Ja sam poprilicno sigurna da se dosta ljudi manje-vise vodi ovim, ali se taj neko rijetko vrati, skoro nikada....ovo je suplja samo za bajki.juli84 wrote:
Možda bi ljudi trebali više da se okrenu sebi, a ne partneru, možda kada bismo se više vodili onim "podari nekome slobodu ako ti se vrati biće tvoj zauvijek, a ako ne nije nikad ni bio".
Priznati prevaru ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#226 Re: Priznati prevaru ili ne?
- juli84
#227 Re: Priznati prevaru ili ne?
Pa baš to, ako se ne vrati onda nije ni bio vrijedan "čuvanja"ladyblue18 wrote:Ja sam poprilicno sigurna da se dosta ljudi manje-vise vodi ovim, ali se taj neko rijetko vrati, skoro nikada....ovo je suplja samo za bajki.juli84 wrote:
Možda bi ljudi trebali više da se okrenu sebi, a ne partneru, možda kada bismo se više vodili onim "podari nekome slobodu ako ti se vrati biće tvoj zauvijek, a ako ne nije nikad ni bio".
- MedenoSrce
#228 Re: Priznati prevaru ili ne?
zelenashica wrote: Jesi li sigurna da nisi ovo napisala pod utiskom: naglo ustala izAsna
Možebit svašta
Al evo da pojasnim, na radnje i aktivnosti druge osobe ne možemo pretjerano uticati jer se svi ponašaju onako kako hoće ili kako su navikli. Ne pada mi na pamet da nekome čuvam pantole da ne spadnu ili da ga čuvam da se ne spotakne. Koliko god bili "zauzeti" svi smo mi slobodni i zaista volim više da me treba jer me želi a ne vice versa. Tokom života sam vidjela da od velikih riječi tipa "oči bih mu izvadila, kastraaacija, ubila bih i nju i njega" obično slaba fajda kada treba preći sa riječi na djela.
Po prirodi nisam ljubomorna i uvijek se trudim shvatiti šta je to nekoga nagnalo da postupi tako i tako, u ovom slučaju da prevari. Niko normalan ne vara iz obijesti, pa bih se zapitala prvenstveno gdje sam ja zaribala. Ne mogu sada tvrditi da bih ostala ili otišla dok god se ne nađem u datoj situaciji, ali jedno znam da dok god sam emotivno zadovoljna u vezi niti ne pomišljam da bi me mogao prevariti i meni sasvim dovoljno.
Lično nisam osoba koja bi mogla varati, mislim da sam lijena, ali ako sam u stanju ostaviti momka zato što mi se drugi dopada (sa tim drugim nikada ništa nisam imala ni prije kraja veze, a ni poslije) onda ne znam kako bih mogla "varati".
- LieToMe
#229 Re: Priznati prevaru ili ne?
sto se mene tice (znaci moje subjektivno misljenje i razmisljanje) ako jednom ode nek se vise ni ne vraca, ako se i vrati, nece biti nikog da ga objerucke docekajuli84 wrote:Pa baš to, ako se ne vrati onda nije ni bio vrijedan "čuvanja"ladyblue18 wrote:Ja sam poprilicno sigurna da se dosta ljudi manje-vise vodi ovim, ali se taj neko rijetko vrati, skoro nikada....ovo je suplja samo za bajki.juli84 wrote:
-
dječak sa šibicama
#230 Re: Priznati prevaru ili ne?
To sam i ja pitao par stranica ranije, jer mi se cini kao vaznije pitanje.sanabe wrote:I nigdje ne upitah samo da li biste vi prevarili pa priznali. Mislila sam da sam bila jasna. Pitah i da li biste htjeli da saznate da ste prevareni. Simple as that
Pa i sam sebe.. i nekako zakljucih, bolje znati, vjerovatno bih oprostio (ovisno koliko mi znaci i koliko je poznajem kao osobu, mada je tu zackoljica, koliko poznajes nekoga od koga ne ocekujes da te prevari a on to ipak uradi) ali svakako da ne bih volio zivjeti u lazi.
Istina kad tad izadje na vidjelo, nadje ona put, nije suplja prica vec vjerujem da svi znaju da laz ne moze vjecno trajati. Dok istina moze, jer kad se sazna, to je to, nema dalje. Upravo to i govori da je bolje sto prije priznati ili saznati, pa sta bude.
Zamisli saznas od nekog drugog, mjesec, dva, godinu kasnije. Duplo gori osjecaj, bar mislim. Nisam se jos susretao sa prevarom te vrste u zivotu, da kazem hvala Bogu.
- LieToMe
#231 Re: Priznati prevaru ili ne?
tema je koliko dobro vidim (a vidim) PRIZNATI PREVARU a ne da li bi mi zeljeli da znamo, ali hajd vec (mislim da sam i ranije odgovorila na to pitanje)dječak sa šibicama wrote:To sam i ja pitao par stranica ranije, jer mi se cini kao vaznije pitanje.sanabe wrote:I nigdje ne upitah samo da li biste vi prevarili pa priznali. Mislila sam da sam bila jasna. Pitah i da li biste htjeli da saznate da ste prevareni. Simple as that
Pa i sam sebe.. i nekako zakljucih, bolje znati, vjerovatno bih oprostio (ovisno koliko mi znaci i koliko je poznajem kao osobu, mada je tu zackoljica, koliko poznajes nekoga od koga ne ocekujes da te prevari a on to ipak uradi) ali svakako da ne bih volio zivjeti u lazi.
Istina kad tad izadje na vidjelo, nadje ona put, nije suplja prica vec vjerujem da svi znaju da laz ne moze vjecno trajati. Dok istina moze, jer kad se sazna, to je to, nema dalje. Upravo to i govori da je bolje sto prije priznati ili saznati, pa sta bude.
Zamisli saznas od nekog drugog, mjesec, dva, godinu kasnije. Duplo gori osjecaj, bar mislim. Nisam se jos susretao sa prevarom te vrste u zivotu, da kazem hvala Bogu.
drugacije gledam na neke stvari nego prije 10 godina. bitno mi je povjerenje i razumjevanje nas dvoje. ako bi se to ikad desilo, zeljela bih saznati od njega. da sjedne sa mnom za sto i da otvoreno porazgovaram. bilo bi mi krivo, srusio bi mi se svijet, vjerovatno bih ga gledala nekim drugim ocima, vjerovatno ga neko vrijeme ne bih mogla ni pogledati... vremenom bih mu postala zahvala sto je skupio snage i rekao mi u oci i cijenila bih ga vise, ne zbog onog sto je uradio vec zato sto je i dalje osoba koju sam zavoljela, sto je i u najtezim i najgorim situacijama bio otvoren i iskren, sto je nasu intimu i nase bracne probleme ostavio u nasa 4 zida, sto nije dopustio da saznam od nekog treceg... da, voljela bih da mi on kaze.
-
zelenashica
#232 Re: Priznati prevaru ili ne?
Šta ba valjaš okicamasanabe wrote:sanabe wrote:Gdje, kako, s kim, zasto.....nebitno. Prevarili ste partenera/partnericu. Priznati ili ne?
Jeste li bili u ovoj situaciji> Je li vam neko priznao prevaru? Jeste li vi priznali?
I pika li se pod prevaru ako ste se ....kako sad....a seksali :sa nekim drugim u periodu kada sta bili u svadji sa onm/onom s kim ste u vezii?
Dakle, priznati prevaru ili ne? Znam da postoji tema Oprostiti prevaru...mene zanima vase misljenje o tome treba li je uopste priznati? I zelite li da vam druga strana prizna?
-
zelenashica
#233 Re: Priznati prevaru ili ne?
Što si bona taKa ja sam ti odgovorila na pitanjesanabe wrote: a vidim![]()
ja viko - vo riko...isto![]()
haj, samo nek ne puca![]()
-
Mr. Brightside
#234 Re: Priznati prevaru ili ne?
cim prevarim odgovoricu 
- spreca
#235 Re: Priznati prevaru ili ne?
Ma bolje je nek se puca pa gdje bilosanabe wrote:a vidim![]()
ja viko - vo riko...isto![]()
haj, samo nek ne puca![]()
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#236 Re: Priznati prevaru ili ne?
Vala sam i ja jucer odgovorila kratko i jasno. 
-
Avant
#237 Re: Priznati prevaru ili ne?
Kako nemam jos 18 postova, nemam ni pravo glasasanabe wrote:Gdje, kako, s kim, zasto.....nebitno. Prevarili ste partenera/partnericu. Priznati ili ne?
Jeste li bili u ovoj situaciji> Je li vam neko priznao prevaru? Jeste li vi priznali?
I pika li se pod prevaru ako ste se ....kako sad....a seksali :sa nekim drugim u periodu kada sta bili u svadji sa onm/onom s kim ste u vezii?
Dakle, priznati prevaru ili ne? Znam da postoji tema Oprostiti prevaru...mene zanima vase misljenje o tome treba li je uopste priznati? I zelite li da vam druga strana prizna?
Al' probacu ovako...
Priznati ili ne?
'ebiga sanabe, to ti dodje isto da si po onim stranackim forumima pitala; priznati da si ukr'o milion ili ne...
Naravno da u oba slucaja zvisi od dokaza, samog postupka, moguce kazne i naravno; jel po zakonu
Generalno, kako sad...picke lakse priznaju, zene teze, majke skoro nikad, i one: jel vjerujes svojim ili mojim ocima?
Moje misljenje, prevaru je bitno priznati sebi, iz kojeg god se razloga dogodila, nosi neku poruku. E sad priznati drugoj strani, zavisi, od procjene sta to priznanje donosi tebi a sta drugoj strani.
-
zedan
#238 Re: Priznati prevaru ili ne?
zelenashica wrote:Znači nije trazila drugog dok je taj dobro gu*io.....pustopoljina wrote:ma ja ne znam...stvarno nisam izgleda normalna...
meni nije nisko i glupo.
sta ga je trebala ostaviti u neki centar, uzeti razvod ili ga pozrtvovano njegovati i poceti mrziti zivot sav...ili ne daj boze- ubiti ga?
mislim da ljubav ima bezbroj oblika.zbilja moje poimanje ljubavi ne moze ici u korak sa ovim novotarijama...kad volis volis i u dobru i u zlu...kad ne volis onda je to totalno druga priča,...tad ne samo da bi mu dovela nekog nego bi ga i varala gdje stignem........
a zasto se nebi rastavila pa uzivala sama kuja lutalica zasto bih ti bilo zadovoljstvo i uzitak nekog stetit mislim to je bezze ako je to ipak osoba koja je nekad ti bila draga fina prema tebi ili mozda bila zaljubljena pa se javilo nesto novo svjeze te stvari nikad nemozemo poredit jer svjeze voce je ukusnije od zastarjelog naravno ali nije to ponos jedne duse time bih ubila sve ljudsko u sebi i onim oko sebe pozz za tvoje misljenje
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#239 Re: Priznati prevaru ili ne?
Avant wrote:
Kako nemam jos 18 postova, nemam ni pravo glasa
- de fakto
#240 Re: Priznati prevaru ili ne?
pitam se kako zivjeti s tom spoznajom, da si prevarant 
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#241 Re: Priznati prevaru ili ne?
lijepo.ustaneš ujutro, opereš zubiće i varašde fakto wrote:pitam se kako zivjeti s tom spoznajom, da si prevarant
ne piše ti na čelu.
- de fakto
#242 Re: Priznati prevaru ili ne?
po mogucnosti da nemas ogledalo isped sebe dok peres zube ili ........da se iskuliras pred istimanthraxQ wrote:lijepo.ustaneš ujutro, opereš zubiće i varašde fakto wrote:pitam se kako zivjeti s tom spoznajom, da si prevarant...
![]()
ne piše ti na čelu.
jbt.koji je mentalni sklop tih ljudi
- anthraxQ
#243 Re: Priznati prevaru ili ne?
de fakto wrote:po mogucnosti da nemas ogledalo isped sebe dok peres zube ili ........da se iskuliras pred istimanthraxQ wrote:lijepo.ustaneš ujutro, opereš zubiće i varašde fakto wrote:pitam se kako zivjeti s tom spoznajom, da si prevarant...
![]()
ne piše ti na čelu..
jbt.koji je mentalni sklop tih ljudiako uopste imaju ikakav sklop
- de fakto
#244 Re: Priznati prevaru ili ne?
prosvijetlio si me. sada, sa ovim klipom, imamo izgovor za sve.......eh da sam znala prije 
-
Avant
#245 Re: Priznati prevaru ili ne?
fino, ubjedis sebe da nisi.de fakto wrote:pitam se kako zivjeti s tom spoznajom, da si prevarant
- anthraxQ
#246 Re: Priznati prevaru ili ne?
de fakto wrote:prosvijetlio si me. sada, sa ovim klipom, imamo izgovor za sve.......eh da sam znala prije
e pa vidiš, trebala si me prije pitati imam li kakav video o tome.
poenta videa je da nisi savršena i niko nije. najčešće "pošteni" osudjuju one koji varaju, a ustvari riječ je o ljubomori što nisu i sami u mogućnosti da to rade.
uvijek čovjek živi onako kako može. ti koji varaju varaju jer mogu, oni koji ne varaju , ne varaju jer ne mogu.
- spreca
#247 Re: Priznati prevaru ili ne?
Ja uvijek priznam....necu da se nagomilava

- pustopoljina
#248 Re: Priznati prevaru ili ne?
uzasno me zivciraju ljudi koji citaju letimicno. mislim da su u svemu povrsni.zedan wrote:zelenashica wrote:Znači nije trazila drugog dok je taj dobro gu*io.....pustopoljina wrote:ma ja ne znam...stvarno nisam izgleda normalna...
meni nije nisko i glupo.
sta ga je trebala ostaviti u neki centar, uzeti razvod ili ga pozrtvovano njegovati i poceti mrziti zivot sav...ili ne daj boze- ubiti ga?
mislim da ljubav ima bezbroj oblika.zbilja moje poimanje ljubavi ne moze ici u korak sa ovim novotarijama...kad volis volis i u dobru i u zlu...kad ne volis onda je to totalno druga priča,...tad ne samo da bi mu dovela nekog nego bi ga i varala gdje stignem........
a zasto se nebi rastavila pa uzivala sama kuja lutalica zasto bih ti bilo zadovoljstvo i uzitak nekog stetit mislim to je bezze ako je to ipak osoba koja je nekad ti bila draga fina prema tebi ili mozda bila zaljubljena pa se javilo nesto novo svjeze te stvari nikad nemozemo poredit jer svjeze voce je ukusnije od zastarjelog naravno ali nije to ponos jedne duse time bih ubila sve ljudsko u sebi i onim oko sebe pozz za tvoje misljenje
- citroen
#249 Re: Priznati prevaru ili ne?
anthraxQ wrote:de fakto wrote:prosvijetlio si me. sada, sa ovim klipom, imamo izgovor za sve.......eh da sam znala prije
e pa vidiš, trebala si me prije pitati imam li kakav video o tome....
poenta videa je da nisi savršena i niko nije. najčešće "pošteni" osudjuju one koji varaju, a ustvari riječ je o ljubomori što nisu i sami u mogućnosti da to rade.
uvijek čovjek živi onako kako može. ti koji varaju varaju jer mogu, oni koji ne varaju , ne varaju jer ne mogu.
A ti se inace bavish psihologijom ljudi?!
- anthraxQ
#250 Re: Priznati prevaru ili ne?
a smisao smijanja je...?citroen wrote:anthraxQ wrote:de fakto wrote:prosvijetlio si me. sada, sa ovim klipom, imamo izgovor za sve.......eh da sam znala prije
e pa vidiš, trebala si me prije pitati imam li kakav video o tome....
uvijek čovjek živi onako kako može. ti koji varaju varaju jer mogu, oni koji ne varaju , ne varaju jer ne mogu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A ti se inace bavish psihologijom ljudi?!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
da inače imam fakultet vezano za tu nauku. tačnije, pedagogija.