BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drndalo
#226 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Konj je plemenita zivotinja... Zasto se neki ovdje uvrijedise na njegove (mozebitne) rijeci, koje su svakako dio zagrijavanja prije utakmice... Ja sam to shvatio kao prozivanje reprezentacije, a ne stanovnika ove zemlje... Ili su mozda neki ovdje logirani upravo sada na pripremama, pa umjesto po travi trckaraju po tastaturi...
Time bi i dizel-Modavcu bi najbolji, najbolniji i jedini razumljiv odgovor bio cista 2:0... A ne kao prosli put...
Ali to je do Safetovih momaka...
Time bi i dizel-Modavcu bi najbolji, najbolniji i jedini razumljiv odgovor bio cista 2:0... A ne kao prosli put...
Ali to je do Safetovih momaka...
Last edited by drndalo on 23/03/2011 11:52, edited 1 time in total.
- Charuga
- Globalni moderator
#227 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Jah eto svi su pametni samo su bosanci glup narod. Ostala je kod Miodraga, dok je igrao u prvaku bivse nam zemlje, kako su bosanci glupi.
J.bes Miodraga, sad on k'o neki covjek i neka velicina pa trebaju stranice da se ispisu oko njegove izjave ..
J.bes Miodraga, sad on k'o neki covjek i neka velicina pa trebaju stranice da se ispisu oko njegove izjave ..
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#228 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Pa stani, kako nazvati naciju koja i nakon 3 neodazivanja jednog igrača i dalje stoji uz tog igrača, a protiv je selektora?
Druga stvar, kako nazvati naciju koja iako ima jednog extra igrača, 2 vrlodobra i ostale prosječne igrače, još uz to ti igrači nemaju nikakvu podršku iz saveza ali i dalje misle da su oni predodređeni za polufinale europskih, a minimum osminu finala svjetskih prvenstava? To nije fanatizam?
To da smo gladni uspjeha je, bar u mojim očima, plus jer ne možeš napredovati bez želje da uspiješ. Doduše prve dvije stavke nas ubijaju u tom napretku.
Druga stvar, kako nazvati naciju koja iako ima jednog extra igrača, 2 vrlodobra i ostale prosječne igrače, još uz to ti igrači nemaju nikakvu podršku iz saveza ali i dalje misle da su oni predodređeni za polufinale europskih, a minimum osminu finala svjetskih prvenstava? To nije fanatizam?
To da smo gladni uspjeha je, bar u mojim očima, plus jer ne možeš napredovati bez želje da uspiješ. Doduše prve dvije stavke nas ubijaju u tom napretku.
-
Stari
#229 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Slabo poznajem tog Avdukica ... ako ga Susic stavi u ekipu ... imajuci u vidu da se Hasagic izgleda ne osjeca bas najbolje ... u redu je. Gledao sam Rumonje u pripremnom periodu (igrom slucajnosti igrali su na istom turniru sa ekipom svedske - na Cipru - zimus)...i u utakmci protiv Ukrajine su znali biti otrovni iz kornera... vrlo otrovni. Sad ...kakav je taj Avdukic kad su u pitanju korneri ... ? To mi ti reci jer ja ga nisam gledao ranije pa ne znampalermo wrote:I meni je to vavijek bilo čudno, neko ti kaže konj si, a ti ga ushićeno gledašStari wrote:Nemam nimalo nagon za uzivanjem u tome da me neko, pa neka je taj neko i porijeklom iz ...odakle vec jeste, ...naziva glupssonom i fanatikom ....eto ljudi moji ...sta cu kad sam takav...
Ne zamjeram dakako nista onima koji u takvom cinu (u cinu kad ga neko naziva glupanom) spoznaju nekakvo ushicenje, extazu, elan ili sta vec ... onima znaci kojima se to dopada ...i tako to....mislim ovaj...boze moj ....svi se mi palimo na razlicite stvari
...
Samo branim svoje pravu da svakom ko mi se obrati na nacin na koji to cini ovaj diesel Moldavac...odgovorim na adekvatan nacin.zahvalan što je uopšte obratio pažnju na tebe..............but nevermind, šta mislite da se da šansa Avdukiću......uvijek smo bili nafakali kad bi nam neki golman debitovao, sjetimo se samo Nemanje
-
Stari
#230 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Pa ...malo nas je ovdje koji smo zucno reagovali bas na taj atribut - fanatizam - ...ili sam ja pogresnog dojma ...ili nas je vecina (od onih koji to jesu) reagovala na ono prvo ..."Glupi".1946 wrote:Pa stani, kako nazvati naciju koja i nakon 3 neodazivanja jednog igrača i dalje stoji uz tog igrača, a protiv je selektora?
- Charuga
- Globalni moderator
#231 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Nema veze ...
Last edited by Charuga on 23/03/2011 12:10, edited 1 time in total.
-
LSD
#232 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Mah ljudi....1000 puta smo sami sebi rekli/ napisali kako smo glup narod ili potvrdili to ili se složili sa tim nebitno, necemo se sad praviti lud i naivni...znamo mi to vrlo dobro kakav smo narod
....ali problem je što nekakav rumunski firaun Belodedić to ne smije reci.
Last edited by LSD on 23/03/2011 12:09, edited 1 time in total.
-
north
#233 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
madner wrote:Ocekujem da ovu izjavu Safet isprinta i da svakom igracu posebeno.
Dakle, u subotu je ključan motiv koji valjda neće nedostajati našim igračima.....Za razliku od Francuske koja je objektivno jača, i kada su mnogi govorili kako je samo pitanje razlike koliko ćemo ih uzeti
A za Belodedića, a šta očekivati od rumunskog firgoša.....iako uglavnom možemo generalno kao narod sami sebe kriviti što se o nama tako misli.....
-
Stari
#234 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
nema niceg loseg u navijanju za drzavnu reprezentaciju zemlje koju osjecas svojom...naprotiv - odnekud sam sklon povjerovati u to ... da i Maltezani sanjaju o odlasku na Mundijal taman kao i Lichtenstajnci i San Marinezi i Luxemburzani i ostali iz te lige .... jel njih to sto nemaju igrace tipa Maradone, Pelea , Krojfa ....njih automatski lisava slobode da sanjaju - svoje snove ....i jel ih to cini glupima ?
Deplasirano o takvim stavovima previse ozbiljno raspravljati ... shodno tome - Belodedicu - znas sta ti sleduje
Deplasirano o takvim stavovima previse ozbiljno raspravljati ... shodno tome - Belodedicu - znas sta ti sleduje
- Meho Kodro
#235 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
BIH je do sada MORALA a ne mogla izboriti plasman na poneko EP, SP... ma barem na jedno u ovih 15-ak godinaPlavih_11 wrote: Licno ne znam nikoga ko je ubjedjen da cemo se kvalifikovati na neko veliko takmicenje
Ako je mogla jedna Slovenija (sa tek ponekim velikim igrackim imenom) triput, ako je mogla Slovacka, ako je mogla Latvija...
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#236 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ali zašto reagovati i na to prvo? Čovjek je igrao u sredini u kojoj odavno vrijedi taj stereotip, kojim su se bosanci u tom "bratstvu i jedinstvu" (sic!) ponosili, a Boga mi i kojeg svakog dana u svakom pogledu sve više potvrđujemo pa to sve manje biva stereotip.Stari wrote:Pa ...malo nas je ovdje koji smo zucno reagovali bas na taj atribut - fanatizam - ...ili sam ja pogresnog dojma ...ili nas je vecina (od onih koji to jesu) reagovala na ono prvo ..."Glupi".
@Plavih_11
da ne quotiram tvoj post ovako ću
To čitava nacija je bilo u prenesenom značenju
- Obuca9
#237 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
1946 wrote:Pa stani, kako nazvati naciju koja i nakon 3 neodazivanja jednog igrača i dalje stoji uz tog igrača, a protiv je selektora?
-
BaileyS
#238 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
U crvenim markerima, odnosno ekipi koja bi se trebala suprotstaviti Rumuniji bili su: Mujdža, Mravac, Spahić, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Misimović, Pjanić, Ibišević i Džeko
Je li neki forumas prisustvovao treninzima, posto novinari sve svode na imena a ni rijeci o formaciji.
Pitanje je je li Dzeko igrao iza Ibija kao u utakmici sa Albanijom (4411) ili je Ibisevica smjestio na krilo kao u utakmicama sa Francuskom, Njemackom i Ganom (4231)
Je li neki forumas prisustvovao treninzima, posto novinari sve svode na imena a ni rijeci o formaciji.
Pitanje je je li Dzeko igrao iza Ibija kao u utakmici sa Albanijom (4411) ili je Ibisevica smjestio na krilo kao u utakmicama sa Francuskom, Njemackom i Ganom (4231)
- drndalo
#239 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Niposto, snove treba sanjati... I raditi na ostvarenju istih...Stari wrote:jel ih to cini glupima ?
Ali misliti da smo "Ubermensch-ovi", i da se nama razni "moraju naguzivati", jer pobogu, MI dolazimo, jeste glupost... A to nam se cesto desava... 'Ta ce Argentinski kauboji, naspram nas....
-
Stari
#240 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Zasto ?....pa Iz vise razlicitih razloga ... evo nekih ....Ali zašto reagovati i na to prvo? Čovjek je igrao u sredini u kojoj odavno vrijedi taj stereotip, kojim su se bosanci u tom "bratstvu i jedinstvu" (sic!) ponosili, a Boga mi i kojeg svakog dana u svakom pogledu sve više potvrđujemo pa to sve manje biva stereotip.1946 wrote:Stari wrote:Pa ...malo nas je ovdje koji smo zucno reagovali bas na taj atribut - fanatizam - ...ili sam ja pogresnog dojma ...ili nas je vecina (od onih koji to jesu) reagovala na ono prvo ..."Glupi".
quote]
-tvrdnja nije tacna (nismo glupi - ni manje ni vise no rumonje) ...
-Belodedic ...bez lazne skromnosti to mogu pretpostaviti ...nije inteligentniji od vecine nas ovdje prisutnih
-Nemam osjecaj komplexa nize vrijednosti ...pa odgovaram/reagujem spontano i skladu sa mjerom koja se vise manje svuda na svijetu smatra normalnom u slicnoj situaciji
jel dovoljno ?
- Meho Kodro
#241 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Miodrag Belodedic je Srbin iz Rumunije...Stari wrote: Samo branim svoje pravu da svakom ko mi se obrati na nacin na koji to cini ovaj diesel Moldavac...odgovorim na adekvatan nacin.
Nije mu trebao opis "najgluplji", ostalo sto je napisao o BIH je vise-manje "afirmativno"
Belodedici je rekao da se njegovi sunarodnjaci trebaju fokusirati na odbranu i pokušati iznenaditi našu selekciju brzim kontranapadima.
"Vidio sam šta su Bosanci u stanju uraditi. Oni su najgluplji, najfanatičniji i gladni dobrih rezultata", rekao je igrač koji je u nekadašnju Jugoslaviju prebjegao iz Čaušeskovog režima.
Belodedici je rekao da reprezentaciju treba poštovati, ali da je se ne treba plašiti.
"U BiH živi miks Srba, muslimana i Hrvata i njihovi geni su posebni. Talentovani su u svemu što rade i godinama imaju velika sportska imena", rekao je Belodedici, čija će izjava zasigurno biti dodatni motiv našim reprezentativcima i navijačima uoči ključnog meča u ovim kvalifikacijama, koji se igra u Zenici ove subote.
-
LSD
#242 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Citat:
"U crvenim markerima, odnosno ekipi koja bi se trebala suprotstaviti Rumuniji bili su: Mujdža, Mravac, Spahić, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Misimović, Pjanić, Ibišević i Džeko."
Ovaj sastav (za golmana ce se Pape naknadno odluciti) ce najvjerovatnije i zapoceti utakmicu protiv Rumunije...rekao bih ocekivano, mada sam se nadao Bešiću u prvih 11.
Pobjeda nam je strogi imperativ...jbg sami smo se doveli u takvu situaciju...rumuni nisu ono što su bili prije 10-tak godina, ali su svakako prljava i namazana ekipa koja ce tražiti svoju šansu i sigurno ce imati par perioda kad ce nas napasti...sredinu obavezno uzeti i ne dati im puno da se razmašu po krilima.
"U crvenim markerima, odnosno ekipi koja bi se trebala suprotstaviti Rumuniji bili su: Mujdža, Mravac, Spahić, Lulić, Rahimić, Medunjanin, Misimović, Pjanić, Ibišević i Džeko."
Ovaj sastav (za golmana ce se Pape naknadno odluciti) ce najvjerovatnije i zapoceti utakmicu protiv Rumunije...rekao bih ocekivano, mada sam se nadao Bešiću u prvih 11.
Pobjeda nam je strogi imperativ...jbg sami smo se doveli u takvu situaciju...rumuni nisu ono što su bili prije 10-tak godina, ali su svakako prljava i namazana ekipa koja ce tražiti svoju šansu i sigurno ce imati par perioda kad ce nas napasti...sredinu obavezno uzeti i ne dati im puno da se razmašu po krilima.
-
Abacija
#243 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Da sam na Begovicevom mjestu ja bi ovog momenta o svom trosku sjeo na avion. Pa ako nema direktnog leta za Sarajevo ima za Hrvatsku pa onda autom u BiH.
-
north
#244 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Iako je šteta izgubiti ovakvog igrača, njemu treba zabraniti za sva vremena dolazak, još izjavljuje kako razmišlja da više ne dolaziAbacija wrote:Da sam na Begovicevom mjestu ja bi ovog momenta o svom trosku sjeo na avion. Pa ako nema direktnog leta za Sarajevo ima za Hrvatsku pa onda autom u BiH.
Pa da je sam došao, izvinio se, rekao pogriješio sam, nisam se mogao odazvati, objasno situaciju..... pa iole.....ali ovako..on još prijeti....
Fataj se Kanade idiote....
- Edin H.
#245 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Samo je jedan Sergej Barbarez koji je o svom trosku putovao na utakmice da bi pratio reprezentacijuAbacija wrote:Da sam na Begovicevom mjestu ja bi ovog momenta o svom trosku sjeo na avion. Pa ako nema direktnog leta za Sarajevo ima za Hrvatsku pa onda autom u BiH.
Ali bi u biti napravio odlican fol da se pojavi na tribinama
-
Abacija
#246 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Grijesis jer je Begovic rekao da nece igrati dok je Susic tu. Ja sam predlazio da on dodje u Sarajevo i sa Susicem licno porazgovara.north wrote:Iako je šteta izgubiti ovakvog igrača, njemu treba zabraniti za sva vremena dolazak, još izjavljuje kako razmišlja da više ne dolaziAbacija wrote:Da sam na Begovicevom mjestu ja bi ovog momenta o svom trosku sjeo na avion. Pa ako nema direktnog leta za Sarajevo ima za Hrvatsku pa onda autom u BiH.![]()
Pa da je sam došao, izvinio se, rekao pogriješio sam, nisam se mogao odazvati, objasno situaciju..... pa iole.....ali ovako..on još prijeti....
-
Abacija
#247 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Ne treba on meni na tribini nego na golu.Edin H. wrote:Samo je jedan Sergej Barbarez koji je o svom trosku putovao na utakmice da bi pratio reprezentacijuAbacija wrote:Da sam na Begovicevom mjestu ja bi ovog momenta o svom trosku sjeo na avion. Pa ako nema direktnog leta za Sarajevo ima za Hrvatsku pa onda autom u BiH.![]()
-
LSD
#248 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Begović se nije htio pojaviti ni kad je bilo o trošku reprezentacije (i to tri puta zaredom) a kamoli sad da dolazi o svom trošku...ne zanosimo se previše, nije svako Barbarez.Abacija wrote:Da sam na Begovicevom mjestu ja bi ovog momenta o svom trosku sjeo na avion. Pa ako nema direktnog leta za Sarajevo ima za Hrvatsku pa onda autom u BiH.
Mislim može doci i pojaviti se, ali kao vjerni navijac na tribinama i dati podršku igracima...Pape je njega precrtao, ustvari sam je sebe prekrižio svojim ponašanjem.
Last edited by LSD on 23/03/2011 12:50, edited 1 time in total.
-
north
#249 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Boga ti hoće li te poslušati to što si predložio?Abacija wrote:Grijesis jer je Begovic rekao da nece igrati dok je Susic tu. Ja sam predlazio da on dodje u Sarajevo i sa Susicem licno porazgovara.north wrote:Iako je šteta izgubiti ovakvog igrača, njemu treba zabraniti za sva vremena dolazak, još izjavljuje kako razmišlja da više ne dolaziAbacija wrote:Da sam na Begovicevom mjestu ja bi ovog momenta o svom trosku sjeo na avion. Pa ako nema direktnog leta za Sarajevo ima za Hrvatsku pa onda autom u BiH.![]()
- Edin H.
#250 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH
Znam ja sta ti mislis i ja sam to rekao neki dan, ali prvo treba da ga pusti onaj namcorAbacija wrote:Ne treba on meni na tribini nego na golu.Edin H. wrote:Samo je jedan Sergej Barbarez koji je o svom trosku putovao na utakmice da bi pratio reprezentacijuAbacija wrote:Da sam na Begovicevom mjestu ja bi ovog momenta o svom trosku sjeo na avion. Pa ako nema direktnog leta za Sarajevo ima za Hrvatsku pa onda autom u BiH.![]()