Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
baby24

#226 Re: Trudnjače online

Post by baby24 »

duboka_misao wrote:
beautyfool wrote:Imal' habera o duboka_misao, :? ili su jos 2 u 1 ? :?
:D hajde ocekujemo mustuluk i slatku :D :D
:sax:
neko je vec na drugoj temi maznuo mustuluk a ja cu ovdje 23.03 u 12:20 rodilo se, sa svojih mashala 5,600 grama i 62 cm ! Moja radost je dosla kuci a ostalim trudnicama zelim isto :kiss: !
CESTITAM od srca!!!:-) Svu srecu svijeta vam zelim!!!
duboka_misao

#227 Re: Trudnjače online

Post by duboka_misao »

hvala svima na cestitkama ! :kiss: @Pera T nakon 24 sata naguravanja vidjeli su da nece moci izaci al naturel pa su me odpremili na hitni carski.
djana h

#228 Re: Trudnjače online

Post by djana h »

duboka_misao wrote:
beautyfool wrote:Imal' habera o duboka_misao, :? ili su jos 2 u 1 ? :?
:D hajde ocekujemo mustuluk i slatku :D :D
:sax:
neko je vec na drugoj temi maznuo mustuluk a ja cu ovdje 23.03 u 12:20 rodilo se, sa svojih mashala 5,600 grama i 62 cm ! Moja radost je dosla kuci a ostalim trudnicama zelim isto :kiss: !
Cestitke,cuvaj se i pazi svoju bebu :)
kiki-miki wrote:Čestitam :)

Pitanjce: kako riješiti probleme sa spavanjem bebača do godine dana starosti? Često se budi tokom noći,a preko dana max. do pola sata sna.
Ili će se to možda regulisati samo od sebe kako raste?
To i nije problem.ako je beba sita,presvucena i nista je ne boli,takav je bebin ritam.
Moja djeca,kako veca,tako i bebi,takodje malo spavaju,genetika ili sta li vec :D
suza81

#229 Re: Trudnjače online

Post by suza81 »

duboka_misao wrote:
Pridruzujem se cestitkama!!! :thumbup: Uf... koji centimetri i kilogrami, masala.... to nije bilo lako!
admir_adoo

#230 Re: Trudnjače online

Post by admir_adoo »

suza81 wrote:
duboka_misao wrote:
Pridruzujem se cestitkama!!! :thumbup: Uf... koji centimetri i kilogrami, masala.... to nije bilo lako!
Cestitke i od mene! Neka je sa srecom !
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#231 Re: Trudnjače online

Post by PipiDugaDevetka »

yellow cat

#232 Re: Trudnjače online

Post by yellow cat »

duboka_misao wrote:hvala svima na cestitkama ! :kiss: @Pera T nakon 24 sata naguravanja vidjeli su da nece moci izaci al naturel pa su me odpremili na hitni carski.
čestitam...puno pusa tebi i dječaku.. :kiss: :kiss:
suza81

#233 Re: Trudnjače online

Post by suza81 »

trudnjaceeee....prvenstveno one u zadnjem tromjesecju :D gdje kupujete tunike za ovo doba godine? Dugih ili trofrtaljnih rukava, koje se pocinju siriti odmah ispod grudi, da nisu preduge i sarene :-) da mogu za posla...
Ima li negdje neka fina radnja sa kvalitetnom odjecom za pokrivene zene? One uvijek nose neke lijepe tunike..
because_of_you

#234 Re: Trudnjače online

Post by because_of_you »

Ima na Otoci, na pijaci (dvije radnje) veoma lijepih :)
suza81

#235 Re: Trudnjače online

Post by suza81 »

because_of_you wrote:Ima na Otoci, na pijaci (dvije radnje) veoma lijepih :)
Na otvorenoj ili onoj u TC-u?
because_of_you

#236 Re: Trudnjače online

Post by because_of_you »

Otvorenoj, prvo "skretanje", pa dole pored onih cipela, ne možeš promašiti- samo ravno.. :) I ima jedna ono baš veća radnja, i druga je odmah blizu nje, iza onih perika, njoj je pun boks tunika...
suza81

#237 Re: Trudnjače online

Post by suza81 »

because_of_you wrote:Otvorenoj, prvo "skretanje", pa dole pored onih cipela, ne možeš promašiti- samo ravno.. :) I ima jedna ono baš veća radnja, i druga je odmah blizu nje, iza onih perika, njoj je pun boks tunika...
Hvala puno! :sax:
Irish

#238 Re: Trudnjače online

Post by Irish »

@duboka_misao, cestitaaaaam!!!! Veeeliki decko kod tebe :)
LaCici

#239 Re: Trudnjače online

Post by LaCici »

Trudnjace moze li se trudnoca otkriti prije izostanka menstruacije, jer sam prilicno nestrpljiva da saznam. :D
beautyfool

#240 Re: Trudnjače online

Post by beautyfool »

LaCici wrote:Trudnjace moze li se trudnoca otkriti prije izostanka menstruacije, jer sam prilicno nestrpljiva da saznam. :D
Koliko ja znam nemozes znati pouzdano dali si 100% trudna.
LaCici

#241 Re: Trudnjače online

Post by LaCici »

Pih :sad: Ok, nista onda moram cekati.
Irish

#242 Re: Trudnjače online

Post by Irish »

LaCici wrote:Trudnjace moze li se trudnoca otkriti prije izostanka menstruacije, jer sam prilicno nestrpljiva da saznam. :D
meni je najjeftiniji test pokazao dva dana prije :D
doduse, nisam mu vjerovala pa sam ga ponavljala cak 4 puta naredna 4 dana:)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#243 Re: Trudnjače online

Post by Pera Trta »

Jedino da uradiš beta-HCG (pozitivan 7 dana nakon ovulacije), ali nema potrebe izlagati se trošku, strpi se još heftu i koji dan. :)
Irish

#244 Re: Trudnjače online

Post by Irish »

Hajmo trudnice, bivse i sadasnje :-D da cujem iskustva :D

Kada ste osjetile da se beba mice i kako ste znale da je to bas TO a da nisu npr. crijeva ili neko drugo ziguckanje, stezanje itd..?

Mi smo u 20. sedmici i nesto se vjecito desava (najcesce neka ziguckanja) ali nemam pooooima da li je to beba ili su crijeva :oops: iako se na UZ odavno gica i dr. kaze da joj je motorika super :) Cujem od drugih trudnica da su uveliko osjecale udarce u ovom periodu pa se pitam ima li jos koja da ovako ko ja ne zna prepoznati svoju bebu? :oops:
djana h

#245 Re: Trudnjače online

Post by djana h »

Znam neizvjesnost ubija :)
Kupi obicni test,ima ih i od 4-5 KM i provjeri.Lakse se dise i drugacije se osjeca kad se uvjeris bar na neki nacin.
Irish wrote:Hajmo trudnice, bivse i sadasnje :-D da cujem iskustva :D

Kada ste osjetile da se beba mice i kako ste znale da je to bas TO a da nisu npr. crijeva ili neko drugo ziguckanje, stezanje itd..?

Mi smo u 20. sedmici i nesto se vjecito desava (najcesce neka ziguckanja) ali nemam pooooima da li je to beba ili su crijeva :oops: iako se na UZ odavno gica i dr. kaze da joj je motorika super :) Cujem od drugih trudnica da su uveliko osjecale udarce u ovom periodu pa se pitam ima li jos koja da ovako ko ja ne zna prepoznati svoju bebu? :oops:
U tom periodu bebica se mrda i ti si to sigurno osjetila,samo nisi mozda bila sigurna.Ubrzo ces osjetiti i jace udarce :)
Irish

#246 Re: Trudnjače online

Post by Irish »

djana77 wrote: U tom periodu bebica se mrda i ti si to sigurno osjetila,samo nisi mozda bila sigurna.Ubrzo ces osjetiti i jace udarce :)
Hvala..pa vjerovatno, samo sto ja to jos uvijek ne znam prepoznati :oops: a jedva cekam da me jednom ono praaavo napenali :D
beautyfool

#247 Re: Trudnjače online

Post by beautyfool »

Irish wrote:
djana77 wrote: U tom periodu bebica se mrda i ti si to sigurno osjetila,samo nisi mozda bila sigurna.Ubrzo ces osjetiti i jace udarce :)
Hvala..pa vjerovatno, samo sto ja to jos uvijek ne znam prepoznati :oops: a jedva cekam da me jednom ono praaavo napenali :D
Koliko se sjecam u tom periodu mozes osjetiti kao da ti se malo stomak grci, to ti je kao pomjeranje bebice, ali skroz neki lagan osjecaj, tek poslije kad bebic poraste mozes osjetiti malo vise, meni je najdraze bilo kad mi je bebica stucala u stomaku, :razz: cini mi se da je svaki dan morala bar jednom stucati :D i eno je i dan danas skoro svaki dan stuca :lol: moj stucavko :)
Irish

#248 Re: Trudnjače online

Post by Irish »

beautyfool wrote:Koliko se sjecam u tom periodu mozes osjetiti kao da ti se malo stomak grci, to ti je kao pomjeranje bebice, ali skroz neki lagan osjecaj, tek poslije kad bebic poraste mozes osjetiti malo vise, meni je najdraze bilo kad mi je bebica stucala u stomaku, :razz: cini mi se da je svaki dan morala bar jednom stucati :D i eno je i dan danas skoro svaki dan stuca :lol: moj stucavko :)
preslatko :) i hvala :thumbup: ja se evo polomih cijeli dan osluskujuci, ne bih li je uganjala :D
suza81

#249 Re: Trudnjače online

Post by suza81 »

Irish wrote:
beautyfool wrote:Koliko se sjecam u tom periodu mozes osjetiti kao da ti se malo stomak grci, to ti je kao pomjeranje bebice, ali skroz neki lagan osjecaj, tek poslije kad bebic poraste mozes osjetiti malo vise, meni je najdraze bilo kad mi je bebica stucala u stomaku, :razz: cini mi se da je svaki dan morala bar jednom stucati :D i eno je i dan danas skoro svaki dan stuca :lol: moj stucavko :)
preslatko :) i hvala :thumbup: ja se evo polomih cijeli dan osluskujuci, ne bih li je uganjala :D
Uh... ista sam bila, poslije ce da nastupi stampedo :D

Ni ja u pocetku nisam bila nacisto da li mi crijeva krce ili se mala pomjera i sjecam se prvi put kad me bas jako udarila da sam se preplasila par sekundi dok nisam skontala da su to zapravo njeni pokreti :)
Ostali su mi jos upecatljivi momenti kad sam prvi put na povrsini stomaka vidjela da se nesto mice i kad je suprug prvi put osjetio pod rukom njen udarac :) Sada, u 8. mjesecu to vise nisu pojedinacni udarci, vec stampedo od kojeg mi se stomak zatalasa par sekundi :D
Neposlusna

#250 Re: Trudnjače online

Post by Neposlusna »

Mogu li i ja da se prijavim u Club-Trudnjaca? :-D

Trenutno sam u 16-oj sedmici trudnoce i evo vec nekoliko dana osjetim bebicu. Doduse meni je ovo druga trudnoca sto je veoma normalno da se beba ranije osjeti, jer je maternica elasticnija nego kod prve trudnoce.

Kako se vi osjecate? Kada su vam termini?
Meni je 23-og septembra. Sljedece sedmice u ponedeljak ponovo kontrola, jedva cekam da cujem opet srce.
Post Reply