Drvopromet - Mercator

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
StupskaBitanga

#226 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

AA76AA wrote:
StupskaBitanga wrote:
Bingom i ako je "domaca" firma (a nije)
nego je čija?
hrvatska?turska?
Ne kontam?
turska
jesi ti ozbiljan ili? :shock: :? :?
hamuss

#227 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

Poz a sta mislite za dp, koji je davao za djecu ranika paketice ,a sada kada je ured predao radnje tih istih ,nema neda ih ili,topli koji je trebao leci na banku 150km u kesu i 100 bonova koje mozes samo tu potrositi ,takvih nema odnosno ima ali sve u BONOVIMA 250 KM ,I pred novu godinu ,tako da svi radnici moraju kod njega kupiti a cijene na onovu max i binga ,katastrofa dok on gradi zgrade i vile apartmane i stanove radnicima K.....A I TO VELIKA SAMO DA ZNA ,JER OVO MNOGI CITAJU RADNIC CE DA GA PROKLINJU DOK JE ZIV ,odnosno ni u grobu nece biti miran
hamuss

#228 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

Pozdrav. a sta mislite za dp, koji je davao za djecu ranika paketice ,a sada kada je ured predao radnje tih istih ,nema neda ih ili,topli koji je trebao leci na banku 150km u kesu i 100 bonova koje mozes samo tu potrositi ,takvih nema odnosno ima ali sve u BONOVIMA 250 KM ,I pred novu godinu ,tako da svi radnici moraju kod njega kupiti a cijene na onovu max i binga ,katastrofa dok on gradi zgrade i vile apartmane i stanove radnicima K.....A I TO VELIKA SAMO DA ZNA ,JER OVO MNOGI CITAJU RADNIC CE DA GA PROKLINJU DOK JE ZIV ,odnosno ni u grobu nece biti miran
neki

#229 Re: Drvopromet - Mercator

Post by neki »

hamuss wrote:Poz a sta mislite za dp, koji je davao za djecu ranika paketice ,a sada kada je ured predao radnje tih istih ,nema neda ih ili,topli koji je trebao leci na banku 150km u kesu i 100 bonova koje mozes samo tu potrositi ,takvih nema odnosno ima ali sve u BONOVIMA 250 KM ,I pred novu godinu ,tako da svi radnici moraju kod njega kupiti a cijene na onovu max i binga ,katastrofa dok on gradi zgrade i vile apartmane i stanove radnicima K.....A I TO VELIKA SAMO DA ZNA ,JER OVO MNOGI CITAJU RADNIC CE DA GA PROKLINJU DOK JE ZIV ,odnosno ni u grobu nece biti miran
Jesi li ti probao procitati ovo sto si napisao?
Murisno1

#230 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Murisno1 »

The Realist

#231 Re: Drvopromet - Mercator

Post by The Realist »

Zašto je Vindija mlijeko? Zašto nisu uzeli najjeftinije mlijeko koje nudi svaka prodavnica, samo neka je isti postotak masti.

Konzum ima za 1.25KM K plus, šta je sa ostalima?

Po mom mišljenju bi bilo bolje da šta god odaberu iz svake trgovine uzmu najjeftinije stvari pa da onda vidimo gdje ćemo bolje proći.

Nisam ljutibelj Konzuma, ali definitivno znaju imati dobre akcije, a i dobre ponude kod nekih svojih proizvoda (ima i onih koji su skuplji, nego drugi, ali ima vala i njihovih koji su i dosta kvalitetni - tačnije, dobrog su ukusa, šta ja znam šta je unutra -, a da cijena nije loša.
AA76AA

#232 Re: Drvopromet - Mercator

Post by AA76AA »

udrch wrote:
AA76AA wrote:vjeruj hami
Ma jok vjerovaću tebi koji si se maksuz registrovao da nam ispričaš ono što je tebi tvoj rođak ispričo..
Jel to ofalio posao u Konzumu, pa bonusi manji, a nervoza veća..
upravu si prijatelju konzum propada i svih 2500 radnika ostaje bez posla
bi li sa ovakvim scenarijom bio sretniji, bi li ti dusa bila na mjestu
AA76AA

#233 Re: Drvopromet - Mercator

Post by AA76AA »

The Realist wrote:Zašto je Vindija mlijeko? Zašto nisu uzeli najjeftinije mlijeko koje nudi svaka prodavnica, samo neka je isti postotak masti.

Konzum ima za 1.25KM K plus, šta je sa ostalima?

Po mom mišljenju bi bilo bolje da šta god odaberu iz svake trgovine uzmu najjeftinije stvari pa da onda vidimo gdje ćemo bolje proći.

Nisam ljutibelj Konzuma, ali definitivno znaju imati dobre akcije, a i dobre ponude kod nekih svojih proizvoda (ima i onih koji su skuplji, nego drugi, ali ima vala i njihovih koji su i dosta kvalitetni - tačnije, dobrog su ukusa, šta ja znam šta je unutra -, a da cijena nije loša.
nick ti i pristaje u potpunosti
svaka cast na realnom komentaru
ne vidim cemo uvakva mrznja prema nekome ko radi i zaposljava ljude i daje im normalne uslove za rad.
Not My Idea

#234 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

pa mislim da je ova tema- dp-mercator odnosno prodaja dp-a mercatoru a ne iskustva i frustracije dp-om, konzumom, mercatorom, bingom etc

dakle, on topic
svi radnici koji su imali ugovor za stalno - imat ce ga i dalje a oni koji nisu imali, takodjer ce nastavit kao i do sada..
dalje, jedan od uslova za kupovinu je bio i taj da ce mercator barem 2 (ili 3?!) godine drzat ove radnike iz dp-a, naravno to ne znaci da se mogu sprovodit.
prica se da radnicima moze biti samo bolje, i platom i uslovima/atmosferom na poslu.
hamuss

#235 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

sto se tice radnika dp-a oni su i zasluzili taj ugovor,niste ni svjesni kakvi su uslovi bili u dp marketima.Sta dalje da vam pricam kada jeumjesto na banku uplatio topli,on je radnicima dao 250km ito na papiru SRAMOTA, gradi vile sa ledza radnika krade im novac koji su posteno zaradili,neki ce se na ovom forumu sami naci u ovoj mojoj izjavi.dabogda im najdrazi kupovali kao mi radnici ,i nemojte mi postavljati pitanja NARAVNO DA RADIM U DP (MERKATORU).A sto se tice tih ugovora svice radnici raditi kao do sada i nadaju se boljim uslovim i treba da se nadaju
metronom

#236 Re: Drvopromet - Mercator

Post by metronom »

hamuss wrote:sto se tice radnika dp-a oni su i zasluzili taj ugovor,niste ni svjesni kakvi su uslovi bili u dp marketima.Sta dalje da vam pricam kada jeumjesto na banku uplatio topli,on je radnicima dao 250km ito na papiru SRAMOTA, gradi vile sa ledza radnika krade im novac koji su posteno zaradili,neki ce se na ovom forumu sami naci u ovoj mojoj izjavi.dabogda im najdrazi kupovali kao mi radnici ,i nemojte mi postavljati pitanja NARAVNO DA RADIM U DP (MERKATORU).A sto se tice tih ugovora svice radnici raditi kao do sada i nadaju se boljim uslovim i treba da se nadaju
Ako se ne varam, barem je do skora bilo tako, Mercator topli obrok (koji nije ni blizu 250 KM) isplacuje na pika karticu, tako da se isti mora potrositi u Mercatoru. Ista stvar je i za regres ako ga bude (cca. 300 KM). Cisto sumnjam da ce radnike DP-a nesto posebno "obasjati sunce" prelaskom u Mercator.
sana_t
Location: The seminar on time travel will be held three days ago - Sarajevo

#237 Re: Drvopromet - Mercator

Post by sana_t »

metronom wrote: Ako se ne varam, barem je do skora bilo tako, Mercator topli obrok (koji nije ni blizu 250 KM) isplacuje na pika karticu, tako da se isti mora potrositi u Mercatoru. Ista stvar je i za regres ako ga bude (cca. 300 KM). Cisto sumnjam da ce radnike DP-a nesto posebno "obasjati sunce" prelaskom u Mercator.
U pravu si za topli obrok, sve na pika karticu, i onda se naravno troši u Mercatoru. I slazem se sa tobom 100% kad su u pitanju radnici DPa. :sad:
adore

#238 Re: Drvopromet - Mercator

Post by adore »

hamuss wrote:Poz a sta mislite za dp, koji je davao za djecu ranika paketice ,a sada kada je ured predao radnje tih istih ,nema neda ih ili,topli koji je trebao leci na banku 150km u kesu i 100 bonova koje mozes samo tu potrositi ,takvih nema odnosno ima ali sve u BONOVIMA 250 KM ,I pred novu godinu ,tako da svi radnici moraju kod njega kupiti a cijene na onovu max i binga ,katastrofa dok on gradi zgrade i vile apartmane i stanove radnicima K.....A I TO VELIKA SAMO DA ZNA ,JER OVO MNOGI CITAJU RADNIC CE DA GA PROKLINJU DOK JE ZIV ,odnosno ni u grobu nece biti miran
100% se slažem s tobom. Ja ću radije otići u neki strani lanac koji poštuje naše radnike, daje im normalnu platu i dane odmora nego u robovlasnički DP. Kakva je to "domaća" firma koja zaposli radnika, ne da mu platu mjesecima i onda ga izbaci sa posla? To nije domaća firma nego domaći neprijatelj. DP, Robot,i Teloptic zaobilizam u široom krugu zbog takvog odnosa prema radnicima. Samo se nadam da će spajanje Mercatora i DP-a značiti poboljšanje uslova ovima u DP-u samo da ne bude suprotno.
hamuss

#239 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

Ma nema veze sto je topli na karticu,samo da je plata solidna,kako oni misle da sa malom platom platimo sve komunalije koje sveki dan skupe,kako misle da platimo kiriju koju nemozemo platiti na rate,kako misle da prezivimo u tim okolnostima.Neznam kako samo nasi predstavnici nase drzave dozvoljavaju takav TEROR DA SE VRSI.Cak sam saznao-la da isto tako pokusavaju uvesti radno vrijeme kao u "DP-u "sto je bilo,zavrsis posao i cekaj jos sat ili dva dok se ne SMILUJU :twisted: pa sada mozete ici kuci :? .Samo mislim da ce inspekcije imati posla ili ce inspekciji dosaditi tuzbe ili ce ovi a postuju normalan rad,nesto ce da bude.Ali ko ga J... NEMA SE STA IZGUBITI jer ovo je :bih: i to smo mi zgazi, unisti dok su mladi nedajte im a djeci mogu kupiti ista daj im PPIIKKAA KKAARRTTIICCUU ,nemoraju ici sa djecom na tobogan,na bazene,u igraonicu ili ce ,MERKATOR I to uvesti---OTVORITI--- Pa da i tu trosimo pika topli obrok
chuchumbamayumbe

#240 Re: Drvopromet - Mercator

Post by chuchumbamayumbe »

Ne znam šta se trenutno dešava sa asortimanom u "DP" prodavnicama, ali je skroz otanjilo...radije odem do Konzuma, pola stvari koje je DP imao više nemaju, slabo je šta zamijenjeno. Na jednoj polici naslagana 3 proizvoda po 5 širine, da izgleda popunjeno.
Znam da su promijenili mnoge dobavljače, ali ja jučer u DP ne nađoh niti jedno Milkosovo mlijeko, uredno sve popunjeno sa Dukatom i Natura Vita.
Jeste li i vi to primijetili?
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#241 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Entropio »

Izgleda da Agrokor neće uspjeti preuzeti Merkator... Ništa se još ne zna, ali tako se čini. Merkator je napravio vrhunski potez i najavio preuzimanje Pivovarne Laško koja prodaje dionice Merkatora i već su počeli s procedurom. Slovenci će sve uraditi da to ostane u njihovim rukama.
--usnee--

#242 Re: Drvopromet - Mercator

Post by --usnee-- »

Mislim da su sve inventure zavrsile i da je sve prodavnice preuzeo mercator, a mercator ne radi pola onih proizvoda sto je radio dp, sto pricate oko uslova i plata sve se vidjelo kakvi radnici rade u dp na ovom prelazu, sa platama nikad nije bilo problema ni kasnjenja znalo se u 5 dana kad ce biti, bas me cudi pa vi radite igdje zar iko ima para da vas placa, sve neki filozofi doktori nauka i tesko im pada sto je plata najniza 600 km na banku i 200 topli obrok bon sa srednjom skolom, a imas mogucnosti da ti se i poveca. Kakve je sve radnike drzao sevapa je dobro zaradio a Mercator sada ne zaradjuje sevape nego po pravilima ako ne radis tako otkaz a ne kao sto je bilo prije pa prebacivanje prvo u drugu radnju kao opomena pa onda dalje posljedice. :roll:
Murisno1

#243 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Murisno1 »

Entropio wrote:Izgleda da Agrokor neće uspjeti preuzeti Merkator... Ništa se još ne zna, ali tako se čini. Merkator je napravio vrhunski potez i najavio preuzimanje Pivovarne Laško koja prodaje dionice Merkatora i već su počeli s procedurom. Slovenci će sve uraditi da to ostane u njihovim rukama.
slovenac nije bosanac ba 8-)
StupskaBitanga

#244 Re: Drvopromet - Mercator

Post by StupskaBitanga »

nisam odavno išao u dp
jel se šta mjenjalo u asortimanu i generalno?
udrch

#245 Re: Drvopromet - Mercator

Post by udrch »

StupskaBitanga wrote:nisam odavno išao u dp
Ja slučajno zalutao u DP..radnje su popunjene, ali ne pamtim šta su imali ranije..
Ja kupujem u Amku..
Alhemicarkaa

#246 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Alhemicarkaa »

StupskaBitanga wrote:nisam odavno išao u dp
Ja damas bila u DPu na Koševskom, otego se red :shock: , čini mi se da je asortiman usklađen sa Mercatorovim, recimo našla sam kozji feta sir. Zlatna džezva je bila na onoj Mercatorovoj vikend akciji. Nisam sad detaljno zagledala, ali eto ovo što sam vidjela sam nabrojala. Samo još ne primaju pika kartice, kako je sa ostalim DPima i pikama?
hamuss

#247 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

Sad dobro citajte USNE sto su napisale i sto vam ja pisem to sto pisete mozes okaciti macku o rep,prvo iventure nisu sve zavrsene ima Zenica ,Zepce,Maglaj itd.Za tvoju informaciju problema mozda nije bilo u Sarajevu ali u Zenici nikada nije plata bila prije osmog ,cak i pred praznike je neda ,para bi trebalo biti jer ni radnici nisu robovi mada ih smatraju ne robovima vec SMECEM.I izvini plata nije najniza 600 km plata je najniza 390 km, i nikada nije bilo mogucnosti da se poveca, nemoj da solis pamet onima koji nemaju pojma,a sto se tice sevapa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :x :x :x I odkaze su dijelili kao LETKE prad izbore 100-150 odkaza za 4 god u ZENICI,I DP je radnike prebacivo iz radnje u radnju kao sa noge na nogu zasto se u Merkatoru prati radno vrijeme odnosno upisuje kad dodzes kad odes? Zasto to nije bilo u DP-u gdje su nam pare za prevoz kao u Sarajevu. Mogu da ti pisem knjigu o uslovima u dp-u barem u ZENICI i zato nemoj da SERES i da branis kad nemas pojma HVALLAA :D :D :thumbup: :thumbup:
hamuss

#248 Re: Drvopromet - Mercator

Post by hamuss »

--usnee-- wrote:Mislim da su sve inventure zavrsile i da je sve prodavnice preuzeo mercator, a mercator ne radi pola onih proizvoda sto je radio dp, sto pricate oko uslova i plata sve se vidjelo kakvi radnici rade u dp na ovom prelazu, sa platama nikad nije bilo problema ni kasnjenja znalo se u 5 dana kad ce biti, bas me cudi pa vi radite igdje zar iko ima para da vas placa, sve neki filozofi doktori nauka i tesko im pada sto je plata najniza 600 km na banku i 200 topli obrok bon sa srednjom skolom, a imas mogucnosti da ti se i poveca. Kakve je sve radnike drzao sevapa je dobro zaradio a Mercator sada ne zaradjuje sevape nego po pravilima ako ne radis tako otkaz a ne kao sto je bilo prije pa prebacivanje prvo u drugu radnju kao opomena pa onda dalje posljedice. :roll:
hamuss wrote:Sad dobro citajte USNE sto su napisale i sto vam ja pisem to sto pisete mozes okaciti macku o rep,prvo iventure nisu sve zavrsene ima Zenica ,Zepce,Maglaj itd.Za tvoju informaciju problema mozda nije bilo u Sarajevu ali u Zenici nikada nije plata bila prije osmog ,cak i pred praznike je neda ,para bi trebalo biti jer ni radnici nisu robovi mada ih smatraju ne robovima vec SMECEM.I izvini plata nije najniza 600 km plata je najniza 390 km, i nikada nije bilo mogucnosti da se poveca, nemoj da solis pamet onima koji nemaju pojma,a sto se tice sevapa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :x :x :x I odkaze su dijelili kao LETKE prad izbore 100-150 odkaza za 4 god u ZENICI,I DP je radnike prebacivo iz radnje u radnju kao sa noge na nogu zasto se u Merkatoru prati radno vrijeme odnosno upisuje kad dodzes kad odes? Zasto to nije bilo u DP-u gdje su nam pare za prevoz kao u Sarajevu. Mogu da ti pisem knjigu o uslovima u dp-u barem u ZENICI i zato nemoj da SERES i da branis kad nemas pojma HVALLAA :D :D :thumbup: :thumbup:
Not My Idea

#249 Re: Drvopromet - Mercator

Post by Not My Idea »

hamuss wrote:Sad dobro citajte USNE sto su napisale i sto vam ja pisem to sto pisete mozes okaciti macku o rep,prvo iventure nisu sve zavrsene ima Zenica ,Zepce,Maglaj itd.Za tvoju informaciju problema mozda nije bilo u Sarajevu ali u Zenici nikada nije plata bila prije osmog ,cak i pred praznike je neda ,para bi trebalo biti jer ni radnici nisu robovi mada ih smatraju ne robovima vec SMECEM.I izvini plata nije najniza 600 km plata je najniza 390 km, i nikada nije bilo mogucnosti da se poveca, nemoj da solis pamet onima koji nemaju pojma,a sto se tice sevapa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :x :x :x I odkaze su dijelili kao LETKE prad izbore 100-150 odkaza za 4 god u ZENICI,I DP je radnike prebacivo iz radnje u radnju kao sa noge na nogu zasto se u Merkatoru prati radno vrijeme odnosno upisuje kad dodzes kad odes? Zasto to nije bilo u DP-u gdje su nam pare za prevoz kao u Sarajevu. Mogu da ti pisem knjigu o uslovima u dp-u barem u ZENICI i zato nemoj da SERES i da branis kad nemas pojma HVALLAA :D :D :thumbup: :thumbup:
ma tebi bi najbolje bilo da das otkaz, fino se prijavi na biro i sjedi kod kuce.
e onda mozes pljuvat po vazdan.
--usnee--

#250 Re: Drvopromet - Mercator

Post by --usnee-- »

da se razumijemo kod privatnika je zakonom regulisano da je najniza 390 km + topli obrok a za sarajevo je to rijetkost da se primjenjivala ta praksa, to je pocetna plata sto nekom davat vise ako nije zasluzio, znam licno da je sto se tice Sarajeva bilo sve prema zaslugama komsinica mi je imala 1200 km koja nikakve veze nije imala nego samo radila kako treba, birani su i najsefovi koji su imali platu vise tj 13 platu. Oni koji su imali duze staz od 10 godina cak su znali dobivati po zaslugama i auto i jos neke beneficije tako da ti ta prica ne pije vode da se nmz povecati. To nije do direktora nego do postave u radnji gdje jedni drugima samo podapinju i nece ni da preporuce povecanje plate. To je zadatak sefova da preporuce koordinatorima koji onda razmatraju samo koliko ce biti povecanje. Sad im je fino u mercatoru vec ih je dosta dalo otkaz sto sefica sto radnika a u administraciji je bilo ciscenje i smanjivanje plata i po 500km.
Locked