Ja neki dan na Ap, kad drot sa onim plavim kombijem pravo na travnatu povrsinu onako fino izrovi tockovima samo da bi trut bio sto blize ulazu zgrade, a imao je 4-5 parking mjesta 5-10 m udaljena.headbanger wrote:
pa malo nize prema nedzaricima, ima kao neki salon namjestaja, i gazda, pratpostavljam da je gazda sa svojim tuaregom fino preko onog pojasa trave (1,5m trave) i naravno nastala blanjava kaljuza kojih ni u najvecim zabitima nema
a da ne govorim kako oh to blato fino nanaese na trotoar i sebi pred radnju
Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
-
zipoo
#226 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
- Hopkins
-
StupskaBitanga
#228 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
obzirom da je na sred zelene povrsine kod apoteke Bosna u SG nikla ljetna basta nista me cudi
- poznanik
#229 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
„Dežurni marketi“ – Ul. Titova

Bivša „Olomanka“ – Ul. Titova

Bivša „Olomanka“ – Ul. Titova

- poznanik
#230 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Centralni dio grada

- Logovan
#231 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Baš je ovo ružno, grozno, odvratno.
Sve ove prodavače treba pod hitno skloniti ali nažalost gledat ćemo ih još godinama i godinama.
Ovo se može vidjeti na puno mjesta u gradu i ovakve prodaje se sve više i više šire. Država nikakva, radi se šta god hoće. Nervira me kada mi neki idioti kažu: pa oni od ovoga žive, moraju prodavati da bi preživjeli, i slično. 
- holowey
#232 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
tolerisanje ovog haosa je kupovina socijalnog mira... da se ovdje zavede red, puklo bi isto kao u egiptuzlo87 wrote:Baš je ovo ružno, grozno, odvratno.![]()
Sve ove prodavače treba pod hitno skloniti ali nažalost gledat ćemo ih još godinama i godinama.
Ovo se može vidjeti na puno mjesta u gradu i ovakve prodaje se sve više i više šire. Država nikakva, radi se šta god hoće. Nervira me kada mi neki idioti kažu: pa oni od ovoga žive, moraju prodavati da bi preživjeli, i slično.
-
dresdener78
#233 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Šta se stanja šina tiče, ono jeste katastrofalno sve od Marin Dvora do Ilidže. Vožnja više nego na tramvaj podsjeća na traktor na šumskom putu. Razlog su ekstremno istrošene šine, koje nisu redovno održavane (čišćenje tucanika, sravnivanje geometrijske pozicije, brusenje gdje god potrebno, redovne zamjene i revizije dotrajalih dijelova). Opet, dva razloga: Umirajući GRAS i nula interes nadležnih vlasti - majmuni na vlastima voze zadnjice u skupim automobilima, ne u tramvajima.Dr.Mr.Fr. wrote:
Friško ruglo grada #mrzimGRAS![]()
![]()
Sa druge strane, nije potrebno neko popločavanje. Upravo zelena površina i trava su optimalne i jeftine za održavanje, kao što je to standard u drugim zemaljama. Naravno pričam o održavanom travnjaku... problem smeća u šinama oko stajališta se može rješavati popločavanjem ili kaldrmisanjem šina u prostorijama stajališta tako da se smeće lako ukloni metlom. Ali na ostalim dijelovima pruge bi bilo tri puta glupo: 1. veliki troškovi ugradnje takve površine, 2. veliki troškovi uklanjanja i ponovnog stavljanja u slučaju remonta pragova, vijaka ili šina na nekom mjestu, 3. bili bi na pola puta mašti nekih majmuna na vlastima koji žele pretvoriti tramvajsku prugu u "servisnu traku za taxi, kola hitne pomoci" itd. To bi brzo značilo da će svi zatrpati tramvajske šine i saobraćaj se može odmah zaustaviti jer neće više ništa valjati. Tramvaju TREBA odvojen prostor gdje ima automobil minimalnu mogučnost da kreta i smeta! U drugim gradovima grade što više odvojenih tramvajskih pruga, samo u Sarajevu bi glavonje htjele da sve popune asfaltom i automobilima... da GRAS radi kako treba, bilo bi na ulicama 30 posto manje automobila.
-
Ambrozija
#234 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Nema smeca samo kod stajalista nego na svim djelovima kuda idu sine (ne znam samo kako). Plus je zelenilo u katastrofalnom stanju, ne odrzava se a i ljudi prelaze cestu gdje stignu pa je na nekim djelovima potpuno unisteno.
-
dresdener78
#235 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Pa onda nije problem slati ljude da uklone smeće... uklanja se također iz parkova i trotoara. Za travu je dovoljna kosilica, inaće je površina samoodržljiva. A koliko košta kvadratni metar kamenih ili betonskih kocka ili asfaltnog sloja...Ambrozija wrote:Nema smeca samo kod stajalista nego na svim djelovima kuda idu sine (ne znam samo kako). Plus je zelenilo u katastrofalnom stanju, ne odrzava se a i ljudi prelaze cestu gdje stignu pa je na nekim djelovima potpuno unisteno.
Glavni problem jeste da je ova infrastruktura 30 godina totalno zanemarena. Drugo, stajališta: Vjerovali ili ne, stajališni stubovi sa oznakama GRAS-a i brojevima linija na tramvajskoj pruzi su preživjeli rat, ali nisu preživjeli komunalne političare koji su odlučili da se ti stubovi uklone...
Inaće evo prijedloga rješenja tramvajske pruge (upozoravam da se ne radi o Njemačkoj ili nekoj drugo ultra bogatoj zemlji).
Travnjak – lijepo i puno smanjuje buku, ali mora se redovno zalijevati. Uklanjanje nije problem jer se radi o vještačko uzgajanim pojasima travnjaka debljine oko 10 cm koji se mogu prebaciti na drugo mjesto za vrijeme popravka pa opet vratiti.

A evo najjednostavnije rješenje, ostaje tucanik vidljiv u prolaznom profilu tramvajske pruge.

-
Ambrozija
#236 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ova prva fotografija je odlicna, ali bojim se da mi necemo docekati nista slicno!
- BHF_Manijak
#237 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ne znam gdje tacno da postavim pa cu na ovoj temi:
Koji je ba fazon ono na Skenderiji sa pogasenom ulicnom rasvjetom?! Evo vec 2-3 sedmice kako vidim nema uopste rasvjete u onom dijelu kuda trola ide, od mosta Suade Dilberovic pa do Doma mladih!!! Uzasno i ogavno izgleda, jebote k'o dasmo u srednjem vijeku ,fuj fuj!!!
I druga stvar, zasto su narandzaste sijalice zamjenjene onim bijelim, koje ne osvijetle ni metar oko sebe, na Obali, od Skenderije pa gore do Drvenije cini mi se? Lafo ustede neke? Pa nek' sebi plate kresu, neka ne unistavaju ionako unisten grad!
One bijele sijalice fakat odvratno izgledaju, plus sto ni 2% ne osijaju kao narandzaste.
Koji je ba fazon ono na Skenderiji sa pogasenom ulicnom rasvjetom?! Evo vec 2-3 sedmice kako vidim nema uopste rasvjete u onom dijelu kuda trola ide, od mosta Suade Dilberovic pa do Doma mladih!!! Uzasno i ogavno izgleda, jebote k'o dasmo u srednjem vijeku ,fuj fuj!!!
I druga stvar, zasto su narandzaste sijalice zamjenjene onim bijelim, koje ne osvijetle ni metar oko sebe, na Obali, od Skenderije pa gore do Drvenije cini mi se? Lafo ustede neke? Pa nek' sebi plate kresu, neka ne unistavaju ionako unisten grad!
- perfect_guy
#238 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
dugovi za rasvjetu, i opštine izabrale koje ulice će ugasiti. Isto je ugašeno kod evrope, dio ceste koji prolazi ispred zavoda za statistiku, dok niže od city puba radi normalnoBHF_Manijak wrote:Ne znam gdje tacno da postavim pa cu na ovoj temi:
I druga stvar, zasto su narandzaste sijalice zamjenjene onim bijelim, koje ne osvijetle ni metar oko sebe, na Obali, od Skenderije pa gore do Drvenije cini mi se? Lafo ustede neke? Pa nek' sebi plate kresu, neka ne unistavaju ionako unisten grad!One bijele sijalice fakat odvratno izgledaju, plus sto ni 2% ne osijaju kao narandzaste.
- sorcerer
#239 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
natrijeve (zute) su dosta skuplje od živinih(bijelih) pa moguce da je to razlog....BHF_Manijak wrote:zasto su narandzaste sijalice zamjenjene onim bijelim,
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#240 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
može li iko uslikani ono ruglo kod FMupa i sloge
WOKI farba zidiće u zlatnu boju
koji seljački neukus
WOKI farba zidiće u zlatnu boju
-
The 51st State
#241 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
prije da je led rasvjeta u pitanju, 10 puta manje struje trosi..., toliko manje da se ne vidi, ne meresorcerer wrote:natrijeve (zute) su dosta skuplje od živinih(bijelih) pa moguce da je to razlog....BHF_Manijak wrote:zasto su narandzaste sijalice zamjenjene onim bijelim,
- BHF_Manijak
#242 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
FUJ FUJ i jos jednom FUJ! E Sarajevo drago, tacno te u kasabu pretvorise! Bog te vidio ne mozes da vjerujes, majkemi samo cekam dan kad cemo poceti globalnu stednju u gradu, pa ono od 23h do 7h ujutro gasi se kompletna struja!perfect_guy wrote: dugovi za rasvjetu, i opštine izabrale koje ulice će ugasiti. Isto je ugašeno kod evrope, dio ceste koji prolazi ispred zavoda za statistiku, dok niže od city puba radi normalno
Jebem li vam selo vase.
- sorcerer
#243 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
samo da kazem da je prije rata u sarajevu postojala automatika za gasenje svake druge sijalice poslije ponoci,tako da to nije nista novo.
- charrrmed
#244 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Stvarnoperfect_guy wrote:dugovi za rasvjetu, i opštine izabrale koje ulice će ugasiti. Isto je ugašeno kod evrope, dio ceste koji prolazi ispred zavoda za statistiku, dok niže od city puba radi normalnoBHF_Manijak wrote:Ne znam gdje tacno da postavim pa cu na ovoj temi:
I druga stvar, zasto su narandzaste sijalice zamjenjene onim bijelim, koje ne osvijetle ni metar oko sebe, na Obali, od Skenderije pa gore do Drvenije cini mi se? Lafo ustede neke? Pa nek' sebi plate kresu, neka ne unistavaju ionako unisten grad!One bijele sijalice fakat odvratno izgledaju, plus sto ni 2% ne osijaju kao narandzaste.
- BHF_Manijak
#245 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
Ovdje nije problem svaka druga, ovdje NIJEDNA NE RADI! Prodji jednom Skenderijom poslije 21h pa sam vidi, jebo horor filmove na sta ono lici. Cekam samo kakvog leatherfacea ili Freddya da iskoci, uzas jedan. I hajd da je to kakva pripizdina, nego covjece to je CENTAR GRADA!sorcerer wrote:samo da kazem da je prije rata u sarajevu postojala automatika za gasenje svake druge sijalice poslije ponoci,tako da to nije nista novo.
- sorcerer
#246 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
ma znam sve ,nego sam onako rekao ,a vec godinama ne radi cijeli niz lampi od pijace heco do stupske petlje ,na glavnoj cesti u traci prema ilidzi.
- DoradO
#247 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
...citam ovo i jedva cekam priliku da uslikam, bilo mi mrsko... kod mene na kosevskom otprilike svaki treci dan radi rasvjeta po danu jedno 6-7 sati 
- DoradO
#248 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
ev ga frisko
vikend stednja elektricne energije

- Skyfox
#249 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
zbog cega ne kose travu oko zgrada, kod mene je vec preko metra, zmije iskacu, o komarcima da ne pricam...
- DoradO
#250 Re: Foto-kritike - Ruglo u Sarajevu...
ne znam fakat
kad izadjem iz haustora isto u sumi
... to mrak jbt dok ne izadjem na ulicu