Vjencanja - all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
saany

#226 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by saany »

Vjencanje je za nesto vise od mjesec ipo dana..Trazih po netu ne bi li prikupila kakvih informacija,sto vise citam to sam sve vise zbunjena :))Trebaju mi informacije za sve detalje..Restoran: interesuje me da li neko zna neki restoran gdje je iskalkulisana cijena po osobi,fiksna, a da je ukljucena i hrana i pice,neograniceno.To bih voljela znati da bismo mogli planirati koliko ljudi mozemo pozvati na svadbu. Obilazili smo par restorana i kod vecine je uracunata cijena po osobi za hranu ali za pice nije,nego koliko se popije toliko se plati i s tim da dobijes popust za pice. Nije losa ponuda,ali je otezavajuca situacija jer ne mozes planirati koliko bi to sve kostalo.
Muzika: Voljeli bismo naci neki band koji svira i zabavnu i narodnu muziku. U restoranima smo dobili ponudu za njihove bandove,ali ne bismo zeljeli njih unajmiti,jer smo dobili informaciju da su to osrednji bandovi koji su dobili angazman u restoranu posto su sklopili dogovor s gazdom za minimalnu cijenu-oko 300-400km(kao za stalni aganzman)a da gazda onda predstavi mladencima potpuno drugu cijenu koja zna biti duplo veca..
Vjencanica:Koliko unaprijed se moze rezervisati po ovim salonima sto ste ih naveli? da li to mogu sada ili moram cekati..I da li neko u medjuvremenu nosi tu haljinu ako sam je ja ipak rezervisala(sta ako je neko taj unisti??)
Ovo narucivanje preko neta,ja se ne bih usudjivala.Znam djevojku koja je svoju "idealnu" haljinu nasla preko e-baya za nekih 175 dolara,cekala je mislim neke tri sedmice da je dostave,ali kad ju je dobila,uzas zivi, potpuno druga haljina..Na slici se ne vidi dobro,jer su to profesionalne fotografije, uzivo je izgledala tako jeftino,neki skroz bezveze saten...
za tortu i cvijece je opet lakse,obidjes slasticarne i probas torte i na kraju se odlucis.Isto je i za cvijece,u cvjecarama obicno imaju fotografije bidermajera i cvjetnih aranzmana...
Posto nam vjencanje nece biti u obicajene dane(srijeda,subota) moramo platiti 100km, izlazak maticara na adresu je 300km. Ni za to ne znamo sta da radimo..Puno je to 300km za njihov izlazak,a opet kontamo da maltretiramo svatove po ovoj zimi po opstinama...Helllpp
saany

#227 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by saany »

Procitah ovaj svoj komentar ponovo,zvucim ocajno..Ali sta cu..Mislim da me je opucala neka neobjasnjiva trema kako,sta..Hoce li sve ispasti ok..Trebalo bi nam to biti lijepo iskustvo, ali sve razmisljam hocemo li stici to sve izorganizirati kako treba..pomagajteee:))
CherryLips

#228 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by CherryLips »

Znam kako ti je,sve sam to skoro i ja prosla. Sto se tice restorana,tako ti je svugdje,niko ti ne moze dati fiksnu cijenu za pice. Mozes se jedino dogovoriti s nekim restoranim i hotelima da ti doneses svoje pice,pa sto se ne iskoristi fino vratis i uzmes lovu natrag. Mi smo jedino racunali ko pije od zvanica alkoholna pica i koliko ko odprilike moze popiti,a opet je bilo vise raje koja su pila razne sokove. I racunica nam je bila haman tacna.
A to i vi mozete probati izracunati,znate valjda kakvi su vam svatovi.
Za vjencanicu ti nista ne mogu reci jer je ja nisam imala,nikad se nisam na njih lozila,vec sam imala bijelu haljinu do iznad koljena.
Muzika nam je bila iz restorana. I mi smo isli u opstinu..
Teta Macheta

#229 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Teta Macheta »

saany wrote:Procitah ovaj svoj komentar ponovo,zvucim ocajno..Ali sta cu..Mislim da me je opucala neka neobjasnjiva trema kako,sta..Hoce li sve ispasti ok..Trebalo bi nam to biti lijepo iskustvo, ali sve razmisljam hocemo li stici to sve izorganizirati kako treba..pomagajteee:))
I sa mnom je bio isti problem, iako ko imam nekog iskustva s organizovanjem events. :D Ali na kraju ostaje
lijepo sjećanje...šteta ne ponovit. :D :lol: :lol:
CherryLips

#230 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by CherryLips »

Ali fakat prebrzo prodje,nenormalno brzo,a toliko se pripremas....a dan proleti...joj ja bih opet :-D :-D
saany

#231 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by saany »

Blago vama pa ste sve ovo prosle..Jedva i ja cekam da sve postane jucer..CherryLips ,hvala na prijedlogua da li mozda znas ili neko drugi koji restorani/hoteli dozvoljavaju da uneses svoje pice. Ovo sto smo mi obisli,kazu da im to nije u praksi(ocekuju najbolju zaradu od pica-razumijem) Ali ako postoje neki koji dozvoljavaju...Bar za alkohol,jer,realno, on je najskuplji..
Gospoda Ministarka

#232 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 12:34, edited 1 time in total.
HomeSweetHome

#233 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by HomeSweetHome »

Eh, hvala Bogu pa sam svu ovu torturu prosla :)

Ali, kad bih opet morala, iz ovog preporucenog salona odabrala bih ovu

Image

ili ovu

Image

Image
Una ragazza

#234 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Una ragazza »

Ove haljine na sirenje su meni katastrofa, nit je prakticno nit nesto vizuelno...

Najljepse je elegantno a jednostavno, da ravno pada, bez sirenja, pelerina, da se ne vuce za tobom i sl.. :)
lejlica

#235 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by lejlica »

Una ragazza wrote:Ove haljine na sirenje su meni katastrofa, nit je prakticno nit nesto vizuelno...

Najljepse je elegantno a jednostavno, da ravno pada, bez sirenja, pelerina, da se ne vuce za tobom i sl.. :)
:thumbup: e vala bas, sto jednostavnije to ljepse :thumbup:
Gospoda Ministarka

#236 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 12:35, edited 1 time in total.
Teta Macheta

#237 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Teta Macheta »

Samo nemojte previše praktičnosti i jednostavnosti :wink: to treba ostaviti u prošlosti sa onim proleterskim vremenima. :D Raskošno i sa ukusom, tako da se pamti. :-D
Zoya

#238 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 27/01/2013 19:42, edited 1 time in total.
Una ragazza

#239 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Una ragazza »

Meni je cipka malo djidji...djevojka ako je profinjena i zgodna ne treba joj nikakva cipka, veo niti da se vuce haljina iza nje tri metra...najljepse ce izgledat u jednostavnoj a profinjenoj vjencanici...imala sam par slika kakvu bih ja ali valja to naci...light in the box ima divne modele, bas za svakoga...

A ove na sirenje mozda idu vise djevojkama sa jacim donjim dijelom, cisto da se prekrije...po meni su najljepse vjencanice na svadbama bile one koje nisu kicaste ni masivne...

A ima praaavo lijepih i do koljena, za neku ljetnu varijantu..minjaci vec ne :D
Zoya

#240 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Zoya »

.
Una ragazza

#241 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Una ragazza »

Mah vjencanica je najmanji problem, to je sve formalnost...bitno je ono sto poslije dolazi...mogu se udat u duxu i biti sretnija 100 puta od neke sa raskosnom haljinom :D

Ali evo recimo nesto izmedju ove dvije, gornji dio ove bijele ali da pada ravno...i da je boja sampanjca ili slonove kosti :)

http://www.lightinthebox.com/Sheath--Co ... 65887.html

http://www.lightinthebox.com/Sheath--Co ... 68295.html

ova druga ima sjajan kroj, ali gornji dio je prejjednostavan...

Ova kratka je ko med :) za vjencanje na moru...ova moze i bijela :-D

http://www.lightinthebox.com/A-line-Spa ... 74253.html
LaCici

#242 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by LaCici »

Sve je to stvar ukusa, ja npr nikad ne bih mogla obuci vjencanicu o kakvim vi govorite, pogotovo ako je neko manje vjencanje u pitanju, jednostavno u haljinama ovoh princes kroja meni mlada izgleda kao da viri iz torte. Ne znam zasto uopste diskutovati o tim stvarima, svako ima svoj ukus. Ja sam se udala u jednostavnoj haljini krem boje, koja samo pada do poda, bez ikakvih velova i slepova, i mislim da je takva haljina za moje vjencanje od 45 osoba bila prikladna.
LaCici

#243 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by LaCici »

Una ragazza wrote:Mah vjencanica je najmanji problem, to je sve formalnost...bitno je ono sto poslije dolazi...mogu se udat u duxu i biti sretnija 100 puta od neke sa raskosnom haljinom :D
Upravo tako. :wink:
Teta Macheta

#244 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Teta Macheta »

Moja je otprilike ovakva bila, dvoslojna sa razdvojem, pozadi nešto duža. Inače sam slične konstitucije kao
model.

Image
Zoya

#245 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Zoya »

.
Una ragazza

#246 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Una ragazza »

To je krem :-D

Meni je ljepota u jendostavnosti ali da ima neki detalj...nikakav kiceraj, a posebno na ovaj pelerina stil, ok ko ima malo jacu gradju pa da prikrije ali meni su ravnog kroja najljepse...cisto da pada, bez slojeva hiljadu, cipke, vela, sirenja i povlacenja po podu :)

Ova kratka se ubila za mene :D
HomeSweetHome

#247 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by HomeSweetHome »

o ukusima ne vrijedi raspravljati :) Moj je stav takav, za vjencanje sa svadbom, cvijecem, tortom na spratove itd. - vjencanica da padnes na dupe. Svecana haljina je za dodjelu Oskara :)
I mislim da je haljine ovakvog kroja dobro stoje vitkim djevojkama, u haljinama ravnog kroja mrsava djevojka se doima k'o Oliva.

Ako je neko skromno vjencanje, slazem se da je glupo oblaciti ovako neku princess stile vjencanicu. Mada, svaka je mlada lijepa na svoj nacin, bez izuzetaka :)
Teta Macheta

#248 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Teta Macheta »

Una ragazza wrote:To je krem :-D

Meni je ljepota u jendostavnosti ali da ima neki detalj...nikakav kiceraj, a posebno na ovaj pelerina stil, ok ko ima malo jacu gradju pa da prikrije ali meni su ravnog kroja najljepse...cisto da pada, bez slojeva hiljadu, cipke, vela, sirenja i povlacenja po podu :)

Ova kratka se ubila za mene :D
Jel ovo sad hoćeš da kažeš da mi jače građe nismo fine? :D :D :D :lol:
Zoya

#249 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 27/01/2013 19:43, edited 1 time in total.
Una ragazza

#250 Re: VJENCANJE, POTREBNA POMOC, ISKUSTVO

Post by Una ragazza »

Nein, naturlich :-D

Mah previse je pompe oko toga, ja cu na kraju otici u necemu ljubicastom i zdravo... :-D svakako ce me spucat srklet hehe

Nedavno sam bila na jednom vjencanju i imala sam tako divnu haljinu, dugu sa prosaranim bojama, da sam zasjenila i vjencanicu od mlade :) mogla bih se i u toj udat komotno :)
Post Reply