Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
igorailwayman wrote:To je samo javna propagandna teorija da je tim incidentom u Sarajevu počeo Prvi Svjetski rat... za detalje toga rata liejpo je pročitati kjnigu od Williama Engdahla: "Stoljeće rata!"
igorailwayman wrote:To je samo javna propagandna teorija da je tim incidentom u Sarajevu počeo Prvi Svjetski rat... za detalje toga rata liejpo je pročitati kjnigu od Williama Engdahla: "Stoljeće rata!"
Dobra knjiga, treba je procitati.
naravno u kojoj se nalazi jedan dio dokaza, da su teroristi iz Srbije i Bosne bili obucavani u Engleskoj da bi napravili zlocin u Sarajevu, i koji je iskoristen za pocetak Velikog Rata!
Onaj ko ubije trudnu zenu je najveci skotom u ljudskom rodu.
Velicati prve teroriste dvadesetog stoljeca mogu samo oni nasljednici te ideologije. Ti isti teroristi su u majskom prevratu ubili takodje i svoga kralja i takodje trudnu mu zenu bez obzira sto je zatrudnila sa drugim kako oni tvrde.
Sta onda ocekivati od takvih, mislim da nema potrebe da se naglabamo sa takvima.
Mislim da je Austrija pogrijesila sto nije zbrisala Srbiju sa lica zemlje nakon tog dogadjaja, zamislite da neko ubije danas nekog prestolonasljednika i trudnu mu zenu, pa bili bi bombardovani svim sredstvima.
Cisto hipoteticko pitanje, da je Eva Braun bila trudna, i da je nju sa Hitlerom neko u atentatu ubio negdje u okupiranoj Poljskoj, da li bi onda i taj atentator bio terorista i zlocinac? Atentat na Hitlera, a ona se tu zadesila.
dr.Gonzo wrote:Cisto hipoteticko pitanje, da je Eva Braun bila trudna, i da je nju sa Hitlerom neko u atentatu ubio negdje u okupiranoj Poljskoj, da li bi onda i taj atentator bio terorista i zlocinac? Atentat na Hitlera, a ona se tu zadesila.
--------------------------------------
-stara dileme,stari i odgovor-za jednog ubica,za drugog heroj,a obadvoje podložno vremene i prostoru i promjeni,pogotovu ratne sreće.
dr.Gonzo wrote:To sam i ja vec napisao, samo me zanima sta o tome misle brojni forumasi koji u startu kazu: zlocinac i terorist, jer je ubio trudnu zenu.
Opet šta bi bilo da je bilo?
S moje tačke gledišta je veoma jednostavno. Princip je terorista jer je bio alatka u rukama velikosrpske hegemonističke politike koja je preko organizacije Mlada Bosna htjela da započne kavgu, očekujući brzu intervenciju sila Antante.
Jel Gavrilo treba biti heroj zato sto je htio da umjesto AU Bosnom vlada Srbija? On je imao iste velikosrpske ideje kao i ovi poslije njega pa sve do danas.
dr.Gonzo wrote:To sam i ja vec napisao, samo me zanima sta o tome misle brojni forumasi koji u startu kazu: zlocinac i terorist, jer je ubio trudnu zenu.
------------------------------------------
samo ono u što napisah u vremenu vezano za tvoju pretpostavku je,kada bi ubio Hitlera,1933g,ili 1943g.Čova je 1936g bio predložen za Nobelovu nagradu.
zonbirile wrote:Čova je 1936g bio predložen za Nobelovu nagradu.
Jel Adi
-------------------------------------
jašta mali Adi i to na predlog čini mi se engleza,pa se onda odigrala igra ,pa je dobio Crveni krst.Proguglaj 100% je bio predlog,a ovo ostalo po sjećanju.
zonbirile wrote:Čova je 1936g bio predložen za Nobelovu nagradu.
Jel Adi
-------------------------------------
jašta mali Adi i to na predlog čini mi se engleza,pa se onda odigrala igra ,pa je dobio Crveni krst.Proguglaj 100% je bio predlog,a ovo ostalo po sjećanju.
uh koje zlo...nisam to znao...a pretpostavljam da je to nakon igranke Čehoslovačka s Čemberlenom....a i jeste tu Nobelovu za mir dobijao svak
michio wrote:A paralela izmedju Ferdinanda i Hitlera je ono bas na mjestu
Nije poenta u njihovom poredjenju, u to se uopste ne bih upustao. Poenta je da se razmisli da li bi atentat bio zlocinacki cin da su zrtve bile osobe za koje je opste poznato da su negativci(a tu valjda nema dalje od Hitlera)
Nije poenta u njihovom poredjenju, u to se uopste ne bih upustao. Poenta je da se razmisli da li bi atentat bio zlocinacki cin da su zrtve bile osobe za koje je opste poznato da su negativci(a tu valjda nema dalje od Hitlera)
Sta ja znam. Hitler je nanio dosta zla pa bi u nekoj krajnosti kolateralna zrtva mogla biti prihvatljiva. Priznajem da je dosta tesko pitanje.
----------------------------------------------------------
davno su ljudi riješili te dileme,pa izborima,referendumima i sl. stvarima riješavaju probleme.Drugo opet zaboravljaš prostor,vrijeme i nadrealnu stranu.Negativac nekome,ostalima heroj,vođa.Uostalom Ferdinand nije bio ni to,a Sofija pogotovo.Šta je bio Olaf Palme,Kenedi,Z.Đindić,Indira G.,Benizar Buto i kolateralne žrtve uz njih.O bombama i metroima da ne pričamo,konačno i u Sarajevu je bila bačena bomba.
Sta ja znam. Hitler je nanio dosta zla pa bi u nekoj krajnosti kolateralna zrtva mogla biti prihvatljiva. Priznajem da je dosta tesko pitanje.
-------------------------------------------
mješa babe i žabe sa kruškama i jabukama-Hitler je poslije Anšlusa Austrije,Sudeta i napada na Poljsku bio legitimna meta,predsjednik/vođa Njemačke u ratu
jel se salis da je tesko pitanje pucati u njih dvoje ili ne pucati?
zonbirile wrote:ja bih ga rađe od milja zvao Dolfi,ne znam ovo Adi ima neku bošnjačku konotaciju,a sve se gleda
ah drug zar nisi čitao o "našem" arijevskom porijeklu ...kažu čak da je ono jah - kao jah vala - (ako se sjetiš Koža i onih hadžija u kafani kako po vas dan jahću) poveznica bošnjačkog Vizigotstva prejako
zonbirile wrote:ja bih ga rađe od milja zvao Dolfi,ne znam ovo Adi ima neku bošnjačku konotaciju,a sve se gleda
ah drug zar nisi čitao o "našem" arijevskom porijeklu ...kažu čak da je ono jah - kao jah vala - (ako se sjetiš Koža i onih hadžija u kafani kako po vas dan jahću) poveznica bošnjačkog Vizigotstva prejako
-----------------------------
more biti bidne,ono ja(h) vol