Dubioza Kolektiv

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Radio Sarajevo

#226 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Radio Sarajevo »

KB9 wrote:
Radio Sarajevo wrote:
KB9 wrote:smecarska grupa koja koristi svaku mogucu priliku da sebe reklamira i u tome nemaju ni stida ni srama
:sax: :sax: :sax:

Fakat, kako ih nije stid da se reklamiraju :D :D :D
treba imat dostojanstva malo pa se ne reklamirat preko tudje muke i patnje
Ma ja ba, bolje se patit s ostalim jadnim narodom :D :D :D

Ovo himna je generacije, živimo od sekiracije :skoljka:
KB9

#227 Re: Dubioza Kolektiv

Post by KB9 »

ti se haman bas volis pravit glup
Altsa

#228 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Altsa »

Band koji je u potpunosti sazrio. :D
Sljedeca stepenica je Zvezde Granda ili Guca.
Last edited by Altsa on 20/11/2017 09:47, edited 1 time in total.
Radio Sarajevo

#229 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Radio Sarajevo »

KB9 wrote:ti se haman bas volis pravit glup
Ti se barem ne praviš :)
Banksy

#231 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Banksy »

Najzad, neko.

Mada su oni od samog početka plitka, infantilna ubleha ciljana na publiku od 6 do 16.
Radio Sarajevo

#232 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Radio Sarajevo »

Jao kakva gomila sranja....
El malagueño

#233 Re: Dubioza Kolektiv

Post by El malagueño »

Pismonosa wrote:Prošli su transformaciju od benda koji je na mala vrata prodavao bosanski patriotizam, sve sa ljiljanima na Vedranovoj gitari, pa do benda kome se ukazala prilika da malo proširi tržište.

I onda je bosanski patroitizam zamjenio neki balkanski ili ex jugoslovenski regionalizam. Pa tako sad imamo bend koji se više ni ne može nazvati bosanskim. A i kako bi kad Mario nema baš puno toga bosanskog u sebi.. A i fanovi gitariste Slovenca Jerneja Šavela bi mogli da zamjere.

Tako da je još jedan, nekada kvalitetan autohtoni bosanskohercegovački proizvod, postao jeftina roba sa nekog lafo "svi smo ista govna" regionalnog buvljaka. Namjerno, jaštaradi.
Potpis, pecat to je to
Russki

#234 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Russki »

kad sam ja govorio da je to sve rinaka
Warashii

#235 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Warashii »

Nekad bilo
DaysleepeR

#236 Re: Dubioza Kolektiv

Post by DaysleepeR »

ono što ih je po meni najviše srozalo, ili ako hoćete devalviralo je činjenica da su na koncert u Sarajevu masovno išli roditelji sa djecom

dakle niko ne sluša tekstove niti ih je briga kakve to kritike EU i BiH Dubioza u svojim tekstovima ima, već ljudi dođu kako bi djeca vidjela čike u žutom uz koje skakuću pred televizorom kad im roditelji puste sa youtube da se malo iskaču

postali su dječiji bend, malo moderniji kike budalike
nema me tamo

#237 Re: Dubioza Kolektiv

Post by nema me tamo »

Masovno ja ja kako da ne :lol:

Meni su oni i dalje normala, mozes uvijek reci da su samo jaki na mikrofonu i razumijem kad to kazu ljudi..
Al' cinjenica je da su bar jaki na mikrofonu kao i Beogradski Sindikat, a šta ste to vi uradili da se skrene paznja na situaciju u drzavi?

Svi smo mi krivi doduše neko manje neko vise s obzirom da sam bio na svakom nasilnom protestu dok vi samo laprdat znate po forumu..
I ovi momci iz dubioze su donosili na proteste i hranu i pice i bili su prisutni..
Ne moze se njima ništa reci to što vi hocete da serete njima da su smorili s ovim " patriotskim " pjesmama je druga stvar neka ih oni su jedna od rijetkih svijetlih tacki iz ove države.
DaysleepeR

#238 Re: Dubioza Kolektiv

Post by DaysleepeR »

dubiozino "skretanje pažnje na situaciju u državi" je preaching to the choir, cptn. obvious lirika

buraz svako ko živi ovdje svjestan je stanja u državi
nema me tamo

#239 Re: Dubioza Kolektiv

Post by nema me tamo »

A znam da je preaching to the choir, al' nemojte onda biti ponosni kad eto stranac kaze dobra pjesma a dolaze iz vukojebine..

A siguran sam da ti je bilo bar u nekom momentu drago kad vidis takve komentare jel tako?
DaysleepeR

#240 Re: Dubioza Kolektiv

Post by DaysleepeR »

za razne bendove iz ove zemlje stranci govore da su dobre, samo treba malo slušati i druge bendove
nema me tamo

#241 Re: Dubioza Kolektiv

Post by nema me tamo »

Meh dubioza im je tata svima
KIseljak12

#242 Re: Dubioza Kolektiv

Post by KIseljak12 »

Kaka ba dubioza, Skroz su za njih Stonesi...
ultima_palabra

#243 Re: Dubioza Kolektiv

Post by ultima_palabra »

nema me tamo wrote:Masovno ja ja kako da ne :lol:

Meni su oni i dalje normala, mozes uvijek reci da su samo jaki na mikrofonu i razumijem kad to kazu ljudi..
Al' cinjenica je da su bar jaki na mikrofonu kao i Beogradski Sindikat, a šta ste to vi uradili da se skrene paznja na situaciju u drzavi?

Svi smo mi krivi doduše neko manje neko vise s obzirom da sam bio na svakom nasilnom protestu dok vi samo laprdat znate po forumu..
I ovi momci iz dubioze su donosili na proteste i hranu i pice i bili su prisutni..
Ne moze se njima ništa reci to što vi hocete da serete njima da su smorili s ovim " patriotskim " pjesmama je druga stvar neka ih oni su jedna od rijetkih svijetlih tacki iz ove države.
Beogradski sindikat su četnici, njima bi sve potaman u državi bilo kad bi Srbija krenula tenkovima na Kosovo.
insomnia78

#244 Re: Dubioza Kolektiv

Post by insomnia78 »

Kad smo vec kod kraljevske vojske u otadzbini
Image
Krsna slava i tri prsta
panajia pokraj krsta
to je simbol od davnina
Pravoslavca i Srbina
Connaisseur Karlin

#245 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Connaisseur Karlin »

DaysleepeR wrote:dubiozino "skretanje pažnje na situaciju u državi" je preaching to the choir, cptn. obvious lirika

buraz svako ko živi ovdje svjestan je stanja u državi
:thumbup:
dezurni_ucenik

#246 Re: Dubioza Kolektiv

Post by dezurni_ucenik »

insomnia78 wrote:Kad smo vec kod kraljevske vojske u otadzbini
Image
Krsna slava i tri prsta
panajia pokraj krsta
to je simbol od davnina
Pravoslavca i Srbina

Od fightin with wisdom for bosnian kingdom i we cant forget we cannot forgive do dizanja tri prsta. Ali hajd, bitno je da smo mi ljubomorni na njihov uspjeh, bosnjo sve prasta osim uspjeha.
dezurni_ucenik

#247 Re: Dubioza Kolektiv

Post by dezurni_ucenik »

ultima_palabra wrote:
nema me tamo wrote:Masovno ja ja kako da ne :lol:

Beogradski sindikat su četnici, njima bi sve potaman u državi bilo kad bi Srbija krenula tenkovima na Kosovo.
Koji je ono levat iz BG Sindikata advokat, odijelo kravata folovi a vamo repa sistem te laze. Koji fejkeri :lol:
Radio Sarajevo

#248 Re: Dubioza Kolektiv

Post by Radio Sarajevo »

dezurni_ucenik wrote:
insomnia78 wrote:Kad smo vec kod kraljevske vojske u otadzbini
Image
Krsna slava i tri prsta
panajia pokraj krsta
to je simbol od davnina
Pravoslavca i Srbina

Od fightin with wisdom for bosnian kingdom i we cant forget we cannot forgive do dizanja tri prsta. Ali hajd, bitno je da smo mi ljubomorni na njihov uspjeh, bosnjo sve prasta osim uspjeha.
Je li stvarno misliš da je Brano četnik ili šta već?

Frajer je sinu dao ime Vedad, po Vedi Ibiševiću.
HAVANA

#249 Re: Dubioza Kolektiv

Post by HAVANA »

Eno sad i cetnik.Oj matero.
insomnia78

#250 Re: Dubioza Kolektiv

Post by insomnia78 »

A cuj. Na dobrog Bosnjsnana moras ispaliti makar sanduk municije da ovaj posumnja da nesto ne stima
Post Reply