Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#226 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ima tu dobre istine, al opet ne kontam zashto smo zasluzili ovako kantanje. ustvari ne kontam zashto portugal zijani u danskoj, zasto onako primimo gol u parizu, zasto od 4 kuglice bash opet portugal izvucemo.....
- jeza u ledja
#227 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne bih se slozio.cyprus wrote:
Činjenica je da je isti pristup bio:
- utakmici protiv Danske 2003. godine
- utakmici protiv Srbije i Crne Gore 2005. godine
- utakmici protiv Portugala 2009. godine
- utakmici protiv Portugala 2011. godine
U ranijim utakmicama je igra bila katastrofa kao i u ovoj, samo eto nekim slučajem stanje na semaforu nije izgledalo kao debakl... Večeras se moralo i to desit... Ljudi, jel vi vidite da se naši igrači ne znaju nositi sa ovolikim pritiskom javnosti?
Dakle, glavni krivac za ovaj i ranije navedene poraze nije ni selektor, ni igrači, ni Lulić, ni Ibišević, ni sudija, ni UEFA, nego:
- mediji
- navijači
- MENTALITET
Slican pritisak postoji i kod drugih. Doduse, mozda je sada pritisak na nama veci, jer nam se ovo ponavlja vec peti put.
- shalla
#228 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma ja neću nikoga i ništa da kritikujem jbg, nisu zaslužili... Ali moram reći da se Zahirović večeras posrao na sve dobre partije koje je odigrao, 3 gola smo primili nakon njegovih grešakaPoint. wrote:Veceras smo bili statisti. Znali smo odakle najveca opasnost dolazi i opet smo fasovali tri gola sa trideset metara. Haj sto smo zijanili, ebaji ga, al sto smo supacki i kukavicki odigrali i u Zenici i u Lisboi e to ne mogu da prevarim nikako.
Malo kritike u ove kasne sate.
Al od mene ima 1000% podršku, on treba ovoj ekipi, pogotovo sad kad se Rahimić oprosti
-
todd_smith
#229 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mentalitet je isti kao kod Jugoslavije, ama BAS ISTI kada zapne i treba zadnja prepreka sve se zatvori, nadam se da ce 2014te to izbaciti iz glave
- ljiljan89
#230 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
lopta okrugla, to je fudbal...Admir_1984 wrote:ima tu dobre istine, al opet ne kontam zashto smo zasluzili ovako kantanje. ustvari ne kontam zashto portugal zijani u danskoj, zasto onako primimo gol u parizu, zasto od 4 kuglice bash opet portugal izvucemo.....
tako je to u zivotu. meni lezi na sokeru prijatelj "A" dok on kanta prijatelja "B" dok isti mene kanta. gdje je logika? FUDBAL buraz!
ne gubiti nadu, vratiti dostojanstvo nasoj zastavi
, vratiti naziv najvecim junacima BiH "zlatnim ljiljanima", a ne kojekakvim zmajevima i ETO NAS U BRAZILU!!-
hau jes no
#231 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nije zahirović kriv što je prespor za igru na beku i čuvanje nanija i ronaldashalla wrote:Ma ja neću nikoga i ništa da kritikujem jbg, nisu zaslužili... Ali moram reći da se Zahirović večeras posrao na sve dobre partije koje je odigrao, 3 gola smo primili nakon njegovih grešakaPoint. wrote:Veceras smo bili statisti. Znali smo odakle najveca opasnost dolazi i opet smo fasovali tri gola sa trideset metara. Haj sto smo zijanili, ebaji ga, al sto smo supacki i kukavicki odigrali i u Zenici i u Lisboi e to ne mogu da prevarim nikako.
Malo kritike u ove kasne sate.![]()
Al od mene ima 1000% podršku, on treba ovoj ekipi, pogotovo sad kad se Rahimić oprosti
- Dupli_skalp
#232 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
mlad si da bi shvatio...
prvo skoči, pa reci hop. kaže stara narodna poslovica. nije džabe, vjeruj.
p.s. za ljiljana i ostale sa mentalitetom "eto nas u poljskoj, eto nas u brazilu". pa četri puta pognute glave u teren blejimo.
prvo skoči, pa reci hop. kaže stara narodna poslovica. nije džabe, vjeruj.
p.s. za ljiljana i ostale sa mentalitetom "eto nas u poljskoj, eto nas u brazilu". pa četri puta pognute glave u teren blejimo.
Last edited by Dupli_skalp on 16/11/2011 01:40, edited 2 times in total.
- ljiljan89
#233 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nije ni kriv susic sto nema dani alvesa na beku, mesija na krilu i xavija i iniestu u vezihau jes no wrote:nije zahirović kriv što je prespor za igru na beku i čuvanje nanija i ronaldashalla wrote:Ma ja neću nikoga i ništa da kritikujem jbg, nisu zaslužili... Ali moram reći da se Zahirović večeras posrao na sve dobre partije koje je odigrao, 3 gola smo primili nakon njegovih grešakaPoint. wrote:Veceras smo bili statisti. Znali smo odakle najveca opasnost dolazi i opet smo fasovali tri gola sa trideset metara. Haj sto smo zijanili, ebaji ga, al sto smo supacki i kukavicki odigrali i u Zenici i u Lisboi e to ne mogu da prevarim nikako.
Malo kritike u ove kasne sate.![]()
- shalla
#234 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Joj nemojte da počinjemo jer momci to ne zaslužuju...
Nije on izgubio 3 lopte jer je prespor već što je bio prepadnut (uostalom kao i svih ostalih 10 igrača)... I to mi nikako ne ide u glavu, čemu onoliki strah kod igrača, pogotovo nakon tekme u Zenici
Nije on izgubio 3 lopte jer je prespor već što je bio prepadnut (uostalom kao i svih ostalih 10 igrača)... I to mi nikako ne ide u glavu, čemu onoliki strah kod igrača, pogotovo nakon tekme u Zenici
- USAblues
#235 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kad Zmajevi dolaze kuci...?? znal' ko broj leta....?? http://planefinder.net/flight/ADR925A
'ebiga morao sam od mukee
'ebiga morao sam od mukee
- cyprus
#236 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prva stvar, pritisak nije isti kao kod drugih... Ja nešto nisam siguran da u danima oko utakmice u drugim državama npr. voditelj svake jebene emisije na TV-u nosi šal reprezentacije oko vrata... U drugim državama se ne proslavljaju uspjesi prije nego što se dese... A mi smo prolaz protiv Portugala proslavili ono baš momački... Kad se samo sjetim onih junačkih crteža zmajeva koji se iživljavaju nad portugalskom nejači, ili one kad Pape tješi uplakanog Ronalda, ili one kad Mevlid sa kalašnjikovom ulazi na teren... Ja znam da toga ima svugdje, ali sam uvjeren da se nigdje ne pretjeruje kao ovdje... Ovdje tačno imaš osjećaj da je sav taj optimizam nekako na silu, a ne ide baš to tako... I drugdje se poraz u utakmici ne doživljava kao smak svijeta kao ovdje...jeza u ledja wrote:Ne bih se slozio.cyprus wrote:
Činjenica je da je isti pristup bio:
- utakmici protiv Danske 2003. godine
- utakmici protiv Srbije i Crne Gore 2005. godine
- utakmici protiv Portugala 2009. godine
- utakmici protiv Portugala 2011. godine
U ranijim utakmicama je igra bila katastrofa kao i u ovoj, samo eto nekim slučajem stanje na semaforu nije izgledalo kao debakl... Večeras se moralo i to desit... Ljudi, jel vi vidite da se naši igrači ne znaju nositi sa ovolikim pritiskom javnosti?
Dakle, glavni krivac za ovaj i ranije navedene poraze nije ni selektor, ni igrači, ni Lulić, ni Ibišević, ni sudija, ni UEFA, nego:
- mediji
- navijači
- MENTALITET
Slican pritisak postoji i kod drugih. Doduse, mozda je sada pritisak na nama veci, jer nam se ovo ponavlja vec peti put.
Druga stvar, čak i da je taj pritisak isti kao i svugdje... očigledno su naši igrači takvi da na taj isti pritisak užasno reaguju. Dakle, evo 4. put identična stvar... Prije sam mislio da je to stvar neadekvatnih psihologa, ali sad kontam da ne može psiholog mjenjat mentalitet. Jbg...
- Dupli_skalp
#237 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
@cyprus
za prethodni post
-
Baudelaire
#238 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jbg, dižemo se bez apsolutno ikakvog osnova. Kažemo da ćemo jebati mater jednom Portugalu. Hej Portugalu, kao da nismo već jednom srušili snove zahvaljujući njima. I što je najgore, već planiramo kako ćemo jebati mater jednoj Grčkoj i Slovačkoj iduće kvalifikacije. I kažemo da nismo euforični nego realni. Kipranin je upravu sto posto.
-
hau jes no
#239 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
nije do nas, imamo pravo kao navijači šta hoćemo. do rukovodstva je da ih pripremi i ako treba 7 dana drži u izolaciji. ako jedan ronaldo može 48 sati biti zatvoren u hotelskoj sobi u zenici sa grijalicom, zašto naši ne mogu?Baudelaire wrote:Jbg, dižemo se bez apsolutno ikakvog osnova. Kažemo da ćemo jebati mater jednom Portugalu. Hej Portugalu, kao da nismo već jednom srušili snove zahvaljujući njima. I što je najgore, već planiramo kako ćemo jebati mater jednoj Grčkoj i Slovačkoj iduće kvalifikacije. I kažemo da nismo euforični nego realni. Kipranin je upravu sto posto.
- fosil
#240 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Daj ba nemojte se zajebavat. da smo prosli bio bi cirkus na saxu i ostalim portalima. Nisam vidio da su se sem cyprusa, jos dva covjeka pobunila. Hajmo biti iskreni i reci da bi im se rugali samo tako. 
- denimb
#241 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma pusti ovo, vise me iznenadila reakcija "navijaca" nego ovaj poraz...fosil wrote:Daj ba nemojte se zajebavat. da smo prosli bio bi cirkus na saxu i ostalim portalima. Nisam vidio da su se sem cyprusa, jos dva covjeka pobunila. Hajmo biti iskreni i reci da bi im se rugali samo tako.
- ultima_palabra
#242 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pretjerujete... ako igračima formiraju mišljenje forumi, karikature i kojekakvi pokušaji od novinara, onda su pogriješili profesiju
Problem leži u nedostatku sistemskog rada, odnosno naznake takvog rada se stidljivo javljaju tek u zadnjih godinu dana... kada tako budemo radili onda ćemo imati i iskustvo velikih utakmica i autoritet u svijetu koji su nam tako očigledno nedostajali večeras.
Problem leži u nedostatku sistemskog rada, odnosno naznake takvog rada se stidljivo javljaju tek u zadnjih godinu dana... kada tako budemo radili onda ćemo imati i iskustvo velikih utakmica i autoritet u svijetu koji su nam tako očigledno nedostajali večeras.
- cyprus
#243 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ejs iznenadila?denimb wrote:Ma pusti ovo, vise me iznenadila reakcija "navijaca" nego ovaj poraz...fosil wrote:Daj ba nemojte se zajebavat. da smo prosli bio bi cirkus na saxu i ostalim portalima. Nisam vidio da su se sem cyprusa, jos dva covjeka pobunila. Hajmo biti iskreni i reci da bi im se rugali samo tako.
Ja fakat ne znam šta je u ovom četvrtom deja vuu moglo iznenadit
- just principe
#244 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jebiga, plasiracemo se nekad...
-
Šandor
#245 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naivno je misliti da su se igrači koji čine kostur naše reprezentacije prepali utakmice zbog očekivanja javnosti. Ne vjerujem da će se većina njih posebno nasekirati zbog večerašnjeg pogroma. Plitko je porediti stav prosječnog bosanca s fudbalerima koji žive po bijelom svijetu i zarađuju veliki novac.
Portugal je samo pokazao koliko je bolji. A ludi sudija nije posebno uticao na rezultat. Iako se na početku činilo da neće biti tako. Čak nas je spasio veće sramote. Primiti 6 golova danas je sramota. Vrijeme kad su ovakvi rezultati bili uobičajeni završilo je prije 60-ak godina.
Mentalitet naših igrača nema nikakve veze s onim što se dogodilo. Najmanje 3 važna igrača nisu čak ni rođeni u Bosni. Većina ostalih iz Bosne su otišli kao mali dječaci/bebe.
Portugal je samo pokazao koliko je bolji. A ludi sudija nije posebno uticao na rezultat. Iako se na početku činilo da neće biti tako. Čak nas je spasio veće sramote. Primiti 6 golova danas je sramota. Vrijeme kad su ovakvi rezultati bili uobičajeni završilo je prije 60-ak godina.
Mentalitet naših igrača nema nikakve veze s onim što se dogodilo. Najmanje 3 važna igrača nisu čak ni rođeni u Bosni. Većina ostalih iz Bosne su otišli kao mali dječaci/bebe.
- Baltazar_khan
#246 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
valjda ćemo i mi nekad biti NOSILAC u baržu 
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#247 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ti si bolan baksuz čovjek, hebalo te tvojih 6:1 od prije utakmicecyprus wrote:Joj ljudi, zar je tako teško bilo predvidjet da ćemo doživjet potop? Svi, ama baš svi preduslovi i ranija iskustva su ukazivala na to...![]()
- moa
#248 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
momcima treba pruzit podrsku u ovim trenucima...
Ima jos mesa u ovoj reprezentaciji samo svi trebaju zajedno da rade na tome a ponajvise novinari
da ne nabijamo pritisak momcima.
misimovic, pjanic, papac, rahimic, begovic, haris, edin, jahic, pahic, zahirovic, vedo, salihovic...
Svaka cast momci.
Ima jos mesa u ovoj reprezentaciji samo svi trebaju zajedno da rade na tome a ponajvise novinari
da ne nabijamo pritisak momcima.
misimovic, pjanic, papac, rahimic, begovic, haris, edin, jahic, pahic, zahirovic, vedo, salihovic...
Svaka cast momci.
Last edited by moa on 16/11/2011 02:03, edited 1 time in total.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#249 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Naše stanje ''gubitničkog mentaliteta'' je zdravije od tzv. pobjedničkog mentaliteta jedne velike Francuske i još većeg fudbalskog Portugala.
- suncica24
#250 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je to.Prva stvar, pritisak nije isti kao kod drugih... Ja nešto nisam siguran da u danima oko utakmice u drugim državama npr. voditelj svake jebene emisije na TV-u nosi šal reprezentacije oko vrata... U drugim državama se ne proslavljaju uspjesi prije nego što se dese... A mi smo prolaz protiv Portugala proslavili ono baš momački... Kad se samo sjetim onih junačkih crteža zmajeva koji se iživljavaju nad portugalskom nejači, ili one kad Pape tješi uplakanog Ronalda, ili one kad Mevlid sa kalašnjikovom ulazi na teren... Ja znam da toga ima svugdje, ali sam uvjeren da se nigdje ne pretjeruje kao ovdje... Ovdje tačno imaš osjećaj da je sav taj optimizam nekako na silu, a ne ide baš to tako... I drugdje se poraz u utakmici ne doživljava kao smak svijeta kao ovdje...
Druga stvar, čak i da je taj pritisak isti kao i svugdje... očigledno su naši igrači takvi da na taj isti pritisak užasno reaguju. Dakle, evo 4. put identična stvar... Prije sam mislio da je to stvar neadekvatnih psihologa, ali sad kontam da ne može psiholog mjenjat mentalitet. Jbg...
I to se moglo vidjeti od prve sekunde.
Nosili su se sa 11 portugalaca, ali i sa 111 novinara, politicara, sminkera, pozera, navijace, gradjane... ma nosili su cijelu naciju na ledjima.
I Dodika i Covica, i drzavnost BiH, i penzije i plate, i djecu i starce... sve smo im nakacili na vrat ocekujuci da nas prolazak na EP makar malo iscupa iz crne svakodnevnice.
Nema takvog pritiska nigdje drugo. I s tim se ni Messi, Zidane, Ronaldo, Pele, Platini, ko god vec hocete... ne bi mogli nositi.
Jbg, kao i uvijek... krivi smo mi