Protesti u Americi.

Post Reply
ahuseino

#226 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

severin wrote:SVAKI DOLAR TI JE NAPRAVLJEN IZ DUGA pa ti skontaj uzmi novcanicu u ruku pa razmisli da je to neciji dug
evo jos nesto u svjetu ima vise para nego PD :-D kako to?
Svaki dolar JE dug, svaka valuta na ovom dunjaluku je UGOVOR (stampani :-) ) da neko nekome duguje neku vrijednost.

Koliko je tebi godina zdravlja ti?
drastic

#227 Re: Protesti u Americi.

Post by drastic »

Image
severin

#228 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

ahuseino wrote:
severin wrote:SVAKI DOLAR TI JE NAPRAVLJEN IZ DUGA pa ti skontaj uzmi novcanicu u ruku pa razmisli da je to neciji dug
evo jos nesto u svjetu ima vise para nego PD :-D kako to?
Svaki dolar JE dug, svaka valuta na ovom dunjaluku je UGOVOR (stampani :-) ) da neko nekome duguje neku vrijednost.

Koliko je tebi godina zdravlja ti?
pa eto onda sve si i sam rekao ,kako onda naplatiti taj dug? :lol: :lol: svak da uzme svoje pare sistem bi propao citav 8-)
ahuseino

#229 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

severin wrote:
pa eto onda sve si i sam rekao ,kako onda naplatiti taj dug? :lol: :lol: svak da uzme svoje pare sistem bi propao citav 8-)

jao, jao.
severin

#230 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

sad ova recesija sto je bila a bile je prije nje isto recesija i prije te recesije mislis da je to slucajno? recesija mora doci svakih 50-70 godinainace bi sistem pukao totalno znaci recesija je samo malo da smiri loptu

npr ja tebi dam dami cuvas 10 km i ti tih 10 km posudis drugome uz kamatu( rizikujuci kad cu ja doci po 10km)e sad ja ako dodjem i trazim ti 10km koje sam ti dao na cuvanje a ti ga nemas posudio ga drugome uz kamatu znaci ti nemas meni vratiti mojih 10 km i dolazi do sukoba...tako su pare nastale i tako citav sistem funkcijonise

sve je to dug neciji a kako onda to sve naplatiti i svesti na 0 ako je svapravljeno iz duga i dato na kamatu od cega vratiti to sve ako ne postoje te pare...

1 dollar, Silver certificate. pogledaj na netu sliku toga dolara sta na njemu pise
"Payable to the bearer on demand"

a zatim pogledajmo kako izgleda današnji dolar i sta na njemu pise "This note is legal tender, for all debts, public and private".
1 dollar, Federal Reserve Note (FRN)
ahuseino

#231 Re: Protesti u Americi.

Post by ahuseino »

Cekaj, cekaj... sto sukob? Kaki ba sukob... pa pokucam fino kod komshe, i on mi posudi da tebi timvra. :P
A i ti valaHi- sta imas trazit pare nazad, jebote, i ciganchit? Daj ba jesmol' nasi il' smo od juce? U agregatu niko nikome ne duguje i svi svakome posudjuju. Tako si i ti mene mogo ostavit na miru da uzivam u 10 kmica, nisi gladan. Tebi to 10 marki ni u dzep ni iz djepa, a meni ... golemo brate.

A i trazio si prije vremena - nemoj me ljutit' :x . O'kle znas da nemam naoruzanja da napa'nem, recimo Iran :cry: ... sad pa sad...

:P :-)

:evil:
severin

#232 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

ahuseino wrote:Cekaj, cekaj... sto sukob? Kaki ba sukob... pa pokucam fino kod komshe, i on mi posudi da tebi timvra. :P
A i ti valaHi- sta imas trazit pare nazad, jebote, i ciganchit? Daj ba jesmol' nasi il' smo od juce? U agregatu niko nikome ne duguje i svi svakome posudjuju. Tako si i ti mene mogo ostavit na miru da uzivam u 10 kmica, nisi gladan. Tebi to 10 marki ni u dzep ni iz djepa, a meni ... golemo brate.

A i trazio si prije vremena - nemoj me ljutit' :x . O'kle znas da nemam naoruzanja da napa'nem, recimo Iran :cry: ... sad pa sad...

:P :-)

:evil:

:lol: :lol: :lol: :lol: cime ces bas me interesuje da neces tim trecim okom sa cela :lol: :lol: samo se mojne oznojiti :lol: :lol: :lol:
simpozijum delirijum

#233 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

nisam ja ekonomski analiticar , ja samo znam da svaki dan kada me neko vidi u radnome odijelu , umazanog farbom , pridje mi Americki gradjanin i pita ;"dobar dan , kako ste ? smijem li vas nesto pitati ?
nezaposlen sam, da li imate slobodno radno mjesto ?"
mene se srce stegne jer i ja jedva sastavljam kraj sa krajem , skoro svaki dan na benzinskoj pumpi uredni i fini Amerikanci nam pridju i pitaju da li imamo koji dolar viska za galon benzina !!!
da ! mnogo ljudi kupuje benzin kao kod nas , na kapljice :-)
i tako svaki dan , normala ljudi niti beskucnici niti narkomani ili slicno , vec fini i uredni i pristojni
e toliko ja znam o ekonomiji
nisu ti koji protestuju na hladnim ulicama i parkovima cijelu noc bez veze ,i izlozeni maltretiranju policije
PEACE !
seldzuk

#234 Re: Protesti u Americi.

Post by seldzuk »

Američka oktobarska revolucija: Bogataši pijuckaju šampanjac na balkonu i smiju se siromašnim demonstrantima

http://www.port.ba/stari/index.php?opti ... Itemid=250

Do sada pogledano 800 000 puta.

MORBIDUS TOTALIS APSOLUTICUS :(
seldzuk

#235 Re: Protesti u Americi.

Post by seldzuk »

Govor mladog demonstranta na protestima:

Incredible Speech By Wall Street Protester "End The Fed" 2011

preko 350 000 pregleda do sad
simpozijum delirijum

#236 Re: Protesti u Americi.

u Klivlendu se policija sprema veceras da razbije kamp protestanata
u Njujorku opet hapsenja ispred 1 policijske stanice
a 29 Oktobar je novi veliki mars , za "docek " samitu krvoloka i krvopija G-20 u Parizu
i inicijativa za "Robin Hud porez" na sve finansijske transakcije na berzama , za rjesavanje gorucih globalnih i socijalnih i ekoloskih problema
inace , guzonje u Parizu ce stititi i desetine hiljada pripadnika Francuske armije , vrla demokratija u kojoj lidere "slobodna zapadnoga svijeta " stite tenkovi od vlastitoga naroda !
ovo postaje tragikomicno kako maske padaju , prepali se ha ?
link;
http://www.adbusters.org/blogs/adbuster ... nhood.html
severin

#238 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

lihvarski sistem naravno da ne moze valjati...
simpozijum delirijum

#239 Re: Protesti u Americi.

upoznajte prave Americke heroje , sam protiv 30 policajaca , i ? pobijedio je :thumbup:
narednik Americkih marinaca ,odlikovan , sluzio u Iraku 14 mjeseci , ustao je u zastitu svojih gradjana
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ERJz0g7k#!
Toda

#240 Re: Protesti u Americi.

Post by Toda »

Vatikan predložio osnivanje svetske centralne banke

Poklapa se sa svrhom i namjerom izrežiranih demonstracija.

Uz centralnu banku i centralna vlada koja bi "narodima donijela pravdu"

Papa predlaže stvaranje svjetske vlade koja bi narodima donijela pravdu
simpozijum delirijum

#241 Re: Protesti u Americi.

A jedan wrote:
Toda wrote:Vatikan predložio osnivanje svetske centralne banke

Poklapa se sa svrhom i namjerom izrežiranih demonstracija.

Uz centralnu banku i centralna vlada koja bi "narodima donijela pravdu"

Papa predlaže stvaranje svjetske vlade koja bi narodima donijela pravdu
haha. bog je u vatikanu, definitivno, slozen u raznim valutama :-)
pa Vatikan ima jednu od najvecih banaka na svijetu i oni su dio problema , najstariji kapitalisti
Katolicka crkva opcenito ima i previse svojih problema i sa pedofilima i skandalima poput zadnjega u Spaniji
naime otkrilo se da je Katolicka crkva u Spaniji ucestvovala u trgovini sa 300 000 djece iz sirotista
http://www.sott.net/articles/show/23661 ... h-in-Spain
a u USA katolicka crkva ima mali broj pripadnika jos ako uzmemo u obzir da su ovi protesti i pobune sirom planete i dobrim dijelom ljevo nastrojeni
tu Vatikan nema sta da trazi ali ce pokusati svoje stare igre
samo jos jedna provokacija specijalnih sluzbi i pokusaj unosenja razdora medju pobunjenike
simpozijum delirijum

#242 Re: Protesti u Americi.

Oakland u Kaliforniji sinoc gdje je pala krv , poslije jutarnje racije policije uz pomoc ni manje ni vise 10 razlicitih sigurnosnih agencija ( kao da se "bore" protiv najezde Kineske armije ) na kamp pobunjenika uz bacen suzavac i oko 80 uhapsenih , veceras je policija odlucila da ih "nauci lekciju"
kada su pobunjenici u mirnome marsu krenuli veceras nazad ka svome kampu
zasuti su suzavcem , sok -bombama i gumenim mecima
prije toga su ugasili javnu rasvjetu :roll:
otjerali novinare
i poceli da bubaju bez milosti , tacnije da pucaju u ljude ..
ali ?
volja naroda je nesto sasvim van racunice fasistickih mozgova
poslije prvoga soka i posto su zbrinuli ranjene , pregrupisali su se i krenuli opet nazad
Oaklandom veceras odjekuju detonacije uz ogromni oblak suzavca iz centra grada , i traje vec satima ..i uzvikivanje parola traje , ne daju se do zadnjega , i cijeli svijet gleda !
http://www.youtube.com/watch?v=MwGAMt7GvdE&amp
seljak_cojek

#243 Re: Protesti u Americi.

Post by seljak_cojek »

simpozijum delirijum wrote:Oakland u Kaliforniji sinoc gdje je pala krv , poslije jutarnje racije policije uz pomoc ni manje ni vise 10 razlicitih sigurnosnih agencija ( kao da se "bore" protiv najezde Kineske armije ) na kamp pobunjenika uz bacen suzavac i oko 80 uhapsenih , veceras je policija odlucila da ih "nauci lekciju"
otjerali novinare
ali ?
poslije prvoga soka i posto su zbrinuli ranjene , pregrupisali su se i krenuli opet nazad
Oaklandom veceras odjekuju detonacije uz ogromni oblak suzavca iz centra grada , i traje vec satima ..i uzvikivanje parola traje , ne daju se do zadnjega , i cijeli svijet gleda !
Treba pod hitno poslati NATO snage da zaštite civile. :run:
severin

#244 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

narod se vise nista ne pita...
agnostic_front

#245 Re: Protesti u Americi.

Post by agnostic_front »

severin wrote:narod se vise nista ne pita...
a kad se narod pitao?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#246 Re: Protesti u Americi.

Post by JoseMujica »

seljak_cojek wrote:
simpozijum delirijum wrote:Oakland u Kaliforniji sinoc gdje je pala krv , poslije jutarnje racije policije uz pomoc ni manje ni vise 10 razlicitih sigurnosnih agencija ( kao da se "bore" protiv najezde Kineske armije ) na kamp pobunjenika uz bacen suzavac i oko 80 uhapsenih , veceras je policija odlucila da ih "nauci lekciju"
otjerali novinare
ali ?
Treba pod hitno poslati NATO snage da zaštite civile. :run:
:thumbup: do balčaka :thumbup:
severin

#247 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

agnostic_front wrote:
severin wrote:narod se vise nista ne pita...
a kad se narod pitao?
pa i nije se pita ali je trebao ako je demokratija...
agnostic_front

#248 Re: Protesti u Americi.

Post by agnostic_front »

severin wrote:

kol'ko god nevaljala, bolja je od bilo kakve diktature, iz razloga što ja čisto sumnjam da će ovi protestanti biti ubijeni ili pregaženi tenkovima, kako bi to bilo u nekoj zemlji gdje ljudi samo nestaju bez traga i više se ne čuje za njih.
severin

#249 Re: Protesti u Americi.

Post by severin »

agnostic_front wrote:
severin wrote:

kol'ko god nevaljala, bolja je od bilo kakve diktature, iz razloga što ja čisto sumnjam da će ovi protestanti biti ubijeni ili pregaženi tenkovima, kako bi to bilo u nekoj zemlji gdje ljudi samo nestaju bez traga i više se ne čuje za njih.[/quote
dzaba im kad ni oni nemaju slobode nisu djaba na ulici....kazu arapi divljaci a amerika pobi ljube :lol: :lol: :lol: ta divna demokratija...
agnostic_front

#250 Re: Protesti u Americi.

Post by agnostic_front »

severin wrote:
dzaba im kad ni oni nemaju slobode nisu djaba na ulici....kazu arapi divljaci a amerika pobi ljube :lol: :lol: :lol: ta divna demokratija...
znači, ti bi prije živjela u Sadamovom Iraku, Afganistanu gdje žene ne idu u školu i slično, nego u Americi? Nemoj odgovarat, razmisli onako.
Drugo, ako ti demokratija ne godi (jer je i ovdje amerika donijela demoktraiju), bujrum otkazuj internet, seli se u Kinu, imaš afričke zemlje u kojima vjerovatno možeš da dobiješ azil i gotova priča. Možeš i na Kubu, ili u Venecuelu, pa biraj, idi iz Evrope, kolijevke zla.
Stani iza principa svojih i budi čovjek. Što bi jedan lik to rek'o, "...danas su antiglobalisti u markiranoj odjeći."

Oni na protestima ne traže komunizam i diktaturu, nego uvođenja ipak veće kontrole za banke.
Post Reply