KOMUNISTICKA PARTIJA

Locked
budva

#226 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by budva »

komunist1 wrote:
budva wrote:taman sam se obradovao i bilo mi je drago osnivanju KP, ali kad sam vidio ko je predsjednik...onda sam brzo ohladio od svega...

Druze to je samo privremeno do kongresa. :bih:

:thumbup:
komunist1

#227 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by komunist1 »

Jeste predvidjeli mogućnost pristupanja partiji online ?

Čim web site bude do kraja završen tamo će stajati pristupnica, pa ko želi nek se prijavi. Nadam se da će i to biti završeno za dan dva........

S poštovanjem,
MAX68

#228 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

Član 6.

Članom KP može postati punoljetna osoba koja prihvata Program KP i izrazi spremnost da ispuni obaveze utvrđene ovim Statutom, a nije član druge političke organizacije.
Članstvo u KP teče od dana upisa u evidencije članstva općinske i interesne organizacije na osnovu potpisane pristupnice.

Član 7.

Član KP ima slijedeća prava:
da učestvuje u kreiranju i ostvarivanju politike KP;
da bira i da bude biran u organe KP;
da bude kandidat za predstavničke i izvršne organe vlasti;
da pokreće inicijative za rad KP i njegovih organa;
da se i sam kandiduje za izbore u postupku kandidovanja;
da bude informiran o svim pitanjima i aktivnostima organa KP;
da javno iskazuje svoje mišljenje.

Član 8.

Član KP ima slijedeće dužnosti:
da se pridržava Statuta KP;
da se zalaže i aktivno radi na ostvarivanju programskih ciljeva KP
da čuva i jača ugled KP;
da se teorijski i praktično osposobljava za političko djelovanje;
da provodi odluke organizacija i organa KP;
da inicira i učestvuje u aktivnostima KP i pridobija nove članove KP;
da redovno plaća članarinu;
Hodidid

#229 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Hodidid »

ljubav_aha wrote:
piupiu wrote:Ne znam da li to ima neke veze s ovom temom, ali ja sam noca sanjala druga Tita. Al' fakat. :lol:
:lol: sto se desavalo u snu :-D
I mene zanima. Jel bilo kakve borbe?
poznanik

#230 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by poznanik »

MAX68 wrote:Inicijativni odbor Komunističke Partije
Sarajevo, 24.11.2011godine...

Djeco, znaju li vam roditelji da se igrate ozbiljnim stvarima :-)
Hodidid

#231 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Hodidid »

budva wrote:taman sam se obradovao i bilo mi je drago osnivanju KP, ali kad sam vidio ko je predsjednik...onda sam brzo ohladio od svega...
De nama koji nismo upuceni u karakter doticnog, objasni u par recenica ko je i kakav je. Da mozemo sebi stvoriti sliku ko je pred nama.
I naravno Dzej

#232 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by I naravno Dzej »

Hodidid wrote:
De nama koji nismo upuceni u karakter doticnog, objasni u par recenica ko je i kakav je. Da mozemo sebi stvoriti sliku ko je pred nama.
Evo i ja sam pitao je li ti onaj Muhamed Imamovic sto je bio na listi za Kanton Sarajevo NS-NSP
Ateista

#233 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Ateista »

Fakat, ima li igdje informacija ko je pretsjednik stranke?
komunist1

#234 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by komunist1 »

Fakat, ima li igdje informacija ko je pretsjednik stranke?

Pozz druže, ovo je sajt na kom možeš naći tražene podatke, sajt je još u izradi. a što se tiče preddsjednika on se bira na kongresu, tako da sva tijela koja sada funkcioniraju imaju tehnički mandat....

http://www.kpbih.com.ba/
mrtva kokoš

#235 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by mrtva kokoš »

komunisti sretan vam dan republike !! :lol: :lol: :D :sax:
Goblin

#236 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Goblin »

To sto u stranci imate prebjege iz NS vam bas nije referenca. Ako mislite voditi njihovu foteljasku politiku iz ofisa da bi se doslo do ofisa,sa prepuno supljih saopstenja. Sa kamarom snobova i salonskih revulocionara-demagoga. Onda bolje nemojte ni pocinjati,proci cete gore od njih. Ako mislite konkretno da se borite za radnika i seljaka,onda imate sanse,onda sam uz vas.
MAX68

#237 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

cinjenica je da nam je u zadnjih nekoliko dana pristupio odreden broj ljudi koji su bili clanovi NS ,medutim veoma brzo gradani BiH ce vidjeti da se kp po svome djelovanju drasticno razlikuje ne samo od NS vec i od drugih stranaka.
clanstvo u kp je regulisano statutom kp, isto tako kao sto si rekao salonskim revolucionarima -demagozima sigurno nema mjesta u kp a tih istih parazita ima svugdje medutim u partiji u kokoj se cijeni konkretan rad rad na terenu sa ljudima od mz opstine i nima je jasno da tu nemaju sta da traze
Ateista

#238 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Ateista »

komunist1 wrote:Fakat, ima li igdje informacija ko je pretsjednik stranke?

Pozz druže, ovo je sajt na kom možeš naći tražene podatke, sajt je još u izradi. a što se tiče preddsjednika on se bira na kongresu, tako da sva tijela koja sada funkcioniraju imaju tehnički mandat....

Hvala na informaciji. :thumbup:

Zelim Vam puno srece, da nesto uspijete promijeniti.
Ne mogu bas reci da sam optimista da tako nesto moze uspjeti u ovoj drzavi, ali volio bih da nisam u pravu.
MAX68

#239 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by MAX68 »

KOMUNISTICKA PARTIJA kon tel- 062-415-499, 062-415-497 u toku dana objavicemo jos tri broja
komunist1

#240 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by komunist1 »

To sto u stranci imate prebjege iz NS vam bas nije referenca. Ako mislite voditi njihovu foteljasku politiku iz ofisa da bi se doslo do ofisa,sa prepuno supljih saopstenja. Sa kamarom snobova i salonskih revulocionara-demagoga. Onda bolje nemojte ni pocinjati,proci cete gore od njih. Ako mislite konkretno da se borite za radnika i seljaka,onda imate sanse,onda sam uz vas.

Druže, ja lično imam želju i volju da u ovoj truhloj državi pokušam nešto promjeniti, ili bar pokrenuti sa mrtve tačke.To gdje je ko bio u kojoj stranci mene lično ne zanima, svi koji prihvataju Statut i ostale akte KP su dobrodošli, a to znači da će trebato raditi na terenu, a ne kako ti reče voditi foteljaške demagogije. Tako da su vrata otvorena svim onim koji vole našu Domovinu i kji joj žele dobro., tj bolje od trenutnog stanja letargije.

S poštovanjem,
Leftist

#241 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Leftist »

MAX68 wrote:JOSD JE NEVLADINA ORGANIZACIJA I KAO TAKVA DJELUJE , OVO JE IPAK POLITICKA PARTIJA

JOSD nije nevladina organizacija, JOSD je neformalna organizacija, pluralni, vanparlamentarni ljevicarski pokret.

Moje licno misljenje je da ljudi vjerovatno imaju dobre namjere ali koliko ce uspjeha imati, nisam siguran.

Jos jednom, JOSD nema apsolutno nikakve veze sa osnivanjem KP-a i nemamo nikakav formiran stav povodom ovoga niti se raspravljalo o toj temi.

btw predpostavljam da je MAX68 ustvari Muhamed Imamovic sam, vidim da se godiste slaze, 1968.
ReD aka Socijalista

#242 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by ReD aka Socijalista »

Ovo ce biti mocna stranica, nadam se da necete razocarati kao neke druge komunisticke partije sirom svijeta koje ne znaju napraviti stranicu kako je bog rekao. Ali iz prve lici na nesto modernije. Trebace vam puno video-klipova, slika, poziva itd. na stranici.

p.s. pazite dobro na pismenost!!! Ne kazem da je nema, ali gledajte na to jer je jako bitno ;-) ;-)
Mistik_

#243 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Mistik_ »

ReD aka Socijalista wrote:

Ovo ce biti mocna stranica, nadam se da necete razocarati kao neke druge komunisticke partije sirom svijeta koje ne znaju napraviti stranicu kako je bog rekao. Ali iz prve lici na nesto modernije. Trebace vam puno video-klipova, slika, poziva itd. na stranici.

p.s. pazite dobro na pismenost!!! Ne kazem da je nema, ali gledajte na to jer je jako bitno ;-) ;-)
Eh, eki komuniste pa "kako je bog rekao" :D
dragnik

#244 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by dragnik »

....
Last edited by Anonymous on 29/11/2011 20:14, edited 1 time in total.
Reason: banned
NIN

#245 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by NIN »

dragnik wrote:Malo hronologije...
Postojao je SKJ, i republički SK, unutar njega, i pokrajinski....
Platforma je bila marksističko lenjinistička, socijalizam jugoslovenskog tipa u Jugoslaviji, znači, samoupravni socijalizam, i internacionalna proleterska solidarnost...
Onda su se pojavili neki komunisti, tzv, sa maltene nacističkom retorikom, a stari su odstupili...
Izvinite, ako SM viče sve srpske patriote, vlada nacionalnog jedinstva, i slično, što je čista nedićevska retorika, pa onda FT, koji hoće da istrebi sve Srbe sveta, a navodno neki Titov general, i slično, ja njih i njihove pajtose ne bih mogao nazvati drukčije nego hitlerovskim nacistima...
Zamislite, JUL, navodni komunisti, imao je glavni odbor, kao i hitlerova nacistička partija, a ne centralni komitet, što je oduvek svojstveno komunistima, onim pravim...
Ne kontam. Sta zelis reci?
nicco

#246 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nicco »

Lijep uvod, no ne vidim kontekst sa trenutnim dešavanjima?!
DrX

#247 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by DrX »

Goblin wrote:To sto u stranci imate prebjege iz NS vam bas nije referenca. Ako mislite voditi njihovu foteljasku politiku iz ofisa da bi se doslo do ofisa,sa prepuno supljih saopstenja. Sa kamarom snobova i salonskih revulocionara-demagoga. Onda bolje nemojte ni pocinjati,proci cete gore od njih. Ako mislite konkretno da se borite za radnika i seljaka,onda imate sanse,onda sam uz vas.
Jesi našao jaku stranku za primjer...Dva umjetnika u kantonalnoj skupštini i to je sve...
nicco

#248 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by nicco »

Nemojte da se zamaramo sa drugim strankama. Svi su oni već ispričali svoje priče i pokazali djelima.
Hajde da ne filozofiramo, već da mijenjamo situaciju i kreiramo je po svojoj volji.
Hajde da nešto i uradimo u svom životu.
Ko želi da se priključi, ima priliku...

Pristupnicu možete naći na: http://www.kpbih.com.ba/

Image
Last edited by nicco on 29/11/2011 20:10, edited 1 time in total.
Drug Član

#249 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by Drug Član »

sandra01

#250 Re: KOMUNISTICKA PARTIJA

Post by sandra01 »

nicco wrote:Nemojte da se zamaramo sa drugim strankama. Svi su oni već ispričali svoje priče i pokazali djelima.
Hajde da ne filozofiramo, već da mijenjamo situaciju i kreiramo je po svojoj volji.
Hajde da nešto i uradimo u svom životu.
Ko želi da se priključi, ima priliku...

Pristupnicu možete naći na: http://www.kpbih.com.ba/

Image

Covjece pa koliku ce oni bazu ziranata imati :shock: :shock: :shock: .
Mislim da traze previse licnih podataka pogotovo one brojeve oko licne karte kao i imena firmi u kojoj clanovi rade.
Locked