Uskoro Bauhaus Sarajevo
- mayab
#226 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Ali od po barem 15 spratova 
- hamalalija
#227 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Tahta wrote:odlčna lokacija samo daš Tibri i oni će ondje staviti 15 zgradaBlack swan wrote:ondje treba zgradurine napraviti ba
dajte ljudima stanove jeftino
Alipasinio II
- JohnnyS.
#228 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
ja koliko sam cuo da su im nasi nametnuli neki novi namet od skoro milion pa su svabe malo zakocili citavu investiciju. Nasa posla.emirolini wrote:nije se odustalo, samo je problem u organima vlasti koji imaju tendenciju gubiti vazne papire
-
majki
#229 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Može li mi neko reci sta je zapravo problem i gdje je zapelo, zašto se ne gradi ovaj Bauhaus. Je li iko saznao o čemu se tu radi????????????? Da li su stvarno odustali od gradnje?
- mayab
#230 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Znas li ti u kojoj mi drzavi zivimo?majki wrote:Može li mi neko reci sta je zapravo problem i gdje je zapelo, zašto se ne gradi ovaj Bauhaus. Je li iko saznao o čemu se tu radi????????????? Da li su stvarno odustali od gradnje?
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#231 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Raspisali su konkurs u 1. mjesecu za zaposljenje ljudi.
- TheWatcher
#232 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Bosnjacka "inteligencija"mayab wrote:Potpisujemdingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
-
Lady@es
#233 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Ja negdje prije sedmicu pročitah da se treba početi graditi sredinom godine. Ne znam čemu uopšte priča o tome da odustaju kad nije ni planirano da počnu radovi ranije. Potražim pa ako nađem postavim.
- Pasiflora
#234 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Pa morali su se ugraditiTheWatcher wrote:Bosnjacka "inteligencija"mayab wrote:Potpisujemdingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
-
Lady@es
#235 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
http://www.sa-c.net/index.php/projects/ ... nt&print=1
Evo sve fino piše
I kad se počinje i kad se završava
Evo sve fino piše
- saibaba
#236 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Mislis bosnjacka "korupcija"TheWatcher wrote:Bosnjacka "inteligencija"mayab wrote:Potpisujemdingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
- poznanik
#237 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Comrad wrote:Ovo i ja sve vrijeme govorim. Eno dole na dijelu Ilidza - Blazuj, pa tamo prema Rajlovcu imaju hiljade metara kvadratnih za ovakve objekte i tu im je i mjesto, a ne u sred grada. I umjesto stambenog naselja, kojeg parkica, imat cemo ogroman parking i skladiste. .dingosp0 wrote:bolje da su napravili stambeno naselje ovdje, bauhaus i ostale centre poput tog treba prema mostarskom ras. gdje su i ostale firme... ovo samo moze u BiH da bude u centru grada... pogledajte gdje Bauhaus po njemackoj, trebas na autobahn da izadjes da dodjes do njega... Nasa pametna vlast... prvo sto su unistili fabrike koje su bile ovdje i sad ovo sranje dali da se napravi..
Da je cijena m2 građevinskog zemljišta u centralnim dijelovima gradova u "zapadnim" državama jeftina, sigurno niko ne bi gradio te velike trgovačke centre po njihovim periferijama; skupa je i preskupa, i zbog toga su trgovci primorani izlaziti iz centralnih dijelova.
Osim toga, tamo je mnogo manje korupcije nego u nas, tamo će mnogi dobro promisliti prije nego pristanu na proviziju ili sličnu nagradu kod dodjeljivanja državnog zemljišta za gradnju.
Ovo "Bauhausovo" je bilo privatno, ali da vlasnik nije zapao u finansijsku krizu, prodao bi ga mnogo skuplje, ili bi sam finansirao sličnu gradnju, možda i kompletnog naselja, kako neko predlaže.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#238 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
ma dobro uvijek se može poravnati ili adaptirati u stanove kad propadne biznis 
-
amko76
#239 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Bošnjačka posla. Poravnaj proizvodnu halu u kojoj je radilo par hiljada i stvaralo novu vrijednost i prodaj stranoj kompaniji da napravi prodavnicu za prodaju strane robe.
I ni to ne može kako treba, već eno stoji brisan prostor. Važno je da se poravnala proizvodna hala, da joj se zatre svaki trag.
Bošnje
I ni to ne može kako treba, već eno stoji brisan prostor. Važno je da se poravnala proizvodna hala, da joj se zatre svaki trag.
Bošnje
- Comrad
#240 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Iako se protiv para tesko moze ista, mislim da je i narod malo kriv. Sve nijemo gledamo i u nekakvom smo grcu, bez samopouzdanja da ista mozemo promjeniti.
Dodju Ameri kazu hocemo ambasadu tu i tu, ali ameri mi smo tu mislili pravit kampus za studente, boli nas neka stvar, hocemo tu ambasadu i kraj price. I tako ode jedna od najboljih lokacija u gradu, napravili zidine, malu zgradicu i zesce sranje. Je li iko od raje ista uradio - nije. Pa zamislite da se prije same prodaje zemljista (za koju se znalo da ce se desiti) da je doslo 100k sarajlija i reklo ne damo ovu zemlju i kraj price. Jer to upravo i jeste zemlja svih sarajlija, nije privatno vlasnistvo. I sta je bilo, nista. 5-6 studenata protestvovalo, jos poneki glas se digao i kraj. Da imamo svoje ja rekli bi amerima, mozete izgradit ambasadu ali cijena je 500 mil maraka, pa izvolite gradite ili bubam ne mozete tu pravit ambasadu, evo vam plan sta tu moze ici - moze ici kampus i samo kampus ne mozemo mijenjati plan grada zbog vas...jest malo sutra, ode zemljiste za siću, jer je neko hajrovo koji milion sa strane...
Trznim centrima tipa bauhaus def. nije mjesto u sred grada, bujrum tamo na autoput, u rajlovac, blazuj, livada kolko hoces... al sve se moze kad se fino podmaze.
Dodju Ameri kazu hocemo ambasadu tu i tu, ali ameri mi smo tu mislili pravit kampus za studente, boli nas neka stvar, hocemo tu ambasadu i kraj price. I tako ode jedna od najboljih lokacija u gradu, napravili zidine, malu zgradicu i zesce sranje. Je li iko od raje ista uradio - nije. Pa zamislite da se prije same prodaje zemljista (za koju se znalo da ce se desiti) da je doslo 100k sarajlija i reklo ne damo ovu zemlju i kraj price. Jer to upravo i jeste zemlja svih sarajlija, nije privatno vlasnistvo. I sta je bilo, nista. 5-6 studenata protestvovalo, jos poneki glas se digao i kraj. Da imamo svoje ja rekli bi amerima, mozete izgradit ambasadu ali cijena je 500 mil maraka, pa izvolite gradite ili bubam ne mozete tu pravit ambasadu, evo vam plan sta tu moze ici - moze ici kampus i samo kampus ne mozemo mijenjati plan grada zbog vas...jest malo sutra, ode zemljiste za siću, jer je neko hajrovo koji milion sa strane...
Trznim centrima tipa bauhaus def. nije mjesto u sred grada, bujrum tamo na autoput, u rajlovac, blazuj, livada kolko hoces... al sve se moze kad se fino podmaze.
- Truba
#241 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
ja uvijek kažem sva sreća da je broj kvadrata ograničen 
-
Klon
#242 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
pa sta vam je ljudi, neprave Bauhaus pored Begove dzamije.
onaj dio grada gdje prave ionako je ruzan i mrtav.
taman malo da ozivi
onaj dio grada gdje prave ionako je ruzan i mrtav.
taman malo da ozivi
- Truba
#243 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
ma ok
mogli su malo više stanova odjednom praviti na tom mjestu... i kakav manji tržni
nekako uvijek fali stanova u sa
da se obori cijena
prave stanove u pizdićima a onoliki prostor zjapi prazan
mogli su malo više stanova odjednom praviti na tom mjestu... i kakav manji tržni
nekako uvijek fali stanova u sa
da se obori cijena
prave stanove u pizdićima a onoliki prostor zjapi prazan
-
Zekomiš
#244 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
Prođe nama i mart 2012, a Bauhausa nigdje. Standardna situacija u Sarajevusarajevsko_pivo wrote:Gradnja tek pocine u junu, otvorenje tamo negdje mart 2012.Théa wrote:kad se otvara bauhaus u sarajevu hoce li biti mozaik plocica na prodaji?
-
xykz
#245 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
još malo pa se poćinje sa gradnjom.
-
StupskaBitanga
#246 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
ko gradixykz wrote:još malo pa se poćinje sa gradnjom.
-
majki
#247 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
a koliko je pouzdana ova informacija tj. da se uskoro počinje sa gradnjom
-
majki
#248 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
a koliko je pouzdana ova informacija tj. da se uskoro počinje sa gradnjomStupskaBitanga wrote:ko gradixykz wrote:još malo pa se poćinje sa gradnjom.
-
ddyy
#249 Re: Uskoro Bauhaus Sarajevo
koliko je to još malo??????????majki wrote:a koliko je pouzdana ova informacija tj. da se uskoro počinje sa gradnjomStupskaBitanga wrote:ko gradixykz wrote:još malo pa se poćinje sa gradnjom.
-
xykz