Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#226 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
diskriminacija nas sto zivimo po noci 
-
semso_bonaparte
#227 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Cuj to, to samo kod vas u gradu moze bit.grunt wrote:ko je srao sraopauza do 6 ujutro
na sta smo spali da ne mozes vise ni srati kao sav civilizovani svijet kada ti je hica,vec i to jos zavisi od idiota sa medreseta
U nas na selu u vanjskoj hali vazda kanister pun, a kada se isprazni u bunaru vazda ima vode.
Samo je zeznuto ako pregori vanjska ne vidis dobro pa mozes ugazit u kravlje govno, da izvines, dok dodjes do hale.
E tako i ti, naspi si kanister vode de imas da operes gujcu, vidis kako moji zemljaci misle na vas gradjane, da nije njih ne bi imali vode za pice, a vi razmisljate o pranju gujce sa vodom iz cesme ihhhhh.
Da vidis kako je kada tu natuzi u halu u 3 ujutro u januaru, snjeg do gujce a tebe proljev, da izvines ufatio, hem moras prtinu praviti do hale, hem je voda u kanisteru zeldila ma 1000 belaja.
A viiiii, hala 2m od kreveta, toplo, ima i vruce vode ako treba, mozete i novine citat.
Nego vi se zahvalite direktoru ViK-a sto pazi na vas i dobro je samo nek ne puca.
- Ateista
#228 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Meni su racuni zadnjih 4-5 mjeseci puno veci nego prije, prije je bilo 10-15KM sad je 20-25KM.arbosan wrote:Nemoj te se zacuditi kada vam stignu racuni za vodu. Kada voda nestane, a vi otvorite cesmu naknadno, onaj sav zrak koji prodje u mjerni sat kretat ce se velikom brzinom da ce vam nabiti racune. Mislim to ce se primjetiti na racunu kao 2 do 5 KM vise, ali prava racunica da 2 KM x 500.000, eto ti dobre zarade...
- Ateista
#229 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ok, onda izvini, mislio sam da si jedan od njihovih koji je dosao da ih brani.HALO.BA wrote:Vodovod bi svakako trebao da nam omoguci 24h normalan pritisak, ali dok to ne urade ja sam pokusao samo pomoci gore navedenim.Ateista wrote:Sta sad hoces da kazes, kao nije kriv vodovod nego lose nastimane pumpe, pa zasto uopste pada pritisak, vodovod bi trebao 24 sata da ima normalan pritisak. I dok nisu poceli sa redukcijama, iza ponoci se nisam mogao istusirati zbog slabog pritiska, jeli to normalno?HALO.BA wrote:Pumpe za vodu u zgrada prestanu raditi da ne bi crkle kada nestane vode tj kada padne pritisak vode, a u mnogim zgradama ljudi koji odzavaju hidrofor ne znaju nastimati BIMETAL da se pumpe ugase tek kada gradski pritisak vode spadne na 1 bar tako da mnogi gradjani Sarajeva ostaju bez vode odmah iza 24h je gradski pritisak vode koji je inace 4-5 bara spadne na caa 2 bara.
U GRADU IMA VODE ALI VAM BIMETAL NA PUMPAMA NIJE DOBO NASTIMAN !
Zovite predstavnika etaznih vlasnika, pa neka on zove upravitelja ili firmu koja odzava pumpe u vasoj zgradi da Vam rijese problem.
SRETNO
PEV jednog nebodera od 20 spratova u kojem ima vode 24 h
- jazzer
#230 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kako smo mi prilagodljivi, pa svaka bi nas vlast pozelila. Za mjesec, dva ovaj komentarkaranana wrote:pa to i mene nervira. ako su redukcije, ok, samo recite od kad do kad i nije problem. i nekoliko godina poslije rata je bilo onih redukcija tokom dana i navecer ali navikne se covjek, napravi raspored. a ovako, prvih par dana kontas da je to samo dan-dva ali ocigledno nije. zato sto se nisu ocitovali glede ovoga ja i sumnjam da nam se svete jer nisu dobili poskupljenje.
da barem puste 2 sata duze navecer pa nek je gase 2 sata prije podne oko 10-11. cisto da ljudi navecer mogu iskoristiti jeftinu struju za masine i bojlere.
bi mogao ovako poceti: ''...neka kazu kada ce doci cisterna da naspemo vodu a ne ovako..ja cekam
od 21:30 do 23:30 ispred zgrade na -15 stepeni a oni se i ne pojave...po danu je ne mogu cekati,
na poslu sam, radim..nije problem sto moramo cekati cisternu ali neka dodju onda kada su rekli
da ce doci...''
Pa sta nam radi bagra to je za pricu. GRAS, ViK, EP...jebe nas kako ko hoce. Al kad malo
razmislim nismo ni zasluzili bolje.
-
sokkia
#231 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa sta nam radi bagra to je za pricu. GRAS, ViK, EP...jebe nas kako ko hoce. Al kad malo

- O'zone
- Globalni moderator
#232 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Mene ubi ovo "sagni glavu digni guzicu"jazzer wrote:
Kako smo mi prilagodljivi, pa svaka bi nas vlast pozelila. Za mjesec, dva ovaj komentar
bi mogao ovako poceti: ''...neka kazu kada ce doci cisterna da naspemo vodu a ne ovako..ja cekam
od 21:30 do 23:30 ispred zgrade na -15 stepeni a oni se i ne pojave...po danu je ne mogu cekati,
na poslu sam, radim..nije problem sto moramo cekati cisternu ali neka dodju onda kada su rekli
da ce doci...''
1425 dana pod opsadom,četnici zavrtali vodu da bi nas dokrajčili i na taj način i sad dođe mufljuz koji bi to isto da radi zato što mu se vlada usprotivila da digne cijene vode.
Eto na šta smo spali da nas jebe kako ko stigne i da mi opet sagnemo glavu i dignemo guzicu da njemu bude lakše. Neka nam je brate ovako neka je pa nek crknem i ja.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#233 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
prilika je tu
i povod za jedno lagano okupljanje ispred vodovoda
kome rikne aparat nek tuži vodovod
sud će sigurno presuditi u korist pojedinca
- 6.april
#234 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Na žalost istina.jazzer wrote:Kako smo mi prilagodljivi, pa svaka bi nas vlast pozelila. Za mjesec, dva ovaj komentarkaranana wrote:pa to i mene nervira. ako su redukcije, ok, samo recite od kad do kad i nije problem. i nekoliko godina poslije rata je bilo onih redukcija tokom dana i navecer ali navikne se covjek, napravi raspored. a ovako, prvih par dana kontas da je to samo dan-dva ali ocigledno nije. zato sto se nisu ocitovali glede ovoga ja i sumnjam da nam se svete jer nisu dobili poskupljenje.
da barem puste 2 sata duze navecer pa nek je gase 2 sata prije podne oko 10-11. cisto da ljudi navecer mogu iskoristiti jeftinu struju za masine i bojlere.
da ce doci...''
- alica.k
#235 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
u sarajevu je sve lagano.Black swan wrote:prilika je tu
nac drogu, napravit saobracajni udes, bit izboden iz cista mira.
jedino sto nije lagano je okupljanje, bilo kakve vrste. dobro je dok se ne puca.
- Filter
#236 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
ratna navika... ne okupljati se u vecim grupamaalica.k wrote:u sarajevu je sve lagano.Black swan wrote:prilika je tu
nac drogu, napravit saobracajni udes, bit izboden iz cista mira.
jedino sto nije lagano je okupljanje, bilo kakve vrste. dobro je dok se ne puca.
- Hugo Chavez
#237 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ja bih sve ovo posmatrao u kontekstu kandidature Sarajeva za kulturnu prijestolnicu Evrope 
- drndalo
#238 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da, (ne)kulturna prestonica, gdje se ne mozes ni plaknut' ako se druzis sa call-gerlama nakon ponoci...
Bice da je ovo dogovor Rejsa, Kardinala i Vladike, da nas natjeraju da budemo manje gresni...
Bice da je ovo dogovor Rejsa, Kardinala i Vladike, da nas natjeraju da budemo manje gresni...
- arbosan
#239 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Pa pogledaj da ugradis jedan sigurnosni ventil koji se postavlja poslje uređaja za mjerenje potrošnje vode. On dakle radi na pricnipu ako nestane vode, ne da da se voda vrati nazad u cijev. U suprotnom, kada otvoris slavinu, i ono vidis da usisava vazduh, znaj da ce ti doci veci racun za vodu !!!, jos ako se to ponovi par puta mjesecno onda ce ti biti veselo sa racunima...Ateista wrote:Meni su racuni zadnjih 4-5 mjeseci puno veci nego prije, prije je bilo 10-15KM sad je 20-25KM.arbosan wrote:Nemoj te se zacuditi kada vam stignu racuni za vodu. Kada voda nestane, a vi otvorite cesmu naknadno, onaj sav zrak koji prodje u mjerni sat kretat ce se velikom brzinom da ce vam nabiti racune. Mislim to ce se primjetiti na racunu kao 2 do 5 KM vise, ali prava racunica da 2 KM x 500.000, eto ti dobre zarade...
Nije na odmet da vidis da nije cijev negdje pukla pa curi malo.
- sheilak
#240 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Filter wrote:ratna navika... ne okupljati se u vecim grupama
kandidatura za kulturnu prestolnicu europe, pauza do 6 ujutro, pumpanje vode nizbrdo...
-
amko76
#241 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Sve manje frke ovdje, kao što rekoh polako se navikavate. Kupite kanister. 
-
semso_bonaparte
#242 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Piskili? Kakili? Oprali zubice? Tusirali se? Plaknuli se? Oprale kosu? Nasuli kantu za wca? Nasuli flase za pit?
Iskljucili maisne?
Pozurite imate jos sahatak
Iskljucili maisne?
Pozurite imate jos sahatak
-
Mistik_
#243 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
a kad cujem price "Bosna je zemlja bogata vodom, za dvaes godina ce se vodit rat oko vode a mi cemo bit jaki, bla bla bla "

- Paunovac
- alica.k
#245 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
nestalo, ima i sat vremenaPaunovac wrote:Kaplje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- chuchumbamayumbe
#246 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Kod mene normala, malkice slabiji pritisak, ništa specijalno.
Odoh upaliti mašinu za veš i za suđe, istuširati se i sve, te zaliti rotkvice i oprati auto.

Odoh upaliti mašinu za veš i za suđe, istuširati se i sve, te zaliti rotkvice i oprati auto.
- Paunovac
#247 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Hoću i ja da se kupaaaaaaaaaaaaaam

- plejka2
#248 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jel ti milja blizu?
ja odo nac kakav fin peskir spremit sendvic i na milju lagano
ja odo nac kakav fin peskir spremit sendvic i na milju lagano
-
SundanceKid
#249 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ovo je izgleda postala realnost, i na ovo se treba naviknut...e da mi je neko prico da cu opet ko u ratu iz kanistera da se umivam navece, i da cu morat hladnom vodom da se operem kad kasno dodjem kuci....cccc...strasno! Kako je divan taj vodovod, platices nam koliko potrosis, a trosices onda kad ti mi dozvolimo da trosis.
Ne znam sta ti mediji rade, zasto ne vrse veci pritisak i pisu o ovome, sta rade predstavnici vlasti (ocigledno nista ko i obicno), ovo sa nestasicama vode je vec trebao biti jedan od gorucih problema u Sarajevu, i da se sto prije pocne nesto raditi na ovom pitanju...
Ne znam sta ti mediji rade, zasto ne vrse veci pritisak i pisu o ovome, sta rade predstavnici vlasti (ocigledno nista ko i obicno), ovo sa nestasicama vode je vec trebao biti jedan od gorucih problema u Sarajevu, i da se sto prije pocne nesto raditi na ovom pitanju...
-
sijedi
#250 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
nema onog vikiliksa da pali narod.
ljudi, susa je .
a po vremenskoj prognozi, ako je pratite i dalje ce se nastaviti.
pa onda snijeg.
hladnoce.
pucanje cijevi.
...
nimalo, veselo...
ljudi, susa je .
a po vremenskoj prognozi, ako je pratite i dalje ce se nastaviti.
pa onda snijeg.
hladnoce.
pucanje cijevi.
...
nimalo, veselo...