Muzika: Voljeli bismo naci neki band koji svira i zabavnu i narodnu muziku. U restoranima smo dobili ponudu za njihove bandove,ali ne bismo zeljeli njih unajmiti,jer smo dobili informaciju da su to osrednji bandovi koji su dobili angazman u restoranu posto su sklopili dogovor s gazdom za minimalnu cijenu-oko 300-400km(kao za stalni aganzman)a da gazda onda predstavi mladencima potpuno drugu cijenu koja zna biti duplo veca..
Vjencanica:Koliko unaprijed se moze rezervisati po ovim salonima sto ste ih naveli? da li to mogu sada ili moram cekati..I da li neko u medjuvremenu nosi tu haljinu ako sam je ja ipak rezervisala(sta ako je neko taj unisti??)
Ovo narucivanje preko neta,ja se ne bih usudjivala.Znam djevojku koja je svoju "idealnu" haljinu nasla preko e-baya za nekih 175 dolara,cekala je mislim neke tri sedmice da je dostave,ali kad ju je dobila,uzas zivi, potpuno druga haljina..Na slici se ne vidi dobro,jer su to profesionalne fotografije, uzivo je izgledala tako jeftino,neki skroz bezveze saten...
za tortu i cvijece je opet lakse,obidjes slasticarne i probas torte i na kraju se odlucis.Isto je i za cvijece,u cvjecarama obicno imaju fotografije bidermajera i cvjetnih aranzmana...
Posto nam vjencanje nece biti u obicajene dane(srijeda,subota) moramo platiti 100km, izlazak maticara na adresu je 300km. Ni za to ne znamo sta da radimo..Puno je to 300km za njihov izlazak,a opet kontamo da maltretiramo svatove po ovoj zimi po opstinama...Helllpp