Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Better Man

#226 Re: Champion League 2011/12

Post by Better Man »

Lucas Leiva wrote:
Better Man wrote:
ultima_palabra wrote:Daleko od toga da žalim za FK Četnikom, ali su ovaj dvomeč izgubili baš balkanski... u obje tekme su bili bolja ekipa.
Ne bih bas rekao da je Partizan bio bolji veceras! Prije bih rekao da su ih vile pronosale, jer su kod 1:1 trebali primit minimalno 3 komada.
Sta si ti gledao, Bog te vidio!?
Gledao utakmicu i vidio stativu Genka i jos par zicera!
dječak sa šibicama

#227 Re: Champion League 2011/12

Post by dječak sa šibicama »

palermo wrote:
dječak sa šibicama wrote:
ultima_palabra wrote: Portali pljuju njihovu igru i trenera samo tako. A i nisu im protivnici baš lagani, lakši bi im bio BATE ili možda i Apoel.
Puno portali odnosno samozvani novinari njake, Dinamo do sada primio jedan gol ove sezone.

Trener im ima neke vanzemaljske zamisli, onoliko koliko se ja kuzim u igru, gusi neke igrace i forsira pogresne, ali taj Jurcic je ionako Mamicevo potrckalo.

Par igraca su odlicni, utopit ce ih Mamic za velike pare, na kraju krajeva njemu je to jedino bitno. Ima i nekih levata u ekipi, ali manje vise solidna ekipa. Mogu u LP.
Mogu tačno. I vjerovatno nikad lakše. Al unazad najamnje pet-šest godina mislim da Dinamo nikad nije bio slabiji. Bez ideje, bez realizacije, bez klasnih igrača.........al valjda je to paradoks fudbala, kad si najslabiji onda ti sreća pokaže svijetlo lice.

Žao mi je Alispahića i njegove povrede. ,ali ono što sam gledao u ovih par zadnjih utakmica je baš nekako loše.
Čak bi se mogao složiti da je Zeba (gdje si jutarnji :D ) od njega bolji u ovom trenutku

Ne bih se slozio da je nikad slabiji.

Klasnih igraca ima, a buduci transferi ce to i dokazati. Ako Vrsaljko sa 19 godina igra onako, kakav ce biti sa 20 i nesto. Ili Badelj, momak igra ko Deco iz najboljih dana.

Ali ima i levata, napadaci su im futa roba. Alispahic do sada nije pokazao nista, gledao sam sve 4 internacionalne utakmice Dinama ovog ljeta, slabo skroz. Mali Kovacic ga sije za koplje, samo sto je balavo pa napravi tri poteza za pamecenje, i onda progira protivnika na zicer :D to su djecacke bolesti, ali je talent samo takav.

Ono sto sam citao od komentara navijaca Dinama i sportskih novinara, Jurcicu se zamjera takozvani romb u sredini, izmisljanje tople vode, igra bez klasicnih krila a oba napadaca po svom stilu igre ovise o centarsutevima jer su sa tehnikom na Vi, gusi kreativnost pojedinih igraca, ali sta ce kad ne zna jado.
ultima_palabra

#228 Re: Champion League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Eto ga Dinamo-Malmo... sad ako ne prođu nek se ugase.
El_comadante

#229 Re: Champion League 2011/12

Post by El_comadante »

izvučeni su parovi:

Wisla krakov - APOEL
MHaifa - Genk
Dinamo - Malmo
Kopenhagen - Plzen
Bate - Sturm

OB - Viljareal
Twente - Benfika
Arsenal - Udinese
Bajern - Zurih
lion - Rubin
smoki_choko

#230 Re: Champion League 2011/12

Post by smoki_choko »

Image
El_comadante

#231 Re: Champion League 2011/12

Post by El_comadante »

ja mislim da bi Rubin mogao proći Liona, niej Lione više tako jak kao nekada. a Dinamo ima velike šanse
ultima_palabra

#232 Re: Champion League 2011/12

Post by ultima_palabra »

Wisla, Sturm, Villareal, Benfica, Bayern bez problema.
Od ostalih blaga prednost Dinamu, Kopenhagenu, Genku... Udinese i Rubin bi mogli i do iznenađenja.
Ridjobrki

#233 Re: Champion League 2011/12

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:Wisla, Sturm, Villareal, Benfica, Bayern bez problema.
Od ostalih blaga prednost Dinamu, Kopenhagenu, Genku... Udinese i Rubin bi mogli i do iznenađenja.
Ne može Udinese do iznenađenja nego Arsenal do još jednog kiksa. :lol:
lerdi

#234 Re: Champion League 2011/12

Post by lerdi »

Fakat ako Dinamo ne prođe, a ovi Švedi nisu nešto posebno jer sam ih gledao protiv Rangers-a, ne znam kad će.
lester burnham

#235 Re: Champion League 2011/12

Post by lester burnham »

i ja sam ih gledao, drugu utakmicu sto su u svedskoj igrali, ocajno i bezidejno su izgledali, dinamo ce ih proci glat...
smoki_choko

#236 Re: Champion League 2011/12

Post by smoki_choko »

ma proci ce dinamo ko sherifa prosle sezone :lol:
perfect_guy

#237 Re: Champion League 2011/12

Post by perfect_guy »

među pet šampionskih parova ne vidim nijedan za koji se može reći da je 100% zicer
oldschool

#238 Re: Champion League 2011/12

Post by oldschool »

ultima_palabra wrote:Wisla, Sturm, Villareal, Benfica, Bayern bez problema.
Bate prolazi Šturma, a gutavo će biti Wisli, ostalo se slažem manje-više.
cyprus

#239 Re: Champion League 2011/12

Post by cyprus »

Evo da ne iznevjerim tradiciju :oops: :D Samo bojim se da bi dobar postotak u prošlom kolu nadoknadit havarijom u ovom :oops: :

Wisla Krakow - APOEL 1
I prije prošlog pretkola sam reko da je vakat da Poljaci konačno dobiju predstavnika u grupnoj fazi CL. Wisla ovdje ima dobru priliku, iako je APOEL nosioc. Simpatije su mi naravno na strani Kiprana, ali mislim da je Wisla nešto kvalitetniji tim. Šanse: 60 - 40

Maccabi Haifa - Genk 2
Jest da kod nas vlada velika fudbalska judeofobija, ali mislim da Izraelci nisu toliko jaki. Belgijanci svakako imaju kvalitetniju ligu, a Genk je izgleda trenutno najjači tim u njoj, pa vjerujem u njihov prolaz. Šanse: 40 - 60

Dinamo Zagreb - Malmö 1
Dinamo ovu priliku mora iskoristit. Iako se s njima nikad ne zna, mislim da Zagrepčani ovaj put neće propustit priliku da ostvare ono što već dugo vremena pokušavaju. Šanse: 65 - 35

FC Kobenhavn - Viktoria Plzen 2
Duel bi mogo bit neizvjesan. Kopenhagen ima mnogo veće rezultate i iskustvo u Evropi na svojoj strani i mogu se smatrati favoritima u ovom duelu. Ipak, Čehe nikad ne treba potcjeniti, a ja ću ovdje tipovati na relativno iznenađenje. Šanse: 60 - 40

BATE Borisov - Sturm Graz 2
Bjelorusi jesu nosioci, ali u dva prethodna pretkola nisu djelovali impresivno. Dajem Sturmu status blagog favorita. Šanse: 45 - 55

Odense - Villarreal 2
Odense je već napravio jedno iznenađenje, a mislim da bi im bilo previše odmah načiniti i drugo. Šanse: 20 - 80

Twente - Benfica 2
Benfica je favorit, ali neće ovo proći bez velike borbe, pošto Twente nije nimalo naivna ekipa. Očekujem tijesan prolaz Portugalaca. Šanse: 40 - 60

Arsenal - Udinese 1
Prolaza Udinesea bi za mene bilo prilično iznenađujući, tako da bez mnogo nedoumica tipujem na Arsenal. Šanse: 75 - 25

Bayern - Zürich 1
Prolazak Züricha mi djeluje prilično nevjerovatno i mislim da bi se radilo o velikom iznenađenju, za koje čvrsto vjerujem da ga Bavarci neće dozvoliti. Šanse: 85 - 15

Olimpique Lyon - Rubin Kazan 1
Ovo će biti vrlo neizvjesan ogled. Lyon na osnovu svog ugleda kojeg je steko u zadnjih 10-tak godina može ponijeti epitet favorita. Upravo zbog tog iskustva i prognoziram njihov prolaz, ali oko ovog para sam se najviše premišljo. Šanse: 65 - 35
mistek

#240 Re: Champion League 2011/12

Post by mistek »

Da imaš neku konkurenciju :D :

Wisla Krakow - APOEL 1
Mislim da su i Wisla i APOEL nekad ranijih godina imali bolje ekipe, a eto ove će se neko naći u LŠ. APOEL je napravio dosta veliku stvar i dolaskom ovdje i opet izborivši grupe jednog takmičenja. Fudbal ekipa sa Kipra je na sve većem nivou, ali red je za poljsku ekipu u LŠ.

Maccabi Haifa - Genk 1
Genk me blago razočarao protiv Parizana, stoga mislim da bi Maccabi mogao još jednom počastiti Aziju predstavnikom u Ligi evropskih prvaka. Navijam za Genka, ali mislim da su šanse blago na strani Maccabija.

Dinamo Zagreb - Malmö 1
Nema šanse da Dinamo ovo ne iskoristi. Kao i nama, leže im Skandinavci, a Dinamo je dosta ozviljan klub. Druga utakmica bi mogla biti samo formalnost. Biće zanimljivo vidjeti šta Dinamo može u LŠ. Malmeu je uspjeh i grupa u LE.

FC Kobenhavn - Viktoria Plzen 1
Mislim da su Danci blagi favoriti, čisto radi iskustva koje imaju u Evropi. Uvijek igraju klimavo, dobiju neku veliku ekipu, pa zijane od anonimusa, al ovaj Kopenhagen sve više postaje jedna respektabilna ekipa. Plzen treba jesti još pure za LŠ.

BATE Borisov - Sturm Graz 2
Bilo bi baš lijepo vidjeti BATE opet u LŠ, ali mislim da će Šturm iskoristiti priliku. Mogle bi biti dosta izjednačene utakmice, a ovaj par je jedan od najslabijih.

Odense - Villarreal 2
Možda i najsigurniji par Play offa. I na izvlačenju se vidjelo da predstavnici Villareala zadovoljno trljaju ruke. Biće veliko čudo ako sasvim solidna ekipa Villareala ne izbori grupnu fazu.

Twente - Benfica 2
Zanimljiv par, no svakako mislim da je Benfica jači protivnik. I u utakmicama prethodnog pretkola su pokazali ozbiljnost, dobru i napadačku igru. Nakon prve utakmice će dosta toga biti jasnije, ali dajem dobro veće šanse Portugalcima.

Arsenal - Udinese 1
Šteta za Udinese što naletiše na Arsenala. Jedna od 5 najboljih ekipa u Evropi mora imati mjestu u LŠ. Arsenal je ranjiv, al' sumnjam da bi sebi dozvolili luksuz neigranja u LŠ. Vjerovatno će završiti posao na Emiratesu. Ako ne, Udinese ima šansi.

Bayern - Zürich 1
U Njemce se bar čovjek može pouzdati. Mislim da su šanse Zuricha svedene na minimum minimuma.

Olimpique Lyon - Rubin Kazan 1
Opet, šteta jedne ekipe. Lyon mi je drag, a s obzirom da već godinama igraju dobro u LŠ, nezamislivo izgleda da ih tamo uopšte nema. Nije Rubin bez šansi, ali mislim da će Lyon ipak da se raduje na kraju.
Last edited by mistek on 05/08/2011 17:26, edited 1 time in total.
mistek

#241 Re: Champion League 2011/12

Post by mistek »

Zanimljiv je pogled i na grupnu fazu Lige šampiona i ekipe koje su već tamo, odnosno one koje bi se mogle naći. Ukoliko bi sve proteklo bez iznenađenja, a i ako bude sitnih, pomalo mi je ludo da bi hipotetički jedna grupa mogla biti:
Porto, CSKA, FC København, APOEL, dok bi jedna mogla izgledati ovako: FC Barcelona, AC Milan, Manchester City, Borussia Dortmund.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#242 Re: Champion League 2011/12

Post by Admir_1984 »

perfect_guy wrote:među pet šampionskih parova ne vidim nijedan za koji se može reći da je 100% zicer
arsenal je zicer mrtvi, bice kantanja zestokog
sinuhe

#243 Re: Champion League 2011/12

Post by sinuhe »

Tesko da ce Dinamo proci Malmö. Svedi su osjetili da mogu i bice ko navijeni.
mistek

#244 Re: Champion League 2011/12

Post by mistek »

Admir_1984 wrote:
perfect_guy wrote:među pet šampionskih parova ne vidim nijedan za koji se može reći da je 100% zicer
Valjda čovjek misli na šampionske :) Nije Dinamo daleko od zicera.
perfect_guy

#245 Re: Champion League 2011/12

Post by perfect_guy »

mistek wrote:
Admir_1984 wrote:
Valjda čovjek misli na šampionske :) Nije Dinamo daleko od zicera.
tačno, nije daleko. Kad naš jad i čemer može protiv šveđana, može i Dinamo, ali samo da naš ukleti mentalitet ne proradi
Blejac

#246 Re: Champion League 2011/12

Post by Blejac »

Slazem se sa vama da bi trebali proci Arsenal,lion,Bajern,Benfika i Viljareal ali tesko je pomisliti da neko od njih nece uprskati stvar . Ocekujem rutinski prolaz Arsenala i Bajerna a ovo ostalo :-) Voleo bih da Kopenhagen ponovoo odje u grupe
Bosanski_kralj

#247 Re: Champion League 2011/12

Post by Bosanski_kralj »

Za Arsenal bi najbolje bilo da ne prođu u LP. Tek tad bi doveli pravog trenera, bolji način za odlazak Wengera, od ovog, u ovom trenutku nema. :skoljka:
bosnovizija

#248 Re: Champion League 2011/12

Post by bosnovizija »

Evo moje prognoze prolaza:

Wisla Krakow - APOEL 1
Maccabi Haifa - Genk 1
Dinamo Zagreb - Malmö 1
FC Kobenhavn - Viktoria Plzen 1
BATE Borisov - Sturm Graz 1
Odense - Villarreal 2
Twente - Benfica 2
Arsenal - Udinese 1
Bayern - Zürich 1
Olimpique Lyon - Rubin Kazan 2
unitedlover

#249 Re: Champion League 2011/12

Post by unitedlover »

APOEL moze iznenaditi ipak su prije dvije godine ucestvovali u najjacem klupskom takmicenju!
Bosanski_kralj

#250 Re: Champion League 2011/12

Post by Bosanski_kralj »

Umjesto da gledam Pjanića ja moram gledati Arsenal. :x

Naravno, BHT će sutra Dinamo prenositi.
Locked