Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Nass

#226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Banksy wrote:Nakon 3 Senada, Kazaza, Lovrenovića, Šestana, Imamovića, Bačanovića, evo i Tikveša ...
Svi ovi koje si nabrojala su zagovornici drugih stranaka i imaju negativan odnos prema SDP-u. Pa cak i taj Lovrenovic. Ja odavno vidim u njegovim stavovima podrsku za HDZ 1990, a evo sada mu ocito ni Covic vise nije mrzak. Ili mislis da se i bosanski fanjevci i HNV zalazu protiv hrvatskog naroda i da podrzavaju politiku koja vodi 'raspadu' BiH?
Samo mislim da Sestan ne spada u ovu ekipu, jer on stalno brani SDP. Mozes li mi dati link gdje ih on konkretno napada?
madner

#227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

palermo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
palermo wrote:U ratu (pa makar i neformalnom) je i ekonomija oružje. Naravno da nijedan narod ne može ostati pošteđen posljedica.
Ali ukoliko bi se insistiranje na trećem entitetu nastavilo nužno će to imati svoje reperkusije i na ekonomiju. Teško je zamisliti situaciju da ti kupuješ hrvatsku robu a oni institiraju na tvome poličkom uništenju.
ne znam kako rat može biti neformalan :D
Treba znati osnovne tokove kretanja novca, pa ne lupetati tako .
Oldplaque mi je rekla da lupam, Banksy mi je rekla da ništa ne razumijem, ti mi opet kažeš da lupam,onaj Cool (tako nešto) mi je isto rekao da lupam, morat ću se izgleda dobro pogledati u ogledalo da vidim odakle izvire ta glupost moja. Valjda ste vi dovoljni relevantni, doduše nije da se baš bavite agrumentima....al kao da je to bitno
Vesala druzina poskoka, NS-a, SBiH i NS-a. Mislim da je to vise do njih :D
palermo

#228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by palermo »

KatarinaKosaca wrote:
palermo wrote:Za što se ti zalažeš banksy ? Ja nikako to da dokučim
On misli da se netko mora za nekog "zalagati" :lol: :lol:
Jeste ,mislim da ljudi imaju svoj vrijednosni sistem, i svoje stavove za koje se bore, zalažu....u suprotnom nisu mnogo odmakli od živinčeta, ne misliš tako.....ili je odgovor na sve smijeh.....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Je li ima neko takmicenje "Kako se uvuci Covicu u guzu, makar tim uvlacenjem negirali agresiju i smatrali Dodika spasiteljem BiH"? :zoka:
madner

#230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

dale cooper wrote:Tikveša kaže da je u BiH bio građanski rat umjesto agresije i zamjeri SDP-u što to naziva agresijom. :-)
On rekao da je tako i nema dalje. Ali sa primjesama agresije :roll:
Banksy

#231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:Nakon 3 Senada, Kazaza, Lovrenovića, Šestana, Imamovića, Bačanovića, evo i Tikveša ...
Za što se ti zalažeš banksy ? Ja nikako to da dokučim
Ukratko, još jednom,
Prva varijanta je bila PREDizborno pravljenje široke probosanske koalicije s platformom i konceptom i SDP-om kao kišobranom za sve male, ali značajne stranke. To bi bila najbolja, najpoštenija i najefikasnija varijanta.
Druga, postizborna, ako se već mora, a mora, ulazak SDP-a u vlast s SNSD-om, HDZ-om i SDA, jer sve 4 su izborni pobjednici na nivou BiH. Pa mijenjanje iznutra, gdje se može i koliko se može, a može, itekako. Majorizacija, preglasavanje, naduravanje, je vrlo, vrlo opasno i moglo bi nas odvesti predaleko.
Treća varijanta, opozicija.
Moje mišljenje, kad već nisu napravili prvo, nek idu na drugo. Nisam za treće.
Nass

#232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

dale cooper wrote:Tikveša kaže da je u BiH bio građanski rat umjesto agresije i zamjeri SDP-u što to naziva agresijom. :-)
Medijska i (kvazi) intelektualna scena je potpuno rasprodana u BiH. Negdje sam procitala da je prije nekog vremena prestala stizati pomoc europskih i drugih stranih fondova za slobodu medija itd., i da je od tada kod nas nezavisnim medijima problem doci do novca. Sto vodi ka neumitnoj 'prodaji' onome ko moze da plati. I tacno se vidi u posljednjih godinu dana ili vise, kako nezavisni mediji polako nestaju, kako se do jucer neprikosnoveni novinari borci za istinu i pravdu pretvaraju u pulene neke politicke opcije..... nazalost, to je tako. Zato me vise i ne cudi ova situacija sa nekim imenima i kako se pise i radi.....
Banksy

#233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Nass wrote:
Svi ovi koje si nabrojala su zagovornici drugih stranaka i imaju negativan odnos prema SDP-u.
Pametnom, na ovaj tvoj komentar i ne treba ništa dodati ...
black

#234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by black »

tikvesa moj dobar drug, ovo me bas iznenadilo od njega :roll:
Nass

#235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

palermo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Jeste ,mislim da ljudi imaju svoj vrijednosni sistem, i svoje stavove za koje se bore, zalažu....u suprotnom nisu mnogo odmakli od živinčeta, ne misliš tako.....ili je odgovor na sve smijeh.....
Oni se zalazu protiv SDP-a hehe :)
madner

#236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Ukratko, još jednom,
Prva varijanta je bila PREDizborno pravljenje široke probosanske koalicije s platformom i konceptom i SDP-om kao kišobranom za sve male, ali značajne stranke. To bi bila najbolja, najpoštenija i najefikasnija varijanta.
Druga, postizborna, ako se već mora, a mora, ulazak SDP-a u vlast s SNSD-om, HDZ-om i SDA, jer sve 4 su izborni pobjednici na nivou BiH. Pa mijenjanje iznutra, gdje se može i koliko se može, a može, itekako. Majorizacija, preglasavanje, naduravanje, je vrlo, vrlo opasno i moglo bi nas odvesti predaleko.
Ovo pitanje sam vec jednom postavio buzzeru ali da ga ponovim:
Za opciju jedan, zasto se te male (znacajne bi mozda bile skupa) stranke nisu ujedinile same, bez kisobrana SDP-a? SDP je stranka koja ima svoj program i mogucnost da udje u parlament sama, dakle nema razloga da svoj profil razvodnjava kada nudi dovoljno dobar program (po broju glasova za isti).
Male stranke su imale razlog da koaliraju, zasto to onda nisu same od sebe uradile?
halo_ba

#237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

veliki_fabio wrote:
nijedan bosnjak nije terorista ali nije bitno sta si vec za sta te uzimaju. svaki musliman sa puskom u svijetu danas je "terorista" u ocima medjunarodne zajednice tacnije velikih sila i zapada.
Kako mali Zovko vidi svijet. :lol:
dale cooper

#238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by dale cooper »

plain vanilla wrote:Je li ima neko takmicenje "Kako se uvuci Covicu u guzu, makar tim uvlacenjem negirali agresiju i smatrali Dodika spasiteljem BiH"? :zoka:
Da, ovo je stvarno čudna stvar, što se ovakvi novinari u zadnje vrijeme priklanjaju ljudima koji otvoreno prijete cijepanjem države. Ne razumijem šta je posrijedi, je li u pitanju čisti animozitet naspram SDP-a i Lagumdžije
ili neki iracionalni strah od istih. Prvi put nakon dugo vremena imamo političare koji ne pristaju na razne ucijene
i dalje razgrađivanje države kao što je to bio slučaj prethodnih godina, i zbog toga ih pljuju na svakom koraku. Ne kontam. :?
plain vanilla

#239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

black wrote:tikvesa moj dobar drug, ovo me bas iznenadilo od njega :roll:
pozdravi druga i reci mu da mu samo pertle vire iz Covine guze
ultima_palabra

#240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Ostadoše Bakir i Mandal.
Jeko Tikveš? Jesi stvarno mislila da niko neće skontati da si i Šestana ubacila u ovu neprincipijelnu koaliciju :roll:
U prevodu, ovo su oni koji se protive revoluciji samo zato što oni nisu na njenom čelu ;-)
Nass

#241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Banksy wrote:
Nass wrote:
Svi ovi koje si nabrojala su zagovornici drugih stranaka i imaju negativan odnos prema SDP-u.
Pametnom, na ovaj tvoj komentar i ne treba ništa dodati ...
Nemoj mi te price o pametnima i nepametnima Banksy, jer nismo mi od jucer. Takvim djetinjim odgovorima neces daleko dogurati, ako zelis iskren razgovor. Jeste, Kazaz, Bacanovic - NS. Lovrenovic - HDZ 1990. Senadi - malo SBiH, malo HDZ. Za ovog Imamovica zapravo nisam ni cula, za njega ne znam. A ja sam te lijepo pitala za Sestana, gdje on napada SDP, daj link, jer prema onoj citavoj sili njegovih clanaka koje sam ja citala, on samo brani SDP.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:Oldplaque mi je rekla da lupam, Banksy mi je rekla da ništa ne razumijem, ti mi opet kažeš da lupam,onaj Cool (tako nešto) mi je isto rekao da lupam, morat ću se izgleda dobro pogledati u ogledalo da vidim odakle izvire ta glupost moja. Valjda ste vi dovoljni relevantni, doduše nije da se baš bavite agrumentima....al kao da je to bitno
Dakle, politička scena je do krajnje granice zaoštrena. Ne vidi se kompromis, rješenje , popuštanje. Dalje, zalažeš se za neki ekonomski rat koji niđe veze. Hajdemo ovako.... kratak kurs... Bojkotiraš te firme koje si naveo, zamjenska roba je neka strana odliv novca iz zemlje. Nepunjenje proračuna sa posljedicama koje mogu izazvati socijalne nemire (ne varajmo se prvo će stradati socijalno ugrožene kategorije). Otupštanje radnika kao neminovna posljedca neplasmana robe na tržištu se odražava na ukupnu količinu novca uopticaju, smanjuje kupovnu moć, odražava se na bankarski sektor i zdravstvo. Ili ja ovo uzalud crtam.... pitaj studenta prve godine ekonomije. Nisam uopće htjela učestovati ovdje jer od @manderovih "otkrivanja identiteta" :-) se nema šta pametno ni pročitati ni reći, ali si se dotakavo ekonomije jako površno, a posljedice bi bile pogubne. Naravno, eventualne posljedice takvog suludog prijedloga. Dakle, nemoj se gledati u ogledalo, porazgovaraj sa studentom druge godine ekonomije kako to fercera
halo_ba

#243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

KatarinaKosaca wrote:
Nemora....ni za pravdu, ni za bilo koju drugu vrijednost. Lijepi novi kurvanjski svijet, po mjeri "uspjesnih".
plain vanilla

#244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

dale cooper wrote:
plain vanilla wrote:Je li ima neko takmicenje "Kako se uvuci Covicu u guzu, makar tim uvlacenjem negirali agresiju i smatrali Dodika spasiteljem BiH"? :zoka:
Da, ovo je stvarno čudna stvar, što se ovakvi novinari u zadnje vrijeme priklanjaju ljudima koji otvoreno prijete cijepanjem države. Ne razumijem šta je posrijedi, je li u pitanju čisti animozitet naspram SDP-a i Lagumdžije
ili neki iracionalni strah od istih. Prvi put nakon dugo vremena imamo političare koji ne pristaju na razne ucijene
i dalje razgrađivanje države kao što je to bio slučaj prethodnih godina, i zbog toga ih pljuju na svakom koraku. Ne kontam. :?
Sad je moderno kritizirati SDP, i hajde, to mi ni ne smeta (osim ako nije na 30 strana jedne novine :D )
Ali ako krenes izvrtati cinjenice (kao ovo s ratom), sam sebe diskreditujes..
BiH kao takva nije ništa drugo nego produkt građanskog rata
hvala Tikvesa, mozes baciti pero
Alfa_Ze

#245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfa_Ze »

Nema nikakve priče o trećem entitetu i nekakvom otcjepljenju. Nitko ne prebacuje novac u Hrvatsku!

"Nema nikakve priče o trećem entitetu i nekakvim otcjepljenjima i bilo kakvim tvorevinama koje bi trebale jednu takvu potporu", izjavio je Čović kako ga u petak citira sarajevski Dnevni avaz.
ko je sad lud ?? :shock:
halo_ba

#246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

KatarinaKosaca wrote:
ne znam kako rat može biti neformalan :D
Uci istoriju....puna je neformalnih ratova. Najpoznatiji: onaj izmedju rusa i amera 1945-1990.
Prpa.ba

#247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Alfa_Ze wrote:ko je sad lud ?? :shock:

"Mirno spavajte, rat.. pardon, "treceg" nece biti". :D
Last edited by Prpa.ba on 18/02/2011 11:56, edited 1 time in total.
halo_ba

#248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by halo_ba »

Banksy wrote: Ukratko, još jednom,
pravljenje široke probosanske koalicije s platformom i konceptom i SDP-om kao kišobranom za sve male, ali značajne stranke.
Male, ali znacajne...haman KOKUZ ili koja vec :D
Nass

#249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Ukratko, još jednom,
Ovo je ono u cemu se ne slazemo. Ti se zalazes za etnicki princip, legitimitete naroda, pravljenje Drugog Doma naroda od Predstavnickog doma itd., sto uopce ne stoji u nasem ustavu i zakonu. Sto znaci da prihvatas nacionalisticku retoriku kako postoje nacionalni pobjednici, i kako se njih pokusava majorizirati i slicno. I onda se ljutite kada uocimo da branite HDZ. Treba sa svim strankama razovarati, ali se Ustav mora postovati, i ne izmidsljati pravila koja ne postoje. Tek nakon toga mozemo pricati zasto treba ili ne treba ici sa HDZ-om, pod kojim uvjetima, na koje nacine itd. Ali ako vi kazete da se sa HDZ-om mora ici pod svaki cijenu i na koji god nacin oni to zatraze i uvjetuju, jer su oni 'pobjednici', legitimni predstavnici i slicno, onda se tu razgovor prilicno gubi. Prvo Ustav, i tek onda o mogucnostima, za i protiv, i pod kojim uvjetima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Došao nam @nosara :dance: . Po nepismenosti se odmah prepozna :D
Locked