavo generalizirati na ovaj nacin.

Zasto se uopce pravi grupa "samohrane majke", ko da su dinosauri pa im se trazi naziv, interceptor, t-rex i samohrane majke :-)

Zena ko zena, kakve veze ima to sto je samohrana majka. Mada sam u zivotu cesto cuo izraz "polovnjaca" ali nisam iskreno kuzio o kome se radi, a bilo me sramota pitati sta to znaci.

A nisu ni sve iste, znam jednu koja se nakon razvoda dala u promet jer misli da je to pametnije nego se vezati, a imam iskustvo sa jednom koja je divna u svakom pogledu. Jedino sto sam primjetio, odredjena kolicina gorcine im je zajednicka, ali to i ne treba cuditi.
xmaya

#238 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by xmaya »

Zoya wrote:Mayo, mayo, samo sabura, sve ce doci na svoje vremenom. Ti takva ne valjas prvo sebi, svojoj djeci, a kako ces nekom muskarcu valjati? I zasto uopste razmisljas o ljubavi sa nekim? Zar ti nije dovoljna ljubav djeteta, ona prava istinska, kakvu ti niti jedan muskarac ne moze ponuditi? Zar ti nisu dovoljne rukice koje te zagrle i koje bi od svega najvise htjele da te vide sretnu? To je ta prava ljubav, majka/djete- djete/majka, sve je ostalo fusheraj i prolazno, valjda si i sama iskusila i uvidjela da je ljubav prolazna, mada ne bi trebala biti, ali je tako. Kad ljubav pocinje da boli, gurni je od sebe, i nemoj pristajati ni na kakve kompromise. Citam post od onog nekakvog, i on je napisao ustvari to sto vecina i misli, nista ti nije slagao. Samo je zaboravio da napise zasto bi neko poslije propalog braka trazio osobu koja nije iskusila isto ili slicno u zivotu? Zasto gubiti vremena na takve ljude? To ti je isto kao kad nadjes deset godina mladjeg muskarca od sebe pa si sve samo ne ti, lickas, se, treniras, farbas, zatezes, ne bi li izgledala mladje, a mladja ne mozes biti, sve samo puko zavaravanje.
Prisustvo djeteta, hmm, zanimljivo je to da koga kod od muskaraca pitas oko usvajanja djeteta, skoro ce ti svako odgovoriti da bi usvojio djete, a kad treba "prihvatiti( mada mi je ovo poglup naziv al' eto), onda ne, tudja je to krv, milion nekih pitanja se poteze, a usvojio bi crnca, kineza, onog, ovog. Nije ni to problem, samo treba znati sta zelis u zivotu, i sta ne zelis naravno.
@dale coper, sva su tvoja pitanja na mjestu :thumbup: Poznajem muskarce/zene koje imaju bolji odnos sa ocuhom i macehom nego sa biloskim ocem/majkom. Sva ta pitanja koja si naveo stoje, ali to nije nesto o cemu ces ti dumati ili neko ko se nadje u takvoj situaciji. Nijedno djete nece prihvatiti na pocetku nekog novog, i vjerovatno se moras puno vise dokazivati i truditi, ali djete i samo na kraju uvidi, tad ce te ili otpisati, ili zavoljeti, ili ce mu u najrealnijem slucaju biti svejedeno kakav si, dokle god njegovog roditelja cinis sretnim. A to oko discipline i izigravanje uloge majke/oca, to slobodno moze svako otpisati. To trebas prepustiti onome cije je djete, ti si tu da ne otezavas. Ko se moze u ovoj ulozi naci super, ko ne moze, neka se ne upusta ni u kakav odnos sa samohranim majkama, pa barem danas nije tesko naci "curu".

I opet, @mayo, ko god te zaobidje u periodu kad prolazis kroz pakao, samo ti cini uslugu ;-) Raduj se malim stvarima, radi na svom samopouzdanju, rijesi se tereta, ako mislis da si sve ucinila, pusti. Dodje tako period u zivotu kada ni sama ne znas kako uopste normalna izlazis iz svega, taj period je prolazan, nekad mora stati i okrenuti se na dobro. A ne brini se za ostalo, svi mi imamo svoju nafaku negdje, nekad, mozda je ona tu iza ugla, ali smo toliko umorni od zivota da je ne vidimo :) :kiss:
Hvala na razumjevanju prije svega, sve si u pravu. Ne razmišljam ja o ljubavi nekoj drugoj, već o svojoj sudbini i pitam se jesam li baš ja morala biti ta koja će sresti njega i kojoj će on upropastiti život? Moja su djeca moje najveće blago i ni za šta na svijetu ne bi dala momente s njima, ali postoji druga strana čovjeka odnosno žene koja se zatvori u svoje misli kad djeca zaspu, kad tišinu razbija samo zidni sat i kada na misli naviru ove i one slike...zašto nisam ovo i zašto nisam ono, pa mi onda kriv čitav muški rod...vjerovatno sam malo na svoju ruku ali da mogu vratiti vrijeme, nikad ne bih više stala pred matičara :D
respo

#239 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by respo »

sljedeci put stani pred popa ili hodzu :D
xmaya

#240 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by xmaya »

respo wrote:sljedeci put stani pred popa ili hodzu :D
ove teme su tebi dosta interesantne vidim, jesi i ti samohrana majka?
respo

#241 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by respo »

jesam sto pitas :)
sha_ba

#242 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

xmaya wrote:
nemoj nam respe :) on je samohrani forumas :D
Not My Idea

#243 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Not My Idea »

sha_ba wrote:
xmaya wrote:
nemoj nam respe :) on je samohrani forumas :D

:lol:
sha_ba

#244 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by sha_ba »

@NMI
ne vidjeh te prije, hvala za PP pokusala odgovoriti ne moRe :D ma nek opet banuju al i dalje mislim da nije lijepo kad se neko onako ponasa sa djevojkama/zenama :)

sorry na off-u
Not My Idea

#245 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by Not My Idea »

Svakom njegovo na obraz.

Nema na cemu, hvala i tebi. :)
pirmin

#246 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by pirmin »

xmaya wrote: pa mi onda kriv čitav muški rod...vjerovatno sam malo na svoju ruku ali da mogu vratiti vrijeme, nikad ne bih više stala pred matičara :D
Sve je to Ok, ljudski.
Problem je ako sav taj svoj gnjev pocnes prenositi na djecu pa od njih jednoga dana napravis emotivne invalide.
spadalo

#247 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by spadalo »

natascha wrote:Jednom sam negdje bila našla ovu temu, ali nema šanse da je ponovo nađem, pa pokrenuh kao ispočetka.
Da li muškarcima smeta da s upuste u vezu za razvedenom ženom koja ima dijete iz prvog braka?? Da li ih muškarci izbjegavaju.....?
Ako je samohrana majka osoba koja mi odgovara sa svim svojim manama i vrlinama prihvatio bi i njeno dijete kao dio nje.
xmaya

#248 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by xmaya »

šta da samohrana majka uradi kad otac vrijeme koje treba provesti sa djetetom provodi sa svojom novom curom i djetetom, i onda to dijete dođe kući pod traumom, mene tata više ne voli, on sad voli tu tetu i sl. Djetetu je sve to prebrzo, u pola godine se sve izdešavalo, ja ne patim za njim ni sekunde ali me duša boli kad pogledam suze svog djeteta, ubila bih..
Blagi Bože jesam li ja pokupila sav baksuzluk ovog svijeta.....??
MIA_1

#249 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by MIA_1 »

xmaya wrote:šta da samohrana majka uradi kad otac vrijeme koje treba provesti sa djetetom provodi sa svojom novom curom i djetetom, i onda to dijete dođe kući pod traumom, mene tata više ne voli, on sad voli tu tetu i sl. Djetetu je sve to prebrzo, u pola godine se sve izdešavalo, ja ne patim za njim ni sekunde ali me duša boli kad pogledam suze svog djeteta, ubila bih..
xmaya , sve ce na svoje doci .... moras biti jaka :kiss:
xmaya

#250 Re: SAMOHRANE MAJKE

Post by xmaya »

MIA_1 wrote:
xmaya wrote:šta da samohrana majka uradi kad otac vrijeme koje treba provesti sa djetetom provodi sa svojom novom curom i djetetom, i onda to dijete dođe kući pod traumom, mene tata više ne voli, on sad voli tu tetu i sl. Djetetu je sve to prebrzo, u pola godine se sve izdešavalo, ja ne patim za njim ni sekunde ali me duša boli kad pogledam suze svog djeteta, ubila bih..
xmaya , sve ce na svoje doci .... moras biti jaka :kiss:
kad jarane, kad??? i kako? šta uopće mogu uraditi..
Post Reply