Higijenske navike kod nas

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Zoya

#226 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Zoya »

Kakav prelaz, od cilima do cune, sve u dvije stranice :roll:
Mistik_

#227 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Mistik_ »

AC_grom_DC wrote:
seka wrote: Sad ozbiljno, zamisljala sam te, ne kod kuce ,vec u javnim wc-ima. Umivaonik je obicno u drugoj prostoriji.
Osobno mislim, pretjerano.
No moze biti do tvoje pretjerane higijene ili razmisljana, ... sta ako koja "naleti" u toku dana. :D
slušaj....
nije pretjerivanje oprati čunu (glavić tačnije) nakon male nužde i iz njega izbaciti neminovne kapljice, ponekad i čitav mlaz koji izađe nakon ''obavljenog posla'' kad je već Ćuna uredno spremljena u gaće. :D
osim toga ako sam u javnom WC-u ne moram razgaćen hodati do umivaonika....
mogu prije ulaska natopiti maramicu i .....
ono znaš.....
De pricaj, sta mu jos radis :lol: :lol:
fatamorgana

#228 Re: Higijenske navike kod nas

Post by fatamorgana »

Mistik_ wrote:
AC_grom_DC wrote:
seka wrote: Sad ozbiljno, zamisljala sam te, ne kod kuce ,vec u javnim wc-ima. Umivaonik je obicno u drugoj prostoriji.
No moze biti do tvoje pretjerane higijene ili razmisljana, ... sta ako koja "naleti" u toku dana. :D
slušaj....
nije pretjerivanje oprati čunu (glavić tačnije) nakon male nužde i iz njega izbaciti neminovne kapljice, ponekad i čitav mlaz koji izađe nakon ''obavljenog posla'' kad je već Ćuna uredno spremljena u gaće. :D
ono znaš.....
De pricaj, sta mu jos radis :lol: :lol:
Ma nije za priče, :lol:
smurf

#229 Re: Higijenske navike kod nas

Post by smurf »

HAVANA wrote:Evo ja dosao kuci,poljubio zenu i djecu nakav prljav :oops: Istusirao se,sjecno nokte,namazo se kremom,opro zube,pojo smokvu,opet opro zube i evo lezim i gledam po kuci,imal dje kake prasine,hebala vas tema...
Garant si zaboravio namazati laktove :-) I ono nije klavir 8-)
Inace se kupam samo prije Zeljine utakmice, malo me panika uhvati kada se igra srijeda-subota, sve se bojim da mi se koza ne istanji :-)

vratnik, ostade ti nama duzan informaciju kako si rijesio problem halanjskih baaaja ;-)
sarajlija_ba

#230 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sarajlija_ba »

Ja poslije svakog obroka koristim čačkalicu...jel' u dure ? :D
fatamorgana

#231 Re: Higijenske navike kod nas

Post by fatamorgana »

sarajlija_ba wrote:Ja poslije svakog obroka koristim čačkalicu...jel' u dure ? :D
Zavisi šta radiš sa njom .... :lol:
sarajlija_ba

#232 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sarajlija_ba »

fatamorgana wrote:
sarajlija_ba wrote:Ja poslije svakog obroka koristim čačkalicu...jel' u dure ? :D
Zavisi šta radiš sa njom .... :lol:
Čačkam uho :D
erni3

#233 Re: Higijenske navike kod nas

Post by erni3 »

Neki dan na fakultetu, bilo dosadno i provjeravao sam ulje u motoru, i slucajno zamazem ruke. Ne puno, ali dovoljno da meni smeta.
Tako odem u WC i operem. Sad, perem, trljam, ribam i tako nekoliko minuta (ali znate kad se pojavi ona jedna mala crna tackica koju nikako ne mozes oprati, a bode u oci).
Dolaze 2 lika. Pricaju: "Jes vidio ba zadataka", ulaze u "kabine" i nastavljaju sa pricom i istovremeno pisaju i razgovaraju: "Đe će se oni poredit sa nama, grupa B lagana, jebo ono". I tako izlaze iz kabine, nastavljaju sa pricom i izlaze iz WC-a.
Od tada izbjegavam i rukovanje, pogotovo sa onim koji izadju iz WC-a.
sarajlija_ba

#234 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sarajlija_ba »

erni3 wrote:Neki dan na fakultetu, bilo dosadno i provjeravao sam ulje u motoru, i slucajno zamazem ruke. Ne puno, ali dovoljno da meni smeta.
Tako odem u WC i operem. Sad, perem, trljam, ribam i tako nekoliko minuta (ali znate kad se pojavi ona jedna mala crna tackica koju nikako ne mozes oprati, a bode u oci).
Dolaze 2 lika. Pricaju: "Jes vidio ba zadataka", ulaze u "kabine" i nastavljaju sa pricom i istovremeno pisaju i razgovaraju: "Đe će se oni poredit sa nama, grupa B lagana, jebo ono". I tako izlaze iz kabine, nastavljaju sa pricom i izlaze iz WC-a.
Ja sam bio u A grupi...hoćeš mi čestitat' kad se vidimo ? :D
erni3

#235 Re: Higijenske navike kod nas

Post by erni3 »

sarajlija_ba wrote:
erni3 wrote:Neki dan na fakultetu, bilo dosadno i provjeravao sam ulje u motoru, i slucajno zamazem ruke. Ne puno, ali dovoljno da meni smeta.
Ja sam bio u A grupi...hoćeš mi čestitat' kad se vidimo ? :D
Aha, cetkom za WC solju :P
Goblin

#236 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Goblin »

AC_grom_DC wrote:
slušaj....
ono znaš.....
Potpuna higijena penisa odnosno glans penisa ( glavica ) i borba sa ostacima urina je moguca samo na dva nacina : Jedan je koristenje kamenja-oblutaka,poslije izvrsene male nuzde istrljamo glans penisa sa oblutkom,poslije oblutak naravno bacimo. Taj sistem nije najbolji jer je tesko odrzavati higijenu oblutaka prije upotrebe. Drugi bolji nacin je koristenje pijeska. Znaci poslije obavljene male nuzde,cistom zdjelicom zahvatimo pijesak i natrljamo glans penisa sa njim,poslije otresemo penis i postigli smo 100% ciscenje od ostataka urina. Ja vec godinama koristim pijesak za macke,onaj fini sitni sa mirisom narance. Jedina nevolja sa tim sto mi je zena razvila zavisni medjuodnos mirisa narance i sexa,pa moram stalno paziti da nema naranci po kuci,jer inace me slomi .
6.april

#237 Re: Higijenske navike kod nas

Post by 6.april »

Meni uopće nije jasno čemu isčuđavanje što se neko obriše nakon uriniranja.
*zena21

#238 Re: Higijenske navike kod nas

Post by *zena21 »

fatamorgana wrote:Dajte ba, neke zlatne sredine, ja sad neznam dal' da počnem da se perem il' da se još više zapustim, :?

:lol: :lol: :lol: :lol: jes, jes :lol: :lol:

e stvarno ste zaista :D

jbt svi u cahurama zivite :lol: :lol: :lol:

najbolji post... VRATNIK naravno :thumbup:
mokra_carapa

#239 Re: Higijenske navike kod nas

Post by mokra_carapa »

*zena21 wrote:
fatamorgana wrote:Dajte ba, neke zlatne sredine, ja sad neznam dal' da počnem da se perem il' da se još više zapustim, :?

:lol: :lol: :lol: :lol: jes, jes :lol: :lol:

e stvarno ste zaista :D

jbt svi u cahurama zivite :lol: :lol: :lol:

najbolji post... VRATNIK naravno :thumbup:

Nek se strpi do ljeta, tad će znoj sve da sapere hohohohoh :lol:
*zena21

#240 Re: Higijenske navike kod nas

Post by *zena21 »

a mogo/la bi i ti nekad carape osusit.. pod onom lampom :oops: :lol: :lol: :lol:
mokra_carapa

#241 Re: Higijenske navike kod nas

Post by mokra_carapa »

mokra_čarapa/čarapae masculinum :D

jedan moj jaran je ganjao muhe UV lampom po kući.. zanimljivo mu bilo :-) , vjerovatno će imati kakvog djelovanja i na čarape :lol: :lol: :lol:
*zena21

#242 Re: Higijenske navike kod nas

Post by *zena21 »

uh.. gosn masculin (podsjeti me na mr. muscolo.. sto je u skladu s temom :lol: :lol: )

ucini mi se na avataru drzis krpu naku (sto je opet u skladu s temom :lol: :lol: )

odoh bjezat pod onu lampu dok me nisu ruzili zbog oftopicenja :oops: :D
corxle

#243 Re: Higijenske navike kod nas

Post by corxle »

Bio sam svjedok kad tip od kojih 20ak godina trazi dvolist arak papira da se potare jer ide s..ti u WC gdje pored wc skoljke postoji tus baterija sa cak toplom vodom (nije bilo toaletnog papira niti ubrusa za ruke). I nije koristio taj papir da se posusi. Kad je izasao ruke su mu bile suhe kao i kad je usao u WC. Rukovao se sa njim poslije nisam, a nisam ga vise ni vidjao spletom okolnosti.
Shvatam da svi imamo drukcije higijenske navike i da se on poslije velike nuzde samo potare toaletnim papirom po zadnjici ili sta li vec radi, ali u nedostatku toaletnog papira mislim da je higijenskija voda ako je ima od arak papira. Moguce je da se nekome gadi voda, ili je toliki cistunac pa ne zeli isprljati ruke pranjem zadnjice jer sumnja da bi sapun mogao oprati takve ruke. Naravno da se ruke trebaju temeljito oprati, a ne samo splaknuti.
Ili mozda pretjerujem??? Mozda je i to dobra stimulacija imunog sistema??
Lakat Jebić

#244 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Lakat Jebić »

ja kad odem srat ja prvo napunim kadu, onda kad zavrsim obrisem se, i legnem u kadu da se to fino nakiseli... al me pravo jebe kad imam proljev, iz vodovoda mi opale embargo te sedmice....
AC_grom_DC

#245 Re: Higijenske navike kod nas

Post by AC_grom_DC »

nešto drugo me čudi.
evo baš sad :!: ....gledam, prisustvujem sceni.
...baš sad...upravo prije 5 minuta u WC ulazi koka (nastavnica engleskog jezika ), za njom ostade trag nekog jakog parfema.
baš rek'o da vidim je li vodu pustila...nije naravno.
al to nije sve. ona ni ruke nije oprala. sve sam upratio.
''e koko moja, koko''...pomislih u sebi. litar si parfema na sebe prosula a nisi u stanju ruke oprati a ni splovilo bezbeli''

al nema veze ...ipak mi se sviDŽa :D
sumirprimus

#246 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sumirprimus »

saće nova godina,moj red za tuširanje...
neo7

#247 Re: Higijenske navike kod nas

Post by neo7 »

Posto stanujem sam vec par godina evo kako to ja radim:
6.april wrote:Koliko često usisavate?- svaka tri dana
Koliko često brisete prašinu?- svaka tri dana naon sto se stan izraci od usisavanja
Koliko često perete kupatilo - uključujući i pločice?- sedmicno
Koliko često perete unutrašnjost kuhinjskih elemenata?-sedmicno
Koliko često perete unutrašnjost frižidera?-sedmicno
Koliko često perete prozore i store?-prozori svake 2 sedmice a stora mjesecno jer ne pusim
Koliko često perete stolariju - štokove prozora i vrata?- rijetko kad :)
Koliko često čistite tepihe?- ako mislis na pranje onda seznski, ako mislis izribati cetkom i nekim sredstvom onda mjesecno

Hvala na odgovorima.
Komentar ? :D
sumirprimus

#248 Re: Higijenske navike kod nas

Post by sumirprimus »

:shock:
pa ovaj ne gasi usisivać,
zar se frizder pere iznutra???
kurty

#249 Re: Higijenske navike kod nas

Post by kurty »

Drugovi moji...

Zadnjih godinu dana sam cistio u 100njak stanova (u nekima je to bilo full... krecenje, dubinsko ciscenje namjestaja, tepiha, i slicno te brisanje prasine i ciscenje glatkig povrsina... ono sa parom, i slicno...)

Jako mala je razlika izmedju stanova, gdje domacin kad udjete kaze "jerane, ovdje se rijetko kad usisava i brise prasina..." i onih koji kazu "ma cisto je to sve... svaki treci dan se usisava i brise prasina..ti to samo malo, povrsinski..."

S tim, da kad je posao u pitanju, ovi drugi su mnogo bolji, jer daju mnogo vise na kafu, sa recenicom "ako ko pita kakva je voda bila, reci da je skoro pa cista...mojne ba reci da je crna..."
Odette

#250 Re: Higijenske navike kod nas

Post by Odette »

AC_grom_DC wrote:nešto drugo me čudi.
evo baš sad :!: ....gledam, prisustvujem sceni.
...baš sad...upravo prije 5 minuta u WC ulazi koka (nastavnica engleskog jezika ), za njom ostade trag nekog jakog parfema.
baš rek'o da vidim je li vodu pustila...nije naravno.
al to nije sve. ona ni ruke nije oprala. sve sam upratio.
''e koko moja, koko''...pomislih u sebi. litar si parfema na sebe prosula a nisi u stanju ruke oprati a ni splovilo bezbeli''

al nema veze ...ipak mi se sviDŽa :D
splovilo.... :lol: :lol: :lol:
Post Reply