Preporučite album
Moderator: _BataZiv_0809
-
LSD
#226 Re: Preporučite album
@allane....moram ti se i ja zahvaliti za Alestorm
red je
, zarazio si me sa ovim bendom
pravo osvježenje.
- madFlava
#227 Re: Preporučite album
sa2101 wrote:Novi album R.E.M-a Collapse Into Now zvuci poprilicno dobro
zvuci super
- So What!
#228 Re: Preporučite album

Trivium - Shogun
Kada sam poslušao ovaj album mislio sam da me opucalo 1000 volti. Album je fenomenalan i još uvijek ne shvatam mrzitelje metalcore podžanra. A svi koji vole Metallicu trebali bi bit zadovoljni jer je James Hetfield dobio nasljednika vidu Matta Heafya pjevača ove grupe. Jak album, a dobio je odlične kritike u Americi. Moj Lični favorit sa albuma je pjesma Down From The Sky.
- horion_bosona
#229 Re: Preporučite album
pihMyCore wrote:Dobar ovaj novi, bas mi je nekako...kafanskiDžipaloRipalo wrote:
btw je li ko isao na njihov koncert prije 7 dana u ZG?
Last edited by horion_bosona on 21/06/2011 13:59, edited 1 time in total.
- horion_bosona
#230 Re: Preporučite album
isto dobar album, vec mjesec dana ga slusam i nemam zamjerki...sa2101 wrote:Novi album R.E.M-a Collapse Into Now zvuci poprilicno dobro
kazu da je na ovoj pjesmi radio i Vedder, al' ja ga uopste ne cujem...
Last edited by horion_bosona on 21/06/2011 13:51, edited 1 time in total.
- horion_bosona
#231 Re: Preporučite album
interesantno i opustajuce
pogotovo jer je ljeto doslo...
Eddie Vedder - Ukulele Songs
+ odlican DVD Water on the Road
http://www.billboard.com/features/eddie ... 8392.storyUkulele Songs is the second solo studio album by American singer and Pearl Jam frontman Eddie Vedder. It was released on May 31, 2011. The album is composed of original songs and covers.
![]()
-
DžipaloRipalo
#232 Re: Preporučite album
i meni se cini neveselim, a jesam otisao na koncerthorion_bosona wrote:pihMyCore wrote:Dobar ovaj novi, bas mi je nekako...kafanskiDžipaloRipalo wrote:a meni na prvo slusanje zvuci mlak i nekako "neveseo" za razliku od prijasnjih... bolje mi je ispao zadnji album Dropkick Murphys....
btw je li ko isao na njihov koncert prije 7 dana u ZG?
evo jos jedna preporuka, men se čini da nije bilo

- So What!
#233 Re: Preporučite album
A gdjee je bio koncert? Da mi je vidit jedan koncert ovakve grupe makar jednom u životu da se ono baš dobro proveselim, da nisam Bosanac definitivno bi bio Irac.
- MyCore
#234 Re: Preporučite album
Evo metno sam Murpyse da se svlače pa da vidimo 
-
Mr. Brightside
#235 Re: Preporučite album
vrijedi dvaput preporucitDžipaloRipalo wrote: evo jos jedna preporuka, men se čini da nije bilo
- So What!
#236 Re: Preporučite album
Evo u čemu ja liječim tugu:armin.i.am wrote:vrijedi dvaput preporucitDžipaloRipalo wrote: evo jos jedna preporuka, men se čini da nije bilo
![]()
Nisam slušao ovaj album, slušao sam zadnji Dear Agony. Inače dobar je, a sa ovog sam slušao ovu i The Diary of Jane. ina grupa, žanr je koliko znam alternativni metal/post grunge.
- horion_bosona
#237 Re: Preporučite album
prosle godine su bili The Real McKenzies u Boku, ja dok ih nisam vidio nisam mogao vjerovat da takav band dolazi svirati u podrumu... bilo je odlicno...So What! wrote:A gdjee je bio koncert? Da mi je vidit jedan koncert ovakve grupe makar jednom u životu da se ono baš dobro proveselim, da nisam Bosanac definitivno bi bio Irac.
A Flogging Molly dolaze vec trecu godinu zaredom u Zagreb... kad smo koncerata bandova koji sviraju tu vrstu muzike, u ZG 14.jula dolaze rodonačelnici celtic punka The Pogues predvodjeni legendarnim frontmenom Shane McGowan (ja cu gotovo izvjesno ici, jednostavno moram
nisam dosad upoznao covjeka koji ne reaguje pozitivno na keltski folk jos pogotovo upakovan u punk/rock... posto vidim da ima ovdje dosta ljudOva kojima se ovo svidja, sad cu da otvorim temu pa da se kače ovakvi bendovi....
-
Mr. Brightside
#238 Re: Preporučite album
@so_what
bend je alternativni rock,pop,metal( jebat ga sta god da je, razvaljuje
)
poseban je jer Benjamin ima strah od smrti,pa tako ne putuje avionom, a busem i autom rijetko i kad bas mora
steta sto bend nikad nece doci u evropu
bend je alternativni rock,pop,metal( jebat ga sta god da je, razvaljuje
poseban je jer Benjamin ima strah od smrti,pa tako ne putuje avionom, a busem i autom rijetko i kad bas mora
-
DžipaloRipalo
#239 Re: Preporučite album
armin.i.am wrote:@so_what
bend je alternativni rock,pop,metal( jebat ga sta god da je, razvaljuje)
poseban je jer Benjamin ima strah od smrti,pa tako ne putuje avionom, a busem i autom rijetko i kad bas mora![]()
aaaaaaaaaaa ovo nisam znao
treba ga preveslat u kanu preko okeana pa u bosnu ga dovest da sviraju
-
Mr. Brightside
#240 Re: Preporučite album
zato su posebniDžipaloRipalo wrote:armin.i.am wrote:@so_what
poseban je jer Benjamin ima strah od smrti,pa tako ne putuje avionom, a busem i autom rijetko i kad bas mora![]()
-
DžipaloRipalo
#241 Re: Preporučite album
joooj a ja godinama provjerama tour dates xD ccc a bas im se nadam svake godine hahhahahaharmin.i.am wrote:zato su posebniDžipaloRipalo wrote:armin.i.am wrote:@so_what
evo jedna nasa, isto imeni album

- So What!
#243 Re: Preporučite album
Evo našo sam maloprije, a što se tiče teme otvaraj odmah. Zista sam se zakačio na tu vrstu muzike.horion_bosona wrote:prosle godine su bili The Real McKenzies u Boku, ja dok ih nisam vidio nisam mogao vjerovat da takav band dolazi svirati u podrumu... bilo je odlicno...So What! wrote:A gdjee je bio koncert? Da mi je vidit jedan koncert ovakve grupe makar jednom u životu da se ono baš dobro proveselim, da nisam Bosanac definitivno bi bio Irac.![]()
A Flogging Molly dolaze vec trecu godinu zaredom u Zagreb... kad smo koncerata bandova koji sviraju tu vrstu muzike, u ZG 14.jula dolaze rodonačelnici celtic punka The Pogues predvodjeni legendarnim frontmenom Shane McGowan (ja cu gotovo izvjesno ici, jednostavno moram)...
nisam dosad upoznao covjeka koji ne reaguje pozitivno na keltski folk jos pogotovo upakovan u punk/rock... posto vidim da ima ovdje dosta ljudOva kojima se ovo svidja, sad cu da otvorim temu pa da se kače ovakvi bendovi....
- Ultravox
- Better Man
#247 Re: Preporučite album
Dobar i neobican album Veddera! Cd napravljen kao mala knjiga! Dakle nije u klasicnoj kutiji, vec je napravljen kao knjiga koja sadrzi slike, tekstove pjesama i na zadnjim koricama ima otvor za cd.horion_bosona wrote:interesantno i opustajucepogotovo jer je ljeto doslo...
http://www.billboard.com/features/eddie ... 8392.storyUkulele Songs is the second solo studio album by American singer and Pearl Jam frontman Eddie Vedder. It was released on May 31, 2011. The album is composed of original songs and covers.
![]()
- Skream
#248 Re: Preporučite album
Izašo je novi Thievery Corporation, sve ostalo je manje više nebitno

- madFlava
#249 Re: Preporučite album
slazem se!Skream wrote:Izašo je novi Thievery Corporation, sve ostalo je manje više nebitno![]()
- So What!
#250 Re: Preporučite album

Vitamin String Quartet - In the Chamber with Linkin Park
Vitamin String Quartet - String Quartet Tribute to Linkin Park's Meteora
Vitamin String Quartet - String Quartet Tribute to Linkin Park's Minutes to Midnight
Vitamin String Quartet - String Quartet Tribute to The Red Hot Chili Peppers
Za sve ljhubitelje neoklasične muzike, Red Hot Chilli Peppersa i Linkin Park evo odličnih albuma koji će vas ravno u srce dirnuti. Jako emotivno odsvirane obrade ova dva velika benda gudačkim instrumentima. Kada sam slušao Crawling, Leave Out All the Rest, Snow i Californication došlo mi je skor da zaplačem. Predivna muzika koja se može slušati bilo gdje i bilo kada. Po meni ove albume ljdui trebaju psolušati prije smrti. Čak i mrzitelji ova dva benda složiće se da je kvartet iz Los Angelesa pretvorio modernu muziku dva rock benda u nešto čarobno.
Last edited by So What! on 29/06/2011 21:37, edited 1 time in total.