Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
vesna555

#226 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vesna555 »

E, hvala puno na odgovoru :) Bas si mi onako lijepo to docarala, tipa ovo sa raspodjelom stvari, pa slike i to. Cak si mi i odgovorila ono sto me najvise zanimalo, a to je jesi li se pokajala :) Za ovu "pismenu", dajem ti 5 :)
Sad bih htjela cuti i musko vidjenje razvoda, ako ima neko voljan :)
Ono, jesu li se vratili mamama, jesu naucili kuhati ( kod nas većinom žene kuhaju, muški rade teže fizičke poslove), prati veš, peglati, šta rade kad dođu kući, a nema žene, djece, vriske, skake, galame, radosti, gdje su za praznike, s kime ljetuju :)
Mislim, zene najcesce dobiju skrbništvo nad djecom, pa opet ono, nije prazna kuca kad se vratis s posla i to, mislim da je muskima ipak malo teze privici se na novu situaciju :)

EDIT: Zelenasice, cista petica od mene za opis :D
Hvala i tebi :)
cava

#227 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

babyline wrote:
hvala opisu i na skici :thumbup:
a sto se tice tvoga iskustva ovo ne pises u afektu i to se primjeti kad se cita...ispadne da ste se lako dogovrili da se radzidjete, pa se pitam ako je potecijal za to bio tu kako nije za unapredjenje veze.....ili vise nije bilo interesa?? dosadile sinusoide??
samo ako si kupila sve slike sto si onda ocekivala da ih naknadno zatrazi, al haj svi se mi nesto pitamo o drugima, a sebi znamo kao najbolje ....
Nema više afekta, mi smo se razveli prije četiri godine.
A što se tiče unapređenja braka, interes je bio samo sa jedne strane i to moje. Konkretno u mom slučaju, moj bivši je javna ličnost i u par posljednjih godina našeg braka je stekao određenu popularnost i postao bitan faktor u krugovima u kojima se on kreće. Počeo je naš život uređivati samo kako njemu odgovara i živjeti po devizi "Oženjen sam a živim ko momak". To su stvari koje ja nisam htjela da prihvatim.

A kada sam uzimala slike bio je prisutan i vidio je da ih uzimam, mislim da nije bilo potrebe da ga ja pitam hoće li ostaviti neku za sebe.
zelenashica

#228 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

vesna555 wrote:E, hvala puno na odgovoru :) Bas si mi onako lijepo to docarala, tipa ovo sa raspodjelom stvari, pa slike i to. Cak si mi i odgovorila ono sto me najvise zanimalo, a to je jesi li se pokajala :) Za ovu "pismenu", dajem ti 5 :)
Sad bih htjela cuti i musko vidjenje razvoda, ako ima neko voljan :)
Ono, jesu li se vratili mamama, jesu naucili kuhati ( kod nas većinom žene kuhaju, muški rade teže fizičke poslove), prati veš, peglati, šta rade kad dođu kući, a nema žene, djece, vriske, skake, galame, radosti, gdje su za praznike, s kime ljetuju :)
Mislim, zene najcesce dobiju skrbništvo nad djecom, pa opet ono, nije prazna kuca kad se vratis s posla i to, mislim da je muskima ipak malo teze privici se na novu situaciju :)

EDIT: Zelenasice, cista petica od mene za opis :D
Hvala i tebi :)
Hvala na 5,odavno je nisam dobila samo ih svaki dan dajem. :D
Želim samo da ovo boldirano komentarišem.Naime vrate se u praznu kuću oni koji dolaze kući,oni koji nisu nikad ili jako rijetko kući i ne osjete prazninu.
cava

#229 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

Jebote Zelena, rasplaka me :-? :-? I mi smo imali zajedničku kuću i baštu i vočnjak ..............

Meni je i dan danas žao što nismo uspjeli, a tako nam je malo trebalo. Ali ne može se glavom kroz zid.

Jebo ga tema, sad mi samo slike i suze naviru.
zelenashica

#230 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

cava wrote:
A kada sam uzimala slike bio je prisutan i vidio je da ih uzimam, mislim da nije bilo potrebe da ga ja pitam hoće li ostaviti neku za sebe.
Možda si ipak trebala ponuditi slike.Moj bivši je uzeo za sebe slike,nešto zajedničkih,porodičnih i slika njega sa djetetom.
zelenashica

#231 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

cava wrote:Jebote Zelena, rasplaka me :-? :-? I mi smo imali zajedničku kuću i baštu i vočnjak ..............

Meni je i dan danas žao što nismo uspjeli, a tako nam je malo trebalo. Ali ne može se glavom kroz zid.

Jebo ga tema, sad mi samo slike i suze naviru.
Ja odavno ne plačem.Samo se sjećam i ponekad odem predaleko.
Voćnjak,cvijećnjak......eh bar znam da će ga mojih 150 ruža uvijek podjsetiti šta je imao i šta je izgubio.

Ne plači,nema razloga.Sjećanja su tu da ih se sjećamo.Ne i da žalimo za njima.
cava

#232 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

zelenashica wrote:
cava wrote:
Možda si ipak trebala ponuditi slike.Moj bivši je uzeo za sebe slike,nešto zajedničkih,porodičnih i slika njega sa djetetom.
Dvoumila sam se, ali u tom momentu mi je to izgledalo kao da bi mu nametala uspomenu na mene.
A vala ne bi ni njemu pala kruna sa glave da je rekao ostavi koju.
zelenashica

#233 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

cava wrote:
zelenashica wrote:
cava wrote:
Dvoumila sam se, ali u tom momentu mi je to izgledalo kao da bi mu nametala uspomenu na mene.
A vala ne bi ni njemu pala kruna sa glave da je rekao ostavi koju.
Muški ponos bona.Ali nikad nije kasno da mu uručiš slike.
cava

#234 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

zelenashica wrote: Muški ponos bona.Ali nikad nije kasno da mu uručiš slike.
Ma bih ja, samo se bojim da mu ova nova oba oka ne izvadi, a onda đaba slike dala :lol: :lol: :lol: :lol:
zelenashica

#235 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

cava wrote:
zelenashica wrote: Muški ponos bona.Ali nikad nije kasno da mu uručiš slike.
Ma bih ja, samo se bojim da mu ova nova oba oka ne izvadi, a onda đaba slike dala :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: pa onda nemoj :D
debela

#236 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by debela »

tuzna ova zadnja strana teme :(
cava

#237 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

Sreća pa nam ti otvori novu stranu :lol: :lol: :lol: :lol:
because_of_you

#238 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by because_of_you »

zelenashica wrote: Evo da ti ja pokušam odgovoriti.Trudiću se da budem kratka.
Nakon saopštavanja odluke da je kraj sjeli smo popili kafu ko ljudi.Razgovarali.Bez riječi mi je dao skrbništvo nad djetetom,čak šta više i osmijeh i samo jednu konstataciju:Divna si mama.
Za ovo mu velika hvala,jer od čovjeka sa kojim se razvodite dobiti ovakvu izjavu je znak da niste bili udani za kretena.
Kao prvo ja sam iselila iz porodične kuće.Uzela svoje lične stvari i lične stvari od djeteta,znaš ono kao kad ideš na put,sve fino lagano spakuješ u kofere,komad garderobe,jedan san,pa opet komad garedrobe,jedan san....kad popakuješ sve snove i garderobu pređeš na cipelice,torbice.I opet pakuješ cipelice,slijepa obećanja,torbice i usput stvaiš i pokoju laž.U pauzama izađeš u dvorište zapališ cigaretu razgledaš voćnjak koji si lično posadila,gaziš po travi koji su lično godinama kosila,diviš se cvijećnjacima na kojima si svoje kapljice krvi ostavljala dok si šišala ruže,okopavala ih.Udahneš i opet na nastavak pakovanja.....
Moje dijete je veće dijete,možda i previše ozbiljno za svoje godine i sasvim je razumjela šta se dešava.Sama je dobila dozvolu da uzme šta god poželi.Željeli smo oboje samo da joj olakšamo da se lakše navkne na novi stan,novu sredinu u koju sa mnom odlazi.Uzela je kao i svako dijete sve ono što je njoj bilo drago.Ali velikodušno sa tatom podijelila uspomene.
Ne mogu ti reći koliko je sve trajalo,ali mogu reći da je bilo kao godine.I dok se pakuješ opet premotavaš film u glavi,pokušavaš naći razlog koji je dovoljno jak da promijeniš odluku.Prebiraš po uspomenama,...Al' džaba,...
I onda fino zamolila bivšeg da mi pomogne,ako mu nije teško sve spakovati u auto.Ljudski pomogao,kao prijateljici.Pozdravili se,dala mu novu adresu,da zna gdje mu je dijete.Vratila ključeve od brave koju sam ja promijenila jer je ona stara vazda nešto zapinjala.I otišla.Nisam se okretala.
Čak šta više odnijela sam sa sobom i sve kreditne obaveze(haman pa sve bilo na moje ime dok se sve gradilo,kućilo,kupovao auto,...)a nisam uzela ništa,ništa osim auta koje ja još uvijek isplaćujem.

Ne želim ništa.Želim sve iznova.Novi početak.Ne treba mi namještaj,ni kašika,ne trebaju mi mašine,klime,tepisi,ma neću ni zavjese koje sam sama šila.....sve halalila.I mirne duše krećem iznova.
Moje dijete i ja.
Nisam rekla da mi nije bilo ponuđeno da uzmem sve što želim ali sam odbila.Rekla jasan razlog.Ne želim da dijelim ništa na moje tvoje jer je sve bilo naše.Nas nema,ja se odrekla svega materijalnog.Priznajem dobila sam nešto novca da se malo skućim,ništa posebno ali dovoljno za spremanje sobe djetetu.
Šta je predhodilo razvodu,eh to je sad za one moje rečenice:on divan ja krasna ali eto ne ide zajedno.

Zjedničke slike ne držim u novom stanu,dala sam ih djetetu u novu album.Njemu na poklon jer su te zajedničke fotografije razlog postanka našeg djeteta.Moje dijete je podnijelo našu selidbu i svakodnevno odsustvo oca sasvim dobro.Priznajem razgovora sa djetetom je bilo i uvijek će biti.Nema laži,nema uljepšavanje.Jer kad tad dijete će odrasti i biti sposobno da samo donosi sud.Ja tad ne želim osjećati stid ni bol.
Možda mi je pomoglo i to što godinama radim sa djecom pa jednostavno znam kako dišu.
Super se ukopila u novu školu,novu okolinu,drušvo,a tata je tu za nju kad god to ona poželi.

Ne,ne kajem se.

I odgovor na posljednje pitanje:Ne kajem se.

Ovaj tvoj post bi i kamen rasplakao... :( :( :( Teško, preteško, čak i samo za čitanje... :sad:
Duhovni Vođa

#239 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Duhovni Vođa »

vesna555 wrote:Kako sam ja znatiželjna što se tiče tog razvoda. Ja ne znam nikoga ko se razveo, a da mi je blizak, pa da pitam ove stvari. Nesto kad razmisljam, pa boze, tesko vezu prekinuti, pa te ubija milijardu stvari, pa ono vraćanje sitnica itd, a kamo li prekinuti brak?!
Kako to ide, je li se jedan partner iseli, drugi ostane u stanu, kako se dijele stvari, ono pocevsi od najmanjih sitnica, tipa kome suđe ostane, kome slike s ljetovanja, kome TV, kome kompjuter... Ono, čisto sam znatiželjna kako sve to ide.
I šta prethodi tom razvodu? Da li su to svakodnevne svađe? Je li to nedostatak komunikacije, da se i ne pozdravljate u vlastitoj kuci? Kako su vam muzevi/zene reagirali na to da se hocete razvesti? Jeste li se pokajali?
Eto, ako nije kome teško da napise te stvarčice i da me riješ znatiželje, voljela bih znati i s muškog aspekta i sa ženskog.
Ja nekako pretpostavljam da žena ostaje u stanu jer najčešće žena dobije skrbništvo nad djetetom, muž dobije auto, ostale nekretnine se rasprodaju, vikendice i to i pare podijele, jedno uzme TV, drugo kompjuter i slično.
Da li drzite jos uvijek zajednicke slike u stanu? Ako ne, kako djetetu objasnite to?

Eto, ako ima kakva dobra dusa da me prosvijetli, moze i na PP :D

P.S. Ne zelim se razvesti, nisam se jos ni udala :D
mislim o cemu pricas kakvo sudje??

ja bi ko gospodin stan ostavio zeni i otiso u klosare
vesna555

#240 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vesna555 »

Duhovni Vođa wrote:
vesna555 wrote:Kako sam ja znatiželjna što se tiče tog razvoda. Ja ne znam nikoga ko se razveo, a da mi je blizak, pa da pitam ove stvari. Nesto kad razmisljam, pa boze, tesko vezu prekinuti, pa te ubija milijardu stvari, pa ono vraćanje sitnica itd, a kamo li prekinuti brak?!
Kako to ide, je li se jedan partner iseli, drugi ostane u stanu, kako se dijele stvari, ono pocevsi od najmanjih sitnica, tipa kome suđe ostane, kome slike s ljetovanja, kome TV, kome kompjuter... Ono, čisto sam znatiželjna kako sve to ide.
I šta prethodi tom razvodu? Da li su to svakodnevne svađe? Je li to nedostatak komunikacije, da se i ne pozdravljate u vlastitoj kuci? Kako su vam muzevi/zene reagirali na to da se hocete razvesti? Jeste li se pokajali?
Eto, ako nije kome teško da napise te stvarčice i da me riješ znatiželje, voljela bih znati i s muškog aspekta i sa ženskog.
Ja nekako pretpostavljam da žena ostaje u stanu jer najčešće žena dobije skrbništvo nad djetetom, muž dobije auto, ostale nekretnine se rasprodaju, vikendice i to i pare podijele, jedno uzme TV, drugo kompjuter i slično.
Da li drzite jos uvijek zajednicke slike u stanu? Ako ne, kako djetetu objasnite to?

Eto, ako ima kakva dobra dusa da me prosvijetli, moze i na PP :D

P.S. Ne zelim se razvesti, nisam se jos ni udala :D
mislim o cemu pricas kakvo sudje??

ja bi ko gospodin stan ostavio zeni i otiso u klosare
Imam jedne poznanike, i njoj je muz ko gospodin ostavio stan. I prvom prilikom kad su mu zatrebale pare, istjerao zenu i svoje dijete iz stana i prodao stan i otisao u podstanare. Ona je samo pogrijesila jer nije sredila papire, doduse, bio je njegov stan, ali eto, gentlmenski joj je ostavio taj stan (pa se predmislio), a pokupio sve ostalo, od auta pa nadalje. Jos je zena tesko i neizlječivo bolesna.
Ali, ona je nasla svoju srecu s drugim covjekom, koji je prihvatio i nju, koja ima smrtonosnu i neizljecivu bolest i njeno dijete, i ponudio joj uz stan i ono sto je takvoj zeni puno bitnije, ljubav i paznju i čovječnost prije svega. Tako da, tu priču o gentlmenskom prepustanju stana okaci macku o rep, jer nikad ne znas :thumbup:

Jos pitanja od mene. Kako se odnosite prema muskom spolu nakon razvoda? Da li ste nepovjerljive? Jeste izlazili na sastanke, upoznavali druge muskarce, imali neku romansu? Da li su vam se bivsi muzevi ozenili ponovo, u kakvim ste odnosima s njihovim novim zenama?
Imam i skakljivo pitanje vezano za seks pred kraj braka. Znaci, da li postoji uopce seksualni zivot prije samog kraja braka? Jer nije mi logicno da s nekim spavas i vodis ljubav i nakon par dana odlucis se rastati od te osobe.
Sorry sto sam preznatizeljna, ne morate odgovarati ako su preintimna pitanja :)
Hvala svima :)
zelenashica

#241 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

vesna555 wrote:
Jos pitanja od mene. Kako se odnosite prema muskom spolu nakon razvoda? Da li ste nepovjerljive? Jeste izlazili na sastanke, upoznavali druge muskarce, imali neku romansu? Da li su vam se bivsi muzevi ozenili ponovo, u kakvim ste odnosima s njihovim novim zenama?
Imam i skakljivo pitanje vezano za seks pred kraj braka. Znaci, da li postoji uopce seksualni zivot prije samog kraja braka? Jer nije mi logicno da s nekim spavas i vodis ljubav i nakon par dana odlucis se rastati od te osobe.
I ti svašta pitaš :lol:
Hajde de,da krenem....nisam nepovjeljiva prema muškarcima jer niko nije isti.Ne radim generalizaciju jer ne želim ni mene neko da generalizuje.

Eh sad,nove veze..... :-) reći ću samo da sam emotivno sretna. :D
Bivši se nije oženio,ima neku pričao mi je onako usput kad smo bili na kafi,ništa ozbiljno kako ja razumjeh,ali ko zna...njegov život.
Odnos sa njegovom eventualnom ženom ne zavisi samo od mene nego i od nje i njega.Normalno da treba biti neki uz poštovanje jer ipak će dijete u toj kući provoditi vrijeme,sa tom nekom novom,za vrijeme posjeta.
Sex.....vala ja sam posljednje 2,5 godina ionako bila u zasebnoj sobi.Nisam osoba koja može voditi ljubav s nekim koga ne volim.A ja sam prestala da volim i samim tim otišla iz zajedničkog kreveta.
vesna555

#242 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vesna555 »

zelenashica wrote:
vesna555 wrote:
I ti svašta pitaš :lol:
Hajde de,da krenem....nisam nepovjeljiva prema muškarcima jer niko nije isti.Ne radim generalizaciju jer ne želim ni mene neko da generalizuje.

Eh sad,nove veze..... :-) reći ću samo da sam emotivno sretna. :D
Bivši se nije oženio,ima neku pričao mi je onako usput kad smo bili na kafi,ništa ozbiljno kako ja razumjeh,ali ko zna...njegov život.
Odnos sa njegovom eventualnom ženom ne zavisi samo od mene nego i od nje i njega.Normalno da treba biti neki uz poštovanje jer ipak će dijete u toj kući provoditi vrijeme,sa tom nekom novom,za vrijeme posjeta.
Sex.....vala ja sam posljednje 2,5 godina ionako bila u zasebnoj sobi.Nisam osoba koja može voditi ljubav s nekim koga ne volim.A ja sam prestala da volim i samim tim otišla iz zajedničkog kreveta.
Svaka čast pa si mogla toliko izdrzati :) Mislim, ne bez seksa, vec u takvim odnosima, odvojenoj sobi,u tolikoj emotivnoj udaljenosti :) Vise od dvije godine nije malo... Joj, imam jos milijardu pitanja, ali eto, necu vise peglati :D
Marcello

#243 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

zelenashica wrote:Čak šta više odnijela sam sa sobom i sve kreditne obaveze(haman pa sve bilo na moje ime dok se sve gradilo,kućilo,kupovao auto,...)a nisam uzela ništa,ništa osim auta koje ja još uvijek isplaćujem.
Hrabri ste i pametni, i koliko vidim, razišli ste se kao dva zrela bića. Sada mi je pala na pamet jedna scena kada sam bio klinjo, dvoje se trebaju razvesti, okupljenu rulju razdvaja policija, a na ukupno dvije strane su članovi obitelji koji "po dogovoru pravedno dijele kompletan kućni inventar" bez učešća onih koji su sve to i kupili. Kada su došli do tepiha u dnevnom boravku, njen bivši muž je pita "kako ćemo njega podijeliti", a mati njegove bivše supruge odgovara "reži ga napola, i on je kupljen zajedničkim parama koje ste stekli u braku". I sad ona glupa scena... romska... Četvorica drže tepih, a njegova bivša punica ga sječe nožem na pola... Milina za pogledati...

Nisam se našao u takvoj situaciji, ali mislim da bih postupio isto kao i ti. Razišli bi se kao ljudi i prvo o čemu bih razgovarao sa njom bila bi naša kćerka, poslije možemo razgovarati i o tome "šta je čije", mada ja nikada ne bih uzeo tu prokletinju jer bi me uvijek podsjećala na nju i dane kada smo je kupovali. Da, sve smo to zajednički kupili i "odmjeravali" uz smiješne upadice i dobacivanja... Čisto sumnjam da bih mogao gledati bilo šta od toga u sopstvenoj kući, jer kao što i rekoh, za svaku od tih stvari je vezano po jedno sjećanje, a ja se mrzim sjećati bilo čega.

U vezi odgovora na pitanje koje je postavljeno tebi od strane druge forumašice mogu reći ovo - kada bi joj u prvom planu bila "podjela zajednički stečene imovine" hladno bih joj dao sve i jednostavno izašao iz stana. Ostavio bih joj čak i taj "automobil kupljen na kredit" mada je već davno otplaćen, i mislim da bi zadnje riječi koje bih joj uputio tada bile "drago mi je što sam te napokon upoznao". Poslije toga sa mnom bi mogla razgovarati jedino preko advokata jer ja više ne bih imao potrebu za tim.
zelenashica

#244 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by zelenashica »

vesna555 wrote:
Svaka čast pa si mogla toliko izdrzati :) Mislim, ne bez seksa, vec u takvim odnosima, odvojenoj sobi,u tolikoj emotivnoj udaljenosti :) Vise od dvije godine nije malo... Joj, imam jos milijardu pitanja, ali eto, necu vise peglati :D
Pa kad sve saberem i oduzmem i taj period sam više bila sama.Iskrena da budem funkcionisali smo kao komšije.
Ne pitaj vise ziva bila :lol: :lol: :lol:
vesna555

#245 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by vesna555 »

zelenashica wrote:
vesna555 wrote:
Pa kad sve saberem i oduzmem i taj period sam više bila sama.Iskrena da budem funkcionisali smo kao komšije.
Ne pitaj vise ziva bila :lol: :lol: :lol:
Necu vise :D
Hvala tebi sto si mi tako fino sve odgovorila, stvarno sam bila znatizeljna, ali nisam imala nikoga bliskoga ko je prezivio razvod da mogu pitati te stvari, a uvijek su me ove sitnice nekako kopkale :)
Mislim, vidi se po tvojoj prici da si i ti i tvoj bivsi muz civilizirani ljudi i kulturni ljudi, ali ja vjerujem da ima i pravo puno parova koji se rastanu bas kao sto je ovaj forumas iznad tvog posta napisao, da i tepih rezu na pola.
U svakom slucaju, hvala ti jos jednom na tvojoj prici i sve naj ti zelim :)
Marcello

#246 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

SaIstoka wrote:Samo da se prijavim... redovno pratim komentare... ali nemam ništa pametno dodati :-D . Hvala Marcello sto se registrova radi moje teme:)!
Moja pisanje, ponovna registracija, ili ja sam... smo manje više nebitni u svemu jer je forum za mene obična hrpa koda preko kojeg "virtualna porodica i prijatelji" ugodno razmjenjuju mišljenja ili se isto tako ugodno prepucavaju. Ono što mi je bitno (ako je tvoja priča tačna odnosno istinita) je da si ti sretna i zadovoljna, a mene bi lično veselilo "ako sam ti barem malo skratio muke".

Da ti kažem i ovo... Ne moraš biti udata da bi te neko cijenio, i isto tako, ne moraš biti niti "bezgriješna djevica" da bi te neko zavolio. Možeš biti i "polovnjača" kako je ovdje navedeno, jer će sve tvoje kvalitete koje posjeduješ moći prepoznati čak i slijepac.
bebeSa

#247 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by bebeSa »

Nevjerovatno.... toliki splet okolnosti....
Sjedim i razmisljam kako da se pokusam dogovoriti sa muzem na koji nacin cemo se razici.... palim forum i naletim na temu i to na najtuzniju stranicu.... na TV-u u isto vrijeme Hari pjeva "Bolje bolan kraj nego bol bez kraja".......
Nisam bas sve iscitala, nemam savjeta niti pitanja, sigurna sam da cemo se razici jako brzo.... samo "zasto toliko boli?"
A sta poslije...cut ce se valjda....ako me ne prekine negdje usput!
Marcello

#248 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Marcello »

bebeSa wrote:samo "zasto toliko boli?" A sta poslije...cut ce se valjda....ako me ne prekine negdje usput!
Najvjerovatnije zbog dva razloga. Prvi je pretjerani optimizan iskazan u vidu pitanja koje zamišljena osoba X svakodnevno postavlja samom/samoj sebi, a to pitanje glasi "zašto predmet sa kojim živim ne može biti ista osoba koju sam upoznao/la na početku". Drugi razlog je čisto emocinalne prirode, "jer niko ne može ugristi kao pas koji se voli".
Zelena Carapa

#249 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Zelena Carapa »

I ja bih imala svasta reci na ovu temu, ali necu iz prostog razloga sto mi dijete cita forum :wink:

uvijek sam za dobar razvod umjesto loseg braka :thumbup:
Envy

#250 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Envy »

...
Last edited by Envy on 12/01/2012 11:07, edited 1 time in total.
Post Reply