Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
-
Mr.Penguin
#226 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Od pasa na kosevu smo stigli do ulaska u EU.
rezime prvih 10 strana
rezime prvih 10 strana
-
Goblin
#227 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Pas je domaca zivotinja,ljudi uzgajaju pse ( u civilizovanim zemljama doduse ),znaci ljudi kontrolisu i usmjeravaju razmnozavanje pasa. Znaci ovi psi su stvoreni nasim neradom. Svako zivo bice se razmnozava,pa ne dopustamo bikovima da trce po stali i jebu sta stignu,nego ima red,pa umjetno osjemenjivanje. Tako je i sa psima,njihovo je da se razmnozavaju a covjekovo da uz pomoc inteligencije i drustva,sistema kojega je stvorio kontrolise pasje razmnozavanje onako kako mu najbolje odgovara. Kljucne rijeci su bile : drustvo i sistem.Prpa.ba wrote:Nismo ih mi stvorili, nego intenzivno sami medjusobno sebe stvaraju.Goblin wrote:Ovo su nasi psi,psi koje smo mi stvorili u BiH. Oni su rezultat nasega nerad,javasluka,nepostovanja zakona,neobrazovanosti,ekoloske i svake druge nesvijesti. Dokaz nasega primitivizma.
I tacno, dokaz su naseg primitivizma. Drustvo u kojem je moguca situacija da je zakonska regulativa takva da se divlji psi radjaju penzionisani i bez mogucnosti da ih se uspava, i da porezne obveznike kostaju malo manje od prosjecnog covjeka-penzionera je iznimno primitivno.
I kako objasniti cinjenicu da prije par godina ovaj problem nije bio toliko izrazen uz primitivne i zaostale metode i zakone?
Prije je bilo i manje razvoda i manje nasilja u porodici. Lijepo namlatis zenu a bogami i djecu i pssst tisu,nikom nista,ni razvoda ni prijave. Primitivni zakoni i metode,nekada funkcionisu ali generalno guraju drustvo unazad. Zakoni i ljudska civilizacija idu naprijed,ko ostaje ukopan u mjestu,cije drustvo je zaostalo ,taj potpuno propada,jer reciprocno zemlje koje imaju najbolju zastitu zivotinja,znaci imaju najbolje razvijeno drustvo i u njemu i najbolju tehniku,nauku,avijaciju i onda ova drustva sto su na nivou razvoja ubijanja pasa i ostalih zivotinja poklope ,onako sa 1 % snage.
- madner
#228 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Potpuno se slazem, dakle hajmo ubiti sve pse lutalice pa cemo onda napraviti sistem sa azilom i strogom kontrolom pujda. Ima da budemo ko Svica nakon sto vratimo problem u manje dimenzije.
- novi.dan.nova.nafaka
#229 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Odličan prijedlog - proslijedi ga do Štaba....madner wrote:Potpuno se slazem, dakle hajmo ubiti sve pse lutalice pa cemo onda napraviti sistem sa azilom i strogom kontrolom pujda. Ima da budemo ko Svica nakon sto vratimo problem u manje dimenzije.
- madner
#230 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Razisao sam se sa stabom
Uglavnom, postoji nacin i mogucnost da se isforsira djelovanje i pod sadasnjim zakonima. Ako bi se pojavila bilo koja bolest kod ovih lutalica, poceli bi predstavljati opcu opasnost po covjeka. Sada, neko zloban bi mogao inscenirati tako nesto i ja apelujem na sve da to ne rade.
Uglavnom, postoji nacin i mogucnost da se isforsira djelovanje i pod sadasnjim zakonima. Ako bi se pojavila bilo koja bolest kod ovih lutalica, poceli bi predstavljati opcu opasnost po covjeka. Sada, neko zloban bi mogao inscenirati tako nesto i ja apelujem na sve da to ne rade.
Last edited by madner on 06/12/2011 10:21, edited 1 time in total.
-
The 51st State
#231 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
tad nismo imali vau mau aktiviste..., svaka cast prpa. ali jok jebo ih holivud i betoven....Prpa.ba wrote:Nismo ih mi stvorili, nego intenzivno sami medjusobno sebe stvaraju.Goblin wrote:Ovo su nasi psi,psi koje smo mi stvorili u BiH. Oni su rezultat nasega nerad,javasluka,nepostovanja zakona,neobrazovanosti,ekoloske i svake druge nesvijesti. Dokaz nasega primitivizma.
I tacno, dokaz su naseg primitivizma. Drustvo u kojem je moguca situacija da je zakonska regulativa takva da se divlji psi radjaju penzionisani i bez mogucnosti da ih se uspava, i da porezne obveznike kostaju malo manje od prosjecnog covjeka-penzionera je iznimno primitivno.
I kako objasniti cinjenicu da prije par godina ovaj problem nije bio toliko izrazen uz primitivne i zaostale metode i zakone?
-
Mistik_
#232 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Jeba te haman ha pa jihad pokrenut 
al fakat sto se cukane ne sterilisu/kastriraju? Nije skupo a dugorocno gledano bit ce dobro i njima i nama. Em nece bit agresivni i teritorijalni em se nece štepat.
al fakat sto se cukane ne sterilisu/kastriraju? Nije skupo a dugorocno gledano bit ce dobro i njima i nama. Em nece bit agresivni i teritorijalni em se nece štepat.
- madner
#233 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Kako nije skupo? Govorimo o zemlji gdje je minimalna penzija 300 i kusur maraka.Mistik_ wrote:Jeba te haman ha pa jihad pokrenut
-
The 51st State
#234 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
dobro ti ljudi kazu, prvo pobiti pa onda kontrolisati tako su i ta superiorna drustva kretala u svoj prosperitet, stim sto mi imamo priliku biti humaniji posto krecemo od pasa, a ne od ljudi.Goblin wrote:Pas je domaca zivotinja,ljudi uzgajaju pse ( u civilizovanim zemljama doduse ),znaci ljudi kontrolisu i usmjeravaju razmnozavanje pasa. Znaci ovi psi su stvoreni nasim neradom. Svako zivo bice se razmnozava,pa ne dopustamo bikovima da trce po stali i jebu sta stignu,nego ima red,pa umjetno osjemenjivanje. Tako je i sa psima,njihovo je da se razmnozavaju a covjekovo da uz pomoc inteligencije i drustva,sistema kojega je stvorio kontrolise pasje razmnozavanje onako kako mu najbolje odgovara. Kljucne rijeci su bile : drustvo i sistem.Prpa.ba wrote:Nismo ih mi stvorili, nego intenzivno sami medjusobno sebe stvaraju.Goblin wrote:Ovo su nasi psi,psi koje smo mi stvorili u BiH. Oni su rezultat nasega nerad,javasluka,nepostovanja zakona,neobrazovanosti,ekoloske i svake druge nesvijesti. Dokaz nasega primitivizma.
Prije je bilo i manje razvoda i manje nasilja u porodici. Lijepo namlatis zenu a bogami i djecu i pssst tisu,nikom nista,ni razvoda ni prijave. Primitivni zakoni i metode,nekada funkcionisu ali generalno guraju drustvo unazad. Zakoni i ljudska civilizacija idu naprijed,ko ostaje ukopan u mjestu,cije drustvo je zaostalo ,taj potpuno propada,jer reciprocno zemlje koje imaju najbolju zastitu zivotinja,znaci imaju najbolje razvijeno drustvo i u njemu i najbolju tehniku,nauku,avijaciju i onda ova drustva sto su na nivou razvoja ubijanja pasa i ostalih zivotinja poklope ,onako sa 1 % snage.
- novi.dan.nova.nafaka
#235 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Ja sve imam osjećaj da onaj moj famozni prijatelj za kojeg je ekologija najveći problem u državi, nije jedini. Čak, šta više.madner wrote:Kako nije skupo? Govorimo o zemlji gdje je minimalna penzija 300 i kusur maraka.Mistik_ wrote:Jeba te haman ha pa jihad pokrenut
Fakat, jel treba pojedincima crtati da država NEMA PARA. Da se kreda diže za otplaćivanje ranijih kredita.
Strašno...
- despina
#236 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
nakon ovih 10 stranica mi više brinu pojedini ljudi. stičem dojam da su neki jedva dočekali da pričaju o načinima za ubijanje, otrovima, suzavcima, rafalanju itd....
pas je izgleda prijetnja broj 1.
problem sa lutalicama definitivno postoji, ali su mi gori ovi što smišljaju kako ih poubijati i još to pričaju kao da je zabavan čin
problem sa lutalicama definitivno postoji, ali su mi gori ovi što smišljaju kako ih poubijati i još to pričaju kao da je zabavan čin
- plejka2
#237 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Slobodno ti upotrijebi recenicu koju zelis bice ti lakse.SundanceKid wrote: Prema tome - ne rise (da ne kazem sta adekvatnije) i ne provociraj covjeka bezveze.
Provokacija nije rec da ce pobit copor pasa...
Kupit cu i ja po amerike samo dok mi se ukaze prilika za to...
- novi.dan.nova.nafaka
#238 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Jesi li roditelj - ako DA, da li ti se dijete boji psa. Ako DA, onda ćeš valjda razumjeti mnoge. Ako je odgovor na bilo koje od pitanja NE, onda jednostavno shvati da ima ljudi koji se iz ovog ili onog razloga boje čopora lutalica. 'ta će žena od 50 godina sa dva cekera u rukama i svojih 80+ kg - baš je ona spremna odbraniti se. Ili djevojčica iz posta sa prethodne stranice. Dakle, vjerovao ti ili ne, za mnoge je to problem No1.despina wrote:nakon ovih 10 stranica mi više brinu pojedini ljudi. stičem dojam da su neki jedva dočekali da pričaju o načinima za ubijanje, otrovima, suzavcima, rafalanju itd....pas je izgleda prijetnja broj 1.
Evo, meni dijete polazi u školu slj. godine. I strašno se boji kerova. Ja ga ohrabrujem stalno da se ne treba plašiti, čuvam ga za ruku kad priđemo nekom cuki, pa pričamo sa cukom, ovo-ono. Ma jok, svaki put kad ker naiđe on ustukne i krije se iza mene. I šta sutra da se dogodi da kao tu djevojčicu na njega naleti čopor pasa. Pa ja imam osjećaj da bi on poludio od straha - dovoljno je samo da zalaju na njega, ništa drugo. Kako mi to neće biti glavni problem. I sad još, ako trebam birati, ili sloboda mog djeteta (i hiljada drugih građana) ili te džukele - ja ne želim ni razmišljati o tome, pa nismo u Indiji, da svete krave štujemo majka mu stara.
- hamza_sa
#239 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Da, u pravu si. Trebao sam nesto poduzeti, a ne samo gledati. Recimo skociti sa 5. sprata i letiti jedno 150 metara i sprijeciti napad na djevojcicu. Inace sam supermen, samo me malo zeza to sto sam invalid, znas.plejka2 wrote: Ma ti da si htjeo sta poduzet sisho bi a nebi gledo sa prozora...i ti psi nisu sigurno nestali da si ih htjeo naci naso bi ih svakako.. kazes da se vrte tu....
Nek si se komsije rijesio sto te ugnjetavo....al sto ti je zivot covjek nikad miran...samo problemi...
Jednog se rijesis drugi se sam namece...
Ne znam sta zelis da kazes sa tim da se ti psi vrte tu negdje i da ih mogu pronaci?!?! Mozda me pozivas da ubijem iste?? Mada bih uradio to da su napali moje dijete.
Znam da ce sada uslijediti prica, pa ja, za svoje bi ubio a za tudje te briga. Iako to nije tako, evo dodji ti pa ih poubijaj. Iskreno meni se ne snose zakonske posljedice zbog ucinjenog, bez da budem primoran nan to.
Iako ti je pisanje veoma provokativno i sarkasticno odgovoricu ti i na ono boldirano.
Istina je da sam se rijesio komsije koji me je ugnjetavao. Rijesio sam ga se tako sto sam sa svojom porodicom napustio sopstveni stan prije godinu dana i otisao u podstanare. Na tvoju zalost i bezobrazluk kojim odises, isti je prije par mjeseci otkriven kao lazni invalid, tako da mu slijedi oduzimanje svih stecenih prava po tom osnovu, pa tako i stana.
A, ti se i dalje mozes sarkasticno smijati tudjoj muci i sprdati se sa tim. To najbolje govori o tebi kao osobi.
U svakom slucaju zelim ti sve najbolje!
- plejka2
#240 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
@nafaka
Razumijem ja strah roditelja,starijih ljudi pa i onih malo mladjih al nigdje nisam vidio npr.zakazan protest i okupilo se toliko i toliko ljudi zbog problema sa psima(koji su hajmo rec ocigledni)nego se samo prica,pise....
Ceka se izgleda bas belaj da bi se nesto pokusalo uradit.
O tome ja pricam sto cekat da se nesto desi pa onda reagovat....zar se ne moze nesto pokusat uradit ranije prije ubijanja i slicnih stvari koje smo imali priliku ovde procitat...?
Razumijem ja strah roditelja,starijih ljudi pa i onih malo mladjih al nigdje nisam vidio npr.zakazan protest i okupilo se toliko i toliko ljudi zbog problema sa psima(koji su hajmo rec ocigledni)nego se samo prica,pise....
O tome ja pricam sto cekat da se nesto desi pa onda reagovat....zar se ne moze nesto pokusat uradit ranije prije ubijanja i slicnih stvari koje smo imali priliku ovde procitat...?
-
*zena21
#241 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
hamza_sa wrote:U mom naselju je danas copor lutalica napao djevojcicu starosne dobi izmedju 8 i 10 godina.
Cuo sam vrisku djeteta. Zapomagala je :"Mama, mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Ne mogu vam opisati kako je to zvucalo.
Pogledao sam kroz prozor i imao sta vidjeti. 5 do 6 lutalica je napalo djevojcicu koja se je vracala iz skole. Zakljucio sam to zbog torbe koju je nosila na ledjima.
Trcala je parkom pokusavajuci umaci coporu. Jedno vrijeme je uspijevala koliko toliko , ali ipak je na kraju pala.
Njeno vristanje i dozivanje u pomoc mame mi se jos uvijek vrti po glavi.
Ocekivao sam da mi se pred ocima desi ono najgore sto se je u tom momentu moglo desiti. Na svu srecu u blizini je prolazio covjek koji je reagovao i uz pomoc neke toljage uspio rastjerati copor od djevojcice.
Ona je jadnica pokusavala stati na svoje noge, ali joj to nije uspijevalo. Nije uspjela ni uz pomoc doticnog covjeka koji joj je pritekao u pomoc.
Na kraju ju je isti odnjeo u narucju.
Vjerujte da ovo nije prica. Ovo je istinit dogadjaj koji sam danas sa prozora svoga stana posmatrao.
Sada se definitivno pitam, kao otac djeteta koje ima 6 godina, o cemu se ovdje prica i pise????
O kakvim lutalicama i njihovoj zastiti i humanosti prema njima?!?!?!?!??!?!?
Ko ste vi, koji stajete u njihovu zastitu naspram ljudi?????
Imate li vi svoju djecu? Sta bi danas poslije vidjenog uradili?
Sto se mene tice, kunem vam se svim na svijetu, da se je ovo danas desilo mom djetetu, veceras bi citali i slusali o pokolju lutalica u mom naselju.
Mozete sada pisati na ovom forumu da sam ovakav i onakav, ali vjerujte mi da bi se to danas desilo. Niti jedan pas lutalica ne bi ostao ziv.
Ne znam kakvu je traumu danas dozivjela djevojcica koja je napadnuta. Samo mogu pretpostavljati. Ne znam kako se veceras osjecaju njeni roditelji. I to mogu samo predpostavljati.
Ali, ono sigurno sto znam da bi, ponavljam, veceras tema o psima lutalicama veceras bio ja.
Ovo je samo forum. Mjesto gdje svi iznosimo svoja misljenja, nekada ispravna, nekada ovakva i onakva, nekad iznudjena, isprovocirana, ali dajmo se urazumiti.
Psi lutalice nisu problem. Oni su opasnost. Za sve nas. I sa tim se moramo suociti, makar bili primorani da ih sve istrjebimo.
Ako neko misli da je pas lutalica i njegov zivot vrijedniji od nekog covjeka, a posebno moje porodice, taj treba da se javi podhitno na neuropsihijatriju i trazi strucnu pomoc. Ma kak god mu to ovog momenta zvucalo.
Sve sam napisao pod utiskom onoga sto sam danas vidio svojim ocima.
Svaka cast kolega... zlo mi je od izjednacavanja zivota zivotinje i zivota djeteta
ovi "ljubitelji" zatvaraju oci pred cinjenicom da je stanje zaista postalo alarmantno u cijelom gradu...
za gospodju kosacu... u nedostatku argumenata odmah se po hiljaditi put pocne uporedjivati sa kriminalcima u gradu... ali ovo je tema o PSIMA.. otvori temu o kriminalcima pa cemo tamo diskutovati o njima...
a za malo je reci bezobrazan komentar glede granata.. cetnika.. i podruma... svaki komentar je suvisan
- despina
#242 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
roditelj nisam, ali me prije par dana iz čista mira napao ker (ogroman, bijesan) kod konzuma korea, srećom pa sam imala kišobran i uspjela sam ga otjerati. ne znam kako bi prošlo dijete da je bilo na mom mjestu
shvatam zabrinutost i vlasti trebaju uraditi nešto po tom pitanju! ali ne razumijem pojedince koji sa uživanjem govore kako bi i na koji način poubijali lutalice, ja ne vidim više razliku među njima i onih koji su petardom raznjeli pašče.
shvatam zabrinutost i vlasti trebaju uraditi nešto po tom pitanju! ali ne razumijem pojedince koji sa uživanjem govore kako bi i na koji način poubijali lutalice, ja ne vidim više razliku među njima i onih koji su petardom raznjeli pašče.
-
*zena21
#243 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Muzikjunki wrote:Ljudi se sprdaju oko ovoga, pisu gluposti, a situacija nije nimalo bezazlena. Hamzu razumijem u potpunosti, i slazem se sa svim sto je rekao. Koliko god neki voljeli zivotinje, ne moze me niko ubijediti da je preci zivot jednog psa lutalice od zivota nekog covjeka! Niko normalan ne bi trebao prihvatiti cinjenicu da mora kupovati kojekakve sprejeve i uredjaje da bi smio slobodno setati gradom!
Ovi psi koji su okupirali nas grad nisu ljubimci, nisu rasni psi, niti su covjekov najbolji prijatelj kako to neki pateticari ovdje zele da predstave. Ovi psi su stetocine koje su se nekontrolisano nakotile, i na taj nacin se treba odnositi prema ovom problemu, a ne nuditi nekakav hotelski smjestaj i azile! Jedno je napusten pas kojeg je vlasnik otjerao od kuce (i takvom treba pomoci), a drugo su ovi izrodi ulice koji su nastali u zadnje 2 godine!
- chuchumbamayumbe
#244 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Daj ba, mani se šuplje...štrajkuju radnici svaki dan, uvijek nekakvi protesti, sve puca po šavovima, i ja da izlazim i protestujem zbog kerova!? Pa ove guzonje gore nisu u stanju da zaštite najugroženije homo sapiense, a kamoli da riješe problem kerova.plejka2 wrote:@nafaka
Nažalost, kako je krenulo, ljudi će uzeti stvari u svoje ruke. Kažem, nažalost.
- Luce
#245 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Prije par dana, rodjakova mala koja ima 7 god, iduci u skolu susrela se sa coporom lutalica. I sta ce dijete, sakrilo se iza auta jer tako malom djetetu ne moze nesto pametnije pasti na pamet, bilo je strah, komsija naisao i proveo je do kuce. Bas mi bilo zao male.
A zao mi je i tih zivotinja. Kad me pogledaju onim svojim ocima, bas me tuga uhvati. One samo reaguju po svom instinktu, a na kraju krajeva covjek (koji ima svijesti i kao trebao bi svjesno razmisljati) ih je doveo do stanja u kojem su.
I mi i te cuke smo zrtve ovog naseg neuroticnog sistema.
A zao mi je i tih zivotinja. Kad me pogledaju onim svojim ocima, bas me tuga uhvati. One samo reaguju po svom instinktu, a na kraju krajeva covjek (koji ima svijesti i kao trebao bi svjesno razmisljati) ih je doveo do stanja u kojem su.
I mi i te cuke smo zrtve ovog naseg neuroticnog sistema.
- plejka2
#246 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Ma najbolje je tako reci u naprijed a nista ne uradit...postice se dosta toga....chuchumbamayumbe wrote:Daj ba, mani se šuplje...štrajkuju radnici svaki dan, uvijek nekakvi protesti, sve puca po šavovima, i ja da izlazim i protestujem zbog kerova!? Pa ove guzonje gore nisu u stanju da zaštite najugroženije homo sapiense, a kamoli da riješe problem kerova.plejka2 wrote:@nafaka
Jedno je firma dje direktor-gazda faca u nekoj od stranaka pa se normalno nista ne poduzima a ovo je druga stvar....
Kad se nesto pokusa pa onda kaze jebiga probali smo ne ide onda razumijem,sve dok se prica u prazno nista od toga....
- chuchumbamayumbe
#247 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Ja kokoš u životu nisam prikl'o, a kamoli nešto drugo.despina wrote:roditelj nisam, ali me prije par dana iz čista mira napao ker (ogroman, bijesan) kod konzuma korea, srećom pa sam imala kišobran i uspjela sam ga otjerati. ne znam kako bi prošlo dijete da je bilo na mom mjestu![]()
Šćenad ne diram, ne diraju niti oni mene.
Imam dvoje djece.
Nedo Bog da im koje šćene učini bilo šta što loše, učinio bih ono što sam gore i slikovito opisao...dakle otrov i lagano bar djelimično riješiti problem.
Već sam negdje pisao, imao sam dva rasna psa, imali smo zeca, papagaje, strastveni sam akvarista, obožavam prirodu i životinje, djeca isto tako, redovni smo u Pionirskoj, normalni smo skroz, ali kada je opasnost po djecu u pitanju, tu ne opraštam.
Djeca su djeca, a za prdonje mi je manje-više, svejedno, svoji su ljudi imaju mozga pa neka rade što misle da treba.
Dijete se ne može niti odbraniti niti mlatiti letvom.
- novi.dan.nova.nafaka
#248 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Evo, za početak, okupili smo se ovdje na forumu i žalimo se danima jedni drugima, jedni druge mrzimo, ružimo itd. Pisalo se Boga mi i po novinama. Za svaku normalnu vlast bi to bilo više nego dovoljno da reaguje. Negdje sam to pisao, pa ću ponoviti: volio bih samo da jednog guzonju, da prostite na izrazu, kakav Šargo dobro odere, imao bi izmjenu zakona u proceduri po hitnom postupku...plejka2 wrote:Ma najbolje je tako reci u naprijed a nista ne uradit...postice se dosta toga....chuchumbamayumbe wrote:Daj ba, mani se šuplje...štrajkuju radnici svaki dan, uvijek nekakvi protesti, sve puca po šavovima, i ja da izlazim i protestujem zbog kerova!? Pa ove guzonje gore nisu u stanju da zaštite najugroženije homo sapiense, a kamoli da riješe problem kerova.plejka2 wrote:@nafaka
Jedno je firma dje direktor-gazda faca u nekoj od stranaka pa se normalno nista ne poduzima a ovo je druga stvar....
Kad se nesto pokusa pa onda kaze jebiga probali smo ne ide onda razumijem,sve dok se prica u prazno nista od toga....
- plejka2
#249 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Blago tebi kad na osnovu dva posta donosis zakljucke kakav je ko kao osoba....hamza_sa wrote:Da, u pravu si. Trebao sam nesto poduzeti, a ne samo gledati. Recimo skociti sa 5. sprata i letiti jedno 150 metara i sprijeciti napad na djevojcicu. Inace sam supermen, samo me malo zeza to sto sam invalid, znas.plejka2 wrote: Ma ti da si htjeo sta poduzet sisho bi a nebi gledo sa prozora...i ti psi nisu sigurno nestali da si ih htjeo naci naso bi ih svakako.. kazes da se vrte tu....
Nek si se komsije rijesio sto te ugnjetavo....al sto ti je zivot covjek nikad miran...samo problemi...
Jednog se rijesis drugi se sam namece...
Ne znam sta zelis da kazes sa tim da se ti psi vrte tu negdje i da ih mogu pronaci?!?! Mozda me pozivas da ubijem iste?? Mada bih uradio to da su napali moje dijete.
Znam da ce sada uslijediti prica, pa ja, za svoje bi ubio a za tudje te briga. Iako to nije tako, evo dodji ti pa ih poubijaj. Iskreno meni se ne snose zakonske posljedice zbog ucinjenog, bez da budem primoran nan to.
Iako ti je pisanje veoma provokativno i sarkasticno odgovoricu ti i na ono boldirano.
Istina je da sam se rijesio komsije koji me je ugnjetavao. Rijesio sam ga se tako sto sam sa svojom porodicom napustio sopstveni stan prije godinu dana i otisao u podstanare. Na tvoju zalost i bezobrazluk kojim odises, isti je prije par mjeseci otkriven kao lazni invalid, tako da mu slijedi oduzimanje svih stecenih prava po tom osnovu, pa tako i stana.
A, ti se i dalje mozes sarkasticno smijati tudjoj muci i sprdati se sa tim. To najbolje govori o tebi kao osobi.
U svakom slucaju zelim ti sve najbolje!
Poenta svega je da pokusas (ako mozes)na normalan nacin sta uradit-poduzet ....najlakse je cekat da se tebi desi pa uradit najgore....ne samo ti nego inace ovi sto vide rjesenje u ubijanju zivotinja....
Stvar se sigurno nece sredit preko noci al treba bit uporan,pokusavat....situacija jest kriticna al nije toliko...
Sve najbolje i tebi.
- Zavatoni
#250 Re: Copori pasa lutalica ovladali Koševskim brdom
Stara kineska poslovica glasi: "Pas koji laje....nije dovoljno kuhan"...
Možda bi zaista neki dogovor sa sarajevskom kineskom manjinom riješio problem.
Samo se malo šalim. Tema jako ozbiljna, a ni sam ne smijem da pomislim šta bi psima uradio kad bi oni mojoj djeci nešto uradili...
Možda bi zaista neki dogovor sa sarajevskom kineskom manjinom riješio problem.
Samo se malo šalim. Tema jako ozbiljna, a ni sam ne smijem da pomislim šta bi psima uradio kad bi oni mojoj djeci nešto uradili...