Diskretna veza
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#226 Re: Diskretna veza
Ama, o cemu vi ovdje...
?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#227 Re: Diskretna veza
o insanima i hajvanimaBobi wrote:Ama, o cemu vi ovdje...?
- friskyoreo
#228 Re: Diskretna veza
To je tvoje licno vidjenje stvari, i u svakom slucaju imas pravo na to. Koliko taj stav je ispravan, i koliko ce te usreciti u zivotu, vrijeme ce pokazati.Mis mekinjas wrote:Nisam ja toliko napisala, da bi ti trebao shvatati.friskyoreo wrote: Pa to su onda dvostruki arsini. Na emotivnom nivou kontrolisanje nagona je vec djelo, a na "fizickom" nivou nije djelo, vec ljudska odlika, koja nas razlikuje od zivotinja? Ili sam te ja pogresno shvatio mozda.![]()
Emocije ne kontolišeš, osim ako nisi proračunato ili nesigurno đubre, takvih je danas mnogo, pa može biti da se razviju razne filozofije iz jednostavne stvari.
Djelo kontolišeš. Kad postoji neko na planeti, za koga znaš da tvoja djela izvedena razmišljanjem sa produženom kičmenom moždinom, jer mozak ako koristiš za to, si beskičmeni skot (opet se ponavljam![]()
![]()
) i ako ga djelom povrijediš koje možeš kontrolisati, ma nosi se....
Ali ako zavoliš, jer to zaista ne možeš kontrolirati, lijepo priznaj, i ćaoS. Priznaj sebi, jer u svakom slučaju nekontolirana emocija, bi trebala biti nešto čim se djelima dokazuješ.
Ne mogu više o tome, to je već tema za razvoj debilizma...![]()
![]()
![]()
![]()
- Ljuska_u_BaklaFi
#229 Re: Diskretna veza
Ne treba njemu pomoch, on samo zheli da vam proshiri vidike 
- friskyoreo
#230 Re: Diskretna veza
Distanciraj se od nje.plain vanilla wrote:sta ako radis s tom osobom, i htio ne htio provodis s njom 8 sati dnevno?
hmmm...bojim se da neki ljudi bas i ne znaju sta je ljubav...
- plain vanilla
#231 Re: Diskretna veza
da,da--to je tako jednostavno...kako to Romeo i Julija nisu znalifriskyoreo wrote:Distanciraj se od nje.plain vanilla wrote:sta ako radis s tom osobom, i htio ne htio provodis s njom 8 sati dnevno?
hmmm...bojim se da neki ljudi bas i ne znaju sta je ljubav...Ah ta ljubav...
nije ljubav matematika
-
dječak sa šibicama
#232 Re: Diskretna veza
Pa emocije se stvarno ne mogu kontrolisati, ako su iz srca, a srce ne vjeruje pametiema_ wrote:"Čovjek je čovjek i ne može kontrolisati emocije"
Definitivno provala godine na forumu![]()
![]()
![]()
Djela mogu, dakle tu u igru ulazi mozak.
-
♥ Julianna ♥
#233 Re: Diskretna veza
A sta ako srce dobije 6 i pojede sve mozgove pijune i prvo uđe u kućicu? 
- friskyoreo
#234 Re: Diskretna veza
ma jest baplain vanilla wrote:da,da--to je tako jednostavno...kako to Romeo i Julija nisu znalifriskyoreo wrote:Distanciraj se od nje.plain vanilla wrote:sta ako radis s tom osobom, i htio ne htio provodis s njom 8 sati dnevno?
hmmm...bojim se da neki ljudi bas i ne znaju sta je ljubav...Ah ta ljubav...
![]()
nije ljubav matematika
-
dječak sa šibicama
#235 Re: Diskretna veza
♥ Julianna ♥ wrote:A sta ako srce dobije 6 i pojede sve mozgove pijune i prvo uđe u kućicu?
eh onda
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=40026
- plain vanilla
#236 Re: Diskretna veza
nadam se da si mlad..i da ces imati vremena saznati sto je to ljubav..friskyoreo wrote:
ma jest ba, sve se na kraju svodi na jednu veliku jednacinu khm... umalo da napisem...
![]()
vidjet ces da si promasio ceo fudbal
-
♥ Julianna ♥
#237 Re: Diskretna veza
Eis,ma nista todječak sa šibicama wrote:♥ Julianna ♥ wrote:A sta ako srce dobije 6 i pojede sve mozgove pijune i prvo uđe u kućicu?
eh onda
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=40026
- friskyoreo
#238 Re: Diskretna veza
Relativno sam mlad.plain vanilla wrote:nadam se da si mlad..i da ces imati vremena saznati sto je to ljubav..friskyoreo wrote:
ma jest ba, sve se na kraju svodi na jednu veliku jednacinu khm... umalo da napisem...
![]()
vidjet ces da si promasio ceo fudbal
- piupiu
#239 Re: Diskretna veza
Mmmmm ... pa, sto ne prosiruju vidike u cetvero, kad je vec tako?ssaammii wrote:Sta mislite o diskretnoj vezi ozenjenog muskarca i udate zene koji oboje vole svoju zenu odnosno muza,ali zele da prosire svoje vidike i da uzivaju u zivotu bez bilo kakve namjere da bilo ko bude povrijedjen jer ipak samo jednom se zivi zar ne ?
- plain vanilla
#240 Re: Diskretna veza
e onda imas jos relativno mnogo vremena da dozivis i tofriskyoreo wrote:Relativno sam mlad.plain vanilla wrote:nadam se da si mlad..i da ces imati vremena saznati sto je to ljubav..friskyoreo wrote:
![]()
vidjet ces da si promasio ceo fudbalPa, iskreno, volio bih saznati sta je ta prava ljubav o kojoj svi pricaju. Kad god sam pomislio da je ljubav, nakon odredjenog vremena se ispostavi da je to bila samo zaljubljenost, pozuda, potreba da imas nekoga i jos svasta nesto...
a nadam se da hoces..svako treba dozivjeti pravu ljubav, makar i nesretnu
- friskyoreo
#241 Re: Diskretna veza
Slazem se! Monogamija=Monotonijapiupiu wrote:Mmmmm ... pa, sto ne prosiruju vidike u cetvero, kad je vec tako?ssaammii wrote:Sta mislite o diskretnoj vezi ozenjenog muskarca i udate zene koji oboje vole svoju zenu odnosno muza,ali zele da prosire svoje vidike i da uzivaju u zivotu bez bilo kakve namjere da bilo ko bude povrijedjen jer ipak samo jednom se zivi zar ne ?
-
♥ Julianna ♥
#242 Re: Diskretna veza
Naravno da se mogu kontrolisati emocije, ja se slazem sa ovim Frisco. Postoji iskra, pa plamićak, pa vatrica, pa požar. Na sve faze između se može pravovremeno djelovati ako se hoće. Osim ako nekoga ne pogodi grom direkt u srce 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#243 Re: Diskretna veza
ja mislim da između kontrole i uticanja na emocije postoji bitna razlika. naravno da se ne može potpuno kontrolisati emocija, kao što na kraju krajeva, ne možemo u potpunosti kontrolisati rad svog tijela (rad srca, disanje, širenje/skupljanje zjenica). ali itekako možemo uticati na njih, i njihove reakcije, ako izbjegavamo ili forsiramo određene situacije. ako pogledam ratne slike, znam kako će mi otkucaji srca narasti, disanje će se ubrzati... ako pogledam u sunce, zjenice se skupljaju...Mis mekinjas wrote:
Nisam ja toliko napisala, da bi ti trebao shvatati.![]()
Emocije ne kontolišeš, osim ako nisi proračunato ili nesigurno đubre, takvih je danas mnogo, pa može biti da se razviju razne filozofije iz jednostavne stvari.
Djelo kontolišeš. Kad postoji neko na planeti, za koga znaš da tvoja djela izvedena razmišljanjem sa produženom kičmenom moždinom, jer mozak ako koristiš za to, si beskičmeni skot (opet se ponavljam![]()
![]()
Ali ako zavoliš, jer to zaista ne možeš kontrolirati, lijepo priznaj, i ćaoS. Priznaj sebi, jer u svakom slučaju nekontolirana emocija, bi trebala biti nešto čim se djelima dokazuješ.
![]()
![]()
![]()
tako je i sa emocijama. ali to nije kontrola, to je samo uticanje na emocije. i ja tu ne vidim ništa loše. nekad je teže, nekad je lakše uticati na njih, ali da se ne može uticati, to je (izvini Mekinjašu) jedno veliko sranje. a još je veće sranje da je neko loš zato što nije mazohista i uživa u samopovređivanju.
isto ko što je sranje i vječna i bezuslovna ljubav u Diznijevim crtanim filmovima.
- Mis mekinjas
#244 Re: Diskretna veza
S kim se ti svađaš?Chmoljo wrote:ja mislim da između kontrole i uticanja na emocije postoji bitna razlika. naravno da se ne može potpuno kontrolisati emocija, kao što na kraju krajeva, ne možemo u potpunosti kontrolisati rad svog tijela (rad srca, disanje, širenje/skupljanje zjenica). ali itekako možemo uticati na njih, i njihove reakcije, ako izbjegavamo ili forsiramo određene situacije. ako pogledam ratne slike, znam kako će mi otkucaji srca narasti, disanje će se ubrzati... ako pogledam u sunce, zjenice se skupljaju...Mis mekinjas wrote:
Nisam ja toliko napisala, da bi ti trebao shvatati.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
tako je i sa emocijama. ali to nije kontrola, to je samo uticanje na emocije. i ja tu ne vidim ništa loše. nekad je teže, nekad je lakše uticati na njih, ali da se ne može uticati, to je (izvini Mekinjašu) jedno veliko sranje. a još je veće sranje da je neko loš zato što nije mazohista i uživa u samopovređivanju.
isto ko što je sranje i vječna i bezuslovna ljubav u Diznijevim crtanim filmovima.
-
ssaammii
#245 Re: Diskretna veza
Htio sam da vam se obratim kao postavljac ove teme.Ja sam istovremeno sa ovom temom postavio u jos jednu temu mnogo ozbiljniju apsolutno nevezano za ovo iz potpuno druge oblasti zivota u kojoj sam trazio savjet i pomoc na koju se nije javio niko, a kad objavis ovako neku glupost koja uzgred budi receno u mom slučaju nije ni istinita budes preplavljen komentarima tako da sam se samo jos jednom uvjerio da smo mi narod koji je uvijek spreman pricati o glupostima i perifernim stvarima, a vrlo rijetko ili gotovo nikad o necem pametnom !
- pustopoljina
#246 Re: Diskretna veza
ssaammii wrote:Htio sam da vam se obratim kao postavljac ove teme.Ja sam istovremeno sa ovom temom postavio u jos jednu temu mnogo ozbiljniju apsolutno nevezano za ovo iz potpuno druge oblasti zivota u kojoj sam trazio savjet i pomoc na koju se nije javio niko, a kad objavis ovako neku glupost koja uzgred budi receno u mom slučaju nije ni istinita budes preplavljen komentarima tako da sam se samo jos jednom uvjerio da smo mi narod koji je uvijek spreman pricati o glupostima i perifernim stvarima, a vrlo rijetko ili gotovo nikad o necem pametnom !
uh...
treba meni lan kabel...odem u H&M, a oni, mos' misliti, nemaju...
- friskyoreo
#247 Re: Diskretna veza
Pa imas iznesene razlicite stavove i misljenja, tvoje je da to procijenis i izvagas i eventualno izvuces neku pouku. Ako si se vec odlucio na ovakav nacin "savjetovanja".ssaammii wrote:Htio sam da vam se obratim kao postavljac ove teme.Ja sam istovremeno sa ovom temom postavio u jos jednu temu mnogo ozbiljniju apsolutno nevezano za ovo iz potpuno druge oblasti zivota u kojoj sam trazio savjet i pomoc na koju se nije javio niko, a kad objavis ovako neku glupost koja uzgred budi receno u mom slučaju nije ni istinita budes preplavljen komentarima tako da sam se samo jos jednom uvjerio da smo mi narod koji je uvijek spreman pricati o glupostima i perifernim stvarima, a vrlo rijetko ili gotovo nikad o necem pametnom !
- plain vanilla
#248 Re: Diskretna veza
pa sto objavljujes gluposti?ssaammii wrote:Htio sam da vam se obratim kao postavljac ove teme.Ja sam istovremeno sa ovom temom postavio u jos jednu temu mnogo ozbiljniju apsolutno nevezano za ovo iz potpuno druge oblasti zivota u kojoj sam trazio savjet i pomoc na koju se nije javio niko, a kad objavis ovako neku glupost koja uzgred budi receno u mom slučaju nije ni istinita budes preplavljen komentarima tako da sam se samo jos jednom uvjerio da smo mi narod koji je uvijek spreman pricati o glupostima i perifernim stvarima, a vrlo rijetko ili gotovo nikad o necem pametnom !
i da, auta su mnogo pametnija tema
-
radenska
#249 Re: Diskretna veza
Ma pusti, postavio temu pa kad je shvatio da ga niko ne podrzava ubaci pametniju. Meni je recimo drago sto sam procitala ovih nekoliko stranica i uvidjela da ima ljudi koji i u ovom nesretnom po moral 21 vijeku znaju da vole, postuju i cijene svog partnera, djecu i porodicu uopce.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#250 Re: Diskretna veza
Mis mekinjas wrote:
S kim se ti svađaš?