BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Ripicipi

#226 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Ripicipi »

zecko_kupuz wrote:Trenutno smo fina karina u napadu i to je to. Nisam pizda i skeptik :D , mi prosto nemamo nikoga dovoljno dobrog za napad reprezentacije. Džeko nije zabio gola mjesecima, Ibišević se našao u povredama, Zec me razočarao svojim ziheraškim pristupom (k'o da igra u FIS-u na male), a Muslimović je izgorio po glavi - zadovoljavati se činjenicom da si slobodan agent nekoliko mjeseci kad te svi bodre da pronađeš klub je ništa drugo nego - idiotski. :shock:

Najgore je što niti u ovako kljakavoj domaćoj ligi nema nekoga raspoloženog za deranje mreža. :-)
temperatura?
JThomas

#227 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by JThomas »

zecko_kupuz wrote:Džeko nije zabio gola mjesecima,)
:shock: šta bolan? :D :-)
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#228 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by čoksa08 »

CIJENE ULAZNICA ZA LUKSEMBURG 15, 20 i 30 KM

http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/cije ... 0-km/64921
necu

#229 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by necu »

Koji promašaj.Mnogo bolje bi bilo da se igra na Koševu,pa gosti bi se usrali a i napunili bi kasu saveza . :shock:
FnatiC

#230 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by FnatiC »

Joj promasaja sa kartama. Umjesto da se to stavio neka simbolicna cijena do 5 ili eto 10 maraka.napuni stadion i svi skupa momomcima pozelimo sve najbolje.al eto ima ljudi koji znaju bolje
KPNCTNJAH

#231 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by KPNCTNJAH »

FnatiC wrote:Joj promasaja sa kartama. Umjesto da se to stavio neka simbolicna cijena do 5 ili eto 10 maraka.napuni stadion i svi skupa momomcima pozelimo sve najbolje.al eto ima ljudi koji znaju bolje
Da se igra na Kosevu ta bi varijanta bila dobra, ali ovako i s ovim njihovim cijenama ce biti tih 10-15 000 sto je dovoljno da se napuni stadion u Zenici...
palermo

#232 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

FnatiC wrote:Joj promasaja sa kartama. Umjesto da se to stavio neka simbolicna cijena do 5 ili eto 10 maraka.napuni stadion i svi skupa momomcima pozelimo sve najbolje.al eto ima ljudi koji znaju bolje
Pa ako ne možemo sad napuniti stadion od petnaestak hiljada gledalaca,onda brate i nije za nas fudbal.ima tv,pa gledati Barcu ili Real.
Edin H.

#233 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Edin H. »

necu wrote:Koji promašaj.Mnogo bolje bi bilo da se igra na Koševu,pa gosti bi se usrali a i napunili bi kasu saveza . :shock:
Nije ovo lose, ali struktura cijena je pogresna, trebalo bi biti 10 za navijace, 40 sa strane i bolje sjedista stocka da se malo udare po dzepu Selme, novopoceni bogatasu i slicna struktura.
Po dvije besplatne ulaznice igracima kao u Premiershipu, sponzorima po ugovoru i svi ostali moraju platiti, znaci narediti redarima da ni svoju majku besplatno ne pustaju ili im je noga.
FnatiC

#234 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by FnatiC »

Nisam se ja mozda dobro izrazio.Naravno stadion ce biti pun bez obzira na ove cijene.nego sam vise mislio da se stavi eto ta cijena cisto onako da to bude lijepo druzenje na stadionu jer ipak je Lux mala reprezentacija.
quasar

#235 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Ja mislim da ce to biti jedna teska utakmica sa malo golova. Mislim da nam je nasa najjaca strana, napad, otupila u zadnje vrijeme. Kad se tome doda vaznost tekme, onda znamo kakvu ce nervozu napraviti ako ne bude golova u prvih 45', ili 2:0 do 70'. Lako se moze desiti da nam u nasoj nonsalanciji i uleti neki otpad.

U ovoj ekipi imamo 3-4 profesionalca, ostalo je sve jos uvijek sa nasim mentalitetom.
Najvise od svega bih volio da se varam i da to bude jedno ugodno petak vece uz lagani fudbal i pivo bez sekiracije.
palermo

#236 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

quasar wrote:Ja mislim da ce to biti jedna teska utakmica sa malo golova. Mislim da nam je nasa najjaca strana, napad, otupila u zadnje vrijeme. Kad se tome doda vaznost tekme, onda znamo kakvu ce nervozu napraviti ako ne bude golova u prvih 45', ili 2:0 do 70'. Lako se moze desiti da nam u nasoj nonsalanciji i uleti neki otpad.

U ovoj ekipi imamo 3-4 profesionalca, ostalo je sve jos uvijek sa nasim mentalitetom.
Najvise od svega bih volio da se varam i da to bude jedno ugodno petak vece uz lagani fudbal i pivo bez sekiracije.
Naprotiv ,imamo 11 profesionalaca sa našim mentalitetom. Ta neće imati zar mentalitet engleza. A reći da netko od ovih prvih 20 nije profesionalac je onako bezveze.
A naravno da će utakmica biti sekiracija, sve dok , akobogda, ne povedemo 2:0, tek tada će se moći malo dahnuti.
Jebem li ga, vazda se boj i ovna i govna.Sudbina naša, valjda
zecko_kupuz

#237 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zecko_kupuz »

potres_mozga wrote: temperatura?
JThomas wrote:
zecko_kupuz wrote:Džeko nije zabio gola mjesecima,)
:shock: šta bolan? :D :-)
Nema temperature. :D Možda sam bio nedorečen. Džeko u dresu reprezentacije nije zabio mjesecima, zadnji gol protiv Rumuna (mart mjesec). Cijele kvalifikacije - 2 gola. Dakle, i najveći adut u napadu nam je golgeterski skroman. Jednostavno, hoću da kažem da nemamo previše razloga za euforiju pred kraj kvalifikacija, a kad bolje pogledam, dobro se mi i krpimo u kakvoj nam je formi većina igrača. ;-)
nihoniho

#238 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by nihoniho »

realno, imamo skroman igracki kadar i jos skromniju struku i infrastrukturu , u odnosu na apetite,tu je odgovor.
sada ce mnogi reci, kako slovenija, kako slovacka.....? e tu je vec pitanje mentaliteta i drzave.......s nasim , moramo biti jaki barem kao srbija, da bi se,uz sve subjektivne i objektivne prepreke, mogli nadati, mvise manje, redovnom ucescu na velikim takmicenjima,a od srbije smo podaleko.
quasar

#239 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

palermo wrote:
quasar wrote:Ja mislim da ce to biti jedna teska utakmica sa malo golova. Mislim da nam je nasa najjaca strana, napad, otupila u zadnje vrijeme. Kad se tome doda vaznost tekme, onda znamo kakvu ce nervozu napraviti ako ne bude golova u prvih 45', ili 2:0 do 70'. Lako se moze desiti da nam u nasoj nonsalanciji i uleti neki otpad.

Naprotiv ,imamo 11 profesionalaca sa našim mentalitetom. Ta neće imati zar mentalitet engleza. A reći da netko od ovih prvih 20 nije profesionalac je onako bezveze.
A naravno da će utakmica biti sekiracija, sve dok , akobogda, ne povedemo 2:0, tek tada će se moći malo dahnuti.
Jebem li ga, vazda se boj i ovna i govna.Sudbina naša, valjda
1. Mentalitet se mijenja, ovisno od toga sta shvatis u zivotu.
2. Igrati za pare nije jednako profesionalizmu.
palermo

#240 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

quasar wrote:
1. Mentalitet se mijenja, ovisno od toga sta shvatis u zivotu.
2. Igrati za pare nije jednako profesionalizmu.
Whatever. Suviše filozofije za moj ukus
BHF_Manijak

#241 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by BHF_Manijak »

Jebi ga, Dzeko je prosle kvalifikacije imao pored sebe raspolozenog Vedada Ibisevica i Mismovica u zivonotj formi koji je mogo igrati zatovrenih ociju, a sad?? Koga ima sad da mu proturi loptu? NIKOGA realno!!! U Cityu imas Nasria, Silvu, Aguera, milino nakvih dobrih veznjaka, igraca, a u reprezentaciji ako se sam izbori za loptu izbori, a ocekivatid a mu loptu neko progura,tesko realno! Zato nije da Dzeko nije u formi, nego nema s kim, prije rekoh imao je ako nista rasterecenje u napadu sa vedadom, jer koliko god da je Dzeko bolji ne moze protivnicka odbrana stavit dva covjeka na Dzeku a nijednog na Ibisevica, tako da je i Dzeki lakse bilo igrati, dok sad je osudjen sam da se hrva sa odbranom!
Emir087

#242 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Emir087 »

Zna li se otprilike kad ce karte biti pustene u prodaju?
will07

#243 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by will07 »

tcz wrote:
BuckScrotum wrote:Ide li iko u Pariz ?
ide Pape sa zmajevima. :D

:bih: :bih: :bih: :bih:
:bih: :D
zecko_kupuz

#244 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by zecko_kupuz »

BHF_Manijak wrote:Jebi ga, Dzeko je prosle kvalifikacije imao pored sebe raspolozenog Vedada Ibisevica i Mismovica u zivonotj formi koji je mogo igrati zatovrenih ociju, a sad?? Koga ima sad da mu proturi loptu? NIKOGA realno!!! U Cityu imas Nasria, Silvu, Aguera, milino nakvih dobrih veznjaka, igraca, a u reprezentaciji ako se sam izbori za loptu izbori, a ocekivatid a mu loptu neko progura,tesko realno! Zato nije da Dzeko nije u formi, nego nema s kim, prije rekoh imao je ako nista rasterecenje u napadu sa vedadom, jer koliko god da je Dzeko bolji ne moze protivnicka odbrana stavit dva covjeka na Dzeku a nijednog na Ibisevica, tako da je i Dzeki lakse bilo igrati, dok sad je osudjen sam da se hrva sa odbranom!
I šta je ovdje zaključak? Da Džeko ima polu-amatere iza svojih leđa, ili šta? Napad nam je u rasulu, ne veza. Ja ne tražim od Džeke da sam potamani cijelu protivničku odbranu, samo konstatujem da je malo zabijao, a on je valjda naš najveći adut kad u pitanje dođe zabijanje golova. Džeku ne treba napadati niti pravdati, ovdje govorimo o kvaliteti našeg napada, a ona je trenutno slaba. Ako ćemo se za golove opet uzdati u Medunjanina, eventualno oporavljenog Seju, Misketa ili nekog petog i desetog, onda jadna nam repa.

Nikada nisam zakerao i baksuzirao dok smo u napadu ili vezi imali i jednu kvalitetnu alternativu, ali sada nam je zaista alarmantna situacija. Kada i našim forumskim Šerlocima :D ponestane konkretnih imena za reprezentaciju, moramo se onda zapitati, ima li razloga za optimizam i u ovim narednim godinama.
Baudelaire

#245 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Baudelaire »

Jbg, nije naš napad jači ili slabiji nego prije, problem je što Misimović nije isti igrač kao što je prije bio, i još bitnije, što igramo drugačiji fudbal nego prije. Nas su prije ove manje reprezentacije pokušavale napasti, sad svi igraju bunker. Mi s Ćirom nismo pokušavali držati loptu u posjedu, većinom smo je puštali protivniku i golove davali iz kontri.
quasar

#246 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/8497198/sport/Imate%20li%20Vi%20navija%C4%8Dku%20majicu%20za%20Pariz-
Dobra fora.
Sasvim_Obican

#247 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Slabe, neprofesionalne i "jalove" reprezentacije se ne bore za direktan plasman na EURO, niti su na pragu TOP 20 svjetskih reprezentacija. Get over it !

Ili se opet ponavlja ona priča da mi nismo dobri već su nam konkurenti slabi. :D
mikogoago

#248 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mikogoago »

Evo ga i zvanicno spisak:
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je spisak igrača na koje računa u odlučujućim kvalifikacijskim mečevima za EURO 2012 protiv Luksemburga 7. oktobra u Zenici i Francuske 11. oktobra u Parizu.
Piše: Dalibor Bošnjak

Sušić nije pozvao Salihovića, povratak Ibiševića
Sušić je za ove dvije utakmice pozvao:

Golmani: Kenan Hasagić, Asmir Begović i Asmir Avdukić.

Odbrana: Mensur Mujdža, Boris Pandža, Adnan Mravac, Emir Spahić i Saša Papac.

Srednji red: Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Semir Štilić, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senijad Ibričić i Darko Maletić.

Napad: Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević i Ermin Zec.

U odnosu na prethodne utakmice sa Bjelorusijom, Sušić neće moći računati na Sejada Salihovića, čija se povreda iskomplikovala i nije poznato kada će uopšte biti spreman za utakmice. Iz najbolje selekcije izostat će i mladi Muhamed Bešić, koji će biti prekomandovan u U21 reprezentaciju. Prema Sušićevim riječima, za njega je bolje da igra nego da sjedi na klupi ili tribinama.

Sušić je govorio i o pozivu Zvjezdana Misimovića. Rekao je da nema razloga da ga ne pozove jer je prošlu utakmicu riješio svojim golom, a i godinama je pridonosio reprezentaciji. Selektor je ponovio da s njim nije bilo sukoba i da na njega računa kao i na sve ostale igrače.

Na spisku se našao i Zlatan Muslimović, jedini reprezentativac koji još uvijek nema profesionalni angažman.

"Muslimović je godinama u reprezentaciji i bez obzira što nema angažman pozvao sam ga kako bih mu pomogao da što prije nađe klub, a može dati puno i reprezentaciji. Male su šanse da računam ozbiljno na njega i nije u najužoj konkurenciji za prvi sastav", rekao je Sušić.

Sušić na konferenciji nije želio govoriti o utakmici sa Francuskom. Ponovio je da nam je cilj bio plasman među prve dvije ekipe na tabeli.

"Francuska je favorit u grupi i smiješno je očekivati da neko obeća pobjedu gore. Treba biti realan. Ako pobjedimo Luksemburg imamo neke šanse za prvo mjesto, ali nama je cilj biti među prve dvije ekipe. To ćemo postići ako u Zenici pobijedimo Luksemburg", rekao je Sušić, koji je ponovio da naredna utakmica neće biti laka.

"Sve ćemo učiniti da pobjedimo i bit će tako, ali moramo biti oprezni. Tražit ću maksimalno ozbiljan pristup igrača. Ukoliko ne pristupimo ozbiljno, moglo bi biti problema. Luksemburg nije slaba ekipa", rekao je Sušić.

Selektor je rekao da bi mogao opet tražiti kompromisno rješenje kada je u pitanju mjesto prvog golmana. Jedna od opcija je da bi Asmir Begović i Kenan Hasagić mogli braniti po jednu utakmicu.

Susret između reprezentacija BiH i Luksemburga se igra 7. oktobra na stadionu "Bilino Polje" u Zenici sa početkom u 20 sati.
mustang

#249 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mustang »

opet bez Salihovića :x u kakvoj god da je formi faliće strašno :x
just principe

#250 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by just principe »

ja sam ubjedjen da ce Salihovic biti spreman za francuze, ovo je takticka varka selektora..nije djaba ostavio neupraznjeno mjesto za Salihagu :D
Locked