Apsolutno si u pravu, ako moze Srbija traziti Ganica, traziti Purdu kojeg su prvo zivotinjski prebili da potpise priznanje, traziti Divjaka... onda i ostali mogu traziti sve one koji su bili ovako ili onako dio Milosevicevog zlocinackog "establishmenta"hercegovac_pravi wrote:Ja uopšte ne razumijem "naše" političare zašto ne uzvrate istom mjerom i pošalju interpolu potjernice za kompletnim Srbijanskim rukovodstvom iz ratnog vremena!? Tu naravno uključiti i Ćosića, Tadića starijeg, i Draškovića i Dačića i sve ostale kvazi četnike.
Uhapšen Jovan Divjak - EDIT: OSLOBODJEN!!!
- Meho Kodro
#226 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
-
Desert Wind
#227 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
mislim da je ovo vise nego ocit dokaz koliko nas evropa voli cijeni i koliko je vjerovala u pravicnost i pravednost nase borbeCo0l wrote:U Beču je prije sat vremena, prema nezvaničnim informacijama, uhapšen bivši general Armije RBiH Jovan Divjak. Potvrdio je ovo djelimično za TV1 u živom javljanju naš ambasador u Beču Haris Hrle. Prema Hrlinim riječima Divjak je trenutno na bečkom aerodromu, a naša Ambasada poduzima sve da dobije više informacija i postupi prema ovlaštenjima koje ima. (Vijesti.ba)
http://www.vijesti.ba/vijest-dana/33166 ... ivjak.html
Bar ovaj ambasador Hrle ne spava...
mi cemo zauvijek ostat "muslimansko pitanj" i "bosansko pitanje"....
htjeli mi to priznat ili ne - ONI NAS NE ZELE, NE VOLE, GADIMO IM SE i to je de facto na terenu tako... i toga treba da budemo svjesni i odatle bilo sta da pocinjemo...
da je vlasti kakve nazalost nemamo sva bi policija blokirala sve zapadnoevropske interese u bosni, nacionalizirala banke aktivu i pasivu i zdravo....
to je politika i tako se radi - obzirom da smo mi teletina - i da imamo teleci mozak i biramo telece politicare - tako nam je kako nam je...
- Hemel
#228 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
+1A jedan wrote:poslaoHemel wrote:Falcon wrote:
Klinac!
Evo maila Ambasade Srbije u BiH, pa hajdemo malo njima prosvjedovati!
[email protected]
a evo i Ministarstva vanjskih poslova
[email protected]
ovo je kljucno za pritisak...treba ih zatrpati mailovima da vide da je situacija stvarno usijana a ako ne reaguju blokada ambasade (ne rusenje)...traziti da se ambasador izjasni po ovom pitanju...traziti da nasi upute protesnu notu pa i otkazati gostoprimstvo ambasadoru...i ne treba nam
- vee-jay
#229 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
dakle, nista novo 
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#230 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Crvene tjeralicebingov buraz wrote:Pise da je uhapsen po interpolovoj potjernici,kako ako ih je interpol ukinuoplain vanilla wrote:Interpol je ukinuo crvene potjernice, ali Srbija ocito nije odustalaHunkar wrote:'bem ti drzavu i bagru na vlasti![]()
nego, kako to da nisu ukinute ove potjernice? to su nasi govorili jos kada je bio ganic uhapsen da je sadovic to sredio , ili ...
Crvene tjeralice raspisuju se za osobama koje se međunarodno potražuju zbog vođenja kaznenog postupka protiv njih ili zbog izdržavanja kazne zatvora. Njihova je svrha privremeno uhićenje potraživane osobe sa ciljem njenog izručenja državi koja je potražuje. Potrebno je napomenuti da se ne radi o međunarodnom nalogu za uhićenje, već o obavijesti državama članicama da se neka osoba potražuje u određenoj državi ili u više država iz određenih razloga, a države članice Interpola po toj tjeralici postupaju ili pak ne postupaju, sukladno svojem nacionalnom zakonodavstvu. Tjeralicu ne raspisuje država koja osobu potražuje, već je na zahtjev nadležnih tijela te države raspisuje Glavno tajništvo Interpola (u daljnjem tekstu IPSG). Zahtjev (elektronički obrazac) se ispuni u Središnjem nacionalnom uredu Interpola (u daljnjem tekstu NCB), tj. u njega se unesu osobni podaci, identifikacijski materijali, pravosudni podaci o postupku i kaznenom djelu te podaci o tijelu koje vodi postupak i koje osobu potražuje, nakon čega se obrazac šalje IPSG-u. Međunarodne tjeralice mogu biti javne.
e sad, sta je istina, ja ne znamGeneralna skupština Interpola usvojila je Rezoluciju kojom se ukidaju ''crvene potjernice'' protiv osumnjičenih za ratne zločine.
Srbija je ranije raspisala ''crvene potjernice'' za tzv. slučajeve ''Tuzlanska kolona'' i ''Dobrovoljačka''. Ovo je garant da se slučajevi ''Ilija Jurišića i Ejup Ganić'' neće više ponoviti - bez saglasnosti naše države.
Generalni sekretar Interpola potvrdio je da su u Intepolu svjesni mogućih zloupotreba zbog raspisivanja ''crvenih potjernica'' riječima kako ''postoji svijest o opasnosti od toga da Interpol može biti instrument politikanstva te je otvorena dilema o sukobu sa osnovnom odredbom statuta te institucije – da ona ne smije nipošto intervenisati po osnovu politike, kao ni u slučajevima vojne, religiozne ili rasne prirode.''
-
Desert Wind
#231 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
sta tebi nije jasno covjece - pa tuzba je na ocigled svijeta boga i (PAMETNOG) naroda prodana - pa bolan bolju drzavnu tuzbu sa vise argumenata i dokaza bi iznijelo prosjecno obrazovano bosansko patriotsko celjade do 18g sa univerzalnim znanjem stvari u svijetu....Meho Kodro wrote:Apsolutno si u pravu, ako moze Srbija traziti Ganica, traziti Purdu kojeg su prvo zivotinjski prebili da potpise priznanje, traziti Divjaka... onda i ostali mogu traziti sve one koji su bili ovako ili onako dio Milosevicevog zlocinackog "establishmenta"hercegovac_pravi wrote:Ja uopšte ne razumijem "naše" političare zašto ne uzvrate istom mjerom i pošalju interpolu potjernice za kompletnim Srbijanskim rukovodstvom iz ratnog vremena!? Tu naravno uključiti i Ćosića, Tadića starijeg, i Draškovića i Dačića i sve ostale kvazi četnike.
-
Shaco
#232 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
http://www.youtube.com/watch?v=VLyIO4YAv2c
Nek nas je stid ovih ljudi... NIje malo 250 000 zivota !!!
Nek nas je stid ovih ljudi... NIje malo 250 000 zivota !!!
- mO k3
#233 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
ma kakave nase politicare??Meho Kodro wrote:Apsolutno si u pravu, ako moze Srbija traziti Ganica, traziti Purdu kojeg su prvo zivotinjski prebili da potpise priznanje, traziti Divjaka... onda i ostali mogu traziti sve one koji su bili ovako ili onako dio Milosevicevog zlocinackog "establishmenta"hercegovac_pravi wrote:Ja uopšte ne razumijem "naše" političare zašto ne uzvrate istom mjerom i pošalju interpolu potjernice za kompletnim Srbijanskim rukovodstvom iz ratnog vremena!? Tu naravno uključiti i Ćosića, Tadića starijeg, i Draškovića i Dačića i sve ostale kvazi četnike.
Ja bi onoga dobricu volio da uhvatim...... grrrrrrrr
- ratata
#234 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
znas ti koliko SIPE dodje na jednog covjeka kad je protest ispred ambasadeFalcon wrote:
Klinac!
Evo maila Ambasade Srbije u BiH, pa hajdemo malo njima prosvjedovati!
[email protected]
a evo i Ministarstva vanjskih poslova
[email protected]
ovo je kljucno za pritisak...treba ih zatrpati mailovima da vide da je situacija stvarno usijana a ako ne reaguju blokada ambasade (ne rusenje)...traziti da se ambasador izjasni po ovom pitanju...traziti da nasi upute protesnu notu pa i otkazati gostoprimstvo ambasadoru...i ne treba nam
-
visocicaguy
#235 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
protesti?
sutra? subota? gdje?
sutra? subota? gdje?
-
bejzik
#236 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?

Uploaded with ImageShack.us
NEMA NIŠTA OD HO-RUK PROTESTA ORGANIZOVANIH ZA POLA SATA....
U NEDJELJU 06.03.2011 U 13:00 JE CENTRALNI PROTEST
SUTRA (PETAK) ŠTAMPAMO PLAKATE I UJUTRU ĆE SVI ZNATI KAKO MOGU POMOĆI
SUBOTA - PRAVIMO PAROLE I ORGANIZUJEMO SE
NEDJELJA - POKAZUJEMO KAKVA SMO SILA
http://www.facebook.com/pages/Oslobodit ... 0824530240
- iBosnia
#237 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
*ebes nase politicare,od njih i ne treba nista ocekivati.Ima takodjer nas koji nazalost nismo u SA,ali smo trenutno bas u Austriji.Skupicemo se i mi u Becu gdje god bude potrebno pa protestovati.Ne daj se cika Jovo,uz tebe smo !!

- Abu FEED el-Castro
#238 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
E eto nek im je onda bas pokaz'o!plain vanilla wrote:Nego sta je trebao?Abu FEED el-Castro wrote:Išo čačkat mečku u Beč![]()
Trebaju nam tako svi generali ici po svijetu i, ako vec nisu upoznati sa poretkom stvari i tim medjunarodnim optuznicama, tako na vlastitoj koži ispitivat gdje se moze ici a gdje ne moze. Isto kad okolo imas minsko polje pa krenes pješaka ispitivat teren...
I odlazak Ganica je bio bez pameti, ali tek nakon njegovog iskustva ovako nesmotreno, da ne kazem glupo hodati okolo nema vala smisla.
Al eto zato sad nek pripremi zivce ko sajle, crni mjeseci a mozda i godine su pred njim.
Odrediti sebi kucni pritvor? Sam se osuditi?
Naravno da je trebao ici, ali nije trebao biti uhapsen
Lahko je gloginje tudjim mlatit. A on ce se imat kad pokajat, nazalost covjek je star, dosta shrvan i narušenog zdravlja i pitanje je kako ce uopste psihicni izaci na kraj s ovim - nimalo se ne veselim njegovoj muci.
- Privatna poruka
- Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!
#239 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
tv1 audio live ispred ambasade Austrije - 20 ljudi ispred ambasade...dolazi jos ljudi..nezvanicno ima raje i ispred srpske ambasade
Last edited by Privatna poruka on 04/03/2011 00:05, edited 1 time in total.
- Meho Kodro
#240 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ha, sud je donio odluku da ga se isporuci, samo su Srbi odustali, skontali da bi bio debakl da se na sudjenje spominju logori u Srbiji gdje su mucene na stotine ljudi zbog rata u kojem "Srbija nije ucestvovala"recto-verso wrote:Niko nije Purdu isporucio, eto slobodan covjek kuci veceras dosao.res publica wrote:Bosna i Hercegovina je po sličnoj ili istoj optužnici isporučila Tihomira Purdu Srbiji. Kako sad naći opravdanje za protivljenje isporuke Divjaka Srbiji?![]()
- kamen spoticanja
#241 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
ovo obaveznoiBosnia wrote:*ebes nase politicare,od njih i ne treba nista ocekivati.Ima takodjer nas koji nazalost nismo u SA,ali smo trenutno bas u Austriji.Skupicemo se i mi u Becu gdje god bude potrebno pa protestovati.Ne daj se cika Jovo,uz tebe smo !!![]()
-
Shaco
#242 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ma kakvi nasi politicari. Vise se diglo Tursko Ministartvo Vanjski poslova nego oni nasi uhljupi. Kao i za sve ostalo. Bezvizni rezim, Tanja. Preko hiljadu ljudi iz Libije evakuirano preko Turske. Iz egipta, turkish airlines izvukao nase ljude....
-
hajducka travica
#243 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ko ono rece da Bosanci treba da zaborave proslost,mi bi i zaboravili ali neda Srbija.Co0l wrote:Jovan Divjak uhapšen u Beču!
Na osnovu Interpolove potjernice koju je raspisala Srbija, bivši general Armije Bosne i Hercegovine Jovan Divjak uhapšen je u četvrtak uvečer u Beču, objavila je TV1.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110303144
Dokle ce se po cijelom svijetu provoditi nasilje drzave kojoj je na Haskom tribunalu dokazano da je propustila da sprijeci genocid u Srebrenici nad gradjanima Bosne i Hercegovine!?
Sta povodom ovog zadnjeg slucaja trebaju i mogu da urade institucije Bosne i Hercegovine?
- Hemel
#244 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
BOJKOT SVIH PROIZVODA IZ SRBIJENefsun wrote:
- Ma.Le.Na
#245 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
kakve ba veze turci imaju s ovim 
- iBosnia
#246 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
cika Jovo mi je s ocem 4 godine branio i moju drzavu i mene dok sam bio djete.Ako treba na glave cemo im se popetikamen spoticanja wrote:ovo obaveznoiBosnia wrote:*ebes nase politicare,od njih i ne treba nista ocekivati.Ima takodjer nas koji nazalost nismo u SA,ali smo trenutno bas u Austriji.Skupicemo se i mi u Becu gdje god bude potrebno pa protestovati.Ne daj se cika Jovo,uz tebe smo !!![]()
- kamen spoticanja
#247 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
turci su izvadili i ganicaShaco wrote:Ma kakvi nasi politicari. Vise se diglo Tursko Ministartvo Vanjski poslova nego oni nasi uhljupi. Kao i za sve ostalo. Bezvizni rezim, Tanja. Preko hiljadu ljudi iz Libije evakuirano preko Turske. Iz egipta, turkish airlines izvukao nase ljude....
iskreno vise od njih ocekujem
Last edited by kamen spoticanja on 04/03/2011 00:11, edited 1 time in total.
-
hajducka travica
#248 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Shaco wrote:Ma kakvi nasi politicari. Vise se diglo Tursko Ministartvo Vanjski poslova nego oni nasi uhljupi. Kao i za sve ostalo. Bezvizni rezim, Tanja. Preko hiljadu ljudi iz Libije evakuirano preko Turske. Iz egipta, turkish airlines izvukao nase ljude....
-
Princeton
#249 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Haris ovaj momenat koristi za promovisanje svoje propale stranke... koji jad!
- valterbranisarajevo
#250 Re: Jovan Divjak uhapsen u Becu-ima li kraja agresiji na BiH!?
Ako čika Jovo ujutro ne bude oslobođen mi već SUTRA moramo imati razrađen sistem skupljanja novca za najbolje advokate..(bilo žiro račun ili hum telefon). SUTRA MORAMO pritisnuti kantonalne , gradske, i federalne vlasti da izvuku pare iz fondova za specijalne namjene koje sigurno imaju.......