Politicka pozadina TV1

Post Reply
nosara

#226 Re: Politicka pozadina TV1

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
nosara wrote:
VjecitiStudent wrote: Eh, sta ova OZNA sve nece doznati :D
Pa bila je jucer i ovdje... Nesto "kentacki" trte-vrte...

Pokusala se umit, ali je procitana...
Jasta je, ko sto smo i mi tebe procitali da si Zlaja, glavom i bradom :D
Ja je dva puta oslovio nickom, koji koristi na onom anamo forumu, i ona se bez rijeci pokupila... Indikativno...
JThomas

#227 Re: Politicka pozadina TV1

Post by JThomas »

nećemo mijenjati teze. ono što je gospođa rekla - e to je najcrnji fašizam, jer pripadnike jedne političke opcije isključuje iz dva naroda kao nepodobne.
VjecitiStudent

#228 Re: Politicka pozadina TV1

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote: Ja je dva puta oslovio nickom, koji koristi na onom anamo forumu, i ona se bez rijeci pokupila... Indikativno...
:-)
ultima_palabra

#229 Re: Politicka pozadina TV1

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:Ja je dva puta oslovio nickom, koji koristi na onom anamo forumu, i ona se bez rijeci pokupila... Indikativno...
Ja ubacio onu njenu sliku sa Sebilja što je postavila na forum u Tineye, i nijednog rezultata... što znači da je iz privatne arhive :-D
karanana

#230 Re: Politicka pozadina TV1

Post by karanana »

sta se bunite. cura zna sta valja, vidi se po toj njenoj fiksaciji kada je u pitanju obrezana palija.
nosara

#231 Re: Politicka pozadina TV1

Post by nosara »

tvsabina wrote:
Podržavam ja tvoje pravo govora. Tvoje pravo govora čujem svaki dan. Tvoju ideju vidim na televiziji čujem na radiju i čitam diskusije.Takvu političku ideju smatram sjajnom ili glupom.
Ali ne podržavam ni u snu pravo, da se bilo koja sarajevska televizijska kuća , mora prilagoditi unificiranim i jednoobraznim sarajevskim stavovima po političkim pitanjima.
Također ne podržavam ideju da politički podobni , mogu iznositi vulgarizme u medijima i na to im se aplaudira a da politički nepodobni nemogu i da se ne smiju zbog toga osuđivati jer je nažalost kod nas kultura dijaloga takva.

Građani ove zemlje , misle,žive i govore različito. Svi imaju pravo na svoj stav. Tema je pokrenuta tako da se TV1 (konkretno , mogao je to biti FTV,TVSA ili Hayat) stavi na vagau i diskusiju jer eto tamo neka Martina ili Marina ima pravo da kaže ono što misli. To ne podržavam i to jeste fašizam. Sve ostalo su sitnice.
Kroz postove sam doduše pokušala dati "uzemljenje"tvojim političkim stavovima ,obezvrijediti ih da vidiš kako nisu nužno kvalitetni a kamo li idealni za sve u ovoj zemlji !!! Mi moramo prrihvatiti činjenicu da su Bošnjaci jedini istinski borci za Bosnu i Hercegovinu , državu u kojoj vlada ravnopravnost. Ali istovremeno je na nama da tu ravnopravnost istinski prihvatimo , ma kako nekorektno politički zvučala a nikako da namećemo vlastite vizije ravnopravnosti i smatramo ih savršenim.
Nema prihvacanja nipodastavanja, vrijedjanja, iracionalne mrznje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj osnovi... To je abeceda antifasizma...

Politicke razlike ovdje nisu bitne...

Ako tebi ne smeta biti dijelom naroda kojeg neko posprdno naziva "obrezancima" iz "dzamahirije" ili "teherana", ili "bivsim narodom, a danas kupljenom bagrom" onda ok... imas dobar stomak...
Last edited by nosara on 28/12/2010 13:27, edited 2 times in total.
Nass

#232 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Nass »

Mislim da je problem sto kod nas niko od medijskih huskaca iz proslog rata nije zavrsio u zatvoru. Pa se ni danas nije naucila lekcija da sloboda misljenja podrazumijeva i odgovornost za javno izgovorenu rijec. Jer kada se neodgovorno prica i huska, koristi govor mrznje i slicno, to ce imati svoj efekat bez obzira na neka eventualna kontra misljenja i sl. Rijec je ponekad jaca od maca, posebno negativna rijec. Zato je Senad H. za mene potpuno izgubio kredibilitet kao novinar i urednik, jer je dao afirmativan okvir nacionalistickoj prici, a Haris Silajdzic je za mene zauvijek prekrizena osoba. Zao mi je samo sto ranije nisam shvatila o kakvoj se osobi radi, mada nikad nisam za njega glasala, ali sam nazalost mislila da on jeste bh patriota. Za mene je on mrtav politicar, i moram zahvaliti TV1 sto mi je otvorila oci. A mislim da je otvorila i mnogima drugima.
karanana

#233 Re: Politicka pozadina TV1

Post by karanana »

Nass wrote:Mislim da je problem sto kod nas niko od medijskih huskaca iz proslog rata nije zavrsio u zatvoru. Pa se ni danas nije naucila lekcija da sloboda misljenja podrazumijeva i odgovornost za javno izgovorenu rijec. Jer kada se neodgovorno prica i huska, koristi govor mrznje i slicno, to ce imati svoj efekat bez obzira na neka eventualna kontra misljenja i sl. Rijec je ponekad jaca od maca, posebno negativna rijec. Zato je Senad H. za mene potpuno izgubio kredibilitet kao novinar i urednik, jer je dao afirmativan okvir nacionalistickoj prici, a Haris Silajdzic je za mene zauvijek prekrizena osoba. Zao mi je samo sto ranije nisam shvatila o kakvoj se osobi radi, mada nikad nisam za njega glasala, ali sam nazalost mislila da on jeste bh patriota. Za mene je on mrtav politicar, i moram zahvaliti TV1 sto mi je otvorila oci. A mislim da je otvorila i mnogima drugima.
:thumbup: :kiss:

ko da si moj post prepisala sa one teme na medijima.

btw. da li je ziva ona zvaljava baba sa cvikerama sa miloseviceve PTC koja je citala ekskluzivne vijesti u vrijeme rata ukljucujuci i vijest o bacanju srpskih civila lavovima?

ona je meni bila za haaga.
duh_sa_sjekirom

#234 Re: Politicka pozadina TV1

Post by duh_sa_sjekirom »

nosara wrote:Pa bila je jucer i ovdje... Nesto "kentacki" trte-vrte...

Hm, nešto sad listam ovaj forum i nigdje komentara forumaša pod nickom "kentuČki", a bili su jučer....Zanimljivo.... :D
johntra

#235 Re: Politicka pozadina TV1

Post by johntra »

Jeste li vi primjetili da je Sopta opterećena obrezanim? možda nikad nije probala takav ili nešto drugo? :D
nosara

#236 Re: Politicka pozadina TV1

Post by nosara »

duh_sa_sjekirom wrote:
nosara wrote:Pa bila je jucer i ovdje... Nesto "kentacki" trte-vrte...

Hm, nešto sad listam ovaj forum i nigdje komentara forumaša pod nickom "kentuČki", a bili su jučer....Zanimljivo.... :D
:lol:

Pa zar se, bez velike stele u moderaciji, mogu obrisat postovi...?

Halo, moderacijo, gdje je kentucki...? :lol:

Altsa

#237 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Altsa »

johntra wrote:Jeste li vi primjetili da je Sopta opterećena obrezanim? možda nikad nije probala takav ili nešto drugo? :D
a mozda je probala pa se odusevila :mrgreen:
Co0l

#238 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Co0l »

tvsabina wrote:
komeba wrote:
tvsabina wrote:
Ne znam da li si sam pomislio da ti post miriše na fašizam. Nisi ? Ja ti kažem da miriše.
Redom...
Prvo , sve u ovoj zemlji što nije po volji Urban (urban gril,urban namještaj,urban furka, a ova opaska u zagradi je čista pjesnička sloboda) Sarajeva se proglašava ili fašističkim ili komunističkim. Na stranu sada urbanizam sarajevski koji svakim danom sve više iščezava a pretvara se u urbanizam kvalielite tržnih centara. Urbanizam koji kada tramvaj ode u garažu, automatski odlazi na spavanje pa Sarajevo iza ponoći liči na grad utvara jer nema žive duše na ulici ili u nekoj kafani. To na stranu , komentarišem tvoj post.
Prvo, poskok nije zabranjen,nego legalan.Predstavlja glas i misao određenih ljudi koji to čitaju.
Drugo, Marina može pisati i na skinheads portalu. To je njena privatna stvar. Da li će nju jer je novinar Poskoka , cijeniti neki Urban lik iz Rajvosa koji ono optužuje fašizam , ni najmanje nije njen problem. Ona se nije obraćala tom Urban-liku niti urban-trebama nego je iznijela svoje mišljenje. Ukoliko Urban-likovi ne mogu čak ni jednom godišnje gledati Marinu , nego vazda hoće Urban Mirzu ili Kurta(čast ljudima,bez uvrede ovdje sam morala uzeti neki primjer,ništa lično-zaista) onda nek' promijene kanal kada Marina priča što reče jedan forumaš na ovoj temi. To što Marina misli 'vako a Urban-face 'nako je problem Marine i Urban-faca samo ne čuh da se Marina žalila na djelovanje Urban-predstavnika u javnom prostoru.
Dodiku želim da bude uhapšen i osuđen za privredni kriminal ali i da mu se sudi zbog manipulacije glasačima te destabilizacije političkih prilika. No kad Dodu Bakir nazove "Laktašenkom" onda je to super jer je to urban. Ono što nije urban nije ni Rajvosa, a što nije Rajvosa nije ni BeHa;-). Ali kad prljava bagra dobije taj naziv (za urban nezaslužen a za Marinu zaslužen) onda je to problem!! Pazi oni nisu bagra!!! Zbog straha od banovanja na ovom forumu ne bih poimenice navodila koga ja sve ne smatram bagrom.

Senada niti volim niti ne volim. I on mi isuviše vuče na ovo "urban". Ali on je interesantan jer u emisiju može dovesti sjajne goste i nepredvidiv je. I za to mu čestitam jer ja već pomislih da je on ustaša ili ne daj Bože četnik lično jer avaj, Rajko Vasić će možda gostovati !!!! (pazimo se dobro možda čak bude kao gost na TV1 i Vlaisavljević Sanja!!!).
Nisi recimo napisao kako je Hadžifejs prije nepun mjesec itekako ispreskakao onog Amera a Marinu nije. Zašto? Pa zato što Marina ne vodi antidržavnu politiku , nego ima samo drugačije mišljenje od- Urban mišljenja.
A Hadžifejs čuje sve.
Ko voli nek' plješće , ko ne voli nek' piše postove na Sa-x da je ovo maltene veleizdaja, još jedan velikohrvatskosrpski projekat podjele zemlje jer Marina daje izjavu u sarajevskim medijima u kojoj javno izražava nezadovoljstvo jer partije koje ona smatra relevantnim , neće u vlast!!! Nečuveno ,zaista !! Skandal!!
Tvoj post miriše na fašizam jer bi ti meni propisao dnevnu dozu informacija onako kako ti misliš da je ok , propisao bi mi i zabavni program a možda bi i postavio ko je relevantan da svira ili ne u Simfonijskom orkestrru BHT1???
Ne dam paša svoju mogućnost gutanja informacija sa svih strana BiH i svijeta a to što ću se od srca nasmijati Marininim izjavama jer znam da će "ubosti u sridu" i da je inteligentna žena je moje zadovoljstvo. Ti i dalje piči Zvonka Marića (čast gosp. Mariću opet ništa lično samo politički) i niko ti ne brani. Ili da zamoliš Hadžifejsa da pređe na Kantonalnu pa će sve biti ok?????

Nikolina je prelijepa žena , sarajka , i sigurna sam da nije ukalupljena u urbankalup.
Ogija sam upoznala. Ekstremno zanimljiv i duhovit čovjek.
Sabinatv , sarajka četvrto koljeno , a ovo pišem jer će odmah reći kako pišem iz Posušja,Gruda ili iz pm....
Osnovni problem naše zemlje je taj što se ne razumijemo. Ne razumijemo se jer se ne slušamo. A da bi se čuli , moramo imati nešto veće uši. Kada budemo shvatili potrebe onih drugih , tada će ova zemlja funkcionisati. Dotada , ostavimo i ovo malo medijskog prostora slobodnim. Svakako je slobodan povremeno i na kašičice.
Marina , namigni urban raji još koji put...
Kako ti znas vodi li Martina antidrzavnu politiku,kad joj ni ime ne znas? Nije Marina,nego Martina.
Cijeli post odise tvojim licnim frustracijama urbanim i stvarno ne razumijem kakve veze ima urbanost-ruralnost sa bilo cim sto sam napisao.Za mene je covjek-covjek,da li zivio na Himalajima,amazonskoj prasumi,u centru Sarajeva,ili na periferiji Sirokog.Isto mi je tako necovjek upravo to - necovjek i fasista-fasista,bez obzira gdje zivio.Ponovicu jos jednom sta sam napisao,zasto je fasista i to nema veze s tim kako se zove i odakle je,vec iskljucivo sa njenim stavovima.
Onaj ko naziva Sarajevo Teheranom,BiH dzamahirijom,mene naziva bivsim Hrvatom a sada kupljenom bagrom,Hrvatom na daljinski,samo zato sto nisam za HDZ i TRECI ENTITET i uz to jos trazi uskrsnuce Herceg-Bosne koja je imala sve odlike fasisticke tvorevine, je FASISTA !!!!

Ne cudi me sto ti koja tako razmisljas "urban-rural" podrzavas Martinu,ali kad je podrzavas,barem joj ime nauci.

Mislim da je bilo dosta o Sopti,moglo bi se nesto reci i o fasisti Draganu Jerinicu.
Ups..Martina...crvenim se..fakat si me "sačekao"..ups...ali moja podrška Njoj (ne zbog politike koju propagira nego zbog slobode mišljenja) i telviziji na kojoj je nastupila (ne zbog politike koju propagira nego zbog slobode mišljenja) ne može prestati pa nek se zove i Dorina !!!

Urbanost je ako nisi shvatio iz onolikog posta , usko vezana za jednu političku opciju. Sve iz Rajvosa je cool , pa je i politika cool a ovo ostalo je fašističko,komunističko,seljačko,ateističko i šta sve ne !
Da ponovim?
Neka ti je jasno da i u Sarajevu , na komercijalnoj televiziji ima pravo jedna Mar(t)ina prenijeti svoje stavove , jer Sarajevo je njen glavni grad , i ne smije joj faliti dlaka s glave. U suprotnom , sva priča četničkih i ustaških propagandista se pokazuje-istinitom!!!! A tebi ako to smeta i ako je proglašavaš za velizdajnicom zbog toga što Sarajevo naziva Teheranom (njen lični stav jarane) , BiH naziva džamahirijom (njen lični stav jarane) to je tvoja stvar. Zanima me zašto su ova dva sinonima povezana i koriste se izašto smo dozvolili da nas ovako vrijeđaju(a ja ni u Teheranu ni u Džamahiriji ne vidim posebnu uvredu. Jer ljudi tako žive,normalno žive,razvijaju se i žele takav sistem života.Zbog čega je to tako strašna"uvreda"? Ili smo pomalo licemjerni? Duša na istoku a g**ica na zapadu?) Nema sličnosti između Sa i Te??? Čak ni fizičke????
Budi realan care i budi Hrvat do prekosutra ali dopusti i njoj da bude Hrvatica na način kako želi.

TV1..sve vas više i više cijenim...
E izvini ali ja nisam iz Rajvosa :D :D :D :D
BSn

#239 Re: Politicka pozadina TV1

Post by BSn »

Cuj politicka pozadina... To nekako zvuci k'o da oni znaju prikriti svoju neprofesionalnost i naginjanje jednoj strani i pljuvanje po svima ostalim, a oni su daleko i od toga...
Co0l

#240 Re: Politicka pozadina TV1

Post by Co0l »

nosara wrote:
Ko im brani da podrzavaju koga i sta hoce...? Dapace, neka se svi coporativno nasele u haretovom supku, kakav je problem...? Potpuno je legitimno prodat dusu, pa i luzeru bez perspektive... :wink: Haris uopste vise nije problem...

Ali... Kad iskoristis privilegiju nacionalne frekvencije i na svojoj televiziji das prostor osvjedocenim neprijateljima BiH, e, to onda predstavlja guranje prsta u oko... A propagiranje podjele zemlje i segregacije na osnovu vjerske i nacionalne pripadnosti je i krivicno djelo... vlajki, onaj hejter iz nezavisnih, sopta, itd... Kad vlajki izjavi na toj televiziji da Srebrenica nije pojam za genocid, to postaje zvanican stav tv1, barem iz moje perspektive...
Ako je sopta, koja za Srbe i Hrvate koji nisu prvenstveno nacionalisti, napisala da su "bivsi Srbi i Hrvati a danas kupljena bagra", onda to, iz moje perspektive, misli i tv1, jer joj je dala prostor neposredno nakon objavljivanja tog teksta u indexu...

Toliko... Zasad...
Da ne analiziram previse,po toj logici kad u 6o minuta Zvonko Jurisic,pun sebe i sa ponosom,izjavi da ce posjetiti osudjenog ratnog zlocinca Kordica u Hagu to je onda i zvanicni stav Federalne televizije jer,zaboga,dali su mu prostora da (za nase pare-tv pretplatu) izjavi tako nesto na 'najgledanijoj televiziji u BiH'.,itd.,i sl.Ponavljam,ne pada mi na pamet da branim neku televiziju pa tako ni TV1,ali ako ti je to argumentacija na takav nacin se svaka televizija svugdje moze diskvalifikovati.A isto tako ponavljam,ako smatras da je njihov program krivicno djelo,umjesto sto to osudjujes na jednom forumu(i to na momente vrlo vulgarnim rjecnikom )telefon u ruke i ucini i sebi i drugima uslugu pa ih prijavi zbog toga kome smatras da bi trebalo.
nosara

#241 Re: Politicka pozadina TV1

Post by nosara »

Co0l wrote:
nosara wrote:
Ko im brani da podrzavaju koga i sta hoce...? Dapace, neka se svi coporativno nasele u haretovom supku, kakav je problem...? Potpuno je legitimno prodat dusu, pa i luzeru bez perspektive... :wink: Haris uopste vise nije problem...

Ali... Kad iskoristis privilegiju nacionalne frekvencije i na svojoj televiziji das prostor osvjedocenim neprijateljima BiH, e, to onda predstavlja guranje prsta u oko... A propagiranje podjele zemlje i segregacije na osnovu vjerske i nacionalne pripadnosti je i krivicno djelo... vlajki, onaj hejter iz nezavisnih, sopta, itd... Kad vlajki izjavi na toj televiziji da Srebrenica nije pojam za genocid, to postaje zvanican stav tv1, barem iz moje perspektive...
Ako je sopta, koja za Srbe i Hrvate koji nisu prvenstveno nacionalisti, napisala da su "bivsi Srbi i Hrvati a danas kupljena bagra", onda to, iz moje perspektive, misli i tv1, jer joj je dala prostor neposredno nakon objavljivanja tog teksta u indexu...

Toliko... Zasad...
Da ne analiziram previse,po toj logici kad u 6o minuta Zvonko Jurisic,pun sebe i sa ponosom,izjavi da ce posjetiti osudjenog ratnog zlocinca Kordica u Hagu to je onda i zvanicni stav Federalne televizije jer,zaboga,dali su mu prostora da (za nase pare-tv pretplatu) izjavi tako nesto na 'najgledanijoj televiziji u BiH'.,itd.,i sl.Ponavljam,ne pada mi na pamet da branim neku televiziju pa tako ni TV1,ali ako ti je to argumentacija na takav nacin se svaka televizija svugdje moze diskvalifikovati.A isto tako ponavljam,ako smatras da je njihov program krivicno djelo,umjesto sto to osudjujes na jednom forumu(i to na momente vrlo vulgarnim rjecnikom )telefon u ruke i ucini i sebi i drugima uslugu pa ih prijavi zbog toga kome smatras da bi trebalo.
Jurisic do sinoc nije lupao slicne gluposti, ali ovi "gosti" tv1 imaju podebeo dosje pun svinjarija... Dakle, nije isto... On je doveden bez predumisljaja a oni sa predumisljajem...

Znao je senad da ce dragi gosti zatalasat i njegovu mrtvu emisiju malo "ozivit"...
valterbranisarajevo

#242 Re: Politicka pozadina TV1

Post by valterbranisarajevo »

Ja smatram da se pod pravom na slobodu mišljenja ne može smatrati kolektivno etiketiranje stanovnika Zapadne Hercegovine „Ustašama“ , ali ni kolektivno etiketiranje desetina hiljada građana Hrvatske nacionalnosti „ lažnim Hrvatima“ koji žive u velikim BH gradovima a ne žele da slijede politiku HDZ-a.

Na spomen etiketiranja nekog „ustašom“ digne se „kuka i motika“,a ovo drugo bi valjda trebalo biti normalno i samim tim istina.. Ma nema šanse....

Uostalom šta se to podrazumjeva pod pojmom „pravi Hrvat“? Je li to neka arijevska podvrsta Hrvatskog naroda? Šta je onda „lažni Hrvat“? kako se stiče to „zvanje“? Donošenjem sramnih Nirnberških zakona Njemački Jevreji su preko noć postali „lažni odn. bivši Nijemci“ iako su gotovo svi sa ponosom isticali svoje njemačko porijeklo i sa ponosom pokazivali odlikovanja koja su zaslužili boreći se za Njemačku u I svjetskom ratu..Zato meni ove izjave asociraju na fašizam..

Znači da podvučemo crtu..“Pravi Hrvat“ je onaj koji slijedi politiku HDZ-a, a lažni Hrvat je onaj koji to ne radi. Naravno nikome od onih koji tako rezonuju neće pasti na pamet da pomisli da je po nekim drugim kriterijima „lažni“ Hrvat možda i Dragan Čović koji se do 1992. godine izjašnjavao kao Jugosloven..

Lažni Hrvati su se „naoružali“ putovnicama – otkud im pravo. To pravo mogu imati samo soptica i „pravi“ Hrvati.

Na kraju šta će biti ako na sljedećim izborima u Hrvatskoj HDZ izgubi vlast? Hoće li većina građana Hrvatske koja će poslati HDZ u opoziciju automatski postati „lažni i kupljeni Hrvati“. Ovo sam napisao da pokažem kako je ova izjava osim što je fašistoidna u isto vrijeme i glupa...

Još kada uzmemo u obzir ove ogavna etiketiranja Bošnjaka (obrezani i slično) i prihvatimo sve to „zdravo za gotovo“ onda slobodno možemo i sve Kusturicine izjave o „ guznom crijevu“ i sl. prihvatiti kao „slobodu govora“..

I sve ovo nije izneseno kao anonimni komentar na nekom forumu nego kao potpisan komentar na mnogim izuzetno posjećenim portalima.

Ja nemam pristup tim portalima i ne mogu na njima braniti „lažne“ Hrvate od „pravih“ tako da mi za to preostaje jedino naš dobri sa-x....
Last edited by valterbranisarajevo on 28/12/2010 17:44, edited 1 time in total.
kojeime

#243 Re: Politicka pozadina TV1

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 01:31, edited 3 times in total.
nosara

#244 Re: Politicka pozadina TV1

Post by nosara »

kojeime wrote:Imate dvije "skole":

1. Francusko-Njemacku koja kaze da se neonacistima mora zabraniti javno istupanje, organizovanje i slati ih u zatvor pa se onda oni povuku u ilegalu i odatle djeluju i

2. Britansku koja kaze da se treba dozvoliti da javno istupaju, pa cemo tako znati ko su, gdje su i mozemo lakse uticati na njihov rad i ko zna, mozda ih uvjeriti da nisu u pravu.

Ja sam za ovu drugu opciju. Ne zelim da mi neki cenzor kaze sta je za mene zdravo jer me to vrijedja, ja sam dovoljno pametan, a to mi je i odgovornost, da sam razlucim dobro od loseg. Ne da mi neko servira sta je za mene dobro. I da budem lijen da razmisljam.

Senad Hadzifejzovic mi je na ignore otkako je Maca na OBN napravio emisiju u kojoj su zenu uhvatili za dupe ili nesto tako. Pa je Senad, tada na Hayatu, sa ekrana zvao i RAK i koga sve ne da se OBN haman zatvori. A to je stvar privatne tuzbe te zene protiv OBN-a i nema veze sa RAKom, to jeste RAK u to nije trebao da se petlja. Ali, eto, pod Senadovim uticajem se upetljao. Tada mi je Senad (ma vec i ranije, ali tada je kap prelila casu) prestao biti ozbiljan novinar vec samo covjek koji odradjuje posao za gazdu.

TV1 neka ima politicku pozadinu. Meni je muka od "nezavisnih" medija. Brate/sestro :), neka medij ima politickog i/ili ekonomskog mentora, ali samo neka javno to priznaju. Dakle, "jeste mi smo medij koji u urednickoj orijentaciji podrzava lijevo, desno, centar, liberalni kapitalizam, socijalni kapitalizam, komunizam, religiju, svoga vlasnika i njegov ekonomski interes, itd..." Sta god, neka posteno kazu i neka rade to sto su rekli. Samo da se ne kriju iza nezavisnosti.
A sta cemo sa onim drugacijim...? Sjeti se kako je sve pocelo (ako uopste mozes)...

Gdje je '90.-te bila pamet i zdrav razum...?
iMacak

#245 Re: Politicka pozadina TV1

Post by iMacak »

SVE TV STANICE IMAJU POLITICKU POZADINU, PA I MUZICKE, DJECIJE, PORNO....SVE JE TO POLITIKA. POLITIKA JE SKUP INTERESA ODREDJENE GRUPE LJUDI. TI LJUDI 'POLITIKOM' NASTOJE OSTVARITI SVOJE CILJEVE.
1. TV1 MENI JESTE BROJ JEDAN PO PITANJU VIJESTI ' OGI I NIKOLINA',
2. MUZIKA IM JE JEDINA PISMENA OD SVIH KANALA KOJE IMAMO.
3. DOBRI DOKUMENTARCI I DONEKLE FILMOVI, ALI TO JE SVAKAKO TEK NA REDU DA SE SREDJUJE.
4. AKO SU I HARISOVI, ILI OD OVOG ILI ODO ONOG, I OVA I DRUGE TV STANICE NEKA SU, GRUPA LJUDI ULOZILA NOVAC S ODREDJENIM CILJEM. VRLO JEDNOSTAVNO.
5. NEMAM VEZE NI SA STRANKOM ZA BIH NITI BI NEDAO BOG ZA NJIH IKADA GLASAO, NEMAM VEZE NI SA SILAJDZICEM ALI OVA TV JE TRENUTNO JEDINA OBJEKTIVNA NEWS TV. I JEDINA NEWS.
6. BH I FTV ZA RAZLIKU OD SVIH OSTALIH NE SMIJU BITI STRANACKI ORJENTIRANE, SJETITE SE IZA RATA SDP KUKANJA KAKO JE SDA POKLOPILA TV, A OD KADA SU ONI POKLOPILI FTV I BHT SAMO JOS STO PROGRAM NE POCINJE SA HEJ SLAVENI....U NAS OVO NISU SDP-OVCI KAO U SUSJEDA HRVATA. OVO U NAS SU EX YU NOSTALGICNE KOMUNJARE KOJE SU NAVIJALE ZA JNA ZA VRIJEME RAZARANJA HRVATSKE. RAZLIKA OGROMNA
kojeime

#246 Re: Politicka pozadina TV1

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 01:32, edited 1 time in total.
nosara

#247 Re: Politicka pozadina TV1

Post by nosara »

kojeime wrote:
nosara wrote:
kojeime wrote:Imate dvije "skole":

1. Francusko-Njemacku koja kaze da se neonacistima mora zabraniti javno istupanje, organizovanje i slati ih u zatvor pa se onda oni povuku u ilegalu i odatle djeluju i

2. Britansku koja kaze da se treba dozvoliti da javno istupaju, pa cemo tako znati ko su, gdje su i mozemo lakse uticati na njihov rad i ko zna, mozda ih uvjeriti da nisu u pravu.

Ja sam za ovu drugu opciju. Ne zelim da mi neki cenzor kaze sta je za mene zdravo jer me to vrijedja, ja sam dovoljno pametan, a to mi je i odgovornost, da sam razlucim dobro od loseg. Ne da mi neko servira sta je za mene dobro. I da budem lijen da razmisljam.

Senad Hadzifejzovic mi je na ignore otkako je Maca na OBN napravio emisiju u kojoj su zenu uhvatili za dupe ili nesto tako. Pa je Senad, tada na Hayatu, sa ekrana zvao i RAK i koga sve ne da se OBN haman zatvori. A to je stvar privatne tuzbe te zene protiv OBN-a i nema veze sa RAKom, to jeste RAK u to nije trebao da se petlja. Ali, eto, pod Senadovim uticajem se upetljao. Tada mi je Senad (ma vec i ranije, ali tada je kap prelila casu) prestao biti ozbiljan novinar vec samo covjek koji odradjuje posao za gazdu.

TV1 neka ima politicku pozadinu. Meni je muka od "nezavisnih" medija. Brate/sestro :), neka medij ima politickog i/ili ekonomskog mentora, ali samo neka javno to priznaju. Dakle, "jeste mi smo medij koji u urednickoj orijentaciji podrzava lijevo, desno, centar, liberalni kapitalizam, socijalni kapitalizam, komunizam, religiju, svoga vlasnika i njegov ekonomski interes, itd..." Sta god, neka posteno kazu i neka rade to sto su rekli. Samo da se ne kriju iza nezavisnosti.
A sta cemo sa onim drugacijim...? Sjeti se kako je sve pocelo (ako uopste mozes)...

Gdje je '90.-te bila pamet i zdrav razum...?
Ne razumijem?

Mislim koji drugaciji? Ja sam govorio o tome da bih dao veliku slobodu da se govori, pa i ono sto mene ljuti. Barem znam s kim imam posla. Nesto kao 1. amandman na Ustav SAD. Dakle govorim o principima u tom primjeru.

Ja te pitam sta cemo sa vecinom koja guta sve sto joj se servira zdravo za gotovo.... Ok, ti ces znat razlucit sta je dobro, a sta nije, ali nisu svi to u stanju... Kad se rulja zakotrlja... :-)

Zar nije bolje malo povest racuna, barem u ekstremnim slucajevima...?
kojeime

#248 Re: Politicka pozadina TV1

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 11/03/2011 01:33, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#249 Re: Politicka pozadina TV1

Post by sabina1 »

nosara wrote:
tvsabina wrote:
Podržavam ja tvoje pravo govora. Tvoje pravo govora čujem svaki dan. Tvoju ideju vidim na televiziji čujem na radiju i čitam diskusije.Takvu političku ideju smatram sjajnom ili glupom.
Ali ne podržavam ni u snu pravo, da se bilo koja sarajevska televizijska kuća , mora prilagoditi unificiranim i jednoobraznim sarajevskim stavovima po političkim pitanjima.
Također ne podržavam ideju da politički podobni , mogu iznositi vulgarizme u medijima i na to im se aplaudira a da politički nepodobni nemogu i da se ne smiju zbog toga osuđivati jer je nažalost kod nas kultura dijaloga takva.

Građani ove zemlje , misle,žive i govore različito. Svi imaju pravo na svoj stav. Tema je pokrenuta tako da se TV1 (konkretno , mogao je to biti FTV,TVSA ili Hayat) stavi na vagau i diskusiju jer eto tamo neka Martina ili Marina ima pravo da kaže ono što misli. To ne podržavam i to jeste fašizam. Sve ostalo su sitnice.
Kroz postove sam doduše pokušala dati "uzemljenje"tvojim političkim stavovima ,obezvrijediti ih da vidiš kako nisu nužno kvalitetni a kamo li idealni za sve u ovoj zemlji !!! Mi moramo prrihvatiti činjenicu da su Bošnjaci jedini istinski borci za Bosnu i Hercegovinu , državu u kojoj vlada ravnopravnost. Ali istovremeno je na nama da tu ravnopravnost istinski prihvatimo , ma kako nekorektno politički zvučala a nikako da namećemo vlastite vizije ravnopravnosti i smatramo ih savršenim.
Nema prihvacanja nipodastavanja, vrijedjanja, iracionalne mrznje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj osnovi... To je abeceda antifasizma...

Ako tebi ne smeta biti dijelom naroda kojeg neko posprdno naziva "obrezancima" iz "dzamahirije" ili "teherana", ili "bivsim narodom, a danas kupljenom bagrom" onda ok... imas dobar stomak...

Vulgarne gluposti s ciljem dizanja prašine. Onda ćemo mi njima reći da su ustaše , oni nama da nisu i sl.
Varimo svi sve i svašta i maksimalno mijenjamo otvorenu temu. TV1 (ovdje konkretno) nije za osudu jer je prenijela stav nekoga ma ko to bio. Kako mi to prihvatili ili ne naš je problem. I treba da se čuje glas i maksimalno zadovoljnih i nezadovoljnih ljudi. I ljevičara i desničara i vulgarnih i pristojnih. U tom miksu se traži optimalno a razumjevanja mora biti.
Ponavljam , zbog straha od banovanja neću da napišem koga bih sve u političkom životu Bosne i Hercegovine i Srba i Hrvata i Bošnjaka nazvala prljavom bagrom. Ponavljam za mene je termin Teheran ili Džamahirija kompliment sa duhovne strane tog grada i takve ustavom određene države. To što ona time misli da ukazuje na rigidnost sistema je njen problem.
Obrezanci se može odnositi i na Jevreje dakle opet fula/nula.
Nemojmo biti preoštri. Nemojmo igrati njihovim oružjem. Budimo pametni,parlamentarni i ova zemlja će biti cakum-pakum. I Zašto je to Ona upotrijebila? Iz zajebancije? Iz zlobe? Zbog love? Iz mržnje? Mislim da je imala povod i da te povode pružamo jedni drugima svaki dan.
nosara

#250 Re: Politicka pozadina TV1

Post by nosara »

tvsabina wrote:
nosara wrote:
tvsabina wrote:

Vulgarne gluposti s ciljem dizanja prašine. Onda ćemo mi njima reći da su ustaše , oni nama da nisu i sl.
Varimo svi sve i svašta i maksimalno mijenjamo otvorenu temu. TV1 (ovdje konkretno) nije za osudu jer je prenijela stav nekoga ma ko to bio. Kako mi to prihvatili ili ne naš je problem. I treba da se čuje glas i maksimalno zadovoljnih i nezadovoljnih ljudi. I ljevičara i desničara i vulgarnih i pristojnih. U tom miksu se traži optimalno a razumjevanja mora biti.
Ponavljam , zbog straha od banovanja neću da napišem koga bih sve u političkom životu Bosne i Hercegovine i Srba i Hrvata i Bošnjaka nazvala prljavom bagrom. Ponavljam za mene je termin Teheran ili Džamahirija kompliment sa duhovne strane tog grada i takve ustavom određene države. To što ona time misli da ukazuje na rigidnost sistema je njen problem.
Obrezanci se može odnositi i na Jevreje dakle opet fula/nula.
Nemojmo biti preoštri. Nemojmo igrati njihovim oružjem. Budimo pametni,parlamentarni i ova zemlja će biti cakum-pakum. I Zašto je to Ona upotrijebila? Iz zajebancije? Iz zlobe? Zbog love? Iz mržnje? Mislim da je imala povod i da te povode pružamo jedni drugima svaki dan.
Kad ja lajem na ovom forumu, to su vulgarne gluposti s ciljem dizanja prasine... Ali pizda je javna licnost, kojoj su dostupni mas-mediji, a sto ona koristi itekako da siri svoje bolesne frustracije proistekle iz lose genetike...

Velim, ako je tebi fizicki podnosljivo njeno bljuvanje, nema problema, postujem... Meni smeta...
Post Reply