CESTITAM od srca!!!:-) Svu srecu svijeta vam zelim!!!duboka_misao wrote:neko je vec na drugoj temi maznuo mustuluk a ja cu ovdje 23.03 u 12:20 rodilo se, sa svojih mashala 5,600 grama i 62 cm ! Moja radost je dosla kuci a ostalim trudnicama zelim istobeautyfool wrote:Imal' habera o duboka_misao,ili su jos 2 u 1 ?
![]()
hajde ocekujemo mustuluk i slatku
![]()
!
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
baby24
#226 Re: Trudnjače online
-
duboka_misao
#227 Re: Trudnjače online
hvala svima na cestitkama !
@Pera T nakon 24 sata naguravanja vidjeli su da nece moci izaci al naturel pa su me odpremili na hitni carski.
-
djana h
#228 Re: Trudnjače online
Cestitke,cuvaj se i pazi svoju bebuduboka_misao wrote:neko je vec na drugoj temi maznuo mustuluk a ja cu ovdje 23.03 u 12:20 rodilo se, sa svojih mashala 5,600 grama i 62 cm ! Moja radost je dosla kuci a ostalim trudnicama zelim istobeautyfool wrote:Imal' habera o duboka_misao,ili su jos 2 u 1 ?
![]()
hajde ocekujemo mustuluk i slatku
![]()
!
To i nije problem.ako je beba sita,presvucena i nista je ne boli,takav je bebin ritam.kiki-miki wrote:Čestitam![]()
Pitanjce: kako riješiti probleme sa spavanjem bebača do godine dana starosti? Često se budi tokom noći,a preko dana max. do pola sata sna.
Ili će se to možda regulisati samo od sebe kako raste?
Moja djeca,kako veca,tako i bebi,takodje malo spavaju,genetika ili sta li vec
-
suza81
#229 Re: Trudnjače online
Pridruzujem se cestitkama!!!duboka_misao wrote:
neko je vec na drugoj temi maznuo mustuluk a ja cu ovdje 23.03 u 12:20 rodilo se, sa svojih mashala 5,600 grama i 62 cm ! Moja radost je dosla kuci a ostalim trudnicama zelim isto!
-
admir_adoo
#230 Re: Trudnjače online
Cestitke i od mene! Neka je sa srecom !suza81 wrote:Pridruzujem se cestitkama!!!duboka_misao wrote:
neko je vec na drugoj temi maznuo mustuluk a ja cu ovdje 23.03 u 12:20 rodilo se, sa svojih mashala 5,600 grama i 62 cm ! Moja radost je dosla kuci a ostalim trudnicama zelim isto!
Uf... koji centimetri i kilogrami, masala.... to nije bilo lako!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
- yellow cat
#232 Re: Trudnjače online
čestitam...puno pusa tebi i dječaku..duboka_misao wrote:hvala svima na cestitkama !@Pera T nakon 24 sata naguravanja vidjeli su da nece moci izaci al naturel pa su me odpremili na hitni carski.
-
suza81
#233 Re: Trudnjače online
trudnjaceeee....prvenstveno one u zadnjem tromjesecju
gdje kupujete tunike za ovo doba godine? Dugih ili trofrtaljnih rukava, koje se pocinju siriti odmah ispod grudi, da nisu preduge i sarene
da mogu za posla...
Ima li negdje neka fina radnja sa kvalitetnom odjecom za pokrivene zene? One uvijek nose neke lijepe tunike..
Ima li negdje neka fina radnja sa kvalitetnom odjecom za pokrivene zene? One uvijek nose neke lijepe tunike..
- because_of_you
#234 Re: Trudnjače online
Ima na Otoci, na pijaci (dvije radnje) veoma lijepih 
-
suza81
#235 Re: Trudnjače online
Na otvorenoj ili onoj u TC-u?because_of_you wrote:Ima na Otoci, na pijaci (dvije radnje) veoma lijepih
- because_of_you
#236 Re: Trudnjače online
Otvorenoj, prvo "skretanje", pa dole pored onih cipela, ne možeš promašiti- samo ravno..
I ima jedna ono baš veća radnja, i druga je odmah blizu nje, iza onih perika, njoj je pun boks tunika...
-
suza81
#237 Re: Trudnjače online
Hvala puno!because_of_you wrote:Otvorenoj, prvo "skretanje", pa dole pored onih cipela, ne možeš promašiti- samo ravno..I ima jedna ono baš veća radnja, i druga je odmah blizu nje, iza onih perika, njoj je pun boks tunika...
- Irish
#238 Re: Trudnjače online
@duboka_misao, cestitaaaaam!!!! Veeeliki decko kod tebe 
-
LaCici
#239 Re: Trudnjače online
Trudnjace moze li se trudnoca otkriti prije izostanka menstruacije, jer sam prilicno nestrpljiva da saznam. 
- beautyfool
#240 Re: Trudnjače online
Koliko ja znam nemozes znati pouzdano dali si 100% trudna.LaCici wrote:Trudnjace moze li se trudnoca otkriti prije izostanka menstruacije, jer sam prilicno nestrpljiva da saznam.
-
LaCici
#241 Re: Trudnjače online
Pih
Ok, nista onda moram cekati.
- Irish
#242 Re: Trudnjače online
meni je najjeftiniji test pokazao dva dana prijeLaCici wrote:Trudnjace moze li se trudnoca otkriti prije izostanka menstruacije, jer sam prilicno nestrpljiva da saznam.
doduse, nisam mu vjerovala pa sam ga ponavljala cak 4 puta naredna 4 dana:)
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#243 Re: Trudnjače online
Jedino da uradiš beta-HCG (pozitivan 7 dana nakon ovulacije), ali nema potrebe izlagati se trošku, strpi se još heftu i koji dan.LaCici wrote:Trudnjace moze li se trudnoca otkriti prije izostanka menstruacije, jer sam prilicno nestrpljiva da saznam.
- Irish
#244 Re: Trudnjače online
Hajmo trudnice, bivse i sadasnje
da cujem iskustva
Kada ste osjetile da se beba mice i kako ste znale da je to bas TO a da nisu npr. crijeva ili neko drugo ziguckanje, stezanje itd..?
Mi smo u 20. sedmici i nesto se vjecito desava (najcesce neka ziguckanja) ali nemam pooooima da li je to beba ili su crijeva
iako se na UZ odavno gica i dr. kaze da joj je motorika super
Cujem od drugih trudnica da su uveliko osjecale udarce u ovom periodu pa se pitam ima li jos koja da ovako ko ja ne zna prepoznati svoju bebu? 
Kada ste osjetile da se beba mice i kako ste znale da je to bas TO a da nisu npr. crijeva ili neko drugo ziguckanje, stezanje itd..?
Mi smo u 20. sedmici i nesto se vjecito desava (najcesce neka ziguckanja) ali nemam pooooima da li je to beba ili su crijeva
-
djana h
#245 Re: Trudnjače online
Znam neizvjesnost ubijaLaCici wrote:Trudnjace moze li se trudnoca otkriti prije izostanka menstruacije, jer sam prilicno nestrpljiva da saznam.
Kupi obicni test,ima ih i od 4-5 KM i provjeri.Lakse se dise i drugacije se osjeca kad se uvjeris bar na neki nacin.
U tom periodu bebica se mrda i ti si to sigurno osjetila,samo nisi mozda bila sigurna.Ubrzo ces osjetiti i jace udarceIrish wrote:Hajmo trudnice, bivse i sadasnjeda cujem iskustva
![]()
Mi smo u 20. sedmici i nesto se vjecito desava (najcesce neka ziguckanja) ali nemam pooooima da li je to beba ili su crijevaiako se na UZ odavno gica i dr. kaze da joj je motorika super
Cujem od drugih trudnica da su uveliko osjecale udarce u ovom periodu pa se pitam ima li jos koja da ovako ko ja ne zna prepoznati svoju bebu?
- Irish
#246 Re: Trudnjače online
Hvala..pa vjerovatno, samo sto ja to jos uvijek ne znam prepoznatidjana77 wrote: U tom periodu bebica se mrda i ti si to sigurno osjetila,samo nisi mozda bila sigurna.Ubrzo ces osjetiti i jace udarce
- beautyfool
#247 Re: Trudnjače online
Koliko se sjecam u tom periodu mozes osjetiti kao da ti se malo stomak grci, to ti je kao pomjeranje bebice, ali skroz neki lagan osjecaj, tek poslije kad bebic poraste mozes osjetiti malo vise, meni je najdraze bilo kad mi je bebica stucala u stomaku,Irish wrote:Hvala..pa vjerovatno, samo sto ja to jos uvijek ne znam prepoznatidjana77 wrote: U tom periodu bebica se mrda i ti si to sigurno osjetila,samo nisi mozda bila sigurna.Ubrzo ces osjetiti i jace udarcea jedva cekam da me jednom ono praaavo napenali
- Irish
#248 Re: Trudnjače online
preslatkobeautyfool wrote:Koliko se sjecam u tom periodu mozes osjetiti kao da ti se malo stomak grci, to ti je kao pomjeranje bebice, ali skroz neki lagan osjecaj, tek poslije kad bebic poraste mozes osjetiti malo vise, meni je najdraze bilo kad mi je bebica stucala u stomaku,cini mi se da je svaki dan morala bar jednom stucati
i eno je i dan danas skoro svaki dan stuca
moj stucavko
-
suza81
#249 Re: Trudnjače online
Uh... ista sam bila, poslije ce da nastupi stampedoIrish wrote:preslatkobeautyfool wrote:Koliko se sjecam u tom periodu mozes osjetiti kao da ti se malo stomak grci, to ti je kao pomjeranje bebice, ali skroz neki lagan osjecaj, tek poslije kad bebic poraste mozes osjetiti malo vise, meni je najdraze bilo kad mi je bebica stucala u stomaku,cini mi se da je svaki dan morala bar jednom stucati
i eno je i dan danas skoro svaki dan stuca
moj stucavko
i hvala
ja se evo polomih cijeli dan osluskujuci, ne bih li je uganjala
Ni ja u pocetku nisam bila nacisto da li mi crijeva krce ili se mala pomjera i sjecam se prvi put kad me bas jako udarila da sam se preplasila par sekundi dok nisam skontala da su to zapravo njeni pokreti
Ostali su mi jos upecatljivi momenti kad sam prvi put na povrsini stomaka vidjela da se nesto mice i kad je suprug prvi put osjetio pod rukom njen udarac
-
Neposlusna
#250 Re: Trudnjače online
Mogu li i ja da se prijavim u Club-Trudnjaca?
Trenutno sam u 16-oj sedmici trudnoce i evo vec nekoliko dana osjetim bebicu. Doduse meni je ovo druga trudnoca sto je veoma normalno da se beba ranije osjeti, jer je maternica elasticnija nego kod prve trudnoce.
Kako se vi osjecate? Kada su vam termini?
Meni je 23-og septembra. Sljedece sedmice u ponedeljak ponovo kontrola, jedva cekam da cujem opet srce.
Trenutno sam u 16-oj sedmici trudnoce i evo vec nekoliko dana osjetim bebicu. Doduse meni je ovo druga trudnoca sto je veoma normalno da se beba ranije osjeti, jer je maternica elasticnija nego kod prve trudnoce.
Kako se vi osjecate? Kada su vam termini?
Meni je 23-og septembra. Sljedece sedmice u ponedeljak ponovo kontrola, jedva cekam da cujem opet srce.