Uskoro Bauhaus Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mayab

#226 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by mayab »

Ali od po barem 15 spratova :-)
hamalalija

#227 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by hamalalija »

Tahta wrote:
Black swan wrote:ondje treba zgradurine napraviti ba
dajte ljudima stanove jeftino :mrgreen:
odlčna lokacija samo daš Tibri i oni će ondje staviti 15 zgrada :D

Alipasinio II :D
JohnnyS.

#228 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by JohnnyS. »

emirolini wrote:nije se odustalo, samo je problem u organima vlasti koji imaju tendenciju gubiti vazne papire
ja koliko sam cuo da su im nasi nametnuli neki novi namet od skoro milion pa su svabe malo zakocili citavu investiciju. Nasa posla.
majki

#229 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by majki »

Može li mi neko reci sta je zapravo problem i gdje je zapelo, zašto se ne gradi ovaj Bauhaus. Je li iko saznao o čemu se tu radi????????????? Da li su stvarno odustali od gradnje?
mayab

#230 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by mayab »

majki wrote:Može li mi neko reci sta je zapravo problem i gdje je zapelo, zašto se ne gradi ovaj Bauhaus. Je li iko saznao o čemu se tu radi????????????? Da li su stvarno odustali od gradnje?
Znas li ti u kojoj mi drzavi zivimo?
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#231 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Miro Spiro »

Raspisali su konkurs u 1. mjesecu za zaposljenje ljudi.
TheWatcher

#232 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by TheWatcher »

mayab wrote:
dingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
Potpisujem
Bosnjacka "inteligencija" :thumbup:
Lady@es

#233 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Lady@es »

Ja negdje prije sedmicu pročitah da se treba početi graditi sredinom godine. Ne znam čemu uopšte priča o tome da odustaju kad nije ni planirano da počnu radovi ranije. Potražim pa ako nađem postavim.
Pasiflora

#234 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Pasiflora »

TheWatcher wrote:
mayab wrote:
dingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
Potpisujem
Pa morali su se ugraditi :roll:
Lady@es

#235 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Lady@es »

http://www.sa-c.net/index.php/projects/ ... nt&print=1

Evo sve fino piše :) I kad se počinje i kad se završava
saibaba

#236 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by saibaba »

TheWatcher wrote:
mayab wrote:
Potpisujem
Mislis bosnjacka "korupcija"
poznanik

#237 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by poznanik »

Comrad wrote:
Ovo i ja sve vrijeme govorim. Eno dole na dijelu Ilidza - Blazuj, pa tamo prema Rajlovcu imaju hiljade metara kvadratnih za ovakve objekte i tu im je i mjesto, a ne u sred grada. I umjesto stambenog naselja, kojeg parkica, imat cemo ogroman parking i skladiste. .

Da je cijena m2 građevinskog zemljišta u centralnim dijelovima gradova u "zapadnim" državama jeftina, sigurno niko ne bi gradio te velike trgovačke centre po njihovim periferijama; skupa je i preskupa, i zbog toga su trgovci primorani izlaziti iz centralnih dijelova.

Osim toga, tamo je mnogo manje korupcije nego u nas, tamo će mnogi dobro promisliti prije nego pristanu na proviziju ili sličnu nagradu kod dodjeljivanja državnog zemljišta za gradnju.

Ovo "Bauhausovo" je bilo privatno, ali da vlasnik nije zapao u finansijsku krizu, prodao bi ga mnogo skuplje, ili bi sam finansirao sličnu gradnju, možda i kompletnog naselja, kako neko predlaže.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#238 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Truba »

ma dobro uvijek se može poravnati ili adaptirati u stanove kad propadne biznis :D
amko76

#239 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by amko76 »

Bošnjačka posla. Poravnaj proizvodnu halu u kojoj je radilo par hiljada i stvaralo novu vrijednost i prodaj stranoj kompaniji da napravi prodavnicu za prodaju strane robe.

I ni to ne može kako treba, već eno stoji brisan prostor. Važno je da se poravnala proizvodna hala, da joj se zatre svaki trag.

Bošnje :-)
Comrad

#240 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Comrad »

Iako se protiv para tesko moze ista, mislim da je i narod malo kriv. Sve nijemo gledamo i u nekakvom smo grcu, bez samopouzdanja da ista mozemo promjeniti.

Dodju Ameri kazu hocemo ambasadu tu i tu, ali ameri mi smo tu mislili pravit kampus za studente, boli nas neka stvar, hocemo tu ambasadu i kraj price. I tako ode jedna od najboljih lokacija u gradu, napravili zidine, malu zgradicu i zesce sranje. Je li iko od raje ista uradio - nije. Pa zamislite da se prije same prodaje zemljista (za koju se znalo da ce se desiti) da je doslo 100k sarajlija i reklo ne damo ovu zemlju i kraj price. Jer to upravo i jeste zemlja svih sarajlija, nije privatno vlasnistvo. I sta je bilo, nista. 5-6 studenata protestvovalo, jos poneki glas se digao i kraj. Da imamo svoje ja rekli bi amerima, mozete izgradit ambasadu ali cijena je 500 mil maraka, pa izvolite gradite ili bubam ne mozete tu pravit ambasadu, evo vam plan sta tu moze ici - moze ici kampus i samo kampus ne mozemo mijenjati plan grada zbog vas...jest malo sutra, ode zemljiste za siću, jer je neko hajrovo koji milion sa strane...

Trznim centrima tipa bauhaus def. nije mjesto u sred grada, bujrum tamo na autoput, u rajlovac, blazuj, livada kolko hoces... al sve se moze kad se fino podmaze.
Truba

#241 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Truba »

ja uvijek kažem sva sreća da je broj kvadrata ograničen :mrgreen:
Klon

#242 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Klon »

pa sta vam je ljudi, neprave Bauhaus pored Begove dzamije.
onaj dio grada gdje prave ionako je ruzan i mrtav.
taman malo da ozivi
Truba

#243 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Truba »

ma ok
mogli su malo više stanova odjednom praviti na tom mjestu... i kakav manji tržni
nekako uvijek fali stanova u sa
da se obori cijena :?
prave stanove u pizdićima a onoliki prostor zjapi prazan
Zekomiš

#244 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by Zekomiš »

sarajevsko_pivo wrote:
Théa wrote:kad se otvara bauhaus u sarajevu hoce li biti mozaik plocica na prodaji?
Gradnja tek pocine u junu, otvorenje tamo negdje mart 2012.
Prođe nama i mart 2012, a Bauhausa nigdje. Standardna situacija u Sarajevu :D
xykz

#245 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by xykz »

još malo pa se poćinje sa gradnjom.
StupskaBitanga

#246 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by StupskaBitanga »

xykz wrote:još malo pa se poćinje sa gradnjom.
ko gradi
majki

#247 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by majki »

a koliko je pouzdana ova informacija tj. da se uskoro počinje sa gradnjom
majki

#248 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by majki »

StupskaBitanga wrote:
ko gradi
ddyy

#249 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by ddyy »

majki wrote:
StupskaBitanga wrote:
ko gradi
koliko je to još malo??????????
xykz

#250 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo

Post by xykz »

:evil: Gradi ga firma iz Hrvatske,a dolazi i moja malenkost. :x
Post Reply