kv99 wrote:Za rat je potrebno dvoje, za genocid je potrebna jedna strana koja kolje a druga koja drzi vrat na panju. I to je ono sto i danas neki zagovaraju " nema rata jer ga niko nece / to nece dozvoliti MZ,USA, EU, Djeda Mraz, Hare Krisna, nema ko da se bori / svi su lopovi i sto da se borimo za njih" isto ono sto se govorilo i 1991/1992.Hodidid wrote:@kv99: Ne znam da li si ironican ili mislis ozbiljno ali kad kazes da za rat treba dvoje onda ponavljas Alijinu tezu iz 1992 godine koja nas je umalo stajala sve glave. Za rat je naime dovoljno i jedno.
Pogledaj samo koliko ima komentara koji tvrde da je opomena na ono sto Dodik radi ustvari zagovaranje rata a da nije zagovaranje rata ono sto on radi
REFERENDUM
- veljaca
#226 Re: REFERENDUM
-
Bokas
#227 Re: REFERENDUM
Najbolje je da se ne palite na Dodika, 5 godina vam skace po zivcima, svaki put progutate udicu.Hodidid wrote:@bokas: Najbolje je da se mi mirno razdruzimo u Bosni jel tako?
- Vitez Koja
#228 Re: REFERENDUM
Spreman sam uciniti genocid....sta je sa tobom...svakim referendum, poslije genocida, je samo nastavak istog...ne kontam sta zelis svojim slijepim pacifizmom reci...ako, nemas nista protiv da jednoga dana, zastava Srbije se zavijori na Trebevicu, radi koje se ubijalo i radi koje se genocid cinio, OK, to je tvoj stav...I jesi li siguran da je rata 92 godine bilo radi referenduma!?Corto Maltese wrote:Dakle na referendum se legalno odgovara ratom? Nek si mi rekao. Mi održali jedan referendum 1. marta '92. i odmah nas JNA i Karadžić napali čime su stigli.palermo wrote:Zašto zoveš huškačima ljude koji kažu da bi u slučaju potrebe branili ovu zemlju.Corto Maltese wrote:
Na žalost, ovoj zemlji je teško naći nekoga ko nije izgubio nikoga. Ipak, do prije par mjeseci, gotovo niko nije prizivao novi rat. Vjerovatno je trebalo da stasaju generacije onih koji nisu bili u pravom dobu početkom devedesetih, pa da huškanje krene. Ostajem pri tome da se huškači prepoznaju prije svega po tome što prošlom ratu, iz bilo kojeg razloga, nisu bili dorasli.
Imaš li ti kakvu ideju šta raditi u slučaju da Dodik provede referendum, a MZ ništa ne uradi.
Huškači postoje, naravno, ali oni su prije svega danas nalaze u Banjaluci, zašto je to tako teško priznati.
Alija rek'o: "Halo jeste li normalni referendum je politički čin, haj'mo ovo politički rješavati!"
A Karađić upr'o: "Jok! Na referendum se odgovara ratom!"
Jebo te koji je ovo Deja Vu u ogledalu!?
U ratovima se ubija, to barem svi znamo.
Koga si ti spreman ubiti zbog referenduma?
- Corto Maltese
#229 Re: REFERENDUM
Razvodni se ova diskusija i ode u širinu. Rata, u razmjerama onog prošlog, neće biti barem još 10 godina. Što ne znači da nam tih 10 godina ne mogu proći u neprestanom predratnom stanju, koje podrazumijeva i "sukobe niskog inteziteta" i "Nismo u ratu, ali ni mirni nismo" i trčanje na svaku nabačenu Dodikovu loptu. Zaključio bih izlaganje svojom početnom tezom:
Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
- Vitez Koja
#230 Re: REFERENDUM
Koji si ti meni kralj!!!! Pa, odbranili smo se!!!I ja ne prizivam rat, kontas!? To pisi liku u Banjaluci....Bloo wrote:Vitez Koja wrote:
Govori u svoje ime....
osim sto smo se odbranili sta ti je rat dobra donio? pogledaj oko sebe? mislis da ce ti biti bolje poslije nastavka tj novog rata (gluho bilo)?
moze samo gore
i nije ovo samo u moje ime, ovo je i u ime mojih prijatelja i porodice
Onda, govori u ime svojih prijatelja i porodice, ali nemoj govoriti generalno za sve.....
- veljaca
#231 Re: REFERENDUM
Bokas wrote:Najbolje je da se ne palite na Dodika, 5 godina vam skace po zivcima, svaki put progutate udicu.Hodidid wrote:@bokas: Najbolje je da se mi mirno razdruzimo u Bosni jel tako?
Prekodrinac - mozes ti to i bolje - samo ako se malo potrudis ...
Ovim postom zelis reci da su Bosanci i Hercegovci glupi - jer eto progutaju udicu od tamo nekoga dodika.
Bosanci i Hercegovci su puno pametniji i oni znaju kako izaci iz ovakve i slicnih situacija .... Ne sekiraj se ti puno - steti to zdravlju ....
- Bloo
- Globalna šefica
#232 Re: REFERENDUM
Corto Maltese wrote:Razvodni se ova diskusija i ode u širinu. Rata, u razmjerama onog prošlog, neće biti barem još 10 godina. Što ne znači da nam tih 10 godina ne mogu proći u neprestanom predratnom stanju, koje podrazumijeva i "sukobe niskog inteziteta" i "Nismo u ratu, ali ni mirni nismo" i trčanje na svaku nabačenu Dodikovu loptu. Zaključio bih izlaganje svojom početnom tezom:Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
@VitezKoja
rata nece biti, barem ne kao ovog proslog
napetosti hoce
a svako spominjanje: ja bih opet pusku u ruke i sam bi izazivao genocid...izaziva mucninu
- veljaca
#233 Re: REFERENDUM
Au , u kolikoj si ti zabludi .... Nisi ni svjestan toga ...Corto Maltese wrote:Razvodni se ova diskusija i ode u širinu. Rata, u razmjerama onog prošlog, neće biti barem još 10 godina. Što ne znači da nam tih 10 godina ne mogu proći u neprestanom predratnom stanju, koje podrazumijeva i "sukobe niskog inteziteta" i "Nismo u ratu, ali ni mirni nismo" i trčanje na svaku nabačenu Dodikovu loptu. Zaključio bih izlaganje svojom početnom tezom:Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
-
Bokas
#234 Re: REFERENDUM
Pa on to i hoce, da se ne zaboravi, da se bljuje mrznja, i tako da kontrolise situaciju. Mile zna kako da se igra sa emocijama ljudi, i to namerno radi, i svako ko prihvati da bude deo te igre, nesvesno je njegov saveznik.prljavi Hare wrote:
Ne skace meni meni Dodik po zivcima moj prekodrinski prijatelju,vec me samo spasava od zaborava i cini
da drzim oci sirom otvorene i da sam u svakom trenutku budan i svjestan!!!!![]()
![]()
![]()
Hvala mu za to,Bosnje su sklone da zaborave,pored precednika......nema sanse!![]()
![]()
- blue_sky
#235 Re: REFERENDUM
Sumnjam da iko normalan zeli i priziva rat, a ako takvih ima- u kuci im bio, stonokazu.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#236 Re: REFERENDUM
Bokas wrote:Pa on to i hoce, da se ne zaboravi, da se bljuje mrznja, i tako da kontrolise situaciju. Mile zna kako da se igra sa emocijama ljudi, i to namerno radi, i svako ko prihvati da bude deo te igre, nesvesno je njegov saveznik.prljavi Hare wrote:
Ne skace meni meni Dodik po zivcima moj prekodrinski prijatelju,vec me samo spasava od zaborava i cini
da drzim oci sirom otvorene i da sam u svakom trenutku budan i svjestan!!!!![]()
![]()
![]()
Hvala mu za to,Bosnje su sklone da zaborave,pored precednika......nema sanse!![]()
![]()
Negativno,nikoga ne mrzim i ovo iskreno govorim,samo ne bih opet zbog uspavanosti da mi i ovo malo
prezivjelih u porodici neko dokrajci.Neka precednika!!!Bolje on sa ovom pricom nego nekakav izvinjavac
i neutralac tipa:"Sta nam je ovo trebalo?Svi smo cinili zlocine!" i slicna sranja,to zna uspavati!Ovako sa
precednikovom pricom je sve jasno!!!!
- Vitez Koja
#237 Re: REFERENDUM
ne pada meni na um genocid...nego, svi zaboravljau sta je donjela politika koju trenutno zastupa Milorad i sto se povlaci paralela izmedju referenduma iz 92 i ovog referenduma.U tom kontekstu sam pomenuo genocid. Nadam se da ti je to jasno!!!! Nemam ubilackih sklonosti,a genocidni da ne govorim....nisam od onih koji sanjaju ubijanje i pljackanje....Tako, da ti ne mora biti mucnina...Ja se samo plasim da jednog dana vise se ne bude mogla kontrolisati ta napetost...toga je mene strah...Bloo wrote:Corto Maltese wrote:Razvodni se ova diskusija i ode u širinu. Rata, u razmjerama onog prošlog, neće biti barem još 10 godina. Što ne znači da nam tih 10 godina ne mogu proći u neprestanom predratnom stanju, koje podrazumijeva i "sukobe niskog inteziteta" i "Nismo u ratu, ali ni mirni nismo" i trčanje na svaku nabačenu Dodikovu loptu. Zaključio bih izlaganje svojom početnom tezom:Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
@VitezKoja
rata nece biti, barem ne kao ovog proslog
napetosti hoce
a svako spominjanje: ja bih opet pusku u ruke i sam bi izazivao genocid...izaziva mucninua , nisam pacifista, nego se samo sjetim 93,94...
- Vitez Koja
#238 Re: REFERENDUM
Da li ti je Dodik normalan!?blue_sky wrote:Sumnjam da iko normalan zeli i priziva rat, a ako takvih ima- u kuci im bio, stonokazu.
- Corto Maltese
#239 Re: REFERENDUM
A možda sam svjestan... da nisam u zabludi. Možda sam neobaviješten, Možda mi perspektivu muti to što se družim susrećem sa ljudima mojih godina, koji su svi redom, jal' dobrovoljno, jal' po mobilizaciji bili uključeni u prošli rat. Jebi ga, nismo heroji, samo nam takav generacijski grah pao. I baš niko, da ponovim- niko, barem ne javno, ne podmazuje oružje, a dobro paze da im špajz, a pogotovo rezervoar u autu budu puni.veljaca wrote:Au , u kolikoj si ti zabludi .... Nisi ni svjestan toga ...Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
S druge strane, tinejdžeri sa kojim se moje dijete druži, su žestoko nadrkani, svi do jednog bi se igrali "Call of Duty" i "Medal of Honor" uživo.
Možda je u tvom kraju drukčije, ali ovaj moj kraj je povelik, i reprezentativan.
U ovo doba, prije 19 godina, napaljenost nije bila generacijski podijeljena.
- blue_sky
#240 Re: REFERENDUM
Ovo dvoje, da moze, samo bi se izbrisalo...eto koliko ide u istu recenicu.Vitez Koja wrote:Da li ti je Dodik normalan!?blue_sky wrote:Sumnjam da iko normalan zeli i priziva rat, a ako takvih ima- u kuci im bio, stonokazu.
- veljaca
#241 Re: REFERENDUM
Bogami si u zabludi i to velikoj ....Corto Maltese wrote:A možda sam svjestan... da nisam u zabludi. Možda sam neobaviješten, Možda mi perspektivu muti to što se družim susrećem sa ljudima mojih godina, koji su svi redom, jal' dobrovoljno, jal' po mobilizaciji bili uključeni u prošli rat. Jebi ga, nismo heroji, samo nam takav generacijski grah pao. I baš niko, da ponovim- niko, barem ne javno, ne podmazuje oružje, a dobro paze da im špajz, a pogotovo rezervoar u autu budu puni.veljaca wrote:Au , u kolikoj si ti zabludi .... Nisi ni svjestan toga ...Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
S druge strane, tinejdžeri sa kojim se moje dijete druži, su žestoko nadrkani, svi do jednog bi se igrali "Call of Duty" i "Medal of Honor" uživo.
Možda je u tvom kraju drukčije, ali ovaj moj kraj je povelik, i reprezentativan.
Sto se tice mog i tvog kraja - ne bi vjerovao ali zivimo u istom kraju - povelikom i reprezentativnom. Cak mislim da smo ga i branili od 92 do 95, pa mozda smo se i negdje na linijama sreli ... Mozda ...
Zato ti kazem da si u zabludi sto se tice ovih koji su bili VOJNO SPOSOBNI u prosloj agresiji na Drzavu Bosnu i Hercegovinu i koji ne cute i ne pristaju da neko tamo dijeli i krcmi Drzavu Bosnu i Hercegovinu - kako mu se cejfne ...
A sve sto se desavalo od 92 do 95 samo povecava broj onih koji ne cute i ne pristaju da neko tamo dijeli i krcmi Drzavu Bosnu i Hercegovinu - kako mu se cejfne ...
- Boom71
#242 Re: REFERENDUM
Bojim se da neki nisu svjesni ozbiljnosti price oko referenduma.
Referendum nije direktni poziv na rat(ili nije primarni cilj),ali jeste betoniranje mrznje i ciljeva!!!
Znaci,potrebno je ocrtati granicu drzave u kojoj ce zivjeti samo jedan narod i taj cilj zapecatiti.Kada ce se sprovesti to je neko drugo pitanje.
Obavezno pogledati onu emisiju od sinoc na BN TV i dobro poslusati sta prica onaj glavati mrzitelj,a moze i onaj bradonja pored.Cak se i Ognjen T. zijanio od price
...Cak i on
.
Referendum nije direktni poziv na rat(ili nije primarni cilj),ali jeste betoniranje mrznje i ciljeva!!!
Znaci,potrebno je ocrtati granicu drzave u kojoj ce zivjeti samo jedan narod i taj cilj zapecatiti.Kada ce se sprovesti to je neko drugo pitanje.
Obavezno pogledati onu emisiju od sinoc na BN TV i dobro poslusati sta prica onaj glavati mrzitelj,a moze i onaj bradonja pored.Cak se i Ognjen T. zijanio od price
- Vitez Koja
#243 Re: REFERENDUM
Da, "nadrkan" sam....nije vazno. I ja tako imam priliku da razgovaram, sto sa dobrovoljicma, sto sa mobilisanim....Nisam nikad uporedjivao, ni snu, ono sto su borci prezivljavali na liniji i civili u gradu, ali dobro znam sta je granata, sta je snajper, sta je ubijen ili ranjen covijek....ali, bitno je da smo mi "nadrkani"...Po tome ispade, da si samo ti imao traume i da ti jedino vidis lose strane rata.Niko vise, svi su ostali slijepi, osim tebe.Kritukujes Aliju i njegovo ponasanje 92, a nisi ni svjestan koliko licis njemu.Jedino, koga ja trenutno vidim, kao "nadrkanog" jeste onaj krkan u Banjaluci...i jos jedna stvar, niko jos nije napravio nijednu barikadu ili je presjekao neki put.. sta dramis!?Corto Maltese wrote:A možda sam svjestan... da nisam u zabludi. Možda sam neobaviješten, Možda mi perspektivu muti to što se družim susrećem sa ljudima mojih godina, koji su svi redom, jal' dobrovoljno, jal' po mobilizaciji bili uključeni u prošli rat. Jebi ga, nismo heroji, samo nam takav generacijski grah pao. I baš niko, da ponovim- niko, barem ne javno, ne podmazuje oružje, a dobro paze da im špajz, a pogotovo rezervoar u autu budu puni.veljaca wrote:Au , u kolikoj si ti zabludi .... Nisi ni svjestan toga ...Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
- Prpa.ba
#244 Re: REFERENDUM
Nikome normalnom nije do rata, niti iko ovdje prizeljkuje rat. Zadesio me je u najboljim godinama, izgubio sam 4 godine zivota jer se pravoslavcima digao kurac koji se digne svakih 50 godina da kolju "turke", i cesto razmisljam sta bi bilo da nije bilo rata i jos goreg poslijeratnog vremena.
Medjutim, kada se pravoslavcima opet "digne", s ove strane nece biti ovce koje cekaju klanje, vec ili ljudi koji cekaju da naplate racune preostale iz 92-95 (u najboljem), ili generacije mladjarije odrasle na PC igrama u modernom vremenu kada ljudski zivot ne vrijedi pisljiva boba (u najgorem slucaju). Bjezanije ce biti kao sto je i uvijek bude, medjutim nemojte se zavaravati da ce milion i po Bosnjaka "pobjeci u Njemacku da ne bi ratovali za Saju", ili da ce neko odbiti uniformisane vojne policajce kad dodju u provjeru zasto se neko nije odazvao mobilizaciji. Licno, ne zelim ni ja vise ikada ratovati. Medjutim, nemam love ni rodbine da se mogu ispariti iz Bosne, tako da mi u slucaju najgoreg ne preostaje nista drugo nego ostati lojalan gradjanin RBiH sa svime sto to podrazumijeva. Isto vazi i za ogromnu vecinu ovdasnjeg stanovnistva. To da budemo nacisto.
Dalje, @Corto veli, "parlamentarna odluka". Ta "parlamentarna odluka", ako i kad je aktiviraju i pokusaju sprovesti, predstavlja krsenje mirovnog sporazuma. Kada je prekrsen mirovni sporazum, to znaci da strana koja ga krsi ne zeli mir, a kad nemamo mir, tad imamo...... Dopuni po zelji.
U trenutnoj situaciji, cinjenica je da RS-ovci "nemaju cim" i da hoce, i ovo su bijedni pokusaji izazivanja radikalizma kod Bosnjaka. Time pokusavaju preduhitriti radikalizam kod vlastitog naroda, jer pravoslavci i dio katolika u BiH nije ocekivao desetljeca u "mrskoj & nametnutoj", vec je Dayton bio "prelazni period". Kako se situacija sve vise okrece protiv njih, moraju reagovati. Ko prvi reaguje, dobija po guzici i to je sva poenta. Bosanska politika u trenutnoj situaciji mora biti mudra i tiha, ili glupa i tiha (ali tiha!) sa tek par izjava tipa ove SDP-ove da je toljaga (kakva god bila..) spremna za ne daj Boze.
Medjutim, kada se pravoslavcima opet "digne", s ove strane nece biti ovce koje cekaju klanje, vec ili ljudi koji cekaju da naplate racune preostale iz 92-95 (u najboljem), ili generacije mladjarije odrasle na PC igrama u modernom vremenu kada ljudski zivot ne vrijedi pisljiva boba (u najgorem slucaju). Bjezanije ce biti kao sto je i uvijek bude, medjutim nemojte se zavaravati da ce milion i po Bosnjaka "pobjeci u Njemacku da ne bi ratovali za Saju", ili da ce neko odbiti uniformisane vojne policajce kad dodju u provjeru zasto se neko nije odazvao mobilizaciji. Licno, ne zelim ni ja vise ikada ratovati. Medjutim, nemam love ni rodbine da se mogu ispariti iz Bosne, tako da mi u slucaju najgoreg ne preostaje nista drugo nego ostati lojalan gradjanin RBiH sa svime sto to podrazumijeva. Isto vazi i za ogromnu vecinu ovdasnjeg stanovnistva. To da budemo nacisto.
Dalje, @Corto veli, "parlamentarna odluka". Ta "parlamentarna odluka", ako i kad je aktiviraju i pokusaju sprovesti, predstavlja krsenje mirovnog sporazuma. Kada je prekrsen mirovni sporazum, to znaci da strana koja ga krsi ne zeli mir, a kad nemamo mir, tad imamo...... Dopuni po zelji.
U trenutnoj situaciji, cinjenica je da RS-ovci "nemaju cim" i da hoce, i ovo su bijedni pokusaji izazivanja radikalizma kod Bosnjaka. Time pokusavaju preduhitriti radikalizam kod vlastitog naroda, jer pravoslavci i dio katolika u BiH nije ocekivao desetljeca u "mrskoj & nametnutoj", vec je Dayton bio "prelazni period". Kako se situacija sve vise okrece protiv njih, moraju reagovati. Ko prvi reaguje, dobija po guzici i to je sva poenta. Bosanska politika u trenutnoj situaciji mora biti mudra i tiha, ili glupa i tiha (ali tiha!) sa tek par izjava tipa ove SDP-ove da je toljaga (kakva god bila..) spremna za ne daj Boze.
-
Paper
#245 Re: REFERENDUM
Corto Maltese wrote:
Dakle na referendum se legalno odgovara ratom? Nek si mi rekao. Mi održali jedan referendum 1. marta '92. i odmah nas JNA i Karadžić napali čime su stigli.
Alija rek'o: "Halo jeste li normalni referendum je politički čin, haj'mo ovo politički rješavati!"
A Karađić upr'o: "Jok! Na referendum se odgovara ratom!"
Jebo te koji je ovo Deja Vu u ogledalu!?
U ratovima se ubija, to barem svi znamo.
Koga si ti spreman ubiti zbog referenduma?
Pomoz Bog, pobratime Corto. PotpisiVam bre svaku reč što si rek'o. Samo mirnim putem i bez rata treba da se delimo sa baliju

- opa22
#246 Re: REFERENDUM
MOLIM ADMIMA DA BANUJE OVOG PAPER-a koji sovinista, strasno + nepisemen je
Last edited by opa22 on 15/04/2011 13:45, edited 1 time in total.
- headbanger
#247 Re: REFERENDUM
i??? jel idemo na referndum
primjetio sam da ta rijec pravo pali kod srba (mislim na lopove iz vlasti)
kada mile kaze referendum na licu mu se pojavi blazeni osmjeh ko da je svrsio
a njegve ovce sve odjednom zableje
ja bi volio da ovo ode na veliko da vidimo sta ce MZ uraditi
i ljudi rata nece biti na budalite, ko ce ratovati, gdje ce ratovati, cime ce ratovati
nego hajmo mi na referendum
i da, zaboravio sa kletvu baciti, ko zeli rat da Bogda mu u kuci bio
primjetio sam da ta rijec pravo pali kod srba (mislim na lopove iz vlasti)
kada mile kaze referendum na licu mu se pojavi blazeni osmjeh ko da je svrsio
a njegve ovce sve odjednom zableje
ja bi volio da ovo ode na veliko da vidimo sta ce MZ uraditi
i ljudi rata nece biti na budalite, ko ce ratovati, gdje ce ratovati, cime ce ratovati
nego hajmo mi na referendum
i da, zaboravio sa kletvu baciti, ko zeli rat da Bogda mu u kuci bio
Last edited by headbanger on 15/04/2011 13:46, edited 1 time in total.
- polusvijet
#248 Re: REFERENDUM
Korto, generalno stoji to sto govoris, posebno na Iternetu gdje je vjerovatno vecina korisnika mladja od tridesetikusur. Oni nemaju direktno iskustvo fronta ali rata itekako, pa makar i bebe tad bili.Corto Maltese wrote:A možda sam svjestan... da nisam u zabludi. Možda sam neobaviješten, Možda mi perspektivu muti to što se družim susrećem sa ljudima mojih godina, koji su svi redom, jal' dobrovoljno, jal' po mobilizaciji bili uključeni u prošli rat. Jebi ga, nismo heroji, samo nam takav generacijski grah pao. I baš niko, da ponovim- niko, barem ne javno, ne podmazuje oružje, a dobro paze da im špajz, a pogotovo rezervoar u autu budu puni.veljaca wrote:Au , u kolikoj si ti zabludi .... Nisi ni svjestan toga ...Corto Maltese wrote:Ima neko dobro i od ove situacije. Barem se, po količini ratnih pokliča, može jasno razaznati ko tokom prošlog rata nije bio vojno sposoban.
E oni uglavnom i pozivaju na mobilizaciju, ali to ne ublazava, naprotiv. To je poraz poslijeratne BiH, da klinci i omladina imaju rat kao zivotnu opciju To je meni gore neg pred proslo klanje kad su ti najgrlatiji bili nacugani krezavi luzeri iz provincija i proplanaka dovezeni na razne stranacke i narodne mitinge pred domom kulture.
-
Paper
#249 Re: REFERENDUM
Ne uzbuđuj se. Ironija, sarkazam, zezanjeopa22 wrote:MOLIM ADMIMA DA BANUJE OVOG PAPER-a koji sovinista, strasno + nepisemen je
- opa22
#250 Re: REFERENDUM
nazivati pripadnike jednog naroda pogrdnim nazivima za mene niti je sarkazam niti ironija, najmanje mi nije zezanje.