quasar wrote:Vidim danas na onoj pumpi kod skretanja za OBI, LPG 1,25, a na EP je vec 1,35.
Jel neko punio na ovoj kod OBI-ja? Valja li to sta? Novi sam, tek sam ugradio instalaciju pa mi treba malo savjeta. Sta i gdje izbjegavati i sl.
preporučljivo sipati po sljedečem redosljedu odnos cijena/kvalitet
1. Terex - lukavica
2. Mandić - put prema kuli
3. Proming - Kod žice
4. Hifa - vogošća
Ne preporučuju se:
Privatna pumpa u avliji niže terexa - pola plin pola zrak
OMV - bezobrazno skupi
Selex - u zadnje vrijeme slab pritisak
Adi183 wrote:Pozdrav svima! Dali iko moze da mi pomogne.Naime prije jos par godina ugradio sam autoplin u firmi dodex koja je se nalazila u Lukavici,prije neki dan odlucio da uradim atest,medjutim desilio se da sam negdje izgubio potpuno svu dokumentaciju,vezano za plinsku instalaciju.Zvao sam i doticnu firmu koja se sad nalazi u Kiseljaku da vidim dali oni mogu da mi pomognu,da mi izdaju papire nanovo medjutim nista,njihov odgovor je bio da oni vise to nerade i da sad rade nesto drugo,a sve u vezi plina su prepustili nekome drugom,a kome ni doticna sluzbenica koja mi se javila na telefon nemoze da se sjeti kome! Tako da sad neznam sta uraditi,izvaditi bocu i kompletnu instalaciju zbog papira,nema me nigdje,a traze u servisu za atestiranje traze potrebnu dokumentaciju.Ako bilo ko od vas moze da mi pomogne bio bih zahvalan! Puno pozdrava svima........
otiđi kod darkoma u lukavicu i s njima vidi šta mogu uraditi. mislim da ti mogu izdati papire pod uslovom da izvade instalaciju, pregledaju je i istu vrate te po potrebi zamjene određene dijelove, i naravno, naplate ti. trenutno druge solucije nemaš.
kad sam radio atest, šefica teh, pregleda u AC quattro mi je rekla da se govorka o tome da če se nekad u skorije vrijeme odrediti teh. pregled za vozila koja nemaju papira, koja su uvezena s plinom bez papira.