SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
clarKKent

#226 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by clarKKent »

@manki, ovo su iole ozbiljne teme,zašto bih se šalio (:
nego mozes li mi ti dati link na neki bolji "servis" za rangiranje univerziteta na kojem mogu naci i ova dva sa slicica? (:
buba80

#227 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by buba80 »

..
Last edited by buba80 on 15/02/2013 20:48, edited 1 time in total.
casanova123

#228 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by casanova123 »

VjecitiStudent wrote:
casanova123 wrote:vjeciti.. a zasto je tebi toliko stalo do toga da nesto dokazes protiv ovog unija? i zasto toliko zelis da pokazes da je ssst los kad unsa nije nista bolja..
Pet ispisanih strana, nekolicina ucesnika i nigdje odgovora na jednostavno pitanje: Koja su imena stalnih profesora vaseg fakulteta?
E to vec postaje intrigantno!
Cim dobijem tacan odgovor, odjavljujem se sa teme.

evo ovako.. nisam student i necu studirati na SSST, ali pravo da ti kazem ne zanimaju me imena STALNIH profesora, nego imena onih koji ce mi predavati i onih koji su nesto nekada napravili u svom zivotu, a ne samo sjedili cijeli zivot i bubali teoriju i zavrsili doktorate i koji su zavrsili u amfiteatru za cijeli zivot a nisu neswto spektakularno uradili vrijedno necega..

razumijes? moze mi biti stalni profesor neko ko je zavrsio 5 doktorata i ko predaje 40 godina, ne bih ga izabrao ispred osobe koja je ucinila nesto znacajno i koja je primijenila svoje znanje u stvarnom zivotu.. razumijes?

vjerovatno nema takvih profesora ni na jednom fakultetu u BiH, ali sigurno povremeno dolaze na ssst oni koji su nesto uradili u zivotu..

znaci ovo ti je neko moje objektivno misljenje.. nemam neko posebno misljenje ni o unsa ni o ssst, ali bih sigurno izabrao ssst ispred unsa-e za svoje studije iako necu ni jedno ni drugo(odoh vani ali to nije bitno)..

mozes li ti meni reci neke od profesora sa etfa koji su napravili nekada nesto u svojim zivotima osim da su predavali na fakultetu?
casanova123

#229 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by casanova123 »

ma neka te :) :)

al fakat, sto to ovdje pitas, uzmi telefon ili posalji mail nadleznim, i pitaj koliko imaju uposlenih na 8 sati :)

ali da malo razmislis i o ovome: zar bi toliko ljudi odvajalo toliku sumu novaca za skolarinu (pa ne kupuju zvaku/smoki pa da im je svejedno), dizali kredite, posudjivali, odricali se mnogo toga za edukaciju svog djeteta - bez da su se raspitali prije o istim pitanjima koja ti ovdje postavljas... nije niko naivan...
ima naivnih u nasoj drzavi i to vise nego igdje :D

jednostavno kod nas ljudi srljaju bez puno razmisljanja u sve sto cine(ne odnosi se ovo na odabir fakulteta trenutno nego inace)
clarKKent

#230 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by clarKKent »

casanova123 wrote:
VjecitiStudent wrote:
casanova123 wrote:vjeciti.. a zasto je tebi toliko stalo do toga da nesto dokazes protiv ovog unija? i zasto toliko zelis da pokazes da je ssst los kad unsa nije nista bolja..
Pet ispisanih strana, nekolicina ucesnika i nigdje odgovora na jednostavno pitanje: Koja su imena stalnih profesora vaseg fakulteta?
E to vec postaje intrigantno!
Cim dobijem tacan odgovor, odjavljujem se sa teme.

evo ovako.. nisam student i necu studirati na SSST, ali pravo da ti kazem ne zanimaju me imena STALNIH profesora, nego imena onih koji ce mi predavati i onih koji su nesto nekada napravili u svom zivotu, a ne samo sjedili cijeli zivot i bubali teoriju i zavrsili doktorate i koji su zavrsili u amfiteatru za cijeli zivot a nisu neswto spektakularno uradili vrijedno necega..

razumijes? moze mi biti stalni profesor neko ko je zavrsio 5 doktorata i ko predaje 40 godina, ne bih ga izabrao ispred osobe koja je ucinila nesto znacajno i koja je primijenila svoje znanje u stvarnom zivotu.. razumijes?

vjerovatno nema takvih profesora ni na jednom fakultetu u BiH, ali sigurno povremeno dolaze na ssst oni koji su nesto uradili u zivotu..

znaci ovo ti je neko moje objektivno misljenje.. nemam neko posebno misljenje ni o unsa ni o ssst, ali bih sigurno izabrao ssst ispred unsa-e za svoje studije iako necu ni jedno ni drugo(odoh vani ali to nije bitno)..

mozes li ti meni reci neke od profesora sa etfa koji su napravili nekada nesto u svojim zivotima osim da su predavali na fakultetu?
mozes li mi pojasniti to "nesto" sto su uradili u zivotu? na sta konkretno mislis? (:

a za etf profesore, http://www.etf.unsa.ba/index.php?id=471, istrazuj ako imas vremena d:

procitaj npr. cv dekana http://www.etf.unsa.ba/people/cv/narcis.behlilovic.html
u cemu je problem da covjek s ovakvom karijerom tebi predaje? trebala bi ti biti cast (:
casanova123

#231 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by casanova123 »

nesto: napravili facebook ili windows :D

evo tri profesora sa informatike na etfu:
Dr.Sci. Zikrija AVDAGIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Zlatko LAGUMDŽIJA Computer Science and Informatics Visiting
Dr.Sci. Dženan RIĐANOVIĆ Computer Science and Informatics Visiting

jedini koji su izlistani pod "profesors"

evo ovi su pod associate prof(nemam pojma sta to znaci):

Dr.Sci. Dženana ĐONKO Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Tadej MATELJAN Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Novica NOSOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Fahrudin ORUČEVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Haris ŠUPIĆ Computer Science and Informatics Affiliate

CV dekana je naravno predobar.. jbg.. covjek napravio svasta u zivotu.. svaka mu cast..( bez zezancije)
BASS

#232 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by BASS »

associate professors bi bili vanredni prof. ili saradnici ili ... ne znam sta su mislili pod tim fakat :)
clarKKent

#233 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by clarKKent »

cilj profesora je da te nauci(ili tvoj talent usmjeri/poboljsa/oblikuje) kako da napravis nesto svoje (:
rijetko ces među akademskim osobljem naci nekog ko je napravio neku konkretnu stvar za sire narodne mase, ne racunajuci kopirane knjige u skladistima SIPE d:
casanova123

#234 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by casanova123 »

BASS wrote:associate professors bi bili vanredni prof. ili saradnici ili ... ne znam sta su mislili pod tim fakat :)
to znaci da na informatici na etfu imaju samo 3 redovna profesora, ali profesora, od kojih su dva "visiting".. ne znam da li vjecitistudent sada ovdje racuna i asistente i tutore i sve ostalo.. jer u sustini samo su 3 profesora odnosno 1 redovni profesor na informatici.. e sad da li je to neka fula sa stranice ili nesto drugo ja nezz..

al meni se cini vjeciti da ti imas problema.. ne zdravstvenih nego jednostavno si kao ljubomoran jer si ti izgleda fkt "vjeciti student" i nezz da li zavidis svojim jaranima sa ssst koji su zavrsili prije tebe.. ovo samo pretpostavljam i ne mora biti istina..
clarKKent

#235 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by clarKKent »

casanova123 wrote:
BASS wrote:associate professors bi bili vanredni prof. ili saradnici ili ... ne znam sta su mislili pod tim fakat :)
to znaci da na informatici na etfu imaju samo 3 redovna profesora, ali profesora, od kojih su dva "visiting".. ne znam da li vjecitistudent sada ovdje racuna i asistente i tutore i sve ostalo.. jer u sustini samo su 3 profesora odnosno 1 redovni profesor na informatici.. e sad da li je to neka fula sa stranice ili nesto drugo ja nezz..

al meni se cini vjeciti da ti imas problema.. ne zdravstvenih nego jednostavno si kao ljubomoran jer si ti izgleda fkt "vjeciti student" i nezz da li zavidis svojim jaranima sa ssst koji su zavrsili prije tebe.. ovo samo pretpostavljam i ne mora biti istina..
i Associate Professors kao i Assistant Professors predaju kao redovni profesori, (engleska terminologija u tabeli je blago konfuzna)
Dr.Sci. Zikrija AVDAGIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Dženana ĐONKO Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Tadej MATELJAN Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Novica NOSOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Fahrudin ORUČEVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Haris ŠUPIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Kemal HAJDAREVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Almir KARABEGOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Saša MRDOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Samir OMANOVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Samir RIBIĆ Computer Science and Informatics Affiliate
Dr.Sci. Selma RIZVIĆ Computer Science and Informatics Affiliate

pogledaj npr gdje je svrstan Zeljko Juric (:
casanova123

#236 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by casanova123 »

bas sam njega i trazio maloprije.. nisam mogao da vjerujem da nije visocije na ovoj njihovoj tabeli :D
on je assistant professor, ali sta im to znaci dami je samo znati.. jel to sad isto kao i profesorov asistent ili sta? xD

e svasta... nego jednostavno ne razumijem zasto ovoliko price oko profesora..

nego ima li neko ko se ove godine odlucio da upise ssst i zasto si odlucio/la da ga upises i koji smjer jer CS nije jedini..
buba80

#237 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by buba80 »

.
Last edited by buba80 on 15/02/2013 20:51, edited 1 time in total.
clarKKent

#238 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by clarKKent »

casanova123 wrote:bas sam njega i trazio maloprije.. nisam mogao da vjerujem da nije visocije na ovoj njihovoj tabeli :D
on je assistant professor, ali sta im to znaci dami je samo znati.. jel to sad isto kao i profesorov asistent ili sta? xD

e svasta... nego jednostavno ne razumijem zasto ovoliko price oko profesora..
mislis da bi doktor nauka bio profesorov asistent d:
ne, Željko je redovni profesor, koji ima svoje asistente, demonstratore, ali po nekoj hijerarhiji je svrstan u assistant professors(u zavisnosti od kolicine posla na fakultetu ) (:

i prica oko profesora je bitna, jako jako bitna, uostalom vidjeti ces kad jednom budes student (:

samo jos nesto, budi inženjer a ne programer (;
VjecitiStudent

#239 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by VjecitiStudent »

Ovako zakon definise nastavnicke kategorije:
(2) Univerzitet dodjeljuje naučnonastavna i umjetnička zvanja, i to:
a) redovni profesor;
b) vanredni profesor;
c) docent;
d) lektor;
e) viši asistent;
f) asistent.

Minimalni uvjeti za izbor akademskog osoblja u naučnonastavna zvanja na visokoškolskoj ustanovi su:
a) asistent: odgovarajući univerzitetski stepen sa najmanje 240 ECTS bodova i najnižom prosječnom ocjenom 8 ili 3,5;
b) viši asistent: stepen drugog ciklusa studija (magisterij);
c) lektor: stepen drugog ciklusa studija (magisterij);
d) docent: naučni stepen doktora u datoj oblasti, najmanje tri naučna rada objavljena u priznatim publikacijama, pokazane nastavničke sposobnosti;
e) vanredni profesor: proveden najmanje jedan izborni period u zvanju docenta, najmanje pet naučnih radova objavljenih u priznatim publikacijama, objavljena knjiga i originalni stručni uspjeh kao što je projekt, patent ili originalni metod, sve nakon izbora u zvanje docenta te mentorstvo najmanje jednog kandidata za stepen drugog ciklusa studija;
f) redovni profesor: proveden najmanje jedan izborni period u zvanju vanrednog profesora, najmanje dvije objavljene knjige, najmanje osam naučnih radova objavljenih u priznatim publikacijama, sve nakon sticanja zvanja vanrednog profesora te mentorstvo najmanje po jednog kandidata za stepen drugog i trećeg ciklusa studija.
http://portal.monks.ba/start/LinkClick. ... d&tabid=69

Minimalni standardi vezano za radni status nastavnika u visokoskolskim ustanovama su takodjer propisani zakonom:
A) KADROVSKI STANDARDI
Standardi studiranja su prije svega instrument realiziranja definiranih nastavnih planova i programa koji daju odgovarajući profil obrazovanja. U tom smislu je obaveza visokoškolske ustanove da obezbijedi profesore, asistente i druge saradnike u nastavi koji će uspješno i u skladu sa nastavnim planom i programom realizirati utvrđeni program, pri čemu je neophodno da najmanje 2/3 profesora, 2/3 asistenata i 2/3 ostalih saradnika bude u stalnom radnom odnosu na toj visokoškolskoj ustanovi.
http://portal.monks.ba/start/LinkClick. ... d&tabid=69
Zakljucke o tome, koliko je koji univerzitet ispostovao, ove minimalne zakonom definisane standarde, je iz svega ovoga vrlo lako izvesti.
Naravno, tema za sebe je zasto drzava ne kontrolise sprovedbu zakona koje donosi.
paradjik

#240 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by paradjik »

Najjaci prof koji radi na ETF-u je prof. Ivo Kostic. COoovjek je institucija, komotno moze pokriti sve predmete koji se drze na jednom ovakvom fakultetu, bez obzira na odsjek :-D
casanova123

#241 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by casanova123 »

Tema je SSST pa bih predlozio da joj se vratimo.

PS: kako moze Zeljko Juric da bude redovan profesor na etfu kad radi na jos 2 fakulteta i ko ce ga znati gdje jos.
clarKKent

#242 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by clarKKent »

redovan, nikad ne kasni d:
threshold

#243 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by threshold »

A jeste zakuhali hahaha ko da vam je Ganic pola familije obljubio.
manki

#244 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by manki »

@ VjecitiStudent: drzava zakonima ne tolerise ni korupciju, pa drzavni univerziteti jos uvijek nesmetano rade uveliko, zar ne? :)
dottore

#245 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by dottore »

casanova123 wrote:Tema je SSST pa bih predlozio da joj se vratimo.

PS: kako moze Zeljko Juric da bude redovan profesor na etfu kad radi na jos 2 fakulteta i ko ce ga znati gdje jos.
zvanje Redovan profesor se ne odnosi na to na koliko fakulteta i gdje radi...

Željko Jurić, Smajo Bisanovic, Mujo Hebibovic, tri masine... :mrgreen: :mrgreen:
amylee

#246 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by amylee »

Studentu nije toliko bitno da li je njegov profesor part-timer ili je full-timer, bitno mu je kakav je taj profesor. Iz mog licnog iskustva, sto se tice barem ovog sto ja studiram, part-timeri su cesce bili bolji od full-timera, jer su imali direktnog dodira sa industrijom i mnogo bolje prenosili znanje, objasnjavali, davali primjere iz stvarnog zivota i jednostavno bili bolji profesori. Dok su full-timeri, narocito oni zaokupljeni teorijom, koji su malo vremena ili nikako provodili u industriji, ili je to bilo davno, obicno bili manje interesantni i vise nas naucili teoretskih stvari nego prakticnih. Part-timer vidi svijet i van fakulteta, radi na vise strana i ta svestranost utice na njegov kvalitet prenosenja znanja i kvalitetu samog znanja koje daje studentima. Naravno, full-time profesori su odlicni profesori, ali opet kazem iz mog iskustva kad bi sastavila listu najboljih profesora, na njoj bi daleko vise bilo part-timera,a razlog za to je definitivno direktni dodir sa industrijom. Dzaba nekom profesoru sto je on doktor nauka i sto ima milion jos nekih titula, pohvala, diploma, kad on ne zna prenijeti znanje. U tom slucaju student nema nista od tih silnih titula, moze ih objesiti macku o rep.

Osim toga, najcudniji dio ove polemike je sto se godinama studenti uglavnom ETFa bune protiv SSSTa, kao da je SSST neka prijetnja ili nesto, umjesto da rade svi zajedno, suradjuju, kako bi napravili od ove drzave nesto lijepo. Rijetko, da ne kazem nikako, studenti drzavne ekonomije i politickih nauka (navodim ova dva jer i SSST ima ove fakultete) komentarisu SSST, narocito ne u nekom losem svjetlu. Da li je to kompleks ili neki interni problem, ja ne znam, ali mi je od takvih intelektualaca to totalno iznenadjujuce. Ni u dzep, ni iz dzepa.

Naravno, nemojte sad iskriviti ove moje rijeci i protumaciti na svoj neki pogresan nacin. Znam da vecina to voli ovdje.
dottore

#247 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by dottore »

amylee wrote:Studentu nije toliko bitno da li je njegov profesor part-timer ili je full-timer, bitno mu je kakav je taj profesor. Iz mog licnog iskustva, sto se tice barem ovog sto ja studiram, part-timeri su cesce bili bolji od full-timera, jer su imali direktnog dodira sa industrijom i mnogo bolje prenosili znanje, objasnjavali, davali primjere iz stvarnog zivota i jednostavno bili bolji profesori. Dok su full-timeri, narocito oni zaokupljeni teorijom, koji su malo vremena ili nikako provodili u industriji, ili je to bilo davno, obicno bili manje interesantni i vise nas naucili teoretskih stvari nego prakticnih. Part-timer vidi svijet i van fakulteta, radi na vise strana i ta svestranost utice na njegov kvalitet prenosenja znanja i kvalitetu samog znanja koje daje studentima. Naravno, full-time profesori su odlicni profesori, ali opet kazem iz mog iskustva kad bi sastavila listu najboljih profesora, na njoj bi daleko vise bilo part-timera,a razlog za to je definitivno direktni dodir sa industrijom.

Osim toga, najcudniji dio ove polemike je sto se godinama studenti uglavnom ETFa bune protiv SSSTa, kao da je SSST neka prijetnja ili nesto, umjesto da rade svi zajedno, suradjuju, kako bi napravili od ove drzave nesto lijepo. Rijetko, da ne kazem nikako, studenti drzavne ekonomije i politickih nauka (navodim ova dva jer i SSST ima ove fakultete) komentarisu SSST, narocito ne u nekom losem svjetlu. Da li je to kompleks ili neki interni problem, ja ne znam, ali mi je od takvih intelektualaca to totalno iznenadjujuce. Ni u dzep, ni iz dzepa.

Naravno, nemojte sad iskriviti ove moje rijeci i protumaciti na svoj neki pogresan nacin. Znam da vecina to voli ovdje.
Nije prijetnja, ali razlika u patnji da se zavrsi je ogromna... :mrgreen:
Dosta raje sto zavrsi slican odsjek na SSST ne bi mogla ni primirisat ETF.u a ima isto zvanje...
amylee

#248 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by amylee »

dottore wrote:
amylee wrote:Studentu nije toliko bitno da li je njegov profesor part-timer ili je full-timer, bitno mu je kakav je taj profesor. Iz mog licnog iskustva, sto se tice barem ovog sto ja studiram, part-timeri su cesce bili bolji od full-timera, jer su imali direktnog dodira sa industrijom i mnogo bolje prenosili znanje, objasnjavali, davali primjere iz stvarnog zivota i jednostavno bili bolji profesori. Dok su full-timeri, narocito oni zaokupljeni teorijom, koji su malo vremena ili nikako provodili u industriji, ili je to bilo davno, obicno bili manje interesantni i vise nas naucili teoretskih stvari nego prakticnih. Part-timer vidi svijet i van fakulteta, radi na vise strana i ta svestranost utice na njegov kvalitet prenosenja znanja i kvalitetu samog znanja koje daje studentima. Naravno, full-time profesori su odlicni profesori, ali opet kazem iz mog iskustva kad bi sastavila listu najboljih profesora, na njoj bi daleko vise bilo part-timera,a razlog za to je definitivno direktni dodir sa industrijom.

Nije prijetnja, ali razlika u patnji da se zavrsi je ogromna... :mrgreen:
Dosta raje sto zavrsi slican odsjek na SSST ne bi mogla ni primirisat ETF.u a ima isto zvanje...
Al to nije razlog da studenti ETFa napadaju studente SSSTa i degradiraju njihov rad. Niti student ETFa moze znati kako je na SSSTu biti student i obratno. To rekla kazala nije relevantno. Na kraju krajeva, ako ta raja ne moze primirisat ETFu onda ce vjerovatno biti lahko izbacena iz konkurencije za neki posao ili neku poziciju za koju se bori i ETF student. U tom slucaju, ako je tako, ETF studenti bas nemaju nikakvog razloga da se bune. Sta ih briga, znanje ce se pokazati prije ili kasnije, oni neka gledaju svoja posla. Medjutim, po ovim pricama vise djeluje kao da je SSST opasna konkurencija ETFu pa se ovi ne mogu smiriti. Ako znas da si bolji i da znas vise, nemas nikakvog problema, gdje god zavrsio - dobices sto i zasluzujes.

BTW sto se informacionih sistema tice, project managementa i za to usko vezanih stvari, bojim se da je SSST po tom pitanju bolji od ETFa. Mozda studenti ETFa izlaze kao bolji programeri i sl, al sigurna sam da SSST izbacuje bolje IT managere ;) Jednostavno dvije institucije gaje dva razlicita nacina razmisljanja. Outside the box i inside the box :P
doc.dr.

#249 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by doc.dr. »

Iako godinama čitam ovaj forum, ne da mi se pisati na njemu, tako da je ovo moj prvi post... Ali vidim da niko ne zna šta znači assistant professor, associated professor i professor, pa osjećam potrebu da malo objasnim stvari... To su engleski nazivi za termine koji se kod nas zovu docent, vanredni profesor i redovni profesor. Dakle, assistant professor je ono što se kod nas zove docent. Svaki univerzitetski nastavnik prvo mora biti docent, zatim vanredni, pa onda redovni profesor. Vanredni i redovni nikakve nema veze sa tim da li profesor radi samo na tom fakultetu ili još na 5 drugih. Nazivi su zaista glupi, ali šta se može, takvi su kakvi jesu. Nego, da li će neko biti docent, vanredni ili redovni profesor zavisi od sljedećih stvari:

- Koliko je godina proveo u nastavi kao nastavnik, tj. nakon što je prestao biti asistent (vanredni prof. mora provesti bar 5 godina od početka držanja samostalne nastave, a redovni 10 godina);
- Koliko ima naučnih radova priznatih u međunarodnim bazama podataka (vanr. mora imati barem 5, a redovni barem 13, 8 od izbora u vanr. prof.);
- Da li je imao mentorstva za magistarske radove i doktorate (vanr. profesor mora imati mentorstvo magistarskog rada, a redovni mentorstvo doktorata);
- Koliko je univerzitetskih knjiga napisao (vanr. profesor mora napisati barem jednu, a redovni barem 3);
- Ima li učešća u projekta i koliko;

I još mnogo drugih faktora.

Nadam se da su ovim stvari malo jasnije.
heckler

#250 Re: SSST- Sarajevo School of Science and Technology

Post by heckler »

Sve ovo prepucavanje mi lici na svadju dva patuklja oko toga ko je visi. Apsolutno ne vazno, jer oboje su patuljci.
Izdignes se malo od lokalnog mikro nivoa, zadnja rupa na sviralu.

Daj boze da to jednog dana bude licilo na nesto, al za sad tuga.

Image
Post Reply