Miralem Pjanić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
cooly
bas sto kazes, mi smo brazil, mi smijemo samo lezati i cekati da nama dodju igraci, da ljudi trce za nama........
bosroker, u tebi je stari komunisticki duh.......nema onog kapitalizma "zivot je borba, ko prvi stigne taj dobije".....
fudbal je kao kapitalizam
a u bosni, kod previse ljudi, i dalje je pogresna filozofija u glavi
i konsekvencija toga je i u ekonomiji, a i u sport-u
taj nacin, taj stav "ma sta cu ja trcat, ja sam ovaj i onaj, nemoram ja nista"
pa bolan, na jednu stranu se nemaju sa cime hvaliti.......a na drugu stranu se hvale ......
a u realnosti se vide samo rezultati ....kao 0-1 protiv moldavije
a onda ti isti ljudi kazu "ma *ebes drzavu i fudbal i zemlju i narod i sve, odoh gledati milan-barca"
pa j*biga, mi hocemo da imamo dobru repku, da nemoramo gledati milan-barca, da negubimo 0-1 protiv moldavije
zato se mora graditi i raditi, i ne ljencariti i samo pricati prazne price
cuj repka svetinja, gdije ce igrati samo najbolji "sta mene briga sta ce biti za 5 godina"
jelde, i hrvati su tako misliti "sta nas boli racku sta ce biti za pet godina" i njemci i talijani takodje
BEZ POGLED NA BUDUCNOSTI NEMA USPIJEHA
a ako nam sada odu talenti, poput tahirovica, asmira begica, braca vrancic....koga ce bosna imati za 5 godina?? onda ce biti prica "Jao, trebali smo prije svedske/njemacke/kanade...njih pozvati"
kako nevolim tu ...NA JEDNOJ STRANI SMO PERFEKTIONISTE,, nista nam nevalja, sve nam je lose, nista nam neodgovora, kao da smo engleska ili brazil..... a na drugu stranu nemamo ni jedan jedini uspijeh
prvo se ta filozofija i taj stav moraju odstraniti, a onda sve drugo
bosroker, u tebi je stari komunisticki duh.......nema onog kapitalizma "zivot je borba, ko prvi stigne taj dobije".....
fudbal je kao kapitalizam
a u bosni, kod previse ljudi, i dalje je pogresna filozofija u glavi
i konsekvencija toga je i u ekonomiji, a i u sport-u
taj nacin, taj stav "ma sta cu ja trcat, ja sam ovaj i onaj, nemoram ja nista"
pa bolan, na jednu stranu se nemaju sa cime hvaliti.......a na drugu stranu se hvale ......
a u realnosti se vide samo rezultati ....kao 0-1 protiv moldavije
a onda ti isti ljudi kazu "ma *ebes drzavu i fudbal i zemlju i narod i sve, odoh gledati milan-barca"
pa j*biga, mi hocemo da imamo dobru repku, da nemoramo gledati milan-barca, da negubimo 0-1 protiv moldavije
zato se mora graditi i raditi, i ne ljencariti i samo pricati prazne price
cuj repka svetinja, gdije ce igrati samo najbolji "sta mene briga sta ce biti za 5 godina"
jelde, i hrvati su tako misliti "sta nas boli racku sta ce biti za pet godina" i njemci i talijani takodje
BEZ POGLED NA BUDUCNOSTI NEMA USPIJEHA
a ako nam sada odu talenti, poput tahirovica, asmira begica, braca vrancic....koga ce bosna imati za 5 godina?? onda ce biti prica "Jao, trebali smo prije svedske/njemacke/kanade...njih pozvati"
kako nevolim tu ...NA JEDNOJ STRANI SMO PERFEKTIONISTE,, nista nam nevalja, sve nam je lose, nista nam neodgovora, kao da smo engleska ili brazil..... a na drugu stranu nemamo ni jedan jedini uspijeh
prvo se ta filozofija i taj stav moraju odstraniti, a onda sve drugo
-
grep
Ma jok ba, sto rece Karabaja, mi smo Brazil.cooly wrote:A DA JOS NESTO, bosRokere.....
ako nego zaigra za u21, nije jos nas.......moze igrati za drugu repku ako hoce, u A-team-u
TEK KO ZAIGRA ZA A-TEAM, je nas
to je pravilo FIFA-e
Sta ima jedan Tahirovic trazit u A reprezentaciji kad mi imamo golgetera Rascica.
@Rokeru
Ja sam tebe pitao zasto Thairovic i njemu slicni nisu pozvani pod istim okolnostima kao i Rascic.
Imao je bolje predispozicije samim sto je potpisom za Lille.
Ja samo kazem da ta utakmica ili ova druga sa Makedonijom sluzi
za to da se igraci poput Thairovica i slicnih isprobaju u 70 minuti. Svacas.
Niko ovdje negovori da se momak baci u vatru od prve minute.
Prosiri se ova tema bez razloga, a mi nismo selektori i mi neodlucujemo koga ce oni pozvat.
Uostalom, nadam se da ce KoOdrO ovog puta pozvati Najbolje i isprobati Najbolje jer ovo je prijateljska utakmica.
-
cooly
inace sam od prije htio pitati, bili bi se mogao otvoriti novi topic pod imenom "BiH reprezentacija i bh-talenti" ili tako nesto
jer nema direktno te teme, a dosta ljudi bi htijeli pricati o tome koga da se pozove i tako to
jer ipak ovo sve na kraju nepase direktno za topic "miralem pjanic"
jer nema direktno te teme, a dosta ljudi bi htijeli pricati o tome koga da se pozove i tako to
jer ipak ovo sve na kraju nepase direktno za topic "miralem pjanic"
- steelworker_
Ma Rale je nekrunisani kralj šesnaesterca, Ruud je nula za njega, samo mi obični smrtnici to ne možemo shvatitigrep wrote:
@Rokeru
Ja sam tebe pitao zasto Thairovic i njemu slicni nisu pozvani pod istim okolnostima kao i Rascic.
Imao je bolje predispozicije samim sto je potpisom za Lille.
Ja samo kazem da ta utakmica ili ova druga sa Makedonijom sluzi
za to da se igraci poput Thairovica i slicnih isprobaju u 70 minuti. Svacas.
Niko ovdje negovori da se momak baci u vatru od prve minute.
Prosiri se ova tema bez razloga, a mi nismo selektori i mi neodlucujemo koga ce oni pozvat.
Uostalom, nadam se da ce KoOdrO ovog puta pozvati Najbolje i isprobati Najbolje jer ovo je prijateljska utakmica.
-
amarpitar
Pjanić u Šalke 04 umjesto Ozila?
Miralem Pjanić bi mogao biti zamjena za Mesuta Ozila, plejmejkera Šalkea, koji će od naredne sezone nositi dres Verdera iz Bremena.
Mladi 17-godišnji bosanskohercegovački nogometaš, već pola godine nalazi se u planovima gotovo svih većih evropskih klubova. Za talentovanog Bosanca rođenog u Tuzli, a koji je odrastao u Luksemburgu, interes su redom iskazivali Arsenal, Inter, Juventus, Milan, Real, Liverpul, Bajern, a sada su se u trku najozbiljnije uključili Verder i u novije vrijeme - Šalke 04. Dres kluba iz Gelzenkirhena nosi bh. reprezentativac Zlatan Bajramović.
Miralemov otac Fahrudin, inače zaspolen u skauting službi Meca, nije želio potvrditi, ali ni demantirati našu informaciju, samo je rekao da je istina kako "u posljednje vrijeme često pričam sa Nijemcima".
- Zvao me je prije nekoliko dana Husnija Fazlić iz Verdera. Oni su doveli Ozila, ali će vjerovatno ostati bez Dijega. Što se tiče Šalkea, ne bih ništa da govorim. Ono što je najvažnije, jeste da Miralem igra dobro i da ga zdravlje služi. Interesanata je zaista mnogo, ali bez znanje Meca, ništa se neće odlučivati - kaže Fahrudin Pjanić.
Miralema ima ugovor s Mecom do kraja 2010. godine, ali teško da će ga odraditi do kraja. Naime, kako postoje veliki izgledi da Mec od naredne sezone igra u 2. ligi, tako je rezon da Pjanić ode na kraju prvenstva.
Nezvanično se pominje da bi francuski klub za njega mogao dobiti 10 miliona eura.
E. Delić
Kodro na meču Bordo - Mec
Selektor naše nogometne reprezentacije Meho Kodro, prema našim izvorima, bit će prisutan na utakmici u subotu u kojoj se sastaju Pjanićev Mec i Bordo. Kodro želi na licu mjesta vidjeti Pjanića, nakon čega se očekuje da će ga pozvati u reprezentaciju za utakmicu sa Makedonijom 26. marta na Bilinom polju.
http://www.san.ba/index.php?id=1555
- -danTe-
evo da ja ovo dodam ovdje
http://www.index.hr/sport/clanak/video- ... 77182.aspx
http://www.index.hr/sport/clanak/video- ... 77182.aspx
-
Borej
uh malo sam gledao ove klipove.....nacin na koji igra podsjeca na fabregasa....mirno, lagano...naravno nije se moglo puno vidjet iz ovih klipova ali bilo bi odlicno kada bi otisao u arsenal....vjerujem da bi to bio najbolji izbor za njega...razlog je samo jedan, a to je wenger....ako tu ne postane svjestska klasa nece nigdje.....navijam za ovo..... 
-
pravo_brz
#236 Re: Miralem Pjanić
Pjanić prema Marseilleu?
Iako se uz ime mladog supertalenta Miralema Pjanića najčešće vezivala imena klubova kao što su Arsenal, Milan, Roma i Barcelona, čini se da su najrealnije šanse da Pjanić ostane u Francuskoj, ali da se popne stepenicu više te da pređe u Marseille.
Iako većini Pjanićevih simpatizera ovo izgleda kao degradacija Miralemove karijere, efekat prelaska u Olympique može biti potpuno suprotan, tj. vrlo uspješan za samog Pjanića, piše --- NO LINKS ---.
Naime, već od prošle godine, ljudi iz Marseillea su u kontaktu sa Miralemovim ocem i inzistiraju na tome da bh vunderkind dođe u njihov klub, bar na dvije godine. Iako klub iz Marseillea može ponuditi znatno manju financijsku ponudu od Arsenala, u Arsenalu bi mladi internacionalac imao puno veću konkurenciju u igračima kao što su Fabregas, Hleb, Rosicky, Denilson itd. Za mladog igrača od izuzetne je važnosti da je standardan u momčadi i da ima veliku minutažu.
Ipak, neki engleski mediji su jučer objavili vijest da je transfer u Arsenal gotova stvar i da bi Pjanić trebao na Emirates doći već početkom travnja.
Šta će Pjanići odabrati, bolju financijsku ponudu ili veću minutažu ostaje da se vidi u narednom razdoblju. Eventualni nastup za reprezentaciju BiH samo bi povećao njegovu vrijednost i ubrzao odlazak iz Metza, koji gotovo sigurno ove sezone ispada u drugu francusku ligu.
(Bljesak.info)
Iako se uz ime mladog supertalenta Miralema Pjanića najčešće vezivala imena klubova kao što su Arsenal, Milan, Roma i Barcelona, čini se da su najrealnije šanse da Pjanić ostane u Francuskoj, ali da se popne stepenicu više te da pređe u Marseille.
Iako većini Pjanićevih simpatizera ovo izgleda kao degradacija Miralemove karijere, efekat prelaska u Olympique može biti potpuno suprotan, tj. vrlo uspješan za samog Pjanića, piše --- NO LINKS ---.
Naime, već od prošle godine, ljudi iz Marseillea su u kontaktu sa Miralemovim ocem i inzistiraju na tome da bh vunderkind dođe u njihov klub, bar na dvije godine. Iako klub iz Marseillea može ponuditi znatno manju financijsku ponudu od Arsenala, u Arsenalu bi mladi internacionalac imao puno veću konkurenciju u igračima kao što su Fabregas, Hleb, Rosicky, Denilson itd. Za mladog igrača od izuzetne je važnosti da je standardan u momčadi i da ima veliku minutažu.
Ipak, neki engleski mediji su jučer objavili vijest da je transfer u Arsenal gotova stvar i da bi Pjanić trebao na Emirates doći već početkom travnja.
Šta će Pjanići odabrati, bolju financijsku ponudu ili veću minutažu ostaje da se vidi u narednom razdoblju. Eventualni nastup za reprezentaciju BiH samo bi povećao njegovu vrijednost i ubrzao odlazak iz Metza, koji gotovo sigurno ove sezone ispada u drugu francusku ligu.
(Bljesak.info)
- Edin H.
#237 Re: Miralem Pjanić
Arsenal are weighing up a summer approach for Bosnian youngster Miralem Pjanic. The 17-year-old Metz midfielder has also caught the eye of Real Madrid. (Daily Star)
Elem Arsenal razmislja
Elem Arsenal razmislja
- abondanzieri
#238 Re: Miralem Pjanić
Zabi ga Miralem Nici iz penala

- campa_xxx
PJANIC JE VANSERIJSKI TALENAT
U razgovoru za Week& selektor Kodro o Pjanicu kaze:
-On je vanserijski talenat i buducnost naseg fudbala. Nazalost, eto sad nema jos i taj, kako ga neki zovu fudbalski pasos, pa necu moci racunati na njega za susret sa Makedonijom. Definitivno na Pjanica racunam u buducnosti, zakljucio je Kodro.
Napomena, da bi Pjanic mogao da igra za BiH cekaju se papiri iz UEFA-e koji regulisu promjenu drzavljanstva.
U razgovoru za Week& selektor Kodro o Pjanicu kaze:
-On je vanserijski talenat i buducnost naseg fudbala. Nazalost, eto sad nema jos i taj, kako ga neki zovu fudbalski pasos, pa necu moci racunati na njega za susret sa Makedonijom. Definitivno na Pjanica racunam u buducnosti, zakljucio je Kodro.
Napomena, da bi Pjanic mogao da igra za BiH cekaju se papiri iz UEFA-e koji regulisu promjenu drzavljanstva.
-
amarpitar
#240 Re: Miralem Pjanić
http://sports.setanta.com/en/Sport/News ... /football/Arsenal 'right destination' for Pjanic
by Laurent Picard, 27 March 2008
Metz legend Joel Muller has told setantasports.com in an exclusive interview that starlet Miralem Pjanic would be a great signing for Arsenal.
The 17-year-old has been a shining light for Metz this term and could be heading for pastures new.
Les Grenats’ sporting director believes Pjanic is destined for the top and claims he would not be out of place in North London.
Muller has agreed to speak about the 17-year-old, who is shining in Ligue 1 and who has been linked to The Gunners in the last few weeks.
“He is one of the rare young talents that show you in a minute that he is going to have a great career,” Muller told setantasports.com.
“As we are going to be relegated we have no choice and have to sell our jewel to earn money. I think that a team like Arsenal would help him to continue his education, with a coach-educator like Arsene Wenger and regarding the football they play, it would definitely be a good option.
“We helped Robert Pires and Adebayor to become great players, so Pjanic could go the same way. His talent needs to be brought out slowly.
“His technique is amazing; he reads the game and knows what is going to happen before everybody. He can play with his left foot, with his right foot and always creates the best situations.
“He anticipates and is a great passer. He can be a playmaker behind two strikers. I know that Arsenal don’t play with a playmaker, but Miralem can be used on the wing as well.
“His weak point is his lack of physical strength, but it will improve with time. The Italian league is not made for him, but I think that the English one is.”
The former Metz coach highlighted the midfielder’s strength of character by recalling an incident in the league.
“Our own fans behind the goal encouraged the opposite goalkeeper when Pjanic was about to take a penalty for us,” he said.
“He scored it, then had to do it again because there was a player in the box, and then went directly to make fun of the fans in front of them in the stands! That proves the winner and competitor he is.”
Muller was then asked to compare Pjanic to the player he resembles the most.
“It is difficult to compare him to another player to be honest,” Muller said. “I think we should wait for one or two years before doing it, but I deeply believe that he will have his own style.
“His football is very original. He loves to play facing the goal, not with his back to it, like Michel Platini did. He has not got Johan Cruyff’s strength, and it is too early to compare him to Zinedine Zidane.
“I expect him to create his own name.”
Muller is of course proud of Metz’s Academy, and he said: “We took him from Luxemburg, where we have great links and relations. He had to go there because of the war in Yugoslavia. His daddy was a professional player there.
“We expected him to play for the reserves but our sporting situation and bad summer recruitment rushed us to play him and he imposed himself.
“If his agents and himself take the right decision, he could have a superb European career. I think that he wants to carry on playing in the top flight. But maybe a team like Arsenal could sign him and loan him back to us for a year. It would be great for us.”
-
Crvena Tifoza
#242 Re: Miralem Pjanić
Miralem Pjanić odabrao Francusku
(Datum: 31.03.2008. 22:52)
Vijest koja nas je sve šokirala proširila se večeras Bosnom i Hercegovinom...
Naime, Miralem Pjanić prihvatio je ponudu francuskog selektora Raymond Domenecha da zaigra za francusku reprezentaciju. Kako prenosi pariški dnevni list La Figaro, Pjanić će za Francusku debitovati 27. maja na Stadionu Alpa u Grenoblu protiv reprezentacije Ekvadora. Saznajemo, Pjanićevog oca kontaktirali su ljudi iz francuske kuće fudbala i ponudili mu mjesto među prvih 16 igrača francuske reprezentacije za njegovog sina.
Pjanići su nakon dužeg razmišljanja prihvatili ponudu te ćemo tako Miralema ubuduće gledati na terenu u društvu Henrya, Sahe, Abidala... Naravno, kada znamo da su Pjanića "vukli za nos" ljudi iz našeg Fudbalskog saveza i Vijeća ministara, ne treba nas čuditi nepatriotska odluka ovog mladog super talenta. Ipak, imamo objektivno pravo žaliti što smo izgubili još jednog velikog igrača.
Ah da, koristimo priliku da Vam čestitamo Prvi april i dodajemo da jedva čekamo da vidimo Miralema u dresu Bosne i Hercegovine : )
Naime, Miralem Pjanić prihvatio je ponudu francuskog selektora Raymond Domenecha da zaigra za francusku reprezentaciju. Kako prenosi pariški dnevni list La Figaro, Pjanić će za Francusku debitovati 27. maja na Stadionu Alpa u Grenoblu protiv reprezentacije Ekvadora. Saznajemo, Pjanićevog oca kontaktirali su ljudi iz francuske kuće fudbala i ponudili mu mjesto među prvih 16 igrača francuske reprezentacije za njegovog sina.
Pjanići su nakon dužeg razmišljanja prihvatili ponudu te ćemo tako Miralema ubuduće gledati na terenu u društvu Henrya, Sahe, Abidala... Naravno, kada znamo da su Pjanića "vukli za nos" ljudi iz našeg Fudbalskog saveza i Vijeća ministara, ne treba nas čuditi nepatriotska odluka ovog mladog super talenta. Ipak, imamo objektivno pravo žaliti što smo izgubili još jednog velikog igrača.
Ah da, koristimo priliku da Vam čestitamo Prvi april i dodajemo da jedva čekamo da vidimo Miralema u dresu Bosne i Hercegovine : )
- Epitop
#243 Re: Miralem Pjanić
Ubrzalo mi srce za 20 otkucaja dok sam došao da 1. Aprila.
Ja se ne bih ni ljutio i da zaigra za Francusku, kada znamo šta je sve prošao da bi samo dobio naš pasoš.
Ja se ne bih ni ljutio i da zaigra za Francusku, kada znamo šta je sve prošao da bi samo dobio naš pasoš.
- campa_xxx
#244 Re: Miralem Pjanić
Svaka cast ja se vec bio nalozio da psujem

-
Richard Peti
- video
#247 Re: Miralem Pjanić
E ebem ti sto kraljeva za ovoCrvena Tifoza wrote:Miralem Pjanić odabrao Francusku
-
southernstar
#248 Re: Miralem Pjanić
Ja citao ovo sinoc oko 1, bas mi lose bilo
- Edin H.
- Mahalac
#250 Re: Miralem Pjanić
Mene nije sekunde pogodilo, jer sam siguran da ga francuzi nece a i siguran sam da ce od njega jedva da bude prosjecan igrac...samo previse prasine....dabogda al tesko