a možda ga zeza mjenjač na njegovom četverotočkašu, ko će mu ga znati
Sportski novinari u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- makkaj
#226 Re: Sportski novinari u BiH
al kad reče da ima problema sa audijem...pa reci sa tonom, zvukom ili prijemom istih majka mu stara 
-
sumirprimus
#227 Re: Sportski novinari u BiH
jel ono na zdf-u sinoc komentator svabo galamio rrrriberrrrriiiii ,samirrrr nassrrrriiiii
ono je tek bilo,hebo ove nase 
- p206
#228 Re: Sportski novinari u BiH
I nek neko kaže Kristiću da u Ukrajini živi više od 8 miliona Rusa, a da je istok Ukrajine tj. Donjeck i Harkov mjesta gdje su Rusi većina... tako da nije čudo što ima puno Rusa na tribinama. I ruski savez ne može odgovarati za te navijače ni teoretski.
- drugtito2011
#229 Re: Sportski novinari u BiH
jest der'o se ko jarac..al bolje i to nego velid spaho i kompanija. jos kad se u finalu prikljuci pojacanje, veliki poznavalac sporta, belmin karamehmedovic, e onda ce biti pravi dernek...
- Muhamed Đakmić
#230 Re: Sportski novinari u BiH
Za cijeli postcyprus wrote:Mene silne statistike najviše nerviraju, a izgleda da su ih se svi naši komentatori uhvatili ko pjan polta (valjda ne znaju kako popunit vrijeme)... Posebno kad je u pitanju engleska liga... Ja ne znam koji debili uopšte računaju onakve glupe podatke... Npr. šta bi nam trebala značiti lupam informacija da Blackburn nije postigao gol glavom na gostovanjima u mjesecu aprilu od 2003. godine...
![]()
A slične podatke svakodnevno čujemo, što od naših komentatora, što od onih sa Sport Kluba... Iz statistike se valjda izvlači kakav zanimljiv podatak ako ima, a ne mora se pročitat svaka brojka koja se nađe...
A od učestalih rečenica me najviše nervira ona kad npr. jedan igrač igra za Everton, a drugi za Manchester City, i u sudaru njihovih reprezentacija komentator izvali: njih dvojica se dobro poznaju iz engleske Premier lige![]()
- Obuca9
#231 Re: Sportski novinari u BiH
Jako bitno je li Roben ili Robeeen. Ne znam samo zašto toliko pažnje pridajete izgovoru imena igrača? Nijedan Holanđanin ne zna ispravno reći Edin Džeko, pa što bi to onda naši komentatori morali znati da li je Roben sa kratkim ili dugim e?BHF_Manijak wrote:Ja ovo govorim otkako se Robben pojavio, ali ne jebu ovi nasi komentatori zivu silu! I sto je jos zalosnije i onog ko pravilno izgovora (nekad MArjan Mijajolovic) neki od kretena ubjede da to nije tako pa ga navuku na svoj izgovor Robeeeeen, pa nije Francuz jebote!symbolstar wrote:
Robben-Roben, kratko i jasno, naglasak na prvom slogu. Kakav crni Robeeeeeeeeeeeen...![]()
Jedini Suko je (bar kad sam ga zadnji put sluso da prenosi utakmicu u kojoj Robben igra) promjeno taj seljacki nagalsak i covjeka izgovara kako treba, kratko Roben, dok ostali (posebno mi je debeli krmak Velid Spaho iritantan tu) furaju svoj fazon koji ih je nekad neki kreten poducio!
![]()
Ali najjaci je krelac Kristic danas, sta kaze za duel Terry Ribery, oni su imali okrsaj u finalu Lp!![]()
Da ne povjerujes da frajer ne zna ni ko je igrao u finalu LP!
Apsolutno nebitna stvar.
-
Susaeta
#232 Komentatori EP-a u fudbalu
Nevjerovatna je "energija" i "entuzijazam" kojim su prenosili utakmice juče Igor Kristić na BHT-u i Boris Bilić na FTV-u.
Ljudi dragi, ja ne znam smetaju li vama ovi tzv. komentatori, al' meni se čini da bi Braco Gumena Glava blago napušen bio puno agilniji i stručniji od ove dvojice. Postoji li ikakav način da se ukaže njihovim nadređenim da ih maknu s budućih prenosa utakmica, jer ne mogu ni da zamislim da mi u polufinalu ili finalu Igor Kristić (sa zadrškom od nekih 3 sekunde) potvrđuje da je Iniesta dao extra gol. Da se mene pita ta dvojica mi nebi prenosili ni izvlačenje tombole u mjesnoj zajednici na Sokolju.
Ima'l iko štelu kod Zlatka da ih pošalju na odmor dok ovo traje, jer u protivnom i ono malo ugođaja pored televizora će nam biti zauvijek upropašteno.
Ljudi dragi, ja ne znam smetaju li vama ovi tzv. komentatori, al' meni se čini da bi Braco Gumena Glava blago napušen bio puno agilniji i stručniji od ove dvojice. Postoji li ikakav način da se ukaže njihovim nadređenim da ih maknu s budućih prenosa utakmica, jer ne mogu ni da zamislim da mi u polufinalu ili finalu Igor Kristić (sa zadrškom od nekih 3 sekunde) potvrđuje da je Iniesta dao extra gol. Da se mene pita ta dvojica mi nebi prenosili ni izvlačenje tombole u mjesnoj zajednici na Sokolju.
Ima'l iko štelu kod Zlatka da ih pošalju na odmor dok ovo traje, jer u protivnom i ono malo ugođaja pored televizora će nam biti zauvijek upropašteno.
- trcicu trceci
#233 Re: Komentatori EP-a u fudbalu
Znam samo da svaku utakmicu molim Boga da ne bude stativa i precki...
-
Susaeta
#234 Re: Komentatori EP-a u fudbalu
Juče sam usred tekme Engleska-Francuska izašao vani da zapalim, da malo dođem sebi od silnih gluposti.
-
symbolstar
#235 Re: Sportski novinari u BiH
OK, mozda to fakat nije toliko bitno. Meni valjda jeste zato sto pricam holandski. Ali nevezano za to, ne mislim da je nepismenost drugih opravdanje za nasu nepismenost. Kakve veze ima sto su holandski i engleski novinari nepismeni? To govori o njima, ne bi trebalo o nama. Ja bi volio da se nasi novinari malo potrude, sta je lose u tome? To bar danas nije problem, informacije su svima dostupne.
Ovo je, nemojte se ljutiti, tipicno za nas. Jeste, nismo bas dobri, ali nisu ni drugi nesto posebno....Jeste, ubijali su nas, ali znas li ti sta su oni nama radili prije -ubaci broj po zelji- godina.
Toliko od mene, ne bih da idem u off i trolujem temu...
Ovo je, nemojte se ljutiti, tipicno za nas. Jeste, nismo bas dobri, ali nisu ni drugi nesto posebno....Jeste, ubijali su nas, ali znas li ti sta su oni nama radili prije -ubaci broj po zelji- godina.
- General_Jackson
#237 Re: Komentatori EP-a u fudbalu
Problem je u nama samima, što dozvoljavamo šljamu iz javnih emitera i RAK-a da nam rade što rade. Naime jedino staljinističko-nacističkim metodama zamračivanja kanala omogućavaju gledanje svojih propalih TV stanica i stranački podobnih komentatora, tako što nam za naš novac uskraćuju mogućnost bilo kakvog izbora. Treba se sjetiti šta je bilo zimus kada su probali iz telemacha zatamniti signal HRT 2 u Hercegovini, za vrijeme utakmice Dinamo-Real (prema tome otpada bilo kakva šuplja priča da je to do HRT-a). Da se i mi ovdje dignemo i zaprijetimo masovnim otkazivanjem pretplate našim kablovskim kućama stvari bi se promijenile, jer i kablovski operateri idu linijom manjeg otpora tako što udaraju po našim leđima i zamračuju nam kanale koje mi uredno plaćamo.
U protivnom kada bi se kablovske kuće našle pred propasti onda bi sigurno pokrenule ono što su odavno trebale a to je da se izbore za nesmetano emitiranje kanala za koje nam redovno naplaćuju ne malu pretplatu (telemach). S druge strane naše TV kuće kada bi se našle u situaciji da njihove prijenose više niko ne gleda možda bi poduzele nešto da poboljšaju kvalitet kako slike koja je jadna, tako i komentatora koji su dno dna, nemam pristojne riječi kojom bi ih opisao. Po prvi puta u životu uopšte ne pratim prvenstvo, nakon što mi je banda zamračila i signal TRT1.
U protivnom kada bi se kablovske kuće našle pred propasti onda bi sigurno pokrenule ono što su odavno trebale a to je da se izbore za nesmetano emitiranje kanala za koje nam redovno naplaćuju ne malu pretplatu (telemach). S druge strane naše TV kuće kada bi se našle u situaciji da njihove prijenose više niko ne gleda možda bi poduzele nešto da poboljšaju kvalitet kako slike koja je jadna, tako i komentatora koji su dno dna, nemam pristojne riječi kojom bi ih opisao. Po prvi puta u životu uopšte ne pratim prvenstvo, nakon što mi je banda zamračila i signal TRT1.
-
Susaeta
#238 Re: Komentatori EP-a u fudbalu
Ne može nama dobri Tito pomoći. Otiću na internet i gledati tekme. Ove naše stvarno više ne mogu slušati. 
- jasko_ba
#239 Re: Sportski novinari u BiH
bilic idiot fuuuj
kad je celzi igrao zadnju utakmicu u prvenstvu 2005 godine, sjecam se, jedno 30 do 40 puta je rekao da celzi osvaja titulu prvi put nakon 50 godina
al sreca pa mogu pratiti utakmice na hrt 2 plus uvodne emisije
kad je celzi igrao zadnju utakmicu u prvenstvu 2005 godine, sjecam se, jedno 30 do 40 puta je rekao da celzi osvaja titulu prvi put nakon 50 godina
al sreca pa mogu pratiti utakmice na hrt 2 plus uvodne emisije
- Obuca9
#240 Re: Sportski novinari u BiH
I dalje mi nisi rekao, što baš naši novinari moraju znati kako se izgovara svako ime i to u detalje. I naglasak i svako slovo i svaki glas koji nema u našem jeziku?symbolstar wrote:OK, mozda to fakat nije toliko bitno. Meni valjda jeste zato sto pricam holandski. Ali nevezano za to, ne mislim da je nepismenost drugih opravdanje za nasu nepismenost. Kakve veze ima sto su holandski i engleski novinari nepismeni? To govori o njima, ne bi trebalo o nama. Ja bi volio da se nasi novinari malo potrude, sta je lose u tome? To bar danas nije problem, informacije su svima dostupne.
Meni uopšte ne smeta da li je rekao Roben ili Robeeen, jer isto tako znam da svakog jebenog Holanđanina apsolutno zaboli ćuna to što Edin Džeko nije "Eediiin Jackou" i živo im se jebe što svi novinari koji govore engleski tako izgovaraju.
Ako cijela Evropa prilagođava izgovor sebi, što bi to naši novinari morali biti izuzetak i znati kako se izgovara ime svakog Grka, Holanđanina, Španca ili Poljaka. Jebat' ih.
- Muhamed Đakmić
#241 Re: Sportski novinari u BiH
Joj Keme informacije, fuj idiota. Jiraček svetac i ikona. Bože sačuvaj kakvo silovanje mog mozga.
- cvrčak_na_hedonizmu
#242 Re: Sportski novinari u BiH
Kemo degenerik. Lik me toliko nervira da je to nemoguće. Ikona, svetac o Jiračeku. Objašnjenje šta je selektor Češke pomislio i kome se zahvalio kada su dali drugi gol. Elaboriranje o motivaciji djeteta jer je na utakmici.
Za mene najveći debil od svih komentatora. Najgori. Iritantan. Gadan. Gubi se. Komentariše kišu kako pada, sunce kako sija, izraze lica i ko zna šta mu padne na pamet.
Za mene najveći debil od svih komentatora. Najgori. Iritantan. Gadan. Gubi se. Komentariše kišu kako pada, sunce kako sija, izraze lica i ko zna šta mu padne na pamet.
- JThomas
#243 Re: Sportski novinari u BiH
treba priznati, ima malo od ranih crkvenih otaca... 
- BHF_Manijak
#244 Re: Sportski novinari u BiH
Meni je apsolutno bitn! Boli me neka stvar i za Engleze ili za Holandjanine, mrzim neprofesionalne stvari ma koje prirode one bile. I ovdje nije rijec o nekoj rijeci na kojoj se jezik lomi vec o apsolutnom nepoznavanju opsteg znanja koje tokom skolovanja stices, stvar naglaska, Holandije niti je imala niti ima ikakve veze sa Francuskom, nije to Svicarska ili Belgija ili pak Luksemburg u kojima postoji i francusko govorno podrucje pa se kao moze zadesiti da neko prezime vuce francuski naglasak. A ovo sto nasi izgovaraju je klasicna primjer francuskog naglaska kao kdo npr Rothena, sto nikakve veze sa Holandijom nema.Obuca9 wrote: Jako bitno je li Roben ili Robeeen. Ne znam samo zašto toliko pažnje pridajete izgovoru imena igrača? Nijedan Holanđanin ne zna ispravno reći Edin Džeko, pa što bi to onda naši komentatori morali znati da li je Roben sa kratkim ili dugim e?
Apsolutno nebitna stvar.
Sto puta sam gledo kad Svabo sportski novinar pita tog i tog igraca ili trenera kako mu se ime izgovara, profesionalno do jaja.
Tebi je to mozda nebitno, meni para usi i gotovo, jer ponavljam ti ne radi se o nekom arapskom ili kineskom imenu oko kojeg veze nemas kako se izgovara, vec najnormalnije prezime kojem ti dodajes nekakv svoj nagalas misleci da ces pametan ispasti. (ne mislim ovdje naravno na tebe diretkno
PS Mogo si bar odgovorit na pm koji ti poslah ima 2 sedmice.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#245 Re: Sportski novinari u BiH
Kemo je beton, vidjeces ti sutra sta je muka
- Revolucionar ★
#246 Re: Sportski novinari u BiH
Ako se ne varam, prilikom press-konferencije kada je Dzeko predstavljan u Cityu, novinari su ga zamolili da kaze svoje ime iz tehnickih razloga, kako bi bili spremni za prenos utakmice . Sve je opet do komentatora i njegove profesionalnosti.
- Mračajski proto
#247 Re: Sportski novinari u BiH
Ljudi, šta ćemo mi sa onim Borisom ? Pa lik nije sposoban ni hutbu petkom sa papira čitati, a ne da nešto sam smišlja.
-
Mirza_9
#248 Re: Sportski novinari u BiH
Slušat ga sutra od 20:45hSarajevo_Grad wrote:Ljudi, šta ćemo mi sa onim Borisom ? Pa lik nije sposoban ni hutbu petkom sa papira čitati, a ne da nešto sam smišlja.
- BHF_Manijak
#249 Re: Sportski novinari u BiH
Kako uvijek ovog morona zapadne da ove bolje tekme prenosei?!

- cyprus
#250 Re: Sportski novinari u BiH
Jao ovih specijalnih emisija majko mila