I onda doš'o Valter,...
- Adriatic
#226 Re: I onda doš'o Valter,...
Beriz je lopina samo takva.
Uostalom, ko u toj stranci nije.
-
mahalik
#227 Re: I onda doš'o Valter,...
pa ionako se zovu ZagraBiHAdriatic wrote:Beriz je lopina samo takva.
-
popajic
#228 Re: I onda doš'o Valter,...
ocigledno sam negdje nesto propustio - ukidanje dvije skole pod istim krovom je nakaradna politika@murisno1
...Evo ti primjer nakaradne politike - ukidanje dvije škole pod istim krovom. I ti to kad kažeš, raja odma u glas veli - svaka čast. Međutim, to je ubleha samo takva. To može biti samo posljedica nečeg sasvim drugog. A ne neka akcija koja treba aktivirati neke druge reakcije.
Moraš ljudima dati primjer, pokazati. Monkey see, monkey do princip. Onda, ako im se svidi, eto ih, ako ne, odoše. Al onda znaš barem ko gdje stoji. Ovako ih zoveš, kumiš moliš a ništa ne nudiš osim nedorečenih političkih koncepata.
...
Koga se to kumi , moli ,a pri tom se nista ne nudi ?
Sta bi im se trebalo ponuditi ? Blanko BIH cek ,pa neka sami upisu pravac kretanja drzave ka sveopstem rasulu?
-
StupskaBitanga
#229 Re: I onda doš'o Valter,...
živio SDPmadner wrote:Dosad bi imali vlast. HDZ bi bio u njoj. Na svim nivoima. Dodo bi bio vanjski ministar i lobirao bi preko iste mreze za nezavisnu RS. Nikad ne bi ljudi usli u hrvatske firme i tamo uspostavile nadzor. EP bi bila prodana. Rahatluk...
- amrica
#230 Re: I onda doš'o Valter,...
JoseMujica wrote:to definitivno...evo samo pogledajte ovo od danas...likovi ko da na Marsu živemahalik wrote:Pa mislim da je super stvar što smo se SBiH rieješilimadner wrote:Dobro Bozo, ako ti kazes da bi tako bilo bolje.![]()
Stranka za BiH neće podržati ni kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Slavu Kukića niti ijednog drugog kandidata za ovo mjesto, izjavio je novinarima nakon razgovora s Kukićem potpredsjednik Stranke za BiH Beriz Belkić.
Oni zive na TV1.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#231 Re: I onda doš'o Valter,...
neće ni tamo dugo jer je TV skupa igračka i svaka se prikači na državne jasle (ako ništa muzu državne firme), a ZagraBiH padoše ko zvečke, pa će to ubrzo neko preuzeti
- exliberal
#232 Re: I onda doš'o Valter,...
Valter nije dosao....niti ce....
Prije izbora ja sam govorio da SDP nije daleko od SDA...jedina razlika je sto se SDP krije iza te neke multikulturnosti za razliku od SDA i da sve te price i obecanja su sarena laza za naivne birace....mnogi su me prozivali zbog toga ali kao sto se vidi iz ovog topic-a a i na drugim oci se pocinju otvarati i ljudi pocinju da gundjaju.
Ostalo je jos 3 godine i ako za to vrijeme SDP ( mislim Zlatko jer da se nelazemo ovo je strnka jednog lica) ne uradi nesto drasticno na slijedecim izborima ce proci ko Haris....pogotovo ako nastavi sa ovom politikom sukanja hrvatima pod izgovorom da se bori za cjelovitu a u isto vrijeme podvijanjem repa kad se nadje oci u oci sa IZ i resom....o postavljanju "podobnih" kadrova na podobna mjesta necu da pricam
Prije izbora ja sam govorio da SDP nije daleko od SDA...jedina razlika je sto se SDP krije iza te neke multikulturnosti za razliku od SDA i da sve te price i obecanja su sarena laza za naivne birace....mnogi su me prozivali zbog toga ali kao sto se vidi iz ovog topic-a a i na drugim oci se pocinju otvarati i ljudi pocinju da gundjaju.
Ostalo je jos 3 godine i ako za to vrijeme SDP ( mislim Zlatko jer da se nelazemo ovo je strnka jednog lica) ne uradi nesto drasticno na slijedecim izborima ce proci ko Haris....pogotovo ako nastavi sa ovom politikom sukanja hrvatima pod izgovorom da se bori za cjelovitu a u isto vrijeme podvijanjem repa kad se nadje oci u oci sa IZ i resom....o postavljanju "podobnih" kadrova na podobna mjesta necu da pricam
- jasko_ba
#233 Re: I onda doš'o Valter,...
znaci, niko ne valja
jebaji ga onda
jebaji ga onda
- Komrad
#234 Re: I onda doš'o Valter,...
SDP je daleko od SDA barem po kriminalu a po svemu drugome su tu negdje ali za 3 godine ce nam stvari svima biti jasnije ko je kakav i ko je gdje... Treba sabrati dobre pa onda lose stvari tokom mandata i vidjeti na cemu smo kada mandat istenkeexliberal wrote:Valter nije dosao....niti ce....
A tu pricu da se neko bori kao za multikulti BiH mozete okaciti macku o rep... ovdje se svi bore za vlast i za resurse eh sad je samo pitanje da li ce SDP vlast i resurse iskoristiti za boljitak svih naroda i drzave BiH vidjet cemo za 3 godine
Ukoliko ne primjetimo boljitak a primjetimo afere, korupciju i pad zaposlenosti onda slobodno mozemo reci da su svi isti
- Komrad
#235 Re: I onda doš'o Valter,...
Sto se tice sukoba sa islamskom zajednicom ... najgluplji potez za pocetak mandata(iako sam ja protiv ocjenjvanja i protiv svih vjeronauka u skolama)exliberal wrote:Valter nije dosao....niti ce....
A naravno da ce postavljati podobne kadrove eh sad koliko su ti podobni sposobni vidjecemo uskoro
- dzeno123
#236 Re: I onda doš'o Valter,...
Mozda je daleko po kriminalu od SDA zato sto nisu imali prilike a i boga mi nema se vise sta pokrast, privatizovat pa ce im to mozda biti u jednu ruku olaksavajuca stvar.Komrad wrote:SDP je daleko od SDA barem po kriminalu a po svemu drugome su tu negdje ali za 3 godine ce nam stvari svima biti jasnije ko je kakav i ko je gdje... Treba sabrati dobre pa onda lose stvari tokom mandata i vidjeti na cemu smo kada mandat istenkeexliberal wrote:Valter nije dosao....niti ce....
A tu pricu da se neko bori kao za multikulti BiH mozete okaciti macku o rep... ovdje se svi bore za vlast i za resurse eh sad je samo pitanje da li ce SDP vlast i resurse iskoristiti za boljitak svih naroda i drzave BiH vidjet cemo za 3 godine
Ukoliko ne primjetimo boljitak a primjetimo afere, korupciju i pad zaposlenosti onda slobodno mozemo reci da su svi isti
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#237 Re: I onda doš'o Valter,...
najbolje i jeste sve privatizovati (jer mi nemamo odgovornosti) i onda neće niti jedna politička oligarhija imati da krade. Valjda će tada početi i raditi ono za što su i debelo preplaćeni.
- Komrad
#238 Re: I onda doš'o Valter,...
Mozda je i zbog toga... ne kazem ni da jest ni da nijedzeno123 wrote:
Mozda je daleko po kriminalu od SDA zato sto nisu imali prilike a i boga mi nema se vise sta pokrast, privatizovat pa ce im to mozda biti u jednu ruku olaksavajuca stvar.
- exliberal
#239 Re: I onda doš'o Valter,...
Pa koliko sam primjetio dosta glasaca se osjeca razocarano i prevareno.... mozda nece trebat 3 godine da se podvuce crta. Slazem se sa dzeno123 po pitanju kriminala, ostalo je jos par vitalnih firmi koje se mogu privatizovat i to je to. Sad sa politicke strane Lagumdjija pokusava da bude cool i da neukrsta rogove sa Dodikom jer nije siguran kakav bi bio krajni ishod tog sukoba ( ili igra na kartu ko sto je igrao Haris tj ceka i nada se da ce mz da ukine Dodika i da onda njemu ostane otvoreno polje) nego ide linijom manjeg otpora pa je okrenuo na HDZ i hrvate pod izgovorim da hoce da napravi "zapadnu Njemacku " od federacije (Komrad wrote:Mozda je i zbog toga... ne kazem ni da jest ni da nijedzeno123 wrote:
Mozda je daleko po kriminalu od SDA zato sto nisu imali prilike a i boga mi nema se vise sta pokrast, privatizovat pa ce im to mozda biti u jednu ruku olaksavajuca stvar.Uglavnom reci cu ti za 3 godine :)jer cemo tada moci podvuci crtu
- stochar
#240 Re: I onda doš'o Valter,...
jedva cekam profesionalne simpatizere da nas ubjedjuju kako vođa ima realan plan da od BiH napravi Njemačku, Zapadnu Njemačku...
- Skijaš
#241 Re: I onda doš'o Valter,...
Kako da neMurisno1 wrote:Ma manite se vi tih bajki o "neće to proći ovo, ono". Država je podjeljena, samo ne formalno. Što više ideš u kontru, ona se sve više djeli.Skijaš wrote:Ako forsiraš etničku podjelu kao nešto s čim treba da se pomirimo, nema tu prijateljstva. Možemo se razići u stavovima po pitanju izgradnje novih hidrocentrala i ostati na istoj strani. Ne možemo se razići po pitanju multietničke države, tu su se porodične veze kidale a kamoli prijateljstva. Ti povremenim titranjem SDP-u pokušavaš svoje pogrešno uvjerenje predstaviti kao relevantno, kao jedno od prihvatljivih opcija što ne može proći na glavu da se nasadiš.Murisno1 wrote:Znači, nemam ja ništ protiv sdp-a niti protiv sda, niti naše stranke i ostalih. Naprotiv, ja ih smatram svojim predstavnicima i imaju moju podršku pa kud puklo da puklo. Tu su moju prijatelji, poznanici, ne slažemo se naravno, sasvim prirodna situacija.
- vee-jay
#242 Re: I onda doš'o Valter,...
ja stvarno ne znamexliberal wrote:Valter nije dosao....niti ce....
mozda da zivis u Kanadi i da prosipas ovu spiku Kanadjanima koje ionako ne interesuje sta im pricas pa eto kao oni tebe bas pravo kontaju uz one "jao majketi", "ma nemoj, jel ozbiljno"... ali pisati ovakve gluposti i onda od iole inteligentnih i informisanih forumasa traziti da ti klimaju glavom je u najmanju ruku totalni nonsens... pravi smajli:
- vee-jay
#243 Re: I onda doš'o Valter,...
Mislim da rijec mozda ne definira cinjenicu. Dakle to je ono: mere biti bitne, mere biti nebidne.dzeno123 wrote:Mozda je daleko po kriminalu od SDA zato sto nisu imali prilike a i boga mi nema se vise sta pokrast, privatizovat pa ce im to mozda biti u jednu ruku olaksavajuca stvar.Komrad wrote: SDP je daleko od SDA barem po kriminalu a po svemu drugome su tu negdje ali za 3 godine ce nam stvari svima biti jasnije ko je kakav i ko je gdje... Treba sabrati dobre pa onda lose stvari tokom mandata i vidjeti na cemu smo kada mandat istenke
Cinjenica je u boldiranom. Sve ostalo napisano je nebitno, koliko god subjektivan ton bio...
- jasko_ba
#244 Re: I onda doš'o Valter,...
to je najveci problem, ama bas svi su pametni sada, svi analiziraju, svi sve znaju, a niko ne nudi izlazvee-jay wrote:ali pisati ovakve gluposti i onda od iole inteligentnih i informisanih forumasa traziti da ti klimaju glavom je u najmanju ruku totalni nonsens... pravi smajli:
sto se ovako ne pametuje na dan izbora, gdje bi nam kraj bio
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#245 Re: I onda doš'o Valter,...
sa zebnjom da me stochar u svom pravedničkom gnjevu ne prozove profesionalcem, ipak ti moram skrenuti pažnju na grešku koju praviš u svojim zaključcima:exliberal wrote: Pa koliko sam primjetio dosta glasaca se osjeca razocarano i prevareno.... mozda nece trebat 3 godine da se podvuce crta. Slazem se sa dzeno123 po pitanju kriminala, ostalo je jos par vitalnih firmi koje se mogu privatizovat i to je to. Sad sa politicke strane Lagumdjija pokusava da bude cool i da neukrsta rogove sa Dodikom jer nije siguran kakav bi bio krajni ishod tog sukoba ( ili igra na kartu ko sto je igrao Haris tj ceka i nada se da ce mz da ukine Dodika i da onda njemu ostane otvoreno polje) nego ide linijom manjeg otpora pa je okrenuo na HDZ i hrvate pod izgovorim da hoce da napravi "zapadnu Njemacku " od federacije () ......mada i tu je naisao na jaci otpor nego sto je ocekivao ne samo kod hrvata nego i kod dosta bosnjackih intelektualaca koji su ga momacki uzdrmali svojim kritikama......Pored ovih sukoba tu je vec poznata afere u vezi sukoba ministar vs reis i ja sam tad napisao da SDP vaga kako da se izvuce iz ovog sranja ( nemogu potiv reisa jer su time automatski protiv IZ a realno gledajuci bosnjaci su 90% glasackog tijela SDP-a...zakljucak ?) Sad dali su odlucili da se usute i cekaju da "snijeg prekrije brijeg" tj narod da zaboravi ili imaju neki drugi plan neznam mada mi se cini da idu na prvu opciju jer su se povukli podvijenog repa. U svakom slucaju krajnje neproduktivan period od zadnjih izbora
SDP, ili ako hoćeš Zlatko, nije svojevoljno izbacio HDZ. išlo se na njegovo otupljivanje (što je i logično, jer bi za svaku reformu oni pravili tenzije, ne treba se biti ekspert da se to predvidi), ali potpuno istupanje iz vlasti je djelo samog HDZ-a.
taj potez je bio neočekivan, ali se desio.
'sukob' protiv reisa se pametno završio, jer je počeo oko gluposti. moglo se 'bosti sa rogatim' ali na kraju dana cijena bi bila previsoka - ne bi se dobilo ništa konkretno, a navukla bi se tenzija na vodstvo partije
uhvatio si se, po meni, dvije najnebitnije stvari - stranke koja je sinonim za: rušenje ove zemlje, zločinački poduhvat, poslijeratnu pljačku, pljačku svog naroda...
i gluposti oko vjeronauke, gdje je, iako sam podržavao i podržavam Emira, tajming bio loš.
- Skijaš
#246 Re: I onda doš'o Valter,...
Ograničavanje utjecaja HDZ-a nije kako ti kažeš "šukanje Hrvatima" nego spašavanje Hrvata od loše politike HDZ-a. Politike koju su kritikovali svi, od Josipovića preko nadbiskupa do malih ljudi na terenu poput Sopte. Možda je za njih sada politički korektno da kritikuju SDP, ali i sami oni su protiv Čovićeve politike i ako oni neće da se aktivnije angažuju na suzbijanju HDZ-a, neko mora.exliberal wrote:Prije izbora ja sam govorio da SDP nije daleko od SDA...jedina razlika je sto se SDP krije iza te neke multikulturnosti za razliku od SDA i da sve te price i obecanja su sarena laza za naivne birace....mnogi su me prozivali zbog toga ali kao sto se vidi iz ovog topic-a a i na drugim oci se pocinju otvarati i ljudi pocinju da gundjaju.
Što se tiče sukoba sa Cerićem, problem je riješen stvaranjem okvira za alternativni predmet. Tebi i meni smeta to što se uopšte uzelo u obzir prijetnje ajatolaha i ja ću zbog tog na kantonalnom nivou sljedeći put glasati za Našu Stranku (a na entitetskom i državnom za SDP), ali ne treba gubiti iz vida da je problem diskriminacije one djece koja ne idu na vjeronauku na kraju ipak dobio rješenje.
- exliberal
#247 Re: I onda doš'o Valter,...
ovdje se neraspravlja o politici kanade nego bih....ako te interesuje kanadska politika bujrum otvori temu pa da raspravljamo....a sad sto sam ja napisao i ti tvrdis da je glupost bez i jednog valjanog kontra argumenta govori vise o tebi nego o meni.vee-jay wrote:ja stvarno ne znamexliberal wrote:Valter nije dosao....niti ce....
Ostalo je jos 3 godine i ako za to vrijeme SDP ( mislim Zlatko jer da se nelazemo ovo je strnka jednog lica) ne uradi nesto drasticno na slijedecim izborima ce proci ko Haris....pogotovo ako nastavi sa ovom politikom sukanja hrvatima pod izgovorom da se bori za cjelovitu a u isto vrijeme podvijanjem repa kad se nadje oci u oci sa IZ i resom....o postavljanju "podobnih" kadrova na podobna mjesta necu da pricam![]()
mozda da zivis u Kanadi i da prosipas ovu spiku Kanadjanima koje ionako ne interesuje sta im pricas pa eto kao oni tebe bas pravo kontaju uz one "jao majketi", "ma nemoj, jel ozbiljno"... ali pisati ovakve gluposti i onda od iole inteligentnih i informisanih forumasa traziti da ti klimaju glavom je u najmanju ruku totalni nonsens... pravi smajli:
- vee-jay
#248 Re: I onda doš'o Valter,...
Malo prejednostavno vidjenje stvari zar ne, mislim ono pravo prejednostavno?!?!?!?! Kao prvo, privatizacija ne stiti od oligarhije: vidi RS i Dodikovu mafiju privatnika. Kao drugo, privatizacija i liberalni sistem su doveli do najvece ekonomske krize na svijetu, ikada. Upravo radi ove krize je citav svijet shvatio da je kapitalizam dosao do kraja cime sve zapadne drzave potezu kocnicu i pocinju da uvode kontrolne instance na drzavnim razinama... Dakle ide se upravo u potpuno drugi smjer...JoseMujica wrote:najbolje i jeste sve privatizovati (jer mi nemamo odgovornosti) i onda neće niti jedna politička oligarhija imati da krade. Valjda će tada početi i raditi ono za što su i debelo preplaćeni.
-
Murisno1
#249 Re: I onda doš'o Valter,...
Znači, po tebi ovo ide naprijed i nabolje? Daj Bože da si upravu. Ako je tebi uspjeh sjebat neku stranku jer imaš kapacitet u brojevima ... onda ništa, što bi reko Bakir H.Skijaš wrote:
Kako da nePreuzimanje inicijative od strane SDP-a je dokaz da društvo ide ka ozdravljenju. Odbilo se ultimatume HDZ-a i pobjedilo, odnosno, išlo se u kontru a rezultatog toga je da HDZ sada odjednom prihvata kompromisni prijedlog kojeg su odbili prije nekoliko mjeseci. To je rezultat kontre
- Skijaš
#250 Re: I onda doš'o Valter,...
Chmoljo wrote:SDP, ili ako hoćeš Zlatko, nije svojevoljno izbacio HDZ. išlo se na njegovo otupljivanje (što je i logično, jer bi za svaku reformu oni pravili tenzije, ne treba se biti ekspert da se to predvidi), ali potpuno istupanje iz vlasti je djelo samog HDZ-a.![]()
taj potez je bio neočekivan, ali se desio.na koncu, ako ne vjeruješ meni, vjeruj MZ-u, jer je očigledno da oni nikad ne vole talasanje, a čim je dopušteno, onda je logično HDZ, nešto gadno ubrljo.