bandini wrote:@tbv
ja tebe stvarno ne kontam
iz tebe izbija tolika mrznja i frustracija prema svemu srpskom da to nije normalno
na temu o trecem svjetskom ratu ti si poceo pricati o srbiji
zasto ti to treba, i zasto nama treba da to citamo
ti mozes mrziti srbiju koliko hoces, ja nemam nista sa tim, al onda otvori sebi temu pa pisi o srbima koliko ti volja
pusti ljude da raspravljaju o ovoj temi
izvini jarane ali tema kao tema je postavljena s tim ciljem, pozadina i nije ono sto je naslov, vec ono sto je pod tematikom navedeno i ono sto sastav pitanja u sebi sadrzi... da ne saltas nazad evo da ti citiram zasto BiH i Srbija ima veze sa temom...
1 - Epilog za Balkan: ujedinjenje Srba, Hrvata i Slovenaca u Kraljevinu SHS, odnosno Kraljevinu Jugoslaviju.
2 - Epilog za Balkan - ponovna uspostava Jugoslavije, ovaj put federalne i socijalističke.
3 - - Šta može da bude neposredan povod ili stvarni uzrok ovom hipotetičkom konfliktu?
4 - Kome će se privoljeti Srbi, Bošnjaci i ostali na Balkanu, ili će ovaj put Balkan iznjedriti neutralne?
5 - Kakav će biti epilog za Balkan i njegove narode?
pod broj jedan i dva se javnosti prezentira historija kojom je dominirala Srbija, i mislim da je pozadina teme upravo to, dominacija Srbije na Balkanu, i "prosvjetljenje BOSANACA" da ne ulaze u NATO, a stim da se ne mjesaju u kosovsko pitanje...
pod broj 3 sam vec odgovorio, kao i na sva ova pitanja, iako ti nisi, ali ukratko, - svaka zemlja je potencijalni izazivac rata, nijedna nije za potcjeniti, ako je prvi ww mogao poceti u Sarajevu zasto to nebi bila realnost i na Kosovu ili u Banja Luci... (iako sam vec dao misljenje da do treceg nece doci, to je moje misljenje na koje ja (SLOBODNA OSOBA) imam pravo, i za koje mi nije potrebna privatna tema)
pod broj 4 se jasno postavlja pitanje vezano za Srbe i Bosnjake, iako nisam ni Srbin ni Bosnjak ja imam pravo da dam svoje misljenje i u vezi jednih, i u vezi drugih, jer su i jedni i drugi od vitalnog znacenja za moj razvoj i napredak, sto znaci da nisam, niti cu biti - NEUTRALAN...
5 - sam broj 5 mi daje pravo da pisem o Srbiji i Srbima, o BiH i gradjanima BiH, a sad sto ja spominjem skorosnju KRVAVU proslost i iz koje vadim DIO zakljucaka je samo moje pravo na uputrebu cinjenica po kojim ja svoje zakljucke vadim...
dalje, ako ti treba sire obrazlozenje posalji mi PP i nemoj da me etiketiras sa mrziteljem nekog naroda, a ako to vec radis, citiraj mi tu "moju mrznju"... moj avatar sam ja, moja lokacija je cinjenica koja je za neke ogroman problem, i koja ako se ne prihvati kao cinjenica moze da izazove jos jedan krvavi rat u bliskoj buducnosti...