Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
slobodni armirach wrote:iiiiii ovaj 'Penal' nema veze sa politikom?
Zrinjski mora ostat u ligi da bude pored sirokog jos jedan hrvatski klub,
to svi znaju al svi sute.
a kad ispadne zrinjski, opet ce biti sranja oko majorizacije hrvata.
i nek se niko ne pravi slijep da ova situacije,a i prethodne nemaju veze sa politikom.
jedna mi je zelja da UEFA unisti Savez, i zabrani dozivotan rad smecarima u njemu.
aj vise prestanite sa tim glupostima. sta ako sad ispadne zrinjski, svi ce hrvati povuci iz PL, a??
na vrh glave mi je tih prica. ispast ce onaj ko bude najslabiji i ko bude imao najmanje para.
Ne znam, meni djelujete svi preoptimistično kad kažete da će Zrinjski ispasti. Ne znam da iko pri zdravoj pameti može braniti ovakav klub. To je žalosno. Meni je Široki međutim puno odvratniji, kako zbog zbivanja u posljednjih par godina, tako i zbog klupske politike i pravila kakvi igrači mogu igrati za njih.
Niti jedan od trideset sudaca sa A liste Premier lige nije “stalno uposlen“ na toj
dužnosti, svima je suđenje dodatna djelatnost,
ali gotovo svi su “kopali nogama i rukama“ kako bi se načli na listi.
Na spisku sudija koji će dijeliti pravdu su i djeca dužnosnika NS BiH, poput Travničanina Senada Ibrišimbegovića, sina Mirsada Ibrišimbegovića, nekadačnjeg sudije, danas člana Izvrčnog odbora NS BiH, ili Edina Golaća iz Banovića, sina Huse Golaća, prvog čovjeka Federalnog saveza. Huso Golać se prije tri godine neokrznut izvukao iz skandala sa namječtanjem utakmica u federalnom prvenstvu izme|u Lukavca i Mramora. Rukovodstvo Mramora prezentiralo je audio snimke u kojima su u namječtanje utakmice uključeni suci, zatim Huso Golać, bivči selektor reprezentacije BiH Blaž Sličković, pa i ekonom NS BiH Fuad Kečo. Pored Ibričimbegovića i Golaća na sudijskoj listi je i
Vladimir Dominković, poštar iz Oračja, brat Ilje Dominkovića, dopredsjednika NS.
Sarajlija Emir Alečković uposlenik je zagrebačke kompanije Poljak, firme koja se bavi izgradnjom
vječtačkih terena i koja je povezivana sa poslovima gradnje sportskog centra koji
NS BiH nikada nije napravio, iako novac za to već godinama stoji neiskoričten na računu.
Tuzlak Midhad Arnautović je sekretar Nogometnog saveza Tuzlanskog Kantona.
Mostarac Vedran Zovko je inžinjer šumarstva, njegov sugrađanin Mirko Buljan radi u predstavničtvu jedne auto-kuće, dok Zeničanin Muamer Bureković trguje kafom.
Sarajlija Mevludin Efendić vlasnik je restorana na izletičtu Barice, Senad Ibrišimbegović ima svoj projektni biro u Travniku. Bišćanin Edin Jakupović je nastavio porodičnu tradiciju
pravnika, Marinko Jelić iz Širokog Brijega ima svoju firmu, a Prijedorčanin Duško
Jočkić granap.
Stočanin Semir Kaplan je poljoprivrednik, bavi se pored toga i
razvoženjem namječtaja a Sarajlija Rusmir Mrković je pukovnik Oružanih snaga BiH.
Danijel Pajić iz Bijeljine profesor je tjelesnog odgoja, Ljubučak Goran Paradžik
šef je odsjeka u tamošnjoj općini, a Sarajlija Adnan Pervan uposlenik Sarajevske pivare. Elmir Pilav je magistar ekonomije, donedavno je, za mandata Miroslava Blaževića,
bio i sekretar stručnog čtaba reprezentacije.Dragan Skakić iz Bosanske Gradičke je privatni poduzetnik, Predrag Stankić radi u MUP-u u Bijeljini.
Banjalučanin Ognjen Valjić, kada ne sudi nogometne utakmice, svira harmoniku po tamošnjim restoranima,
Trebinjac Radislav Vukasović i Banjalučanin Robert Zrilić bave se privatnim biznisom,
dok Anto Živković radi u Općini Orašje.
Najzanimljivije je, ipak, zanimanje
Dobojlije Nove Panića, koji važi za načeg najboljeg sudiju. Kada su ga naime, u susretu
sa dužnosnicima UEFA-e pitali za zanimanje,
Panić je ponosno odgovorio:“Vozim voz!“, te onda joč ponosnije dodao:“Teretni voz!“
Ja vas pozivam da se svi ispričate za svoje tekstove ovdje napisane poslije BH sporta večeras.
Ni gledali niste a već osuđujete.
Po prilikama je Zrinjski bio bolji od Čelika i to puno, a Zrinjski je bio jedna velika =. Možete onda misliti kakav je bio Čelik.
A penal je bio, a bio je i jedan 10-15 minuta prije kraja kojega sudac nije svirao. Da je namještaljka svirao bi taj, ne bi čekao ovaj u 93. minuti.
M olim moderaciju da večeras nakon što snimka bude dostupna BH građanstvu izbriše ove zlobne komentare.
Došli ljudi na drugo poluvrijeme, vidjeli rezutat i udri Ha ja, kako ih nije sramota da padaju golovi prije nego što li su oni stigli....Proglasiti Fukare za naj navijačku grupu.....
Došli ljudi na drugo poluvrijeme, vidjeli rezutat i udri Ha ja, kako ih nije sramota da padaju golovi prije nego što li su oni stigli....Proglasiti Fukare za naj navijačku grupu.....
Kralju .....
Ovi ko da planiraju diverzantski napad na neprijateljske linije
Ma nema sta, tako se to radi na zapadu i civilizaciji. Zatvori u kavez, povremeno opali pendrekom, par u bajbokanu,
nabusi mrezu, i noga u dupe. Dodjite nam opet.
"Slana garda"
I slika Gokua na tom istom transparentu Nenormalni su fakat