Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Donnie Smith

#226 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Donnie Smith »

theTruePath wrote:Dakle,recimo upoznate nekoga i jako vam se svidja...dal vas zanima njen/njegov bivsi/bivsa? zapravo,dal uopste pricate o bivsima ako ste u ranom stadiju veze/upoznavanja?

mene zanima sadašnja od bivšeg. dakle, mi raskinuli prije 4 mjeseca, on naš'o drugu i ja je sad stalkam po fb, on namjerno na public ostavlja postove, slike, zna da gledam :lol:
hvala mu :-D
xkupinax

#227 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by xkupinax »

Zadnji put kad me zanimala "proslost" mog bivseg je kad mi je bilo 16 godina i to mi bio prvi momak u zivotu, a njemu bilo 18. Zanimalo me vjerovatno jer je on meni bio prvi, pa mi bilo krivo sto i ja njemu nisam heheh. Poslije toga, nikad. Naravno, ta je tema nezaobilazna i uvijek dodje na red, svidjalo se nama ili ne. Nikad nijednom momku nisam nista lose pricala o svojim bivsima ( iako sam i mogla ) jer to bi bila moja sramota. Ipak sam ja ta, koja je bila u vezi s njima i mislim da bih se osjecala popljuvanom od same sebe, da pljujem i njih. Isto tako ne volim cuti ni da moj momak prica lose o bivsima, jer to izaziva ( bar kod mene ) kontraefekat. Prije bi mi to crva sumnje probudilo, nego da cujem da govori sve najbolje. Sve u nekim granicama normale. Ako me i pita, pricam o bivsima sto neko ovdje napisa kao o filmovima, koje sam davno gledala. Bez ikakve emocije, sentimenta, sjete..potpuno hladno i realno, bez detaljisanja. Sto je lijepo, pamtim JA i ne bih nikad mogla momka s kojim sam sad i do koga mi je stalo gledati u oci i pricati o tamo nekom bivseg kojeg sam voljela. Ne bih rizikovala ovo sto sad imam, zbog necega sto je okoncano ranije. I vidim ovdje svi pisu " da je valjao/la ne bi bio bivsi/la..ne opterecuj se njom/ njim, sad je s tobom.." itd. Zaboravljate da smo svi mi neciji bivsi i bivse :). Znaci smatrate unaprijed da su oni sto su dosli poslije nas bolji, ljepsi, superiorniji.
Ponekad se veze zavrse glupo..a ostane tu ljubavi. Nisu uvijek tragicni raskidi, svadje, niske rijeci, bruka. Ja za svog posljednjeg momka, iako smo bili relativno kratko mogu reci samo sve najljepse i povrijedilo bi me da cujem da on za mene ne kaze isto. Nadam se da cu mu ostati bar lijepa uspomena..i uvijek gledam da se ljudski s nekim razidjem i da se mozemo bar pozdraviti na ulici.
A sto se tice uvodnog posta, mislim da ne treba insistirati na nekim odgovorima. Taj momak kad i ako bude osjecao potrebu da to isprica, ispricace. Ne znam koja korist od toga, jer je to bivsa veza. Jedino ako imas neku sumnju da jos nesto osjeca, onda ga pritisni i raskopaj. A ako si sigurna da on zeli tebe i da misli s tobom ozbiljno, ne cackaj mecku. Sve je lako saznat danas preko fejsbuka, tako brzo i lako..i to cak i kad izbjegavas, da mi je to postalo i odvratno. Doslovno su mi se par puta servirale informacije i slike, koje i nisam htjela da znam, ni da vidim. A da ne govorim da ima toliko zlih ljudi, koji namjerno poguraju da nesto vidis i saznas. Ne znam ni hoce li mi ovdje neko vjerovati da ne zalazim ni po albumima po fejsu, kad s nekim zapocnem vezu..( cinjenica svi smo na fejsu ). Zaobidjem bukvalno sve slike, albume..jer pretpostavljam da mogu naletiti na svasta, tipa..negdje tamo ostala iz 2010 god slika s nekom bivsom, koju nije obrisao ( sto nije strasna stvar ) al eto meni bi mozda smetalo. Ovako ne cackam, ne pitam, ne snjuham. Jer ako mi nesto i slaze, svejedno ce se saznat, nista se sakriti ne moze. Istragu bih pocela samo u slucaju da moj momak ima kontakt s nekom bivsom, ili vise njih. Tu bih se jedino zainteresovala da saznam nesto vise.
quarterback

#228 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by quarterback »

Lijepo objasnjeno...
Mene je iskustvo naucilo da ne pricam o bivsima, savjetovao bih i ostalima to isto.

A sto se mog interesovanja tice - ne zanimaju me partnericini bivsi (ni sadasnji takodje :D )
xkupinax

#229 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by xkupinax »

tvoj_neko wrote:zanimaju, zanimajuuu :) šta ako je bio sa nekom ofajlom prije mene, i hodam ja tako sa njim kroz grad i kažu pf vidi ove hoda sa bivšim od one "neke".. hahah :D ali sve se to može preći ako je partner normalan, i ako je recimo shvatio grešku što je bio sa tom nekom "bad girl". ;) :D
Htjela ili ne, uvijek hodas sa bivsim od "one neke". I ti si necija bivsa, ko i on. A i ne razumijem kakve veze ima da je vodao sve same ofajle prije tebe. Mozda mu je to dosadilo, proslo ga..nije nikad nista ozbiljno imao ni sa jednom, a bas s tobom odlucio da se skrasi. Uzivaj i ne zamaraj mozak glupostima ;).
xkupinax

#230 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by xkupinax »

quarterback wrote:Lijepo objasnjeno...
Mene je iskustvo naucilo da ne pricam o bivsima, savjetovao bih i ostalima to isto.

A sto se mog interesovanja tice - ne zanimaju me partnericini bivsi (ni sadasnji takodje :D )

Jos sam jedan pametan komentar ovdje procitala. Treba pricati, ali u smislu sta je neko naucio iz te proslosti. Neces sad pricati: ona je mene varala, ja sam patio, ona je gad, ja sam jadnik ( karikiram ). Vec ces reci: imao sam neka ne bas lijepa iskustva, gdje sam iznevjeren i to me naucilo da budem oprezan, da dam sebi vrijeme da nekom povjerujem itd itd. To je vec zdrava konverzacija izmedju dvoje ljudi, koji su na pocetku veze ( ili odmakli od pocetka ). Pa da iz zajednickog zbira gresaka i ruznih iskustava skupa izgrade bolji odnos i vezu.
NeZatvaramPastu

#231 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by NeZatvaramPastu »

Ne zanima, bolje da manje znam.
alchak.ba

#232 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by alchak.ba »

sto manje znam, manje me glava boli
anaksunamun

#233 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by anaksunamun »

xkupinax wrote: A sto se tice uvodnog posta, mislim da ne treba insistirati na nekim odgovorima. Taj momak kad i ako bude osjecao potrebu da to isprica, ispricace. Ne znam koja korist od toga, jer je to bivsa veza. Jedino ako imas neku sumnju da jos nesto osjeca, onda ga pritisni i raskopaj. A ako si sigurna da on zeli tebe i da misli s tobom ozbiljno, ne cackaj mecku.
Ispalo je na kraju da sam pogrešno procijenila u čemu je problem. Mi žene čim nešto nije ok prvo pomislimo da uzrok druga žena. Ali, sad nevezano toliko za temu, treba vjerovati svojim instiktima, osjeti čovjek da ima nešto- iako ne zna šta i često pogrešno nagađaš- al osjetiš ipak. Uglavnom, sad smo "bivsi" tako da ni u sta ne sumnjam vise :)
Luda Brineta

#234 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Luda Brineta »

mah htjeli ne htjeli sve saznamo, te male vještice se pojave uvijek odnekud da ti malo "uzburkaju" vezu :))
scorpion7

#235 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by scorpion7 »

Luda Brineta wrote:mah htjeli ne htjeli sve saznamo, te male vještice se pojave uvijek odnekud da ti malo "uzburkaju" vezu :))
jel te to neka veceras nagazila :D :D :D
Luda Brineta

#236 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Luda Brineta »

scorpion7 wrote:
Luda Brineta wrote:mah htjeli ne htjeli sve saznamo, te male vještice se pojave uvijek odnekud da ti malo "uzburkaju" vezu :))
ma nije heh,
ali recimo da se trude biti primjecene sto cesce xD
scorpion7

#237 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by scorpion7 »

Luda Brineta wrote:
scorpion7 wrote:
ma nije heh,
ali recimo da se trude biti primjecene sto cesce xD
nije sad do tebe...do njega je :D ako se odluci za "njih" samo se prebaci na temu "kutija za slomljena srca" :lol:
Luda Brineta

#238 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Luda Brineta »

Jok ja,ova mi odgovara.
A te vještice mogu samo "laprdat" svojim zmijskim jeziicima i mene nervirat HAH :)
Pogrešno si shvatio moje komentare, ne uzburkaju one to toliko.
Ove tri godine mu nisu ni prišle, ali znaš glupače moraju slati poruke iako nikad ne dobijaju odgovore.
Tipa "tvoja cura me poprijeko gleda" -.-
djetinjasto ali neki to nikad ne prevaziđu. :dance:
Donnie Smith

#239 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Donnie Smith »

lijepi facebook, posebno timeline - nudi tako sočan niz pogodnosti..za sve dokone i ljubopitljive ljude, hioću kazat' šnjuhala .. :-D

uvijek sam cijenila svoju privatnost, bogme i tuđu, pa i na tom FB-sve držala skriveno, opcija custom ili frineds
al' kako čuh
da se bivšem dečku, s kojim sam ostala u nekim ok odnosima, nova cura - plaho interesuje za našu vezu, onda sad sve ide na public
malo dvosmisleno..ona ne zna da se mi dopisujemo i dalje, ja ne znam ko je ona, ona zna ko sam ja, on moli da ga slučajno ne odam.a ja eto, serviram joj tako.....kad već rovari neka ima i šta..
još bolje što ne zna da je namjerno :-D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#240 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by ladyblue18 »

Zene :-)
Donnie Smith

#241 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Donnie Smith »

ladyblue18 wrote:Zene :-)

hahaha, taman tako :-D
kixa

#242 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by kixa »

ne,da su bile dobre ne bi bile bivse :lol: :lol:
MedenoSrce

#243 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by MedenoSrce »

Svi smo mi nekada nekome bili bivsi :roll:
Donnie Smith

#244 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by Donnie Smith »

kixa wrote:ne,da su bile dobre ne bi bile bivse :lol: :lol:

a možda je bio on loš, ona ga ostavila, ali, opet ima "titulu" bivše
šta u tom slučaju?
paradiraćeš opet s klišeima ovuda??
balkanac29

#245 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by balkanac29 »

ladyblue18 wrote:A sto :? :D Fakat je ne vidim problem u tome, mislim da su to teme koje su neizbjezne u vezi i da se o njima treba pricati, ne vidim svrhu da neko nesta krije, osim ako tu ima jos nesta. :-)
Ja nisam nikada nista krila.
to se kod jednako iskrenih ljudi jako cijeni...
fatamorgana

#246 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by fatamorgana »

Pa ako su čemu mogle bi i zanimati, :wink:
balkanac29

#247 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by balkanac29 »

LieToMe wrote:Ja kad sam se odlucila da provedem ostatak svog zivota sa coEkom koji me oborio s nogu, nije mi bilo bitno koliko ih bilo prije i kakve su bile, zanimala me samo nasa zajednicka buducnost. Mi smo od starta bili otvoreni jedno prema drugom (kao sto smo i danas) na principu "karte na sto" tako da on zna sve u vezi mene i ja sve u vezi njega i to nije promjenilo ama bas nista u nasem odnosu. Proslost je proslost i svi je imamo, neki imaju neka ljepsa iskustva, neki malo manje lijepa, neki su se opekli pa su oprezni, neki se jos nisu opekli sto ne znaci da nekad eventualno nece...ali sve je to dio zivota i odrastanja.
Ja prije svega cijenim iskrenost i otvorenost a mislim da je to za jednu normalnu vezu a i brak jako bitno. Ne bih voljela zivot u kojem bih morala da se stidim necega i da nesto presucujem, jer nisam osoba koja bi mogla normalno spavati pored svog muza i buditi se ujutru sa cinjenicom da postoje neke tajne koje bi eventualno nekog mogle doci glave...

E sad, oko one druge price, o bivsima...ja sa svojim bivsima imam dobar odnos samo oni nemaju sa mnom :lol: salu na stranu, ne interesuju me moji bivsi, ne zanimaju me njihovi zivoti, ne pijem kafe s njima, nemam ih po facebooku,niti u telefonskom imeniku, nisu mi preokupacija u zivotu...isto tako znam da sam ja jos nekima zanimljiva :lol: da se raspituju kod zajednickih prijatelja, ponekad dodje neka informacija tipa znas li za ovo...ali presjecem u startu jer me ne zanima...
Vrlo iskreno i korektno
tendzera

#248 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by tendzera »

Ne,niti ja volim pricat' o svojim bivsim,al' o5 se kaze po koja rijec. 8-)
balkanac29

#249 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by balkanac29 »

Slabo sam bio "aktivan" na forumu (mada sam o dosta toga procitao i informisao se upravo na ovom forumu). Naime, zanima me Vase iskreno misljenje koliko sexualnih partnera smatrate "opravdanim" za osobe muskog i zenskog spola do 30-tih godina? Ovo pitanje je zaista kompleksasko, ali to mi nekako nije bilo bitno dok djevojku nisam zavolio, sada me to kopka, unistava... Savjeti. Lijep pozdrav
ho oponopono

#250 Re: Zanimaju li vas bivse/bivsi vasih partnera?

Post by ho oponopono »

balkanac29 wrote:Slabo sam bio "aktivan" na forumu (mada sam o dosta toga procitao i informisao se upravo na ovom forumu). Naime, zanima me Vase iskreno misljenje koliko sexualnih partnera smatrate "opravdanim" za osobe muskog i zenskog spola do 30-tih godina? Ovo pitanje je zaista kompleksasko, ali to mi nekako nije bilo bitno dok djevojku nisam zavolio, sada me to kopka, unistava... Savjeti. Lijep pozdrav

...ma ja balkanac krv ti vri što joj nisi prvi i jedini! :mrgreen:

...boli me dupe neka beje sve redom njegov izbor! 8-)
Post Reply