Zadnji put kad me zanimala "proslost" mog bivseg je kad mi je bilo 16 godina i to mi bio prvi momak u zivotu, a njemu bilo 18. Zanimalo me vjerovatno jer je on meni bio prvi, pa mi bilo krivo sto i ja njemu nisam heheh. Poslije toga, nikad. Naravno, ta je tema nezaobilazna i uvijek dodje na red, svidjalo se nama ili ne. Nikad nijednom momku nisam nista lose pricala o svojim bivsima ( iako sam i mogla ) jer to bi bila moja sramota. Ipak sam ja ta, koja je bila u vezi s njima i mislim da bih se osjecala popljuvanom od same sebe, da pljujem i njih. Isto tako ne volim cuti ni da moj momak prica lose o bivsima, jer to izaziva ( bar kod mene ) kontraefekat. Prije bi mi to crva sumnje probudilo, nego da cujem da govori sve najbolje. Sve u nekim granicama normale. Ako me i pita, pricam o bivsima sto neko ovdje napisa kao o filmovima, koje sam davno gledala. Bez ikakve emocije, sentimenta, sjete..potpuno hladno i realno, bez detaljisanja. Sto je lijepo, pamtim JA i ne bih nikad mogla momka s kojim sam sad i do koga mi je stalo gledati u oci i pricati o tamo nekom bivseg kojeg sam voljela. Ne bih rizikovala ovo sto sad imam, zbog necega sto je okoncano ranije. I vidim ovdje svi pisu " da je valjao/la ne bi bio bivsi/la..ne opterecuj se njom/ njim, sad je s tobom.." itd. Zaboravljate da smo svi mi neciji bivsi i bivse

. Znaci smatrate unaprijed da su oni sto su dosli poslije nas bolji, ljepsi, superiorniji.
Ponekad se veze zavrse glupo..a ostane tu ljubavi. Nisu uvijek tragicni raskidi, svadje, niske rijeci, bruka. Ja za svog posljednjeg momka, iako smo bili relativno kratko mogu reci samo sve najljepse i povrijedilo bi me da cujem da on za mene ne kaze isto. Nadam se da cu mu ostati bar lijepa uspomena..i uvijek gledam da se ljudski s nekim razidjem i da se mozemo bar pozdraviti na ulici.
A sto se tice uvodnog posta, mislim da ne treba insistirati na nekim odgovorima. Taj momak kad i ako bude osjecao potrebu da to isprica, ispricace. Ne znam koja korist od toga, jer je to bivsa veza. Jedino ako imas neku sumnju da jos nesto osjeca, onda ga pritisni i raskopaj. A ako si sigurna da on zeli tebe i da misli s tobom ozbiljno, ne cackaj mecku. Sve je lako saznat danas preko fejsbuka, tako brzo i lako..i to cak i kad izbjegavas, da mi je to postalo i odvratno. Doslovno su mi se par puta servirale informacije i slike, koje i nisam htjela da znam, ni da vidim. A da ne govorim da ima toliko zlih ljudi, koji namjerno poguraju da nesto vidis i saznas. Ne znam ni hoce li mi ovdje neko vjerovati da ne zalazim ni po albumima po fejsu, kad s nekim zapocnem vezu..( cinjenica svi smo na fejsu ). Zaobidjem bukvalno sve slike, albume..jer pretpostavljam da mogu naletiti na svasta, tipa..negdje tamo ostala iz 2010 god slika s nekom bivsom, koju nije obrisao ( sto nije strasna stvar ) al eto meni bi mozda smetalo. Ovako ne cackam, ne pitam, ne snjuham. Jer ako mi nesto i slaze, svejedno ce se saznat, nista se sakriti ne moze. Istragu bih pocela samo u slucaju da moj momak ima kontakt s nekom bivsom, ili vise njih. Tu bih se jedino zainteresovala da saznam nesto vise.