Cerić islamski poglavar ili političar
- madner
#226 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ja bi volio da onu svite iz Bune dovede na ulice. Garantujem da bi SDP pobjedio na sljedecim izborima sa apsolutnom vecinom u kantonu.
- stranac2
#227 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Sta reci? Dobro po nas dok Ceric drzi ovakve govore. Da se zna s kim imamo posla.
Sto se mene licno tice ,radije nacionalna manjina nego da mi ovakav covjek uci dijete i namece svoje standarde.
Sto se mene licno tice ,radije nacionalna manjina nego da mi ovakav covjek uci dijete i namece svoje standarde.
-
zonbirile
#228 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
----------------------------Ponosan wrote:Mislim da je Reis Ceric upravu ,i podrzavam njegovo nastojanje da se vjera i vjernici ostave na miru,vec jednom! ovo sto je uradio ministar Suljagic,je za svaku osudu,kad se u Banja Luci i u Hercegovini ukine vjeronauka(tj njeno ocjenjivanje) onda neka se isto ucini i u Sarajevu,gdje zivi gotovo polovina Bosnjaka iz ove drzave! to je sve smisljeno i planski,vjerujem da ministar Suljagic ima punu podrsku medjunarodne zajednice,ali to sigurno nece proci! "sarajevsko ljeto" ce biti jako burno,uto nema sumnje,jer ovo je prevazislo svaku mjeru,radikalni ateisti prave radikalne vjernike! odluka ministra Suljagica u vezi vjeronauke je ujedno i najveca greska SDP-a od kada su na vlasti! IZ se ovim gura u politiku,pa se ne cudite ako narednih 20 godina na vlasti budu opet konzervativci i nacionalisti!
jadna je vjeronauka,koja će propasti kao projekt,ako ne bude favorizirala učenike koji je pohađaju.To CeMu i ostali znaju,samo neće da kažu,sem toga najteže se odvojiti sa federalne sise.
- nosara
#229 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ponosan wrote:Mislim da je Reis Ceric upravu ,i podrzavam njegovo nastojanje da se vjera i vjernici ostave na miru,vec jednom! ovo sto je uradio ministar Suljagic,je za svaku osudu,kad se u Banja Luci i u Hercegovini ukine vjeronauka(tj njeno ocjenjivanje) onda neka se isto ucini i u Sarajevu,gdje zivi gotovo polovina Bosnjaka iz ove drzave! to je sve smisljeno i planski,vjerujem da ministar Suljagic ima punu podrsku medjunarodne zajednice,ali to sigurno nece proci! "sarajevsko ljeto" ce biti jako burno,uto nema sumnje,jer ovo je prevazislo svaku mjeru,radikalni ateisti prave radikalne vjernike! odluka ministra Suljagica u vezi vjeronauke je ujedno i najveca greska SDP-a od kada su na vlasti! IZ se ovim gura u politiku,pa se ne cudite ako narednih 20 godina na vlasti budu opet konzervativci i nacionalisti!
Treba pisat "zivi ateisti prave radikalne vjernike"... Barem je na balkanu tako...
Last edited by nosara on 17/05/2011 13:51, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#230 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
propao referendum,sada treba naći novu žvaku do ljeta,u to će godišnji i prođe godina mandata. 
-
fixer
#231 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ja bih ovakvim ljudima, koji napisu ovakav text, prilazio sa naucnog stajalista. Sta ti se mora dogoditi da ovako razmisljas?Ponosan wrote:Mislim da je Reis Ceric upravu ,i podrzavam njegovo nastojanje da se vjera i vjernici ostave na miru,vec jednom! ovo sto je uradio ministar Suljagic,je za svaku osudu,kad se u Banja Luci i u Hercegovini ukine vjeronauka(tj njeno ocjenjivanje) onda neka se isto ucini i u Sarajevu,gdje zivi gotovo polovina Bosnjaka iz ove drzave! to je sve smisljeno i planski,vjerujem da ministar Suljagic ima punu podrsku medjunarodne zajednice,ali to sigurno nece proci! "sarajevsko ljeto" ce biti jako burno,uto nema sumnje,jer ovo je prevazislo svaku mjeru,radikalni ateisti prave radikalne vjernike! odluka ministra Suljagica u vezi vjeronauke je ujedno i najveca greska SDP-a od kada su na vlasti! IZ se ovim gura u politiku,pa se ne cudite ako narednih 20 godina na vlasti budu opet konzervativci i nacionalisti!
- ultima_palabra
#232 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
A jel skontao iko što mu je ona Vera Jovanović toliko mrska? Lik se par puta zagrcnuo od huje i mržnje kad je spomenu, ne može da nađe riječi kojima bi je gađao 
-
VjecitiStudent
#233 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ne dirajte nam vjeronauk, u njega polazemo velike nadeViktor Ivancic wrote: Možda je dobro da što veći broj djece pohađa školski vjeronauk kako bi im se, u što ranijoj dobi, ogadilo katoličanstvo. Iskustvo nas je naučilo da državne ideologije postaju uistinu vrijedne pažnje tek kada prisilni uživaoci prema njima počnu osjećati dovoljnu količinu zatajenog prezira. Tada su vanjski sjaj i megalomanija nepogrešivi simptomi procesa unutrašnjeg truljenja. Ako bude sreće, tj. ako se nastavi širiti metodom utjerivanja u kosti, katoličanstvo bi u Hrvatskoj moglo doživjeti sudbinu samoupravnog socijalizma. Ako ne u ropotarnici povijesti, završit će kao egzotična društvena suvišnost, sa skupinama nostalgičnih adoranata, sajmovima rabljenih krunica i simbolički ostavljenim Trgom maršala Tita, negdje na Kaptolu.
...
http://feral.audiolinux.com/tpl/weekly1 ... icle=16839
Last edited by VjecitiStudent on 17/05/2011 13:56, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#234 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
---------------------------------ultima_palabra wrote:A jel skontao iko što mu je ona Vera Jovanović toliko mrska? Lik se par puta zagrcnuo od huje i mržnje kad je spomenu, ne može da nađe riječi kojima bi je gađao
em Vera,em predsjednica Helsinškog komiteta,đe češ gore.
- bailaor
#235 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Kazes "dobro po nas"...ko ste to "vi" a ko "mi"?stranac2 wrote:Sta reci? Dobro po nas dok Ceric drzi ovakve govore. Da se zna s kim imamo posla.
- nosara
#236 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
ultima_palabra wrote:A jel skontao iko što mu je ona Vera Jovanović toliko mrska? Lik se par puta zagrcnuo od huje i mržnje kad je spomenu, ne može da nađe riječi kojima bi je gađao
SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
Odluka u interesu djece
“Zanima me isključivo uspostava sistema vladavine prava i zakona u obrazovnom sistemu. Vrijeme je da stanemo u kraj vladavini ljudi i uspostavimo vladavinu prava”, izjavio je dr. Emir Suljagić samo nekoliko dana nakon što je izabran za ministra obrazovanja i nauke u Vladi Kantona Sarajevo.
Da uspostava pravne države nikada nije odgovarala onima koji se prema provođenju zakona ponašaju selektivno uvjerio se ministar Suljagić već na samom početku svog mandata. Prema prva tri stava Člana 9. Okvirnog zakona o srednjem i osnovnom obrazovanju u BiH djeca imaju pravo da, u skladu sa željama svojih roditelja, pohađaju vjeronauk. Četvrti stav pomenutog člana 9, a koji propisuje da djeca koja ne pohađaju vjeronauk neće biti diskriminirana, je jednostavno zanemarivan.
Svjedoči o tome ubrajanje ocjene iz vjeronauka u prosjek što djecu koja ne pohađaju ovaj predmet dovodi u neravnopravan položaj. Slijedom dosljednog provođenja Zakona ministar je dao instrukciju da se takva praksa zaustavi. Instrukcija ni na kakav način ne dovodi u pitanje vjerske slobode. Vjeronauka je i dalje školski predmet i dalje se ocjenjuje, ali se ne ubraja u opšti prosjek učenika.
Zalaganje za dosljedno provođenje zakona ali i drugih dokumenata i konvencija na čiju se provedbu Bosna i Hercegovina obavezala, a koji regulišu jednakost svakog pojedinca pred zakonom, bio je povod za burne reakcije čelnika vjerskih institucija. Najdalje je otišao Reis Islamske zajednice ocjenivši odluku Ministarstva kao put ka ukidanju medresa, a zatim i džamija, te pozvao ministra Suljagića da poništi pomenutu odluku ili podnese ostavku.
Helsinški komitet za ljudska prava u BiH cijeni da mandat Ministarstva jeste da osigura dosljedno provođenje Zakona. Pomenuta instrukcija je sastavni dio obaveza koje država ima prema svim svojim građanima - uključujući i djecu kako bi osigurala jednakost za sve. U tom smislu ohrabruje i najava iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke čiji ministar Damir Mašić najavljuje “obračun sa srednjovjekovnim aparthejdskim fenomenom u 21. stoljeću”, a koji se u ovdašnjem školstvu manifestuje kroz egzistiranje “dvije škole pod jednim krovom”. Pravo svakog djeteta je da se ravnopravno uključuje u rad javnih škola što podrazumijeva eliminaciju svih oblika segregacije i diskriminacije.
Helsinški komitet za ljudska prava u BiH očekuje da će primjer ministra obrazovanja u Kantonu Sarajevo slijediti njegove kolege u drugim kantonima te da će najava federalnog ministra obrazovanja biti samo prvi korak u odlučnijem obračunu sa podijeljenim školama koje, po prirodi stvari, nisu u funkciji razumijevanja drugog i drugačijeg već, naprotiv, predstavljaju inkubator za virus nepomirljivih podjela.
Vera Jovanović
Predsjednica HKBiH
-
Murisno1
#237 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ma Reis je postao bitan i onima koji ga ne vole i onima koji ga vole, samo zato jer su svi ostali il nebitni il su na pravom putu da postanu nebitni. Da je on budala, zadrt, primitivan ili glup ne bi bio tu gdje jeste osim ako se ne želi reći da svi oni koji ga podržavaju imaju sve pomenute osobine ...
-
zonbirile
#238 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
----------------------VjecitiStudent wrote:Ne dirajte nam vjeronauk, u njega polazemo velike nadeViktor Ivancic wrote: Možda je dobro da što veći broj djece pohađa školski vjeronauk kako bi im se, u što ranijoj dobi, ogadilo katoličanstvo. Iskustvo nas je naučilo da državne ideologije postaju uistinu vrijedne pažnje tek kada prisilni uživaoci prema njima počnu osjećati dovoljnu količinu zatajenog prezira. Tada su vanjski sjaj i megalomanija nepogrešivi simptomi procesa unutrašnjeg truljenja. Ako bude sreće, tj. ako se nastavi širiti metodom utjerivanja u kosti, katoličanstvo bi u Hrvatskoj moglo doživjeti sudbinu samoupravnog socijalizma. Ako ne u ropotarnici povijesti, završit će kao egzotična društvena suvišnost, sa skupinama nostalgičnih adoranata, sajmovima rabljenih krunica i simbolički ostavljenim Trgom maršala Tita, negdje na Kaptolu.
...
http://feral.audiolinux.com/tpl/weekly1 ... icle=16839
stari majstori su kalfe npr.slastičare napitale kolačima,da bi poslije bili mirni-zgade im s i ne jedu ih više.Mu Ce ne zna za ovo? Mislim da je preča briga uhljebiti vjeroučitelje,a poslije vidjeti ćemo....
- ultima_palabra
#239 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Samo on i Dodo su bitni, to je ta teorijaMurisno1 wrote:Ma Reis je postao bitan i onima koji ga ne vole i onima koji ga vole, samo zato jer su svi ostali il nebitni il su na pravom putu da postanu nebitni. Da je on budala, zadrt, primitivan ili glup ne bi bio tu gdje jeste osim ako se ne želi reći da svi oni koji ga podržavaju imaju sve pomenute osobine ...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#240 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Murisno1 wrote:Ma Reis je postao bitan i onima koji ga ne vole i onima koji ga vole, samo zato jer su svi ostali il nebitni il su na pravom putu da postanu nebitni. Da je on budala, zadrt, primitivan ili glup ne bi bio tu gdje jeste osim ako se ne želi reći da svi oni koji ga podržavaju imaju sve pomenute osobine ...
kod nas na najvisim pozicijama uvijek natprosjecno inteligentni ljudi bez ijedne mane, a narod uvijek bio mudar, znao odabrati i koga podrzati
-
Murisno1
#241 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
ne bira narod reisa, na srecu ...
-
Romanija
#242 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Sto smo sijali sad zanjemo, jebi ga! Dvadeset godina guraju Musliman - Bosnjak - Bosanac, i sad kao ocekivati nesto drugo. Kad prodjes kroz sva ona sehidska groblja skontas da nismo ginuli za drzavu, otadzbinu ili domovinu nego za vjeru. I fino je onaj imam iz Begove jos za rata rekao, meni ne treba Bosna bez Muslimana.
- bailaor
#243 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ako nema isto misljenje kao i ti onda je nenormalan? Evo ja tebe pitam gdje ti je mozak pa si ateista? Odnosno ko ti ga je isprao?fixer wrote:Ja bih ovakvim ljudima, koji napisu ovakav text, prilazio sa naucnog stajalista. Sta ti se mora dogoditi da ovako razmisljas?Ponosan wrote:Mislim da je Reis Ceric upravu ,i podrzavam njegovo nastojanje da se vjera i vjernici ostave na miru,vec jednom! ovo sto je uradio ministar Suljagic,je za svaku osudu,kad se u Banja Luci i u Hercegovini ukine vjeronauka(tj njeno ocjenjivanje) onda neka se isto ucini i u Sarajevu,gdje zivi gotovo polovina Bosnjaka iz ove drzave! to je sve smisljeno i planski,vjerujem da ministar Suljagic ima punu podrsku medjunarodne zajednice,ali to sigurno nece proci! "sarajevsko ljeto" ce biti jako burno,uto nema sumnje,jer ovo je prevazislo svaku mjeru,radikalni ateisti prave radikalne vjernike! odluka ministra Suljagica u vezi vjeronauke je ujedno i najveca greska SDP-a od kada su na vlasti! IZ se ovim gura u politiku,pa se ne cudite ako narednih 20 godina na vlasti budu opet konzervativci i nacionalisti!
- male_okice
#244 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
a hajde molim te objasni mi zasto je toliko lose ako se vjeronauka izuzme iz cjelokupnog prosjeka ocjena? Nije ukinuta ucenici ce i dalje ici na taj cas, dobijace ocjene samo eto kad se zbroje zakljucne ocjene onih 14 predmeta i podjeli sa tim istim brojem nece biti OCJENE IZ vjeronauke i sta je sad tu problem????? daj objasni mi molim te?Ponosan wrote:Mislim da je Reis Ceric upravu ,i podrzavam njegovo nastojanje da se vjera i vjernici ostave na miru,vec jednom! ovo sto je uradio ministar Suljagic,je za svaku osudu,kad se u Banja Luci i u Hercegovini ukine vjeronauka(tj njeno ocjenjivanje) onda neka se isto ucini i u Sarajevu,gdje zivi gotovo polovina Bosnjaka iz ove drzave! to je sve smisljeno i planski,vjerujem da ministar Suljagic ima punu podrsku medjunarodne zajednice,ali to sigurno nece proci! "sarajevsko ljeto" ce biti jako burno,uto nema sumnje,jer ovo je prevazislo svaku mjeru,radikalni ateisti prave radikalne vjernike! odluka ministra Suljagica u vezi vjeronauke je ujedno i najveca greska SDP-a od kada su na vlasti! IZ se ovim gura u politiku,pa se ne cudite ako narednih 20 godina na vlasti budu opet konzervativci i nacionalisti!
- nosara
#245 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Pa onda nema nikakvog smisla...?male_okice wrote:a hajde molim te objasni mi zasto je toliko lose ako se vjeronauka izuzme iz cjelokupnog prosjeka ocjena? Nije ukinuta ucenici ce i dalje ici na taj cas, dobijace ocjene samo eto kad se zbroje zakljucne ocjene onih 14 predmeta i podjeli sa tim istim brojem nece biti OCJENE IZ vjeronauke i sta je sad tu problem????? daj objasni mi molim te?Ponosan wrote:Mislim da je Reis Ceric upravu ,i podrzavam njegovo nastojanje da se vjera i vjernici ostave na miru,vec jednom! ovo sto je uradio ministar Suljagic,je za svaku osudu,kad se u Banja Luci i u Hercegovini ukine vjeronauka(tj njeno ocjenjivanje) onda neka se isto ucini i u Sarajevu,gdje zivi gotovo polovina Bosnjaka iz ove drzave! to je sve smisljeno i planski,vjerujem da ministar Suljagic ima punu podrsku medjunarodne zajednice,ali to sigurno nece proci! "sarajevsko ljeto" ce biti jako burno,uto nema sumnje,jer ovo je prevazislo svaku mjeru,radikalni ateisti prave radikalne vjernike! odluka ministra Suljagica u vezi vjeronauke je ujedno i najveca greska SDP-a od kada su na vlasti! IZ se ovim gura u politiku,pa se ne cudite ako narednih 20 godina na vlasti budu opet konzervativci i nacionalisti!
-
Murisno1
#246 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
gdje se to nalaze na visokim pozicijama ljudi bez mane i natprosječno inteligentni ljudi ... misliš da je Obama inteligentniji od hawkinga?plain vanilla wrote:Murisno1 wrote:Ma Reis je postao bitan i onima koji ga ne vole i onima koji ga vole, samo zato jer su svi ostali il nebitni il su na pravom putu da postanu nebitni. Da je on budala, zadrt, primitivan ili glup ne bi bio tu gdje jeste osim ako se ne želi reći da svi oni koji ga podržavaju imaju sve pomenute osobine ...
kod nas na najvisim pozicijama uvijek natprosjecno inteligentni ljudi bez ijedne mane, a narod uvijek bio mudar, znao odabrati i koga podrzati
- stranac2
#247 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
"MI" smo oni koji se prije svega osjecamo Bosancima i Hercegovcima pa tek onda muslimanima. I "MI" smo oni kojima je blizi Bosanac ateista nego musliman iz Pakistana. Barem je to moja definicja MIbailaor wrote:Kazes "dobro po nas"...ko ste to "vi" a ko "mi"?stranac2 wrote:Sta reci? Dobro po nas dok Ceric drzi ovakve govore. Da se zna s kim imamo posla.
-
zonbirile
#248 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
@male okice
he,he pa problem je što onda objektivno lošiji đak neće imati bolji prosjek,a onda opada interes,pa se ukidaju razredi,pa nema potrebe za vjeroučiteljima,pa se postavlja pitanje potrebe i opravdanosti ovolikog broja medresa FIN-a i broja polaznika,pa se gubi federalna sisa da se duda lova,pa....
he,he pa problem je što onda objektivno lošiji đak neće imati bolji prosjek,a onda opada interes,pa se ukidaju razredi,pa nema potrebe za vjeroučiteljima,pa se postavlja pitanje potrebe i opravdanosti ovolikog broja medresa FIN-a i broja polaznika,pa se gubi federalna sisa da se duda lova,pa....
- Hemel
#249 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
kako se samo palite.
1001 tema o reisu i islamskoj zajednici na kojoj se istresaju svi i ko bi trebao i ko nema nikakve veze ni sa cericem ni sa iz. za nepunih 5 sati preko 10 stranica ispisanih komentara. da je mladic uhapsen, bilo bi par komentara ili par stranica tipa ''ma i bilo je vrijeme...neka truhne u hagu...zasluzio je...'' i na tome bi se zavrsilo. pogledajte kako stoje komentari vezani za karadzica, batka...gdje bi imali svi nesto da napisemo ali mi se palimo sta je rekao reis ceric koji nije isto sto i islamska zajednica a funkciju reisa obavlja do izbora nekog drugoga.
dakle, ne treba poistovjecivati sve vjernike sa izjavom cerica. prije par dana se zdrobismo da dokazemo da su zlocine cinili pojedinci a ne kolektivi pa tako i odgovornost pripada pojednincu.
nekoma je bitnije sta kaze ceric nego svi drugi neprijatelji ove drzave. sada svi dok ovo citaju kazu ''@Hemel je ovo i ono...''. ja sam bosanac, bosnjak koji ne praktikuje vjeru (nikada nisam bio u dzamiji'' ali postujem svakoga ko se vjere drzi (bilo koje). to je njegov put i meni ne smeta.
mnogi komentari su presli dobar ukus i iz mnogih izbijaju frustracije.
a sada opletite i po meni...odoh ja malo u carsiju.
vozdra
1001 tema o reisu i islamskoj zajednici na kojoj se istresaju svi i ko bi trebao i ko nema nikakve veze ni sa cericem ni sa iz. za nepunih 5 sati preko 10 stranica ispisanih komentara. da je mladic uhapsen, bilo bi par komentara ili par stranica tipa ''ma i bilo je vrijeme...neka truhne u hagu...zasluzio je...'' i na tome bi se zavrsilo. pogledajte kako stoje komentari vezani za karadzica, batka...gdje bi imali svi nesto da napisemo ali mi se palimo sta je rekao reis ceric koji nije isto sto i islamska zajednica a funkciju reisa obavlja do izbora nekog drugoga.
dakle, ne treba poistovjecivati sve vjernike sa izjavom cerica. prije par dana se zdrobismo da dokazemo da su zlocine cinili pojedinci a ne kolektivi pa tako i odgovornost pripada pojednincu.
nekoma je bitnije sta kaze ceric nego svi drugi neprijatelji ove drzave. sada svi dok ovo citaju kazu ''@Hemel je ovo i ono...''. ja sam bosanac, bosnjak koji ne praktikuje vjeru (nikada nisam bio u dzamiji'' ali postujem svakoga ko se vjere drzi (bilo koje). to je njegov put i meni ne smeta.
mnogi komentari su presli dobar ukus i iz mnogih izbijaju frustracije.
a sada opletite i po meni...odoh ja malo u carsiju.
vozdra
-
fixer
#250 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Nisam uopste ateista, samo nikad moja vjera nije bila ugrozena. Ona je u mom srcu, a meni organizirani nacin vjerovanja ne treba.bailaor wrote:Ako nema isto misljenje kao i ti onda je nenormalan? Evo ja tebe pitam gdje ti je mozak pa si ateista? Odnosno ko ti ga je isprao?fixer wrote:Ja bih ovakvim ljudima, koji napisu ovakav text, prilazio sa naucnog stajalista. Sta ti se mora dogoditi da ovako razmisljas?Ponosan wrote:Mislim da je Reis Ceric upravu ,i podrzavam njegovo nastojanje da se vjera i vjernici ostave na miru,vec jednom! ovo sto je uradio ministar Suljagic,je za svaku osudu,kad se u Banja Luci i u Hercegovini ukine vjeronauka(tj njeno ocjenjivanje) onda neka se isto ucini i u Sarajevu,gdje zivi gotovo polovina Bosnjaka iz ove drzave! to je sve smisljeno i planski,vjerujem da ministar Suljagic ima punu podrsku medjunarodne zajednice,ali to sigurno nece proci! "sarajevsko ljeto" ce biti jako burno,uto nema sumnje,jer ovo je prevazislo svaku mjeru,radikalni ateisti prave radikalne vjernike! odluka ministra Suljagica u vezi vjeronauke je ujedno i najveca greska SDP-a od kada su na vlasti! IZ se ovim gura u politiku,pa se ne cudite ako narednih 20 godina na vlasti budu opet konzervativci i nacionalisti!